BAKARA 60-61-62

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > KUR´AN-I KERİM (Bilgi Platformu) > Tefsir Sohbetleri > BAKARA 60-61-62
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: BAKARA 60-61-62  (Okunma Sayısı 2166 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
14 Eylül 2010, 12:07:36 ÖS 12
Üye Bilgileri
chamdali
Daimi Üye
**

WWW Offline
« Yanıtla #45 :»

Şimdi dikkat, yahudi ve hirstyanlar nasıl olur da cennete girerler ? Bunların müslüman olma şartı yok mu ?

DAHA AÇIK VE NET İFADE KULLANIYORUM.

BAKARA 62 AYETİNDE İFADE EDİLEN YAHUDİ HİRİSTİYAN VE SABİİLER DE İSLAM DİNİNİN MENSUPLARIDIR. İSLAMDIRLAR.

VE MUMİN OLANLARDIR.

İslam olmayan ,ne yahudi ,ne hirstyan ve ne de sabiinin hiçbiri Allah tarafından mükafatlanıp cennete gidecek değilidir.

Neye göre konuşuyorum ?

açık ayetleri sunacağım

soru şu: bugün bir yahudi, bir hristiyan dinini terketmediği halde bizim gibi (yani Kurana uygun) inanıyorsa da mı cennete giremez?

Hayatın kazası olmaz!
14 Eylül 2010, 12:09:50 ÖS 12
Üye Bilgileri
chamdali
Daimi Üye
**

WWW Offline
« Yanıtla #46 :»

Alıntı
İslam olmayan ,ne yahudi ,ne hirstyan ve ne de sabiinin hiçbiri Allah tarafından mükafatlanıp cennete gidecek değilidir.
Neye göre konuşuyorum ?

açık ayetleri sunacağım

Kasas Suresi;

51. Andolsun, düşünüp öğüt alsınlar diye o sözü (Kur’an âyetlerini) onlara peş peşe ulaştırdık.

52. Bu Kur’an’dan önce kendilerine kitap verdiklerimiz (Yahudiler ve Hıristiyanlar) var ya, işte onlar ona da inanırlar.

53. Kur’an kendilerine okunduğu zaman, “Ona inandık, şüphesiz o Rabbimizden gelen gerçektir. Şüphesiz biz ondan önce de Müslüman’dık” derler.

KASAS 53 AYETE DİKKATLİCE BAKALIM NE DERLERMİŞ

Şüphesiz biz ondan önce de Müslüman’dık” derler.  

buradaki "müslümandık" ifadesi bir ismi mi ifade ediyor
yoksa teslim olmuşluğu mu
yani biz zaten müslümandık ifadesi biz zaten Allaha teslim idik olabilir mi?

Hayatın kazası olmaz!
14 Eylül 2010, 06:06:46 ÖS 18
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #47 :»

Alıntı
Bismillah!

Hocam,

Sabiiler ile ilgili kısımla ilgili yazdıklarınızı okudum.. Allah razı olsun..
(sabiilerin kafamda netleşmesi zaman alacak, (ek okumalar da yapmak gerektiğine araştırmalarım sonucunda ulaştım..)
yazdıklarınızı anladım da kavrayamama durumum var..
bu bakımdan sohbetimizin bu bölüm ile ilgili olarak susmak istiyorum..

Kavrayamama durumundan bahsetmişsiniz. Susmak yerine sorular sorabilir, hep birlikte kavramaya vesile olursunuz. kanaatindeyim.
14 Eylül 2010, 06:13:10 ÖS 18
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #48 :»

Alıntı sahibi: abdulhamit üzerinde
Şimdi dikkat, yahudi ve hirstyanlar nasıl olur da cennete girerler ? Bunların müslüman olma şartı yok mu ?

DAHA AÇIK VE NET İFADE KULLANIYORUM.

BAKARA 62 AYETİNDE İFADE EDİLEN YAHUDİ HİRİSTİYAN VE SABİİLER DE İSLAM DİNİNİN MENSUPLARIDIR. İSLAMDIRLAR.

VE MUMİN OLANLARDIR
.

Neye göre konuşuyorum ?

açık ayetleri sunacağım

Alıntı
chamdali:
soru şu: bugün bir yahudi, bir hristiyan dinini terketmediği halde bizim gibi (yani Kurana uygun) inanıyorsa da mı cennete giremez?

Değerli chamdali kardeşim,

Bizim gibi kurana inanıyorsa kuranın emrettiklerini yerine getirme şartı var ki, ona tam iman etmiş olsun. Yani göstergesi yalnızca diliyle iman ettim demesi değildir. Kurana fiiliyatı ile tam iman ettiğinde adı, lakabı ne olursa olsun. Cennete girer. Çünkü bu söz benim değil, Allahın taahüdür.
« Son Düzenleme: 14 Eylül 2010, 06:49:57 ÖS 18 Gönderen: abdulhamit » Logged
14 Eylül 2010, 06:23:01 ÖS 18
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #49 :»

Kasas Suresi;

51. Andolsun, düşünüp öğüt alsınlar diye o sözü (Kur’an âyetlerini) onlara peş peşe ulaştırdık.

52. Bu Kur’an’dan önce kendilerine kitap verdiklerimiz (Yahudiler ve Hıristiyanlar) var ya, işte onlar ona da inanırlar.

53. Kur’an kendilerine okunduğu zaman, “Ona inandık, şüphesiz o Rabbimizden gelen gerçektir. Şüphesiz biz ondan önce de Müslüman’dık” derler.

KASAS 53 AYETE DİKKATLİCE BAKALIM NE DERLERMİŞ

Şüphesiz biz ondan önce de Müslüman’dık” derler.

Alıntı
chamdali:
buradaki "müslümandık" ifadesi bir ismi mi ifade ediyor
yoksa teslim olmuşluğu muyani biz zaten müslümandık ifadesi biz zaten Allaha teslim idik olabilir mi?

Evet zaten öyledir . Yani sizin dediğiniz gibidir. Bu kelimenin anlamı BİZ ZATEN ALLAHA TESLİM OLANLARDANDIK
15 Eylül 2010, 11:24:15 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
chamdali
Daimi Üye
**

WWW Offline
« Yanıtla #50 :»

teşekkürler cevaplarınız için abdulhamit hocam

Hayatın kazası olmaz!
Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.138 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu