Kefir Mucizesi

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa ara giris kayit
   > GENEL (Bilgi Platformu) > Sağlık (Moderatör: Yonetim) > Kefir Mucizesi
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

   > GENEL (Bilgi Platformu) > Sağlık (Moderatör: Yonetim) > Kefir Mucizesi
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Kefir Mucizesi  (Okunma Sayısı 28 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İSRA
Daimi Üye
**
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 192


Zalim zulüm eder, Kader adalet eder..


« : 02 Aralık 2018, 06:01:21 ÖS 18 »

{Organizma, resimde olduğu üzere karnabahar görünümünde.}

Kefirin faydaları saymakla bitmez; hücreleri yeniler, bağırsakta maddelerin birikmesini engeller, kötü kolestrolü azaltır, antikanserojendir, uyku problemlerine iyi gelir, hazmı kolaylaştırır, B12, B1 ve K vitaminlerince zengindir, böbrek hastalıklarında kullanılır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Bu özelliği ile A ve AB grupları için çok önemli bir gıdadır. Aynı zamanda bağırsakları hassas olan ve süt ürünlerinden her zaman için maksimum fayda sağlayabilen B grupları da kefiri her gün tüketebilirler. Süt ve süt ürünlerini  sindiremeyen 0 grupları ise kefir tüketiminde biraz daha dikkatli olmalılar. Kefir sütünden ziyade, mayayı yıkadıkları suyu içmeyi tercih edebilirler.


Kefir Yapımı, Malzemeler:

1 lt. Taze süt
4 Tatlı kaşığı Kefir mayası

Kefir mayalarınızı içme suyu ile plastik kevgirde yıkayın. Kefir mayasına hiç bir şekilde metal kaşık veya metal süzgeç değdirmeyin. Metal ve klorlu su mayanızı bozar. Kefir yapacağınız zaman, ölçünüzü bir tatlı kaşığı kefir mayasına 1 bardak süt olarak ayarlayabilirsiniz.

Yıkadığınız kefir mayasını cam kavanoza koyun.

Oda sıcaklığındaki sütü yavaş yavaş mayanın üzerine ekleyin. Sütünüz soğuk ise mutlaka biraz ısıtın. Kefir mayalamada en önemli ayrıntılardan bir tanesi sütün sıcaklığıdır. Sütünüz çok sıcak veya soğuk olursa maya işlevini yerine getiremez. Daha sonra kavanozun kapağını kapatın. Karanlık, ılık bir yerde 24 saat mayalanmaya bırakın. Fazla mayalarsanız kefiriniz alkole dönüşür. Kefiri mayalanma sırasında bir iki defa tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz.

Süzgeçte kalan kefir tanelerini içme suyu ile yıkayın. Kefiri yıkarken altına başka bir kase koyarsanız bu kıymetli suyu da yemeklerinizde veya içmek için tüketebilirsiniz. Mayaya metal değdirmemeye özen gösterin.

Kefirle İlgili Notlar:

Kefiri mayaladığınız süt mutlaka taze olmalıdır. Mümkünse tek bir ineğin veya keçinin sütünü kullanın.

Eğer kefiri süzdükten sonra tekrar mayalamak istemiyorsanız kalan mayaları suda veya biraz kefir sütü içinde buz dolabında bekletin. Suda bekletirseniz kefir bozulmaz fakat artmaz da. Kefir sütü içinde beklettiğiniz maya ise zaman içerisinde artacaktır.

Buzdolabında sakladığınız mayaları tekrar kullanmak istediğiniz zaman aktifliklerini biraz kaybetmiş olacaklar. Onları uykudan uyandırmak için, mayalama işlemine öncelikle az miktar süt ile başlayın.

Unutmayın kefir mayaları da birer canlı. Onlara iyi davranırsanız size karşılık vereceklerdir. Yıkarken veya üzerlerine süt dökerken hırpalamamaya özen gösterin.

Kefir mayalamak kolay bir işlemdir, ancak istediğiniz kıvamı hemen elde edemeyebilirsiniz. Sabırlı olun. İlk mayaladığınız kefirler başarısız olursa yılmayın, bir müddet sonra mayanızın hoşlandığı sıcaklık ayarını, süt miktarını, ne kadar zamanda bir dinlendirmeniz gerektiğini öğreneceksiniz. (ALINTI)

{2 küçük parça kefir, 1 lt. sütü mayalamaya kâfi geliyor. Işık almayan karanlık bir yerde 'örn: mutfak dolabı içinde' bekletmek uygundur. Cam kavanozun ağzına tül/tülbent örtüp, üzerini ve etrafını bir bez ile sararak bekletilmeli, yoğurt mayalama işlemindeki gibi. 24 saat sonrası, yoğurt kıvamını alıyor. Sade yiyebilir veya klorsuz su katarak ayran haline getirip, yemeklerle birlikte yahut aç iken ya da uyumadan yarım saat önce ve günde 2 bardak içilmesi yarar sağlayacaktır. Uygulanması tavsiye olunur, bilhassa koruyucu önlem olarak çocuklarda.}
Logged

because the most beautiful picture of life inside of me ..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.045 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu