ÖSS 4.'sü İmam Hatipli mecburen İngiltere'ye...

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler > Güncel Konular (Moderatör: Yonetim) > ÖSS 4.'sü İmam Hatipli mecburen İngiltere'ye...
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: ÖSS 4.'sü İmam Hatipli mecburen İngiltere'ye...  (Okunma Sayısı 263 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
18 Ağustos 2007, 10:35:38 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
esedullahmurat
Ziyaretçi
« :»

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Türkiye 4.sü olarak büyük bir başarıya imza atan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Abdulkerim Buğra Şimşek, katsayı uygulamasından dolayı en düşük puanlı tıp fakültesine yerleşmesi dahi mümkün olmayınca tercih yapmadı. Şimşek, öğrenimine İngiltere'de devam etmek istiyor.

ÖSS?deki katsayı uygulamasından yakınan Şimşek, "Not ortalamanız 5.00 olsa dahi, ortaöğretim başarı puanı 0,3'le çarpıldığı için tüm soruları yapsanız da puanınız 330 oluyor. Türkiye'de tıp fakülteleri 340 puandan başlıyor. Dördüncü oldum; ama en düşük puanlı tıp fakültesine dahi giremiyorum." dedi. Bu nedenle İngiltere'de üniversite eğitimi konusunda araştırma yaptığını belirten Şimşek, "İngiltere'de 9 aylık bir dil eğitiminin ardından üniversite okuyabileceğim. Araştırmalarım sonucunda Londra'daki Embasy-Ces isimli dil kursuna gitmeye karar verdim. Ondan sonraki hedefim ise Manchester Üniversitesi Tıp Fakültesi." diye konuştu. Şimşek İngiltere'de eğitim maliyetinin yüksek olduğuna dikkat çekerek burs aradığını, fakat henüz bir sonuç alamadığını dile getirdi. Burs sorununa rağmen umutlarını yitirmediğini ifade eden Şimşek, en büyük hayalini ise "doktor olarak ülkeme dönmek" şeklinde açıkladı.

zaman
18 Ağustos 2007, 10:49:29 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

maşallah; allah yardımcısı olsun kardeşimizin
19 Ağustos 2007, 12:35:53 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
ebrar
Daimi Üye
**

« Yanıtla #2 :»

Rabbim kardeşlerimizin yardımcısı olsun ya bu ülkemiz için çok büyük bi kayıp!!! bu sistem yüzünden birçok kardeşimiz yurt dışında okumak zorunda yada istedikleri bölüme giremeden açıkta kalıyor..inşAllah en kısa zamanda çözüm yolu bulunur..  Sad

kişi sewdiğiyle beraberdir
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.109 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu