İslam her yere ulaşacaktır

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > PEYGAMBERLER ve Örnek Şahsiyetler (Bilgi Platformu) > Peygamber Efendimiz S.A.V > Hadis-Sünnet > İslam her yere ulaşacaktır
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: İslam her yere ulaşacaktır  (Okunma Sayısı 256 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
20 Eylül 2010, 05:28:45 ÖS 17
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« :»

Bu emir – yani İslam-gece ve gündüzün ulaştığı yere kadar ulaşacaktır. Yani; yeryüzünde gece ve gündüzün ulaştığı her yere İslam ulaşacaktır...(Hazreti Muhammed
SAV)

Yapılan istatistiklere göre,
bugün dünya Müslümanlarının nüfusu bir buçuk milyarın üzerinde olup, aynı zamanda bütün dünya ülkelerine yayılmış durumdalar. İslam ise; yılda: %2.9 oranında artış kaydetmektedir.

Sene:2025 yılında İslam dünyada birinci din olacaktır.

Bu gerçeği Hz.Peygamber bize şöyle anlatmaktadır:

"Bu emir – yani İslam-gece ve gündüzün ulaştığı yere kadar ulaşacaktır.

Yani; yeryüzünde gece ve gündüzün ulaştığı her yere İslam ulaşacaktır.

Bu da gerçekten ortaya çıkan bir durumdur.
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2010, 05:29:45 ÖS 17 Gönderen: abdulhamit » Logged
20 Eylül 2010, 05:32:14 ÖS 17
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #1 :»

Bu emir – yani İslam-gece ve gündüzün ulaştığı yere kadar ulaşacaktır. (Yani; yeryüzünde gece ve gündüzün ulaştığı her yere İslam ulaşacaktır...)
(Hz Muhammed Sav )

İŞTE PEYGAMBERİMİZİN HADİSİNE UYGUN DÜŞEN AYETLER

ANKEBUT-3- Biz onlardan önceki kuşakları sınavdan geçirdik. Bu sınav sonucunda Allah, doğru sözlüler ile yalancıları kesinlikle belirleyecektir

SAFFAT 72- Biz onların içine de ( ATALARINA- BABALARINA DA ) uyarıcılar göndermiştik. ·

De ki: Ey insanlar, ben sizin hepinize, göklerin ve yerin sahibi Allah’ın elçisiyim." (A’ raf:158.)

Biz seni ancak bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik." (Sebe: 28.)

Hicr 9 : Şüphe yok ki Kur'ân'ı biz indirdik ve şüphe yok ki onu mutlaka koruyacağız.

MÜMİNUN-115- Sizi boşuna yarattığımızı ve huzurumuza döndürülmeyeceğinizi mi sandınız?

ANKEBUT-2- "...... Hiçbir sınavdan geçirilmeksizin bırakılıvereceklerini mi sanıyorlar?"

“İnsan, kendi başına ve sorumsuz bırakılacağını mı sanıyor?” (Kıyamet/36)

BELED-10-Biz ona eğri ve doğru iki yol göstermedik mi?

İNSAN-3- Biz ona yolu gösterdik. Artık ister şükreder isterse nankör olur

O halde TEBLİĞ Herkese halen de yapılmaktadır.

NOT: Üç ayet daha yazacağım.
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2010, 05:32:47 ÖS 17 Gönderen: abdulhamit » Logged
20 Eylül 2010, 05:37:47 ÖS 17
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #2 :»

“İnsan, kendi başına ve sorumsuz bırakılacağını mı sanıyor?” (Kıyamet/36)

İŞTE AYET İFADESİ OLAN BU SEBEBLE VAHYİN TÜM İNSANLARA ULAŞMASI VE ULAŞTIRILMASI GEREKİYOR.

ENAM-19 De ki; "En büyük şahitlik kiminkidir?" De ki; "Benimle sizin aranızda ALLAH şahittir. Bu Kur'an, gerek sizi gerekse ulaştığı herkesi uyarayım diye bana vahyedildi, sizler ALLAH ile birlikte başka ilâhlar olduğuna mı şahadet ediyorsunuz?" De ki; "Ben buna şahadet etmem; 'De ki; "O tek bir ilahtır ve ben sizin O'na koştuğunuz ortaklardan uzağım "

Bu Kur'an, gerek sizi gerekse ulaştığı herkesi uyarayım diye bana vahyedildi

ALLAH PEYGAMBERİ İÇİN DİYOR Kİ,

BU KURANI SİZE VE ULAŞTIRDIĞI HERKESİ ONUNLA UYARMASI İÇİN ONA VAHYEDİLDİ.

PEYGAMBER ULAŞTIRABİLECEĞİ KADAR ULAŞTIRDI MÜJDELEDİ , UYARDI VE TEBLİĞ GÖREVİNİ YAPTI.

YA PEKİ ULAŞAMADIKLARINA ! PEKİ YA BUNDAN SONRASI ?

İşte bundan sonrası peygamberimizin hadisi ile sabittir.

Bu emir – yani İslam-gece ve gündüzün ulaştığı yere kadar ulaşacaktır. Yani; yeryüzünde gece ve gündüzün ulaştığı her yere İslam ulaşacaktır...

Peki nasıl ulaşacaktır ?

Bu hadise uygun üç ayet daha yazacağım demiştim. O da şöyledir.

YUSUF-108- Ey Muhammed, de ki; "İşte benim yolum budur, ben inandırıcı kanıtlar göstererek insanları Allah'a çağırırım. Bana uyanlar da öyle yaparlar.( Ben ve bana uyanlar böyleyiz ) (ÇOK ÖNEMLİ AYET; bana uyanlar nasıl yapar ?

Cevab( Allahın emrini tebliğ eder ve ettirir ) Allah'ı her türlü noksanlıktan uzak tutarım. Ben Allah'a ortak koşanlardan değilim.

BİR BAŞKA AYETTE DE

Sizden; hayra çağıran, iyiliği (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakındıran bir topluluk bulunsun. Kurtuluşa erenler işte bunlardır. (Al-i İmran Suresi, 104)

Yarattıklarımızdan, DAİMA hakka ileten ve adaleti hak ile yerine getiren bir millet bulunur.Araf-181
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2010, 05:47:03 ÖS 17 Gönderen: abdulhamit » Logged
20 Eylül 2010, 05:40:53 ÖS 17
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #3 :»

KONU İLE ALKALI BİR BAŞKA AYETTE ŞÖYLEDİR.

FUSSİLET-53 : Biz onlara iç ve dış alemdeki ayetlerimizi göstereceğiz ki, o Kur'an'ın gerçek olduğu, onlara iyice belli olsun. Rabb'inin her şeye şahit olması yetmez mi?

YUSUF-108- Ey Muhammed, de ki; "İşte benim yolum budur, ben inandırıcı kanıtlar göstererek insanları Allah'a çağırırım. Bana uyanlar da öyle yaparlar.( Ben ve bana uyanlar böyleyiz )

ÇOK ÖNEMLİ AYET; Bana uyanlar nasıl yapar ?

Cevab( Allahın emrini tebliğ eder ve ettirir ) Allah'ı her türlü noksanlıktan uzak tutarım. Ben Allah'a ortak koşanlardan değilim.

O HALDE İSLAM HER YERE ULAŞACAKTIR
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2010, 05:47:51 ÖS 17 Gönderen: abdulhamit » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.051 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu