forum ailemize davet

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > KUR´AN-I KERİM (Bilgi Platformu) > Kur´an-ı Kerim (Moderatör: Yonetim) > forum ailemize davet
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: forum ailemize davet  (Okunma Sayısı 1108 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
13 Ağustos 2010, 01:28:11 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« :»

allahın selamı üzerinize olsun arkadaşlar,

şu an perşembe gecesi saat 01:00 olmuş....
az önce direniş arkadaşın labnesi ile eğlendik hakan alper kardeşim ile sizleri bıktırdığımı düşündüğüm sistem/ oy konusuna girdik. bir şaka iki ciddi diyerekten kapattım bilgisayarı namazı kıldım ve yattım....
düşünüyorum (hakan alper ile olan sohbetimizdeki söylediklerimden yola çıkarak)  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
BAKINIZ TIKLAYINIZ

kendi günemimizi oluşturalımdan bahsettik kuranı öncelleyelim dedik biz olalım dedik ilerleyelim dedik...ve ilaahir...
üstüne üstüne ramazan da başladı ama hala ya labneye takılmış oyunda oynaştayız ya da elin sistemi yüzünden birbirimizi yiyoruz.

lütfen arkadaşlar; bu ay ramazan ayı; ramazan ayı kuran ayı...
elbette hoş sohbetler yapacağız güleceğiz ciddi konuları tartışacağız ama
hep söylemde kalmasın kuran rehberimiz okuyalım yaşaylım diye.

bu forumun ismine amacına ve burada toplanan aile dediğimiz topluluğa yakışacak şekilde paylaşımlarda da bulunmalıyız.
aramızda çok değerli bilgili ve tecrübeli abilerimiz arkadaşlarımız var
(isim saymayın unutursunuz demiştim ama saymak durumundayım)

bir fecr abimiz var farkındamısınız hiç sesi çıkmıyor; neden ? çünkü konuşursa kurandan konuşan abimiz. benim geyiğe vurup sulandırdığım forumda ne konuşsun...!!!

bir abdulhamit abimiz var bir başlık açtımı allahına kadar ayetleri ile detaylı şekilde anlatarak insanı o konuya doyuran ve şunu da ekleyeyim diyemiyeceğimiz kadar kapsamlı anlatan...

bir rahmetli abimiz var bilgisi irfanı ile tecrübesi ile bizleri aydınlatabilecek ....

bir serenderimiz vardı bir konu açardı hekesi o konuya özellikle kurana toplardı

hatta duaekseni vardı konuştumu kuraniii konuşurdu vakarlı dururdu. şu an yok neden ?

bir haluk abimiz var her ne kadar fikirlerini beğenmeseniz de konuştu mu ayetleri tek tek sunarak ve kuran üzerine düşünerek aklederek paylaşımlarda bulunan, doğru ya da yanlış..

hatta qani miz var iman etmese de bize dışarıdan bakabilen bir göz olarak sorarak sorgulayarak eleştirerek bizleri düşündürmeye ve zayıf yanlarımızı tamir etmeye vesile olan

ve yönetimden olsun üyelerden olsun fikirlerini paylaşan ve yeni bilgi/fikirlere aç olan ögrenmek için gözlerini açmış bu forumu izleyen....

bu değerleri kaybetmeyelim istiyorum. değerlerimizi israf etmeyelim istiyorum...
dedimya yattım kafamda uğuldamaya başladı sesler dayanamadım kalktım açtım pc yi içimden geldiği gibi yazıyorum;

bu ay ramazan ayı bu ay kuran ayı;
eminim birçoğunuz kuranlarınızı yeniden ve hatta daha sıklıkla indirmişsinizdir kitaplığınızdan...
ama istiyorum ortak birşey yapalım istiyorum birbirimziden istifade edelim ....

bu nedenle kuran üzerine başlık ve konular açalım istiyorum. ama hazır metinleri kopyala yapıştır usulü değil.biz konuşalım yazdıklarımız bizim beynimizden gönlümüzden aksın...
bizim tefsir sohbetlerimiz vardı :  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
TIKLAYINIZ BAKINIZ

ister o formatta ister daha farklı formatlarda ama kendi cümlelerimiz ile kendi düşüncelerimiz ile kuranı konuşalım.
alalım elimize kitabımızı ama amacımız hemen okumak bitirmek (hatim ) değil. ya da hızlı hızlı ilerleyelim hepsini yutalım değil.
yavaş yavaş gidelim. birisi gelsin şu ayeti anlamadım desin. berikisi gelsin şu ayeti böyle anladım öyle olmalı değilmi diyerek sorsun diğer arkadaşlar da o ayeti inceleyerek doğru ise onay farklı düşünüyor ise o yönde fikrini belirtsin.
qani gelsin kitabınızda çelişkili ayetler var desin göstersin... korkumuz mu var ? eğer kitap yanlış ise yanlış ortaya çıksın boş yere okuyup durmayalım... ama kitap doğru ise doğru ortaya çıksın imanlarımız pekişsin qani de görsün bu kitapta yamuk yok. sorgulamaktan korkmayalım.

bir adım okuyalım ve üzerine uzuuun uzuuun düşünelim.... BURASI İSLAMİİ DÜŞÜNCE PLATFORMU  arkadaşlar. burada düşünce üretemiyor isek islam adına kuran adına düşüncelerimizi paylaşıp geliştirip ilerletemiyor isek bu forumun hakkını veremiyoruzdur.
hatırlıyorum ayşegül demişti google la islam yazdım burayı buldum...!!!

madem islamı arayan burayı buluyor ise bu sorumluluğun hakkını vermek için de gayret edelim...

bireysel olarak kuranı nasıl okuyalım, tecrübeleriniz nelerdir.
aile olarak kuranı nasıl okuyalım. aile bireylerimize ister büyük ister küçük kuranı nasıl aktaralım
içinde oturduğumuz bina sakinleri ile neler yapabiliriz.
mahallemizde semtimizde şehrimizde neler yapılıyor neler yapabiliriz ....

bu konuda birbirimize destek ve vesile olalım...
gerekirse biriniz beni cepten arayın sorun bugün kuran okudunmu diye . forumda ahkam kesmeyi biliyorsun oturda 2 sayfa oku diye utandırın beni... madem biz bir aileyiz aile bireylerin cehennem ateşinden uzak tutacak bir adım da mı atmayalım ?

iş şartları yoğun sonrasında ise yorgunum bitikim mazeretim haklı olabilir ama forumda herkese laf yetiştirecek labnenin a'sını yakalayacak tilkiliği  elden de bırakmıyorsam bahanelere saklanmamalıyım.

sözün özü arkadaşlar;
hadi hepiniz elinize alın kitabınızı ve gelin bu başlığa kuran üzerine neler yapabiliriz nasıl istifade edebiliriz.
burası kahvehane değil (kuranı) kıraaathane olsun inşallah....

ohh be şimdi uyuyabilirim. yarın akşam görüşmek duası ile hayırlı adımlarınızı ve katkılarınız bekliyorum....

13 Ağustos 2010, 01:45:56 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
vesâir
Süper Aktif Üye

WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

çok önemli bi başlık Kur an günlükleri ramazan günlükleri şeklindede bi çalışma olabilir

facede vardı böyle bi kampanya ama forum ortamında birbirimizle paylaşarak daha bi faydalı olur inş ALLAH razı olsun heycanlandım şimdiden ..

"HAK İLE MEŞGUL OLMAZSAN ,BATIL SENİ İŞGAL EDER"
13 Ağustos 2010, 02:02:36 ÖÖ 02
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

Allah razı olsun max

çok önemli bir konuya dikkat çektin ve çok haklısın..

hepimiz üzerimize düşeni yapalım..

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
13 Ağustos 2010, 03:31:57 ÖÖ 03
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #3 :»

Güzel bir düşünce max Rabbim razı olsun

Öyle ya da böyle mutlak bilgisayar başına oturuyoruz.
Bilgilerimizi paylaşma adına facebook girişiminde bulunmuştuk. Üyemiz sitemize gelmese dahi facebook'tan sitemizi takip etmesi mümkün oldu.

Şimdi bahsettiğin konuda neler yapabiliriz diye düşünürken iletişimin önemi ortaya çıktı. Bu bağlamda yine net üzerinden yapabileceğimiz en ideal iletişim modellerinden biri de online uyarı vermektir.

Bu akşam sitemize ait bir toolbar oluşturdum. Sitenin en üstünde toolbar şekli mevcut oraya tıklandığında otomatik kurulum yapacaktır. Sonrasında da ordaki bilgiler kullanılır durumda olacaktır.

Konuyla yakından ilişkisi ise Bu toolbarı bilgisayarına kuran kişiye anlık bilgi ulaştırabileceğiz. Biz bilgi girdiğimizde sitemizde olmasa dahi bilgisayarının sağ alt köşesinde küçük bir uyarı penceresi çıkacak ve bu bilgi belirecektir.

Ayrıca bu toolbardaki bilgileri değiştirmek/geliştirmek mümkün olacaktır.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
KISA AÇIKLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2010, 03:33:31 ÖÖ 03 Gönderen: kutbay » Logged

Allâhûmme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin ve Alâ Âli Seyyidinâ Muhammed
13 Ağustos 2010, 09:59:10 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
Waşta erva!!
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #4 :»

inşallah hayırda yarışanlardan oluruz.
güzel bir konu umarım sesimizin yükseleceği bir başlangıç olur.
yahut kalınan yerden devam edilir..
13 Ağustos 2010, 11:13:23 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #5 :»

hey max..
süper yazmışsın..
şu vicdanından gelen sesin ne zaman geleceğini dahi tahmin edebiliyorum..
max tan böyle bir ses çıkmalıydı derkene bir baktım çıkmış bile Smiley

Allah razı olsun senden..
süper yazmışsın.. çok yürekten bir istek ve gerçekten yapılması gereken bir uygulama..
harekete geçmeliyiz..

ramazan günlükleri diye bir başlık açalım bence..
okumalarımızdan.. yaptıklarımızdan.. herkes kendince bahsetsin..
doğaçlama olsun..

ramazan sonrasında da sistemli bir şekilde tefsir bölümümüze geçelim derim..
gerçekten tefsir başlığında paylaşımlarda bulunmak, takip etmek istiyorum.. ama gerçekten sohbet gibi geçmediğinden midir? nedir? (ki bunu eliflamra-max ve tabi ki serender çok güzel bir uslüpla yapıyordu..) yarıda kalıyordu.. veya adım atamıyorduk...

bunu geliştirelim.. ve mutlaka herkese şart koşalım.. herkes bir cümle kuramayacak kadar aciz mi yahu Smiley
benim bile gözüm kara Smiley (Kur'an'dan anlamaya korkan ben bir canavara mı dönüştüm yahu) bir cümle kurmalıyım.. şunu bunu anladım diyebilmeliyim.. sessizce izlemek değil.. seslerimiz seslerle seslerde yankılansın ne güzel..
ve şunu anlamadım diyebilmek.. ben de demek istiyorum..
ve anlamadığımda çok şey var aslında.. daha erişemediklerim.. bazen panik haline de dönüştürse de hemen kendime çeki-düzen veriyorum.. herşeyi hemen alamam.. hem alsam bile yaşamadıktan sonra ne önemi olur ki..

eee neler yapabiliriz: mesela bursa'da bir şair abimiz sırf ramazan'a has (ve her ramazan) siyer okuması yaparmış.. bunu bazı kardeşlerim çok beğenmiş ve uygulamada bulunmak istemişlerdi.. (bilmiyorum şimdi uyguluyor mu?)

ramazan günlükleri olabilir..
o gün ne yaptık yahu.. yazalım.. paylaşalım.. örnek alıp, bizlerde çevremizde uygulayabiliriz belki..
olmaz mı?
13 Ağustos 2010, 02:40:11 ÖS 14
Üye Bilgileri
bbetull
bbetull
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #6 :»

gece gece gülmek iyi olsada max ında değindiği gibi eğlence bizim hayatımızın abur cuburu, aslolan besinimiz hayatımızı ona göre var etmeye çalıştığımız - çalışacağımız kurandır..
içerden birinin öz eleştirisi mi ya da gelir gelmez dırdıra mı başladı dersiniz bilmiyorum ama dün akşam yakında güncel olan,üzerinde bir çok arkadaşın fikir yürüttüğü, bizm için aslolan bir mesele aradık ki istifade edelim ve iştirak edelim diye ama malesef özellikle tefsir sohbetlerinin çok atıl olduğunu gördük.ve iç geçirdik...

bu silkelenme gerçekten çok iyi oldu. bu bir fırsat olsun ve müslüman olarak burada geçirdiğimiz vaktin bir anlamı olsun inş...
14 Ağustos 2010, 12:39:45 ÖS 12
Üye Bilgileri
Verda Naz
Daimi Üye
**

« Yanıtla #7 :»

Esselamu Aleykum
güllü gülsüz tüm site sakinlerine hayırlı ramazanlar diliyorum...
uzun zamandır forum için düşündüğüm bi fikir vardı...(her nekadar aileden olmasamda Smiley)
max kardeşin yazısını okuyunca hadi bismillah dedim...
fikir şu...
her hafta veya 15 günde birde olabilir,kurandan herhangi bir sureyi ele alıp okuyup (tertili bi şekilde) burda okuduklarımızın kritiğini yapalım ayetleri derinlemesine kavramaya çalışalım kim ne anladı ayetten hangi yönunu daha çok gördü ve hissetti birbirimize anladıklarımızı anlatalım olur ki bir başkası ayeti daha derinlemesine anlar onun yazdığından bizde faydalanabiliriz...
ALLAH vahyini hakiki manada anlayanlardan kılsın bizleri...
benim böyle bir fikrim var siz ne dersiniz?? Wink
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2010, 12:43:42 ÖS 12 Gönderen: Verda Naz » Logged

Bizim görevimiz bu cahili toplumun gerçekleriyle uzlaşmak ve onun egemenlik hakkını onaylamak değldr
14 Ağustos 2010, 04:09:16 ÖS 16
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #8 :»

Aleykum selam ...
Fikri olan herkesler ailemizdendir ...
Ailemizden olan herkeslerinde bir fikri vardır ve biz dinlemek isteriz ...
Konuya gelince ...
Ben oruç tutuyorum yeterli mi?
Zaten ramazanda ya oruç tutmam lazım , yada oruç tutmamam lazım ben tutmayı seçiyorum hamd olsun ...
Allah kabul etsin ...
Oruç tutarkende başka birşey tutamıyorum zaten...
Aklım filan tutuluyor oruça cunku ...
O yuzden ramazan munasebetiyle ben izinliyim ...
Oruç tutmam lazım cunku ...
Selamlar ...

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
26 Ağustos 2010, 04:19:42 ÖS 16
Üye Bilgileri
Verda Naz
Daimi Üye
**

« Yanıtla #9 :»

Kimseler orjinel mukabele projeme destek vermemiş yorum dahi yapmamışlar  Cheesy
sağolsun bitek bay ozance yorum yapmış oda destek olacağına köstk olmuş hayran inş...
çok mu zor yaw kuran okumak ve burda kritiğini yapmak hayran inş... Hayret
Abdulhamit hocam nerelerdesiniz ya HU...??!!

Bizim görevimiz bu cahili toplumun gerçekleriyle uzlaşmak ve onun egemenlik hakkını onaylamak değldr
26 Ağustos 2010, 05:44:45 ÖS 17
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #10 :»

Eh fikri gelip sonrada kırk gün kaybolunursa ...
Kimseler destek vermezler tabiyki ..
Ozance ozence olalı böyle zulum görmedi Smiley

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
26 Ağustos 2010, 05:58:18 ÖS 17
Üye Bilgileri
Verda Naz
Daimi Üye
**

« Yanıtla #11 :»

Eh fikri gelip sonrada kırk gün kaybolunursa ...
Kimseler destek vermezler tabiyki ..
Ozance ozence olalı böyle zulum görmedi Smiley

bayım ben pek nete takılmıyorum takıldığımda da iyi bişiyler olsun istiyorum...
merakımı celbettiği için soruyorum oruçlu iken kuran okuma özelliğini ne zaman kaybettiniz Smiley

26 Ağustos 2010, 06:20:07 ÖS 18
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #12 :»

burada önerilerimizi paylaştıktan sonra Ramazan'a özel bir başlık açmış sevgili Vesair (sahi nerelerde o)
aşağıda verdiğim linkte de paylaştık ama katılım olmadı..

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
27 Ağustos 2010, 02:05:43 ÖS 14
Üye Bilgileri
hakanalper
Daimi Üye
**

bana gelince; düşmanlarmdan daha fazla ya$ayacagm!

WWW Offline
« Yanıtla #13 :»

max ın yazısına ithafen..   kısacık...

ben önce kendimden baslayarak muazzam bi öz elestiri yapardım ama.. zannımca su an ne yeri, ne de dikkate alınır kanaatindeyim...

sadece ucundan azıcık geceyim...

zira ilk kez girmeye baslayanın dogru durust aktiflik ve konu bulamadıgı için, hmm galiba buralara cok kimsecikler ugramıyor deyip, es kaza mailine tekrar bi hatırlatma msj ı gelip "aa ben buraya uye olmustum bi ara, du bi tekrar bakayım ""diyene kadar ortalıktan kayboldugundan...

önceden beri girenlerin ""bi bakayım ben yokken ne yazılmıs"" deyip.. kendi kendine cevaben ""hmm yine kayda deger bisey yok, sadece 5-6 konuya cevab yazılmış"" deyip...
1.""onda da hep aynı kişiler (2-3) karsılıklı laklak yapmıs"" ya da..
2."" yazılanlar da hep kopyala yapıstır modunda,  yorum namına bisey yok, şimdi ben buna nasıl yorum yazayım ki.. "" deyip bir baska bahara umut baglayan..

yonetici mubareklerinin,
.online olma yerine ç.dışı durma gayreti,

..ç.içi olanların sitede 5 saat online kalsalar bile klavyeye dokunmaktan ürkmeleri, ve ""$u $u konuları okudum ama sadece okumak yetmez, benim cevab vermem lazım"" dusuncesinde olmadan, online suresi yuksek üye gibi davranmaları..

...bazılarının 10 gunde bir ugraması...(bu azcık da olsa makul karsılanabilir.. belki)(makul karsılanamayacak olansa, 10 gun sonra gelip yine tek bir konuya bile yorum yapmadan gitmesi :S )

....yazan bir iki kişinin kopyala yapıstır modunda olması,

.....biseyler paylasmaya calisanların da sannki sadece yapmak için yapıyormuscasına, kişileri yonlendirme ve katılıma sevk etme namına bi gayrette bulunmayısları..  (sizce bu nasıl fikir.... ben burdan bunu anladım ama farklı anlayanlar var mı?..... bu yoruma soyle ulastım ama  boyle dusunmeyen var mı,neden? ...  vs vs ... )

......yeni bir kardesimiz, veya eskilerden birisi yeni bir konu actıgında, ya da bir yorum yazdıgın da aktifligin,dikkate alindiginin, okundugunun gostergesi olan bir cevab bile vermemeleri..
....
..
.
 Angry   :-[   Huh?   Azn   Angry

neyse..

eS Selam...

istisnalar kaideyi bozmaz...
ayrıca haddi a$mı$ bile olabilirim.. o da bu kadar $ey içinde benim edepsizligime bir artı daha olsun..

« Son Düzenleme: 27 Ağustos 2010, 02:25:54 ÖS 14 Gönderen: hakanalper » Logged

İz telâkkavnehu bi elsinetikum ve tekûlûne bi efvâhikum mâ leyse lekum bihî ilmun ve tahse... Nur-15
27 Ağustos 2010, 07:11:59 ÖS 19
Üye Bilgileri
vesâir
Süper Aktif Üye

WWW Offline
« Yanıtla #14 :»

burada önerilerimizi paylaştıktan sonra Ramazan'a özel bir başlık açmış sevgili Vesair (sahi nerelerde o)
aşağıda verdiğim linkte de paylaştık ama katılım olmadı..

sunucuya ulaşamıyor durumum hala devam ediyor iki gündür her denemem de kapıda kaldım bilmiyorum sorunu çözmedik
mozilla -explorer ikisindede durum aynı  Huh? Huh?

"HAK İLE MEŞGUL OLMAZSAN ,BATIL SENİ İŞGAL EDER"
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.604 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu