Mısır'dan Türkiye'ye "İsrail'le İlişkierini Düzelt" Çağrısı

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler > Güncel Konular (Moderatör: Yonetim) > Mısır'dan Türkiye'ye "İsrail'le İlişkierini Düzelt" Çağrısı
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Mısır'dan Türkiye'ye "İsrail'le İlişkierini Düzelt" Çağrısı  (Okunma Sayısı 124 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
23 Temmuz 2010, 10:40:34 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
Kimya
....Zemheri....
Üye
*

Sizi Rahatsız Etmeye Geldik

« :»

Mısır'dan Türkiye'ye
MübareK, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü kabulü sırasında yaptığı açıklamasında Türkiye'nin İsrail'le ilişkilerini düzeltmesini istedi.

Türkiye'nin Ortadoğu'daki sorunlara daha yapıcı çözümler üretmesi için İsrail'le ilişkilerini düzeltmesi gerektiğini savunan Mısır Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Türkiye'nin bölgede etkin hale gelmesinin Mısır ile Türkiye ilişkilerini zedelemediğini söyledi.

Mübarek ve Gül buluşmasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Süleyman Ivad, Türkiye'nin Ortadoğu'daki belirtti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İsrail Sanayi ile Ticaret Bakanı Binyamin Ben Eliezer arasında gerçekleşen görüşmeye dikkat çeken Ivad, iki ülkenin farklı yollarla tansiyonu düşürmeye çalıştığını ifade etti.

Ivad, açıklamasının devamında, Türkiye'nin Filistinliler arası iç barışta rol üstlenmesine karşı olmadıklarını, Türkiye'nin oynayacağı rolün Mısır'ın şimdiye kadar yaptıklarını katkı sağlayacağını kaydetti.

Ivad ayrıca Türkiye ile Mısır arasında Stratejik İşbirliği Meclisi'nin kurulmasına karar verildiğini, çalışmaların yakında başlayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül ile Mübarek arasında düzenlenen görüşmede ikili ve bölgesel konuların yanısıra Ortadoğu sorunu ve bölgede yaşanan son gelişmeler masaya yatırıldı.

isra haber
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.113 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu