ALLAH İLE ALDATMA

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > KUR´AN-I KERİM (Bilgi Platformu) > Kur´an-ı Kerim (Moderatör: Yonetim) > ALLAH İLE ALDATMA
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: ALLAH İLE ALDATMA  (Okunma Sayısı 391 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
20 Ağustos 2007, 03:11:57 ÖS 15
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« :»

FATIR-5. Ey insanlar! Allah’ın bildirdikleri gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi alıkoymasın ve dikkat edin şeytan sizi Allah kelimesi ile aldatmasın!

FATIR-6. Çünkü şeytan sizin düşmanınızdır, siz de onu düşman bilin. O kendine uyanları ancak ateşe çağırır

LOKMAN-33. Ey İnsanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Ne babanın evlada, ne evladın babasına yardımının olmadığı günden çekinin. Bilin ki Allah’ın verdiği söz gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi alıkoymasın ve sakın şeytan sizi Allah ile aldatmasın
.

Hadid-14- Münafıklar, müminlere "Dünyada sizinle birlikte değil miydik?" diye seslenirler. Müminler de onlara şöyle derler; "Evet, birlikteydik. Fakat siz kendiniz eğri yola saptınız, hep komplo peşinde koştunuz, gerçeklerden kuşku duydunuz, asılsız kuruntulara kapıldınız, sonunda Allah'ın emri gelince öldünüz, o yaman ayartıcı (şeytan) sizi Allah' ile baştan çıkardı.

"(Bir kimseyi) Allah hakkında aldatmak" deyimi de sayısız aldatma türlerini içeren kapsamlı bir deyimdir. En büyük aldıtıcı insanın baş düşmanı olan şeytandır."Aldatıcı şeytan" bir insanı Allah'ın olmadığı fikriyle aldatırken; bir başkasını, Allah'ın alemi yarattıktan sonra elini onun kontrolünden, insanların yönetilmesinden çektiği ve bir daha onunla ilgilenmediği fikriyle aldatır; bir diğerini ise "Allah'ın bazı seçkin kulları vardır, eğer onların yakınlığını kazanırsanız, ne yapabilirseniz yapın affınız garanti " diyerek aldatır.

Bir başkasını da şöyle diyerek: " Allah çok bağışlayıcı, çok merhametlidir, çekinmeden günah işlemeye devam edebilirsiniz, nasıl olsa her günahınız daima affa mazhar olacaktır." Kimine ise kaderci bir fikir ilham ederek onu saptırır: "Yaptığın herşey önceden belirlenmiştir. Kötülük işlediğinde onu sana işleten Allah'tır. İyilikten kaçındığında seni ondan uzaklaştıran Allah'tır. İşte bunlar gibi insanı Allah katında aldatan sayısız ayartı biçimleri vardır. Fakat tahlil edildiğinde tüm hata, günah ve cürümlerin temel sebebinin insanın o veya bu şekilde Allah hakkında aldatılması ve her nasılsa bir takım itikadî sapma ve ahlâkî hatalara sevkedilmesi olduğu açıkca ortaya çıkacaktır."
20 Ağustos 2007, 03:15:33 ÖS 15
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #1 :»

Şeytan insanın baş düşmanıdır
.
Şeytan insanı allah ile çok kolay aldatabilmektedir. İnsana vesvese vererek allah hakkında hak olmayan sözlerle
allahı yanlış tanıtmaktadır. Ayetler bu gerçeğe dikkat çekiyor. Aman sakın ha bu yalnış bilgilere inanıp sizi kandırıp yoldan çıkarmasın uyanık olun. kuranı ve beni ( ALLAHI ) Çok iyi tanıyın . Bu tehlikeden uyanın Şeklinde şiddetli uyarı , ikaz ve mesaj var.

Yaşın çok genç şimdi namaz kılmasan da olur daha sonra da kılabilirsin şimdi içki içmene bak sonra da tevbe edersin zaten alah affeder ve rahimdir o ve sana karşı da şefkatlidir. Şimdi tatlı uykundan sabah sabah uyanıp namaz mı kılacaksın ? kaza edersin olur biter allah da seni affeder. Şimdi daha çok gençsin baş örtünü ihtarlayınca takar sonra da allah tevbe ettin mi allah seni af eder. örnekleri siz de çoğaltabilirsiniz. Kuran açık ve net değildir ve anlaşılmaz. ancak bir hocaya( Üfürükçü ) gitmelisin o sana daha iyi anlatacaktır rabbinin sözlerini. Kendini korumak ve güçlü hissetmen için allahın ayetleri ile büyü yapmalısın ki bu sana allahın bir emri. Başka bir değişik örnek, Bak allah oğul edinmiştir. o halde oğlu olan da ilahtır. ona da tapabilirsin( Hiristiynlar ve yahudilerin yaptığı ğibi) Veya allaha seni daha da yaklaşman için şunlara da tapmalısın der. veya

Örneğin allah  bak allah seni sevmiyor ? Neden ? kendi kendimize sorduğumuz da bak senin dualarını hiç önemsemiyor hiç birini kabul etmiyor. ve seni sevseydi dualarına icabet eder ve dualarını kabul ederdi. sıkıntılarına da bir son verirdi. Veya bak sen nasıl da güveniyor ve aldanıyorsun rabbine  der. bak daha bu dünyada iken dahi seni dardan, fakirlik ve sıkıntıdan  kurtarmıyor ve dualarını kabul etmiyorken nasıl olurda öteki dünyaya ümitlenirsin bu dünyada yapmayan öteki dünyada yapar mı sanıyorsun. Şeklinde çok aldatıcı cümleler kurar ve kendi tuzağına  düşürmeye çalışır

Örnekleri çoğaltmamız mümkündür

. Şeytan mümin kullara musallat olabilir onları yoldan çıkartabilir mi ? Evet. nasıl ? Bir mümin kul düşününüz ki, hep allah allah diyor. günde 5 vakit namazlarını ihmal etmiyor ve devamlı da zikir çekiyor. ve bir an olsun allahı aklından çıkarmıyor. Nasıl oluyor da şeytan bu insanı yoldan çıkartabilir ? Ona nasıl bir vesvese verebilir.

Allah mümin kullarına musallat olarak onlara ayetleri yanlış yanlış tefsir ettirir. Örneğin sana 5 vakit namaz yetmez 7 vakit kıl der. Günde 5000 defa allah zikrini çekmen yetmez bunu katla katla  40 bin defaya çıkart der. Ayetleri yanlış yorumlatır. ve sonunda sen bir resulsun der. ona söylediği vesvese sözleri sanki allahtan geliyormuş gibi onu telkinlendirir. Artık kul bir resul olmuştur ve kendini öyle zannetmeye başlar. ve diğer insanları da kendisinin resul olduğuna allah ile konuştuğunu inandırmaya başlar ki. artık ok yaydan çıkmıştır. Şeytan amacına ulaşmıştır ve kendisini allah ile aldatmıştır

Başka bir örnek, kuranı hep hepten yalnış tefsir ettirir. Bazen de bu sözler eksiktir. İnsan makaslamıştır diyerek kendi tuzağına yaklaştırır. Ben bir alevi kardeşimi hatırlarım . Kendisi islam vecibelerini hiç aksatmaz devamlı kuran okur. hatta hacca da gitmiştir.camide de aynı safta yanyana namaz kıldığımız halde bana namazdan
sonra derdi ki, Biliyor musun ? gerçek allah hz alidir. bunu kuran ispatlar ve bana bazı ayetler gösterirdi.

Ben hayır öyle bir şey olmaz dediğim de Beni ikna etmek için benimle davamlı tartışırdı ki, ne ben onu ne o beni ikna edebilmiştir
« Son Düzenleme: 20 Ağustos 2007, 03:20:11 ÖS 15 Gönderen: abdulhamit » Logged
20 Ağustos 2007, 03:26:35 ÖS 15
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #2 :»

Müslümanların Şeytana Karşı Tavırları Nasıl Olmalıdır?

a) Şeytanın hilesine aldanmamalıdır:

İşte bunun hilesini tespit eden bir âyet meali:

İş olup bitince şeytan der ki: "Şüphesiz Allah size yalancı çıktım. Zaten benim, sizin üzerinizde hiçbir hükmüm, nüfuzum da yoktu. Yalnız ben sizi çağır­dım, siz de hemen bana icabet ettiniz. O halde ku­suru bana yüklemeyin. Kendinizi kınayın. Ne ben si­zi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz. Esa­sen beni evvelce (Allah'a) ortak tutmanızı da mu­hakkak tanımamıştım ya! Zalimlerin, (evet) onların hakkı elbette pek acıklı bir azaptır" (Sûre-i İbrahim 22).

Şeytan her türlü zararlı işleri yaptırır ve imana zarar verecek sözleri söyletir, daha sonra aklınca, bir kurnazlık yoluna saparak kendini mazur göster­meye çalışır. Fakat onun konuşması, büyük bir yır­tığı kapatmayan küçük yama gibi, desisesini örtme­ye yetmez. Zira yalan sözün harmanı ve sahibine dermanı olmaz.

b) Şeytana tapmamak:
Şeytan, emrine boyun eydirdiği kimseleri kendi­ne köle yapmak ister. Onun talimatına uyan ve adımlarına ayak uyduran kimseleri kendine taptır­mak ister. Şeytanın tuzağına düşmememiz için bizi uyaran Rabbimiz, bir âyet-i celile'de şöyle buyur­maktadır:

"Ey Ademoğulları, şeytana tapmayın, çünkü o, (sizi Rabbinizden) ayıran bir düşmandır. (O halde) Bana ibâdet edin..." (Sûre-i Yasin 60-61).

c) Şeytanı düşman olarak tanımak:
Ceddimiz Hz. Adem'e ve zevcesi Hz. Havva'ya amansız bir düşman olan iblisin ve avanesinin ade-moğullarına düşman olacağı izaha hacet bırakma­yacak derecede açıktır. Bu sebeple şeytanı düşman olarak bilmek ve ona karış tedbiri elden bırakmamak gerekir. Bu hususta bizi uyaran bir ayet-i celilede şöyle buyurmaktadır:

"Ey insanlar, şüphe yok ki Allah'ın va'di bir ger­çektir. O halde zinhar sizi dünya hayatı aldatmasın. Çok aldatıcı (şeytan)da sakın sizi Allah'ın (hilmi ve imhâli) ile aldatmasın. Çünkü şeytan sizin bir düş-manınızdır. Onun için sizde onu bir düşman tutun.

O, (kendisine tabi olan) güruhunu ancak alevli ce­hennemin yaranından olmaları için da'vet eder." (Sûre-i Fâtır 5-6).

d) Şeytanın zararından korunmak için istiâze zırhı giymelidir:
Bu cihette bizi uyaran Rabbimiz şöyle buyurmak­tadır:

"Eğer şeytandan bir fit (gelip) seni dürterse he­men Allah'a sığın. Çünkü o, hakkıyla işitici tam bilici­dir" (Sûre-i Ârâf 200).
[/b]

Yapacağımız tavsiyenin daha iyi anlaşılması için bir misalle söze başlamak istiyorum. Kırda yolculuk yapan bir kimseye çoban köpeği saldıracak olsa taş, çomak ve benzeri şeylerle kendini ondan koru­ması çok zordur. Doğrudan doğruya çobana sesle­nip "Dayı! Ne olursun, şu köpeğini benden uzak­laştır" demesi, daha uygun bir tedbir olur.

Şeytanın iğvâsına karşı "Euzü" çekerek Allah'a sığınan insan, daha emniyetli bir yol takip etmiş ve daha müessir bir tedbir almış olur. "Allahümmahfaz-ni min şerriş-şeytâni ve mülâabetiş-şeytâni fil-yaka-zati vel menâm"(1) diye duâ da edebilir.

e) Allah Teâlâ'yı zikirden uzak durmamalıdır:
Cenab-ı Hak bu hususta biz kullarını uyarmakta ve şöyle buyurmaktadır:
"Kim o çok esirgeyici (Allah)ın zikrinden göz yu­marsa biz ona şeytanı musallat ederiz. Artık bu onun (ayrılmaz) bir arkadaşıdır." (Süre-i Zuhruf 36).

Yalnız bu kadar mı ? Hayır değil ? En önemlisi unutulmamalıdır. bu da kuranı şuur ve biliçtir. yukarıda sayılan tavsiyelerin hepsine uysanız bile, kuranı bilinç ve şuurunuz yoksa şeytan yine sizin peşinizi bırakmaz ve bilmedikleriniz bilgiler ile sizi sapıtmaya çabalayacaktır[/color].

O halde en başta ve en önemlisi kuranı bilgiye sahip olacaksınız ve kuranın ayetlereini çok çok iyi anlayacaksınız. Bakınız şeytan allah ile insanı başka türlü nasıl altabiliyor. peygamber efendimizin söylemediği allah hakkındaki sahih olmayan hadisleri ile de aldabiliyor hem de kurana zıt ve muhalif olarak 500000 evet yalnış duymadınız şeytanın ürettiği beşyüzbin hadis var. Halbuki, peygamberimiz bu kadar hadis söylememişti. sahih olan hadis sayısı on bini geçmez. Yani kısacası uyanık, bilinçli duracağız. kuran ayetleri ile bilgileneceğiz ki şeytan o zaman bize hiç tesir edemeyecek

Allah Tealayı zikreden kimsenin etrafını çepçev­re melekler kuşatır. Şayet zikirle alakadar olmazsa onun etrafını şeytanlar istila eder. Uyanık bir Müslü­man, şeytanın zararından korunmak için her vesile ile Rabbini zikretmelidir Fakat bu zikir bilinçli ve şuurlu bir zikir olmalıdır ki, bunu en iyi yolu rabbimizin sözleri anlamak ve idrak etmekten geçer. Tekrar edelim ve önemine işaret edelim kuran ayetlerinin ne anlama geldiğini çok çok iyi öğrenmeli ve idrak etmeliyiz.Yoksa bilinçsizce yaptığımız her zikirden şeytana da pay çıkar

Bakınız allahı gereği gibi takdir eden ve hakkıyla korkan itaat eden ( Şeytan tarafından aldatılmayan ) ve birliğine kesin inanaların ancak bilgili kullar olacağı söyleniyor. ( ALİ İMRAN 18 AYETİ )
« Son Düzenleme: 20 Ağustos 2007, 03:29:50 ÖS 15 Gönderen: abdulhamit » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.22 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu