Japonya depremi kıyamet alameti mi?

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler (Moderatör: Yonetim) > Japonya depremi kıyamet alameti mi?
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Japonya depremi kıyamet alameti mi?  (Okunma Sayısı 235 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
22 Mart 2011, 04:33:22 ÖS 16
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« :»

Japonya depremi kıyamet alameti mi?

Japonya'da meydana gelen deprem ve tsunami dinimizde ve Kuran'ı Kerim'de kıyamet alemeti olarak nitelendirilebilir mi?

Samanyolu Haber TV'de yayınlanan Öğle Arası programına konuk olan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Tekineş,Japonyadepremi ve tusunaminin kıyamet alameti olup olmadığına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Dünya üzerindeki önemli olaylar akıllara kıyamet alametlerini getiriyor. Bu olaylar özellikle dinimizde ve Kuran'ı Kerim'de kıyamet alemeti olarak nitelendirilebilir mi?

Ayhan Tekineş: İnsanın ömrü olduğu gibi bu kainatın da bir ömrü var ve bu birgün bitecek. Peygamber efendimizle (SAV) birlikte kıyamet alametleri başlamış oldu. Kıyamete doğru yürüyoruz bu alametleri herzaman dehşetli şeyler olarak telakki etmemek lazım, bir yol işareti olarak düşünmek lazım. Bütün bunlar bize dinin bunları daha önceden bildiğini kutsal kitaplarda, peygamberlerin sözlerinde verilen bilgilerin doğruluğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

Kuran'ı Kerim'de kıyamet

Dünyanın sona erdiği zamana dair Kuran'ı Kerim'de birçok ayet-i kerimenin bulunduğuna dikkat çeken Tekineş, "kıyamet" kelimesinin ise Kuran'ı Kerim'de insanın öldükten sonra dirilip Allah'a hesap vermesi olarak anlamlandırıldığını söyledi.

Kıyamet alametleri

Doç. Dr. Tekineş: kıyamet alametlerine ilişkin "Peygamber Efendimiz (SAV), Hadis-i Şeriflerinde meyvelerin çok büyük olacağını söylüyor. Bir narın gölgesinde oturup gölgelenebilecek kadar büyük olacağı söyleniyor. Bunu gen teknolojiisine bir işaret olarak anlayabiliriz." dedi.

Japonya depremi kıyamet habercisi mi?

Japonya'yı vuran deprem ve tsunaminin kıyamet habercisi olup olmadığına ilişkin soruya Tekineş şu ilginç cevabı verdi: "Deprem haberleriyle birlikte dünyanın ekseninde bir kayma olduğu söyleniyor. Bu kaymanınsa gündüz süresinde çok az da olsa bir kısalmaya yol açtığı haberleri geldi. Bunu Efendimizin (SAV) zamanın ve mekanın yaklaşmasına ilişkin hadis-i şeriflerinin teyidi olarak görebiliriz."

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
22 Mart 2011, 04:59:17 ÖS 16
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #1 :»

Kıyamet alametleri ile ilgili hadislerin senedi tartışılır. Kurandan dayanağı olmayan tüm hadisleri tartışabiliriz.
Hadis konusun da Hayri Kırbaşoğlu takip edilirse 'neden' ve 'niçin'lerimiz daha doğru yanıtlanmış olur.
Ama; 'Kişinin kıyameti ölümüdür' hadisi kuran tabanlı olduğundan japonya da ölenleri kişisel kıyametlerini konuşabiliriz.
Samanyolunun dini afyon olarak kullanan diğer programlarını iyi bildiğimiz için bu haberin yanlı olmasına şaşmadım.
(elimde değil, ne yapayım:( şöyle orta yollu bi yorum yazamıyorum)

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.247 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu