Kurtulus savasında Bilezik gonderen ulke ! PAKİSTAN

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler > Dünyadan > Kurtulus savasında Bilezik gonderen ulke ! PAKİSTAN
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Kurtulus savasında Bilezik gonderen ulke ! PAKİSTAN  (Okunma Sayısı 203 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
20 Ağustos 2010, 02:06:08 ÖS 14
Üye Bilgileri
hakanalper
Daimi Üye
**

bana gelince; düşmanlarmdan daha fazla ya$ayacagm!

WWW Offline
« :»

Pakistan'daki sel  felaketinde altı milyon evet tamı tamına 6 milyon kişi açlıkla mücadele ediyormuş.akşam sofralarımızda yemek çeşitleri içinden hangisini yiyeceğimizi şaşırarak yaptığımız iftarı düşününce bir şeyler yapmamız gerekir diye düşünüyorum.

Lakin newyork times bakıyorum cnn bakıyorum 1. haber...   bizim medya bu felakete neden bukadar duyarsız??   

"""müslümanların derdine bir gavur kadar duyarlı olamıyorsak""" diye sozume devam etmek istiyorum.. ama bu mubarek ramazan ayında ve cuma gununde intizar etmek istemiyorum...

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

simdi bazı kardeslerimin, Türkiyede de muhtaclar var diye soylendiklerini hisseder gibiyim.. ama...

amasını bosverelim simdi....

hani elbise ihtiyacı olur insanın , ayakkabı olur, eğitim ihtiyacı olur bunlara dersiniz ki olmasa da olur. Ama bu EKMEK arkadaşlar. aç kalmamak için ekmek lazım burdaki insanlara..

« Son Düzenleme: 20 Ağustos 2010, 04:55:47 ÖS 16 Gönderen: hakanalper » Logged

İz telâkkavnehu bi elsinetikum ve tekûlûne bi efvâhikum mâ leyse lekum bihî ilmun ve tahse... Nur-15
21 Ağustos 2010, 03:42:15 ÖÖ 03
Üye Bilgileri
Maveraî
Süper Aktif Üye

Aynayım: bakanlar beni değil, ancak kendini görür.

« Yanıtla #1 :»

Duyarlılığınız ve bu başlığı açıp hakkı, iyiliği tavsiye edip hatırda tutulması gerekeni hatırlattığınız için; Rabbi, Allah olan kulların ve Allah'ın salavatı (desteği, tasdiklemesi) kalbinizin ibresi hayra vedahi hakka ayarlı olduğu sürece sizinle olsun inşaAllah! Siz bu hususta intizardan çekindiniz fakat bu alandaki boşluğuda ben kapatmış olayım emri bil maruf adına, hayrdan nasiplenebilmek muradıyla.. Bi süreden beridir burda bu elim hadiseye dair 'Filistin sözkonusu olduğunda topyekün bir nida, harıl harıl çalışmalar vuku bulurken' ki; olsun, ne güzel, doğru olanı da bu zaten fakat, sözkonusu başka mağdurlar: 'şu ara: Pakistan' için hiçdeğilse duyarlılık göstergesi bir yazı dahi göremediğim, ayrıca kendim kalkışmayı düşünüp arzulamama rağmen buna imkan ve fırsat bulamadığım için açıkçası/işin aslı müteessirdim fazlaca.. Ve kızgınım da bu ikili/ayırım-cı/ çifte standart tavra; özünden koparılmış: mazlum, zalim kavramlarına dair algı ve duruşumuz veya kardeşlik, cihad, ruhunun çarpık tezahürüne.. Huh?

-Yıllar boyunca köylerindeki türbeyi ziyarete gidip dua eden köylüler birgün bir nedenle mezarı kazmak zorunda kalmışlar ve ulu yatırlarının yani aslında  mezarda yatanın bir köpek olduğunu görünce şaşakalmışlar. Vayy! gitti bizim bağışlar, gitti bizim dualar, diye hayıflana durmuşlar...
Kıssadan hisse: bir hayvana dahi 4 sütunlu yapı yükseltin adı türbe olsun, bir şehre bir Mescid yapın sonrada bir Peygamber yapmış deyin o şehir kutsansın koruma altına alınsın; 'Mekkedeki put turizmi' gibi hareketlensin o belde.. Türbeci mantığı/ehlini uyutulmuş, bilinçsiz, saf, avam tabakayı kınayan, 'bidattir, şirktir' diyen şecaatli kanı kaynayan ve üstelik avam gibi de değil sözde bilinçli, uyanık olduğu zannında olan kesim aynı hataya düştüklerini farketmiyorlar bile maalesef..  Angry

hakanalper, siz iyisi mi yazıyı bu şekilde değilde Pakistan'a veya başka beldeye Eyyüp peygamber veya diğer elçilerden birinin eliyle yaptığını söyleyecekleri bir yapı inşa etmeye çağrıda bulunursanız daha ses getirir, etkili olur şüpheniz olmasın! Bakın türbeci güruhla benzerlik gösteren bir başka güruh nasıl da galeyana gelicektir..

Alim ve Adil olan Allah'ın adıyla!
Süleyman rasul Aksa'yı, İbrahim rasul de Kabe'yi insanları ayırıcı veya tapınıcı olsunlar diye inşa etmediler ancak ve ancak birleştirici unsur diye yaptılar: Hacer'i ve İsmal'i yalnız kalmasın, yalnız yaşamasın, yalnız büyümesin kalabalık bir belde olsun toplanma yeri yani cum'(cem)a olsun diye.. Muhammed rasul döneminde de bugün anlaşıldığı, uygulandığı şekil üzre değildi cuma algısı ve uygulaması tıpkı diğer tüm elçilerde olduğu gibi. Gün olarak değil, zaten cuma: müminler toplanır cem olursa, kararlar alma, yardımlaşma, müşavere, istişare, münazara olursa 'Cuma' olur; Hac da, böyle.. Değilse emin olunuz ki bugünkü haliyle Süleyman nebi eliyle yıkardı Aksa'yı, İbrahim nebi de Kabe'yi..Allahualem! Bilsem ki insanlık huzur bulacak, dünya da barış egemen olacak, İslami bilince ve kardeşlik şuuruna erişecek, vahdeti bulacak, İbrahim'i baltayı kuşanıp dünyadaki tüm yapıları ben ellerimle, çelimsiz ve küçük te olsa aldırmaksızın yıkmaya çabalardım...
Yapılar insanlar içindir, insanlar yapılar için değil!!!!
Filistinle ilgili şovenistliği anlayabilmiş değilim! Türk olsalar, nasyonalizm kökenli bir dayanışma diyicem ama türk değil araplar, Pakistanlılar gibi.. Müslüman oldukları için dense eee? Onlar (Pakistanlılar) ne, öyle değiller mi?.. İşin yoksa kafa yor da mantık arayıp aradaki farkı bul Hayret Gerçi ölçü İslamsa, müslüman olmayan depremle mağdur olan Haiti'lilere de yardımın yapılmasıdır: İslamın mazlum, mağdura kavramsal yaklaşımı budur. Bu noktada 'Yardımeli derneği'ni tebrik ve takdir ediyorum: mazluma kisve, kılıf biçmeden İslami bir duruşla Allah'ın yap dediğini yapıyorlar, maşaAllah, elhamdulilah! Haitililere  de yaptılar, dünya ülkeleri de duyarlı davranıp yardım etti ama maalesef, ne yazıkki, halkı müslüman diye Pakistan halkına duyarsız kaldılar Huh? Pakistan halkı,  başlıktaki gibi zamanında gösterdiği duyarlılıktan ötürü vefa borcu bilinci adına mı, yoksa Filistin'e kahraman kesilen, gösterilen duyarlılıktan ümitlenip mi bilemiyorum gözlerini ve umutlarını Türkiye'ye çevirmiş durumdalar... Şimdi bu duyarsızlık reva mı?
Kaldı ki bilezik vermiş olmalarının da bir önemi yok, olmamalı. Bu, modernizmin aşıladığı, modern dünyanın menfaate dayalı tavır ve tutum takınan çıkarcı İslami olmayan mizaçta ki kişilere ve kişiliğine özgüdür; şartlı, iyiliğe karşılık beklemedir ki, Allah için yapılanı bu şekilde bir beklenti ve kıyas ile olamaz olmamalıdır. Kapımıza muhtaç biri gelse, 'önce sen ver bişeyler, sonra ben de vereyim' mi deriz veya bize iyilik yapmayana yüz mü çevimeliyiz,  'zamanında sen yapmadın ben de yapmam diyerek?? Bu, hiç etik, insaflı, İslami ve insani bir tavır değil, olmaz da değil mi? Bu sebeple hiçbişey vermemiş olsalar da veya eskiden zamanında birşeyler verdikleri için değil, insan olduğumuz, aynı kainatta yaşadığımız, paylaşıma mecbur olduğumuz, dahası, Allah emrettiği için bugün biz, bize düşeni yapmalıyız bu söylemleri referans almaksızın..
Allah'ınızın sevgisine, artık şu şekilcilik hastalığını da kenara itip adı kutsanmışta olsa veya içimizden bir renge boyanmış bürünükte olsa eğer ilahlık boyutuna taşınmışsa/taşımışsak sahte ilahları/putlarımızı da yıkalım, evrene ve evrendeki tüm canlılara, hadiselere Allah'ın bak dediği yerden bakıp, gör dediğini görmeye çalışalım..
Selam, merhameti, adaleti ayrım yapmaksızın kainata yayan iyilik elçilerine, yeryüzü varislerine, şahitliğini dosdoğru yapanlara olsun! Diğerleri de, selamın gayreti içinde olacak idrake/esenliğine ulaşsın inşaallah!

Yardımeli hesap no: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2010, 05:27:45 ÖÖ 05 Gönderen: Maveraî » Logged
21 Ağustos 2010, 12:27:38 ÖS 12
Üye Bilgileri
hakanalper
Daimi Üye
**

bana gelince; düşmanlarmdan daha fazla ya$ayacagm!

WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

SİZİN DUYARLILIGINIZ İÇİN DE TESK. EDİYORUM...

ben de birkac hesap numarası aktarayım...

bu kurulusların da hepsi oraya yarıdm topluyorlar. 

KİMSE YOK MU DERNEGİ
Hesap no
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
http://www.kimseyokmu.org.tr/HesapNumaralari.aspx?hl=tr

Online bagıs
https://www.kimseyokmu.org.tr/onlinebagis/BagisKampanya.aspx?kod=100

TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tüm hatlardan
“Pakistan_Sel” yazıp 5777 SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

VEREN EL DERNEGİ
ONLİNE BAGIS   
http://www.temsilciverenel.org/index.aspx

HESAP NO
http://www.verenel.org.tr/Verenel/47-23-0-2-0-Banka-Hesap-No.htm

İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ İNSANİ YARDIM VAKFI

http://www.ihh.org.tr/

İz telâkkavnehu bi elsinetikum ve tekûlûne bi efvâhikum mâ leyse lekum bihî ilmun ve tahse... Nur-15
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.047 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu