CHP'linin 'Evet'i Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler > Ülkemizden > CHP'linin 'Evet'i Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: CHP'linin 'Evet'i Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı  (Okunma Sayısı 177 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
27 Temmuz 2010, 12:08:06 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« :»

CHP Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu'nun Başbakan Erdoğan'ı referandamla ilgili ilk mitinginde başında 'Evet' yazılı şapka ile dinlemesi CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun tepkisini çekti.
İlgili Haberler
'Halkın başkanıyım 'Evet' diyeceğim'

CHP, 'Evet'çi başkanını disipline veriyor

CHP'linin 'Evet'i Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı

CHP'li Erdem'in 'Evet'ine Kılıçdaroğlu tepkisi
 CHP Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bingöl'deki miting alanındaydı. CNN TÜRK Haber Koordinatörü Yavuz Oğhan'ın objektifine yakalanan başında "evet" şapkasıyla yansıyan CHP'li Belediye Başkanı, "Seçimler başka ama referandumda oyum 'evet' olacak. Sadece kendim değil, çevremdeki insanların da 'evet' oyu vermesi için çalışacağım" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN YORUMU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memioğlu'nun 'evet' şapkası takmasıyla ilgili olarak "İnsanlar referandumda diledikleri gibi oy kullanabilirler. AKP'nin gizli gündemine tutsak olmak, onun gösterdiği havucu görüp perde arkasını anlamamaktır. O belediye başkanı kimse görüşeceğim. Bakalım bizim belediye başkanımız mı halkın belediye başkanı mı, göreceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, uçakta, Balyoz savcısıyla ilgili sorulan sorulara ise "Bu soruları o davaların savcısı olan Sayın Başbakan'a sormak gerekir" dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca CHP Ankara milletvekili Eşref Erdem'in "hayır kampanyası partimize zarar verir" sözlerine "Deneyimli bir politikacının bunu görmesini isterdim. Sayın Eşref Erdem'le daha önce de farklı görüşlerimiz oldu. Henüz kendisiyle konuşma fırsatım olmadı. Ancak daha sonra bazı açıklamalarını düzeltti" açıklamasını yaptı.

Hürriyet

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
04 Ağustos 2010, 12:51:50 ÖS 12
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

CHP'de referanduma "evet" diyeceğini açıklayan Ankara Milletvekili Eşref Erdem partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde tam tersi bir açıklama yapmıştı

Eşref Erdem, geçtiğimiz günlerde Sabah'a verdiği röportajda 12 Eylül'ün izlerini silme adına, darbe anayasasının değişmesine 'evet diyeceğini açıklamıştı.

Referandumun partiler üstü olduğuna işaret eden Erdem, "Bunun üzerinden siyaset yapıyor CHP. Ama bunun bir yararı olacağını sanmıyorum. Bence CHP'li, MHP'li, AKP'li her kim olursa olsun bütün aydın ve demokrat sağduyulu insanlar, anayasa değişikliğine 'evet' demeli." diye konuşmuştu.

KILIÇDAROĞLU, "HAYIR" DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Erdem'in ihracının söz konusu olup olamayacağına ilişkin soru üzerine de "Hayır, herkes düşüncelerini açıkça söyleyebilir." şeklinde cevap vermişti.

Haber 7

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
09 Ağustos 2010, 07:17:03 ÖS 19
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

CHP'li vekilden referandum istifası!

Referandumda evet oyu vereceği için CHP'nin disiplin kuruluna sevk ettiği Ankara milletvekili Eşref Erdem partisinden istifa etti. “Mahalle Baskısı derken içimizdeki baskıyı da görmeliyiz” diyen Erdem, yeni siyasi kararını da açıkladı.

Erdem, Gordion Otel'de düzenlediği basın toplantısında, partisinden istifa ettiğini söyledi. Erdem siyasi hayatına bağımsız olarak devam edeceğini belirtti.

Erdem, ''Ben siyasette ömrümün sonuna gelmişim, sol, CHP bugüne kadar bana çok şey verdi. Kendi çapımda 37 yıldır kayıtlı üyesiyim. 40 yıla yakın bir süredir oraya hizmet ediyorum. Bundan bir pişmanlıkta duymuş değilim. Ama geldiğimiz noktada maalesef, böyle bir disiplin işlemi ile karşı karşıya kaldım'' dedi.

Partisinden istifa ettiğini bildiren Erdem, istifa dilekçesini öğleden sonra partiye sunacağını açıkladı.

Gürsel Tekin düğümünü çözmek için toplanan CHP Parti Meclisi'nden referandumda "evet" oyu vereceğini açıklayan Erdem için disipline sevk kararı çıkmıştı.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın, Erdem'i YDK Başkanlığı'na sevk yazısında, ''Parti Meclisi'nin 4 Ağustos 2010 günü yaptığı toplantıda, PM üyelerinin önerisi üzerine Eşref Erdem'in 1 Ağustos 2010 tarihinde Sabah Gazetesi'ne verdiği demeç görüşülmüştür'' ifadelerini kullandığı belirtildi.

Sevk yazısında, Erdem'in referandumda ''hayır'' oyu için çalışan CHP'lilerin emeğini yok saydığı ifade edilerek şunlar kaydedildi;

''Anılan demeçte Sayın Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan gibi davranamadığı, Genel Sekreterin 'Korkunç bir tertiple' Kemal Kılıçdaroğlu;nu Genel Başkanlığa taşıdığı gibi disiplin suçu oluşturan sözleri yanında Anayasa değişikliğinin halk oyuna sunulması konusunda Ankara Milletvekili Eşref Erdem, 'Bir yurtsever olduğum için 'Evet' diyorum ve bence CHP'li, MHP'li AKP'li kim olursa olsun bütün aydın ve demokrat sağduyulu insanların da Anayasa değişikliğine 'Evet' demesi gerekiyor' şeklinde değerlendirme yapmış ve 1 Ağustos 2010 Pazar günkü Sabah Gazetesi'nin manşetinde '35 yıllık bir CHP'li olarak darbe anayasasının değişmesine açıkça 'Evet' diyorum' cümlesi yayınlanmıştır. Çalışmaların Sayın Genel Başkanımız ve tüm CHP örgütü, milletvekilleri ve parti kademeleri tarafından başarı ile yürütüldüğü bilinmektedir.

Ankara Milletvekili Eşref Erdem, 'Hayır' kampanyası yürüten CHP'lilerin yurtsever olmadığını demokrat sağduyulu olmadıklarını dolaylı yoldan söyleyerek toplumda CHP üzerinde kuşku ve şüphe uyandırmaya çalışmış, 'Hayır' oyu için çabalayan CHP'lilerin emeğini yok saymıştır.''

Erdem'in açıklamalarının, parti tüzüğünün 70. maddesinde belirtilen, ''Parti suçlarına uygunluk oluşturduğunun'' açıklandı.

''CHP, GİDEREK KENDİ ÖZÜNDEN UZAKLAŞMIŞ VE SAĞ BİR ÇİZGİ AÇMIŞTIR''

CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, ''50 yıldır CHP tek başına bir türlü iktidar olamıyor. O zaman burada bir aksaklık var. Bu aksaklığı çıkıp 'Halk bilinçsizdir, bilmiyor, etmiyor' gibi gülünç ifadelerle yorumlamak doğru değildir'' dedi.

Erdem, Gordion Otel'de düzenlediği basın toplantısında, böyle bir basın toplantısı yapmanın kendisi için kolay olmadığını belirtti.

Ömrünün 40 yılını 'sol'a adadığı bir dönemin ardından, bu şekilde kamuoyunun önüne çıkmaktan duyduğu üzüntüyü dile getiren Erdem, ''Ama şartlar beni böyle bir noktaya getirdi'' dedi.

2007'nin ekim ayına kadar önce SHP'de, sonra CHP'de olmak üzere 15 yıla yakın bir süre partinin üst yönetiminde görev yaptığını anımsatan Erdem, ciddi bir sol kültür almış siyasal bilinçle bu görevi yerine getirmeye çalıştığını belirtti.

Erdem, 2007 seçimlerinin ardından CHP'nin aldığı sonuçları değerlendirdiğinde, bazı müdahalelerin yapılması gerektiğini, partinin siyasal doğrultusuyla ve bugüne kadarki politikalarla ilgili değerlendirmelerini, istifasından sonra kamuoyuyla paylaştığını hatırlattı.

Zaman zaman parti yönetimindeki arkadaşlarının, ''bunları neden genel başkan yardımcısı iken söylemediği'' yönünde kendisini eleştirdiğini ifade eden Erdem, şunları söyledi:

''Ben CHP'yi izleyen (basın mensubu) bazı arkadaşlarımın bunu yakından bildiğini, zaman zaman onların bir bölümü ile bunları paylaştığımı bilen bilir. 2007'deki istifamdan önceki 1,5-2 yıla yakın süre, merkez yönetim kurulunda genel başkanımızın huzurunda, 20 merkez yönetim kurulunun üyesinin huzurunda bu eleştirilerimi, değerlendirmelerimi onlarla paylaştım. Ama aldığım parti terbiyesi gereği içinde bulunduğum bir kuruldan, ancak o kurul huzurunda şikayet etme hakkım olabilirdi. Onu dışarıda seslendirmek bir şarta bağlı olabilirdi. O kuruldan ayrılırsanız. Dolayısıyla kurulda bulunduğum sürece bu eleştirilerimi kurulda yaptım, ama kurul dışına taşımadım.''

2007'de istifa ettiğinde gerekçelerini anlatırken CHP'yi karalamak gibi bir niyetinin aklından geçmediğini belirten Erdem, ''Gerçekten CHP'nin iktidar olmasını istiyorum. 50 yıldır CHP tek başına bir türlü iktidar olamıyor. O zaman burada bir aksaklık var. Bu aksaklığı çıkıp 'halk bilinçsizdir, bilmiyor, etmiyor' gibi gülünç ifadelerle yorumlamak doğru değildir. Halk herkesten daha iyi biliyor'' diye konuştu.

''TOPLUM MÜHENDİSLERİ, CHP-MHP KOALİSYONU İSTİYOR''

Erdem, CHP'nin son 8-9 yıldır giderek sağa kaydığını ve bir süredir CHP'ye ''reva görülen'' CHP-MHP koalisyonunun bir türlü gündemden düşmediğini anlattı.

Toplum mühendisliğine soyunan bazı çevrelerin CHP-MHP koalisyonu yoluyla AK Parti'den kurtulabileceklerini ifade ettiğini dile getiren Erdem, ''Bu çizgi itibariyle de CHP, giderek kendi özünden uzaklaşmış ve giderek, sağ bir çizgi açmıştır'' dedi.

Bu çizginin yanlış olduğunu CHP'ye katacağı hiçbir şeyin olmadığını daha önce ifade ettiğini söyleyen Erdem, bugün de değişen fazla bir şey olmadığını, CHP kurultayının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun etrafındaki kadronun aynı olduğunu kaydetti.

Erdem, bu durumun Kılıçdaroğlu'nun önündeki belki de en büyük engellerden biri olduğunu ifade ederek, ''Çünkü, Genel Başkan, Genel Başkan olmadan önce değişim diye bir şeyden söz ediyordu. Bugün o değişim sözcüğünü sadece zaman zaman sözcük olarak kullanan, ama bir türlü politikalarımıza yansıtmayan bir çizginin, bir politikanın içerisindeyiz. Bu çok tehlikeli ve yanlış bir şeydir'' değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin AB konusundaki politikalarını da eleştiren Erdem, kamuoyunun CHP'yi AB'ye karşı bir parti olarak algıladığını ileri sürdü.

Hükümetin demokratik açılım politikasına karşın CHP'nin tavrını da eleştiren Erdem, bu konuda Türkiye'nin kamplaşan bir konuma geldiğini söyledi.

Anayasa değişikliği sürecini de değerlendiren Erdem, toplumun üzerinde uzlaştığı yepyeni bir anayasa metninin Türkiye'nin ana hedefi olması gerektiğini dile getirerek, ''Ama bu olmuyorsa yapılan şeye de daha peşinen içini bilmeden, içeriğini bilmeden 'ret' koymanın da bir anlam ifade etmediğini açıkça ifade ediyorum. Gelen taslağın yanlışlarla dolu olması bu konuyu konuşmamak anlamına gelmez'' dedi.

SORULAR

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdem, bir gazetecinin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın davetini anımsatarak ''başka bir partiye geçip geçmeyeceğine'' ilişkin bir sorusu üzerine, ''Ertuğrul Bey orada şaka ettiğini söylüyor, ama tabii basına da yansımış o haliyle. Siyasetçi biraz temkinli olmalıdır konuşurken'' dedi.

Bakan Günay'ın yakın arkadaşı olduğunu belirten Erdem, ''Ama beni tanıyan insanlar, ömrünü sola adamış biri olarak benim mevcut partilerden birine girmeyeceğimi bilebilecek kadar beni tanıyor olmaları gerekir. Öyle bir düşüncem, anlayışım, sevdam yok'' diye konuştu.

Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir temasının olmadığını, siyasi yaşamının bundan sonraki bölümünü bağımsız olarak sürdüreceğini de kaydetti.

Erdem, bir başka soru üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun basına yaptığı açıklamalarda kendisi hakkında disiplin soruşturulması açılmasına gerek olmadığını belirttiğini, ancak Parti Meclisinin konuyu bu şekilde değerlendirmediğini ifade ederek, Kılıçdaroğlu'nun önündeki en büyük engellerden birinin oluşturulan parti meclisi olduğunu söyledi.

Erdem, basın toplantısının ardından CHP Genel Sekreterliğine sunduğu istifa dilekçesinin bir örneğini basın mensuplarına da verdi.

Haber7-AA

11 Ağustos 2010, 09:20:20 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
feryad
feryad
Daimi Üye
**

« Yanıtla #3 :»

CHP Yargı, TSK yani   kısaca  CHP DEVLET  demektir ...
CHP nin derdi İKTİDAR  olmaktan çok  CUMHURBAŞKANLIĞININ   eskisi gibi  GENERALLERİN  elinde olmasını  istemektir ,ama AK Parti düzenbazların oyunu bozduğu için  CHP artık DARBELERDEN ve TSK dan ümit kestiği için  eskisi gibi  DEVLET KADROLARININ YÖNETİMİNDE  OLMAK için  İktidar olmak zorunda kaldığını fark etti ve şimdi  aklı sıra  Halk için siyaset yapıyor görüntüsü sergileme çabasına girdi ki tek AMAÇ  DEVLET ATAMALARINDA  SÖZ sahibi olmak...
CHP nin aklı fikri  YARGI daki oligarşinin yıkılmamasıdır ,,TSK içindeki kadrolarının korunmasıdır...

CHP  bu  MİLLETE tarihi boyunca  hep gerici, yobaz, mürteci, irticacı ,göbeğini kaşıyanlar olarak  HOR VE HAKİR  görmüştür  ve haalaada ayni görüştedir
CHP mezhep partisidir.. VE CHP YARGIDIR.. CHP DEVLETTİR... ama artık kaybetmek  KORKUSU YAŞIYOR VE PANİKLİYOR..

bu dünya imtihan yeriyse....
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.067 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu