Aliya İzzedbegoviç

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler > Dünyadan > Aliya İzzedbegoviç
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Aliya İzzedbegoviç  (Okunma Sayısı 296 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
20 Ekim 2011, 10:14:38 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« :»

Bosna'nın bağımsızlığının kurtuluşunda en büyük rolü oynayan Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in Dar'ul Beka'ya irtihalinin 8. yıldönümü...

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç bir törende askerinin karşısına geçiyor ve onları "Sevgili Askerlerim, Selamun Aleyküm!" diye selamlıyor, askeri birlik de "aleyküm selam " diye cevaplıyor ve askerler tekbir getirmeye başlıyorlar. İşte o etkileyici sahne:
"Ben bir Müslüman'ım ve öyle kalacağım. Kendimi dünyadaki İslam davasının bir neferi olarak telakki ediyorum ve son günüme kadar da öyle hissedeceğim. Çünkü İslam benim için güzel ve asil olan her şeyin diğer adı..."

Gözlerinden salıncaklar kuruludur gökyüzüne... Ufka ayarlı bakışlarından yarınlara adanmış zaferler tüter. Sessiz bir çığlıktır o... Kuşatılmış duyguların, hapsedilmiş hayallerin özgürlüğe açılan kapısıdır. Yalnızlığı sürgün etmeye meyilli olanların yanı başındadır. Ümidi tükenenlerin ümididir o... Barışa inananların gönül yıldızıdır... Kendi kaderini seçmeyi bilmeyen bir milleti ayağa kaldırandır... Bir hayali binlerle bölüşen gönüllerin fatihi Aliya İzzetbegoviç'tir o...

Yıldızların rengini seçememişti hiç kimse... Bulutların gökyüzünü gölgelemesine engel olunamamıştı... Karanlığa alışmıştı herkes ve her şey siyahtı... Rüyaları prangalıydı insanların bu ülkede... Hayalleri çalıntı... "Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak lazım" diyen Aliya'ya ayarlıydı saatler... Zaman ona meyilliydi. O olmasaydı karanlığı güneş sanacaktı herkes... Esareti özgürlük... Acıları halkıyla göğüsleyendi o...

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
20 Ekim 2011, 05:46:18 ÖS 17
Üye Bilgileri
Waşta erva!!
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #1 :»

Allah rahmet eylesin.

İnsanların derdini hakkatten dert edinen, böyle yüreği iman dolu, vicdanlı devlet adamlarının

varlığının artması dileğiyle..
21 Ekim 2011, 09:45:10 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

Amin
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2011, 09:45:24 ÖÖ 09 Gönderen: kutbay » Logged

Allâhûmme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin ve Alâ Âli Seyyidinâ Muhammed
21 Ekim 2011, 10:25:02 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
bbetull
bbetull
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #3 :»

sadece ismi çok şey ifade ediyor galiba zihnimde o yüzden
onunla ilgili söz söyleyemiyorum.

bu videoyu bulup ekleyecektim ama fırsat bulamadım.siz eklemişsiniz teşekkürler kutbay..
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2011, 10:25:50 ÖÖ 10 Gönderen: bbetull » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.104 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu