Erbakan'dan İftar Açıklaması

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler > Ülkemizden > Erbakan'dan İftar Açıklaması
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Erbakan'dan İftar Açıklaması  (Okunma Sayısı 109 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
30 Ağustos 2010, 12:41:10 ÖS 12
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« :»

Çok eskilerden beri derdim bunların derdi saltanat diye ...
Bunlar İslam derdinde filan değil , istedikleri Osmanlının o muhteşem saltanatı diye ...
Gelen tepkilere daha fazla dayanamadı sanırım ...
Senin yaptıgın bu koltuk taşkınlıgından sonra , oradaki bir kaç gencin yaptıgı bu taşkınlık kusura bakmada çok daha masum ...
O gençleri affetmekde yola getirmekte kolayda ...
Seni nasıl affedecek bu millet onu bilmiyorum ...
Buyrun ilgili haber ...

Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan, Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Başkanlığı'nın verdiği iftarda çıkan olayların kimler tarafından yapılırsa yapılsın, Milli Görüşle uzaktan yakından bir alakasının olamayacağını söyledi. Erbakan, bütün camiayı dikkatli olmaya ve bu konuda gereken hassasiyeti göstermeye davet etti.

Olaylara ilişkin bir yazılı açıklama yapan Erbakan, tarih boyunca olduğu gibi bugün de aziz milletin Milli Görüş'e sarılarak mevcut "zulüm dünyası" yerine, "yeni bir Saadet dünyası" kuracağını savundu. Yaşanabilir ve yeniden büyük Türkiye'nin tesis edileceğini dile getiren Erbakan, Milli Görüş camiasının bu tarihi görevi yapmak için aşkla, heyecanla ve azimle seferber olup çalıştığını ifade etti.

"Her zaman olduğu gibi, bu hamleleri engellemek isteyen dış güçler, ellerinden geldiği kadar önleme gayreti içindedirler." diyen Erbakan, "Bu meyanda bir yandan Milli Görüş toplantılarına sızmakta, Milli Görüşle bağdaşmayacak olaylara sebebiyet vermekte ve bir kısım basın vasıtasıyla da gerçek dışı haberlerle ve art maksatlı yorumlarla kendilerine verilen görevleri yapmaya çalışmaktadırlar. 40 yıldan beri milletimize büyük hizmetler yapmış, örnek milyonluk mitingleri camiamız huzur, heyecan başarı ile gerçekleştirmiştir. Çünkü; Milli Görüşün temeli sevgi, kardeşlik, edep, terbiye ve iyi ahlaktır. Gayesi, bütün insanlığın saadetidir." dedi.

Son zamanlarda basında sözü edilen bazı yakışıksız ve üzüntü verici olayların kimler tarafından tertip edilip, yapılırsa yapılsın Milli Görüşle uzaktan yakından bir alakası olamayacağını vurgulayan Erbakan, şöyle devam etti: "Bu hususu, bundan önceki açıklamalarımızda tekrar tekrar belirttiğimiz gibi, bu açıklamamızda da bir kere daha üzerine basarak belirtiyoruz ki, hiç bir maksat ve sebeple, tasvibi mümkün olmayan olaylara meydan verilmemesi, toplantılara katılarak bu kabil dış etkenli, davamıza zarar veren olayların meydana gelmemesi için bütün camiamızı dikkatli olmaya ve bu konuda gereken hassasiyeti göstermeye davet ediyorum. Milli Görüş, herkese sevgi, refah, insan hakları ve saadet demektir. Milli görüş camiasının şiarı, iyi ahlak, terbiye, nezaket ve edep örneği olmaktır. Bizim metodumuz, inancımızın da emrettiği gibi şiddet değil, tebliğ, ikna, inandırma ve tatlı dille davet metodudur. Bu gerçekleri bir kere daha belirtirken, bütün camiamıza huzur içerisinde yapacakları, toplantı ve çalışmalarında en büyük başarılara ulaşmalarını diliyor, camiamızın her bir mensubunu kucaklıyor, gözlerinden öpüyor, muhabbetle bağrıma basıyorum."

isra haber

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
30 Ağustos 2010, 02:37:35 ÖS 14
Üye Bilgileri
hakanalper
Daimi Üye
**

bana gelince; düşmanlarmdan daha fazla ya$ayacagm!

WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

YAKUP ASLAN baslıgı altında bi yorum yazmıstım... onu buraya da aktarayım.. zira bu konu ile alakalı aslında..

Alıntı
yazı surukleyici , akıcı ve cok uzun kaleme alınmıs... sidilik sadece 1. bolumunu okuyabildim.. muhabbetin sonu nereye gidecek.. ve neler acıklanacak merak etmiyor degilim.. sair vakitlerde tekrar donup parca parca okuyacagım...

KONU İLE ALAKASI OLMAYAN Bİ MEVZUU VAR... VE ASLINDA KONUNUN GİDİSATİNA DA MUDAHELE ETMEK İSTEMİYORUM ...

yanlız.. burada okudugum bir kısımdan yola cıkarak.. dusunup, fakat mantık tabanında saglam bir yere oturtup, ehven bir cevab bulamadıgım bisey  var...
ilk once su alıntıyı ekleyeyim...atlaya atlaya ekliyorum..

Milli görüş çizgisinde ülkenin siyaseti üzerinde söz sahibi olmaya çalışmamız ve bu uğurda bedel ödememiz bir gecede noktalanmıştı.
.............
.... Daha önce bir yemek ziyareti için aylarca peşimizden koşanlar, bizi sokaklarda gördüklerinde yollarını değiştirdiler, sakallarını kestiler, evlerindeki Kur’an meallerini korkudan sobalarda yaktılar
..........
....Biz yalnız başımıza kaldık. Allah’tan başka hiçbir sahibimiz yoktu. Vurulan bizdik. Cezaevlerinde yatan biz. Kavgalara, kurşunlara göğüs geren bizdik.  Darbe bütün bu değerleri yok etti.
.............
.......

simdi burda yapılan fedakarlıklar, arzulanılan hedefler, sarfedilen gayretlerden , omuz omuza bas konmus bir davadan, birlikte tasın altına el kondugundan, birlikte ceza evlerinde dava için yattıklarından vs bahsediliyor.. ve sonuc.. darbe sebebiyle husran ile neticelendiginden bahsediliyor...

simdi asıl merak ettigim iki sey var...

Birincisi , bu denli omuz omuza, bir dava ugrunda beraberce sıkıntılara gogus germiş.. eza cekmiş.. bu insanlar.. simdi nasıl oluyor da.. gunumuzde (özellikle dun aksam gerceklesen iftar yemeginde yasananları kastediyorum) birbirine kufredebilecek, hakaret edebilecek.. hatta ve hatta bicak cekebilecek derece de husumetli hale geliyorlar..! 
ustelik ramazan ayında.. ustelik Oruclu iken.. Ustelik iftar vaktinde.. ustelik yıllarca davamız! dedikleri bir organın daveti etrafında toplamısken,  toplumun; "dini hassasiyeti olanlar" olarak nitelendirdigi ve kendilerinin de kendilerini oyle lanse ettigi bu kişiler.. bunu nasıl yapabiliyorlar...

bunu dunden beri dusunuyorum .. ama dedigim gibi.. mantıklı bir tabana oturtup kendimi ikna edemiyorum...

ikincisi ise...
Alıntı
Nerdeyse tamamımız, darbe öncesi Milli Görüşe karşı tavır almış ve her fırsatta ‘bu işin artık parti yoluyla olmayacağını, partinin aslında rejimin bir oyunu olduğunu ve hatta giderek amerikancı bir çizgiye kayan Erbakan’ın darbeciler tarafından ülkeye getirildiğini ve bir inkılabının ancak ulemanın önderliğinde gerçekleşebileceğini’ savunmuş insanlardık.
yakub aslanın yukarda dedigi gibi... bahsi gecen parti, dernek, cemaat vs her ne ise, bunun basındaki kişiyi (haklı veya haksız) bir şekilde suclu buldukları, yanlıs işler yaptıgı dusuncesi ile darbenin de etkisi ile...o ortamdan uzaklasıp irana, afganistana gitmişler... turkiyeden gelenlere de bu yanlıslıkları ifade etmeye calismslar... 

diyorum ki.. acaba bahsi gecen grubun içindeki, gercekten dava adamı olanların bi kısmı! o donemde ayrıldıgı için, mevcutta kalanlar dan dolayı mı o zamandan bu yana gelişen olaylar meydana geldi.. ve su an en son yumruk yumruga girecek, bıcak cekecek hale geldiler?

uzatmayayım...

yazıyı takibe devam edecegim...

İz telâkkavnehu bi elsinetikum ve tekûlûne bi efvâhikum mâ leyse lekum bihî ilmun ve tahse... Nur-15
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.329 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu