pkk şehidi

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler (Moderatör: Yonetim) > pkk şehidi
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: pkk şehidi  (Okunma Sayısı 1304 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
16 Temmuz 2010, 10:04:33 ÖS 22
Üye Bilgileri
vesâir
Süper Aktif Üye

WWW Offline
« Yanıtla #15 :»

Kürt olan hiç bir genç kendi keyfinden dağa çıkıp pkk saflarına katılmış değildir hepside zulüm baskı dayatma ve katliamlar sonucu dağa çıkmıştır ve bu halkı dağa iten güç devletin ta kendisidir.

madde 2 ye kesinlikle katılıyorum abi ama burda takıldım şimdi çok klişe bi söylem vardır "hırsızda haklı adam aç nasıl çalmasın " diye eğer peygamberi tanıyan bir genç ise sırtına taş bağlarda açlığını günaha çevirmez değil mi ?
burda bir zulme uğramış insan zalim olmak zorundamıdır ?kanı kan mı temizler ?
sanki meseleye sadece zulme uğrayıp dağa çıktılar demek yerine bu zulme uğrayan hatta kendileri değil babaları zulme uğrayan bu neslin nasıl bir manevi yoksunluklada başbaşa kaldığını tahlil etmek gerekir ..
benim söylediklerim hariçten gazel okumak kabul ediyorum fakat anlamak adına bunuda soruyorum ..
dağa çıkanların ,dağa çıkmayı tercih edenlerin kaçı sağlam din bilgisine sahipti ..

"HAK İLE MEŞGUL OLMAZSAN ,BATIL SENİ İŞGAL EDER"
16 Temmuz 2010, 10:19:44 ÖS 22
Üye Bilgileri
imam hüseyin
Süper Aktif Üye

MALAZGİRT

WWW Offline
« Yanıtla #16 :»

dağa çıkanların ,dağa çıkmayı tercih edenlerin kaçı sağlam din bilgisine sahipti

Öncelikle Dağa çıkan gençlerin yaş ortalamasını ele aldığımızda 13-18 yaş arası ortaokul 2-3 lise 1-2-3 genel itibari ile okuyan gençler köylerde ise okuma yazma oranı daha düşük seviyede gençler.

Mesela benim en yakın akrabam benimle okul okurken orta okul 2 de iken örgüte katıldı. Karakteristik yapısı İslami bir kimlik arayışı idi ve düşünün ismi ... idi sırf ismini İslami bir çağrışım yapmıyor diye değişterebilecek kadar hassas biri idi amma o yaşlarda olan birinin İslami bir bilinci tam anlamı ile kavraması beklenemezdi geleneklerin hakim olduğu emevi şeytanının öğretisi ile rivayetler taklidi bir iman inancı oluşmuş bir gençlik mevcut idi.

Bulunduğum ilçe göçlerin halen başlamadığı bir dönemde 100.000'e yakın iken bugün 18.000'e kadar düşmüştür bunlardan 3-4 bine yakını örgüte katılmıştır.O zamanlar her aileden bir tanesinin örgüte katılması için propaganda yapan güçler mevcut idi istekli gönderenler kadar baskılar sonucu gönderenlerde olmuştur.

Düşünün : Gündüz vakitleri ordu güçleri bölgede hakim izlenimi vermekte idiler ve her tür duyumu değerlendirme adına istedikleri eve köye vs baskın düzenliyebiliyorlardı bu baskınlar neticesinde her şey vatan için fikri onlara her tür zorbalığı mübah kılıyordu. Geceleri ise Ordu güçleri kendi içlerine çekildiklerinde bu sefer Örgüt hakim oluyordu gece nede olsa ordu köylere mezralara gelemiyordu bu iki baskı unsurunun ortasında kalan halk bir tarafta hain ilan edilirken bir taraftanb istesede istemesede yardım ve yataklık yapmak zorunda kalıyordu bu halk tabanında bu tür zulme rıza göstermeyenler göç etmeye başladılar ve kendi yurtlarını terketmek açlık ve sefalet içinde bir hayata adım atmaya başlamaktaydılar....
« Son Düzenleme: 16 Temmuz 2010, 11:20:22 ÖS 23 Gönderen: imam hüseyin » Logged

Heyhat Minez-Zilleh! (Zillete boyun eğmeyiz)
(İmam Hüseyin)

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.adilmedya.com
17 Temmuz 2010, 12:10:27 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
vesâir
Süper Aktif Üye

WWW Offline
« Yanıtla #17 :»

işte söylemek istediğim ,gözlemlediğim tam olarak buydu
 koptuğumuz nokta aslında buymuş
yapılan  zulüm ,ekonomik şartlar ,yada küçümsenmek değil bizi koparan nokta biz belkide kur'anla organik bağımız koptuğunda (onu anlamakta zorlandığımızdan )savrulmuşuz hertürlü fitneye fesada  açık hale gelmişiz
yara buymuş mikroplar burdan sızmış bedene 

17 Temmuz 2010, 12:25:48 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
imam hüseyin
Süper Aktif Üye

MALAZGİRT

WWW Offline
« Yanıtla #18 :»

Sorunun başlangıcı her ne kadar 80 yıllar olarak görülsede Cumhuriyetin kuruluşu ile başlamıştır.Birinci Mecliste her şey ülkede bulunan farklı ırk mensuplarına eşit şekilde verilme esası üzerine kurulmuştur daha sonrasında birinci meclisi lağv eden anlayış tek dil tek bayrak tek devlet tek millet anlayışı üzere farklı ırklara sahip ve binlerce yıl yaşamış olan Kürtlere ikinci sınıf insan muamelesinde bulunmaya başlamıştır.Alim ve Mücahid Şeyh Said efendi ülkede Kuran hakikatlerinin ayaklar altına alındığını farkedip Zalim güçlere karşı kıyam hareketi sırasında büyük çoğunluğunu doğu ve güneydoğu halkının oluşturduğu destek ile Allah huzurunda eğilen başları Zalimlere karşı dik ve onurlu duruşu sergileme adına harekete geçirmiştir Hemen herkes Kıyamın içeriğini ve Allah İslam için olduğunu bilir saptırmalara karşı Elhamdulillah bilinçli bir toplum mevcut . Sabiha gökçenin ilk pilot oluşu ve yaptığı katliamlar üç kel Alinin yaptıkları korsan MAHKEME kararları özellikle müslüman bir halk olan ve dini değerlere bağlı Kürtler üzerinde terör estirmeye başlamıştır.

Asimile,soykırım zulmün başlangıcı Cymhuriyetin ilanı ile başlamıştır.Zilan Katliamı, Dersim Soykırımı ve daha bir çok zulüm Allahın Kelamına karşı kendi düzmece tanrılarının dikte ettiği Laik ve Kemalist  sistem hakim kılınmaya çalışılmıştır ve insanlar sessizliğe mahkum edilmeye başlanmıştır.

Uyanışı 80 yıllarda başlayan bir toplumu tüm delilleri ile yapılan zulümlerin neler olduğu tespitleri ile vermeye devam edeceğiz Bi İznillah...

(İmam Hüseyin)

www.adilmedya.com
17 Temmuz 2010, 01:16:34 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #19 :»

uzun zaman sonra forumda (hele ki önemli bir konu üzerine) geniş katılımlı bir konu görmek sevindirici...
öncelikle qadim dostumuz qani den başlayalım;

Alıntı
Qani
önce şunu söylemek istiyorum. özellikle son yıllarda sol/marksist-kurtuluşçu örgütlerin kayıplarını şehit diye nitelemelerine ben pek katılmıyorum. ama şehit derken buna dinsel bir anlam yüklemediklerinide biliyorum.

evet hemfikirz dinsel bir anlam yüklemiyorlar. ama sence de sol kesimin özellikle ölümden sonraki hayata olan imansızlıklarından dolayı ölen dava arkadaşlarının bir hiç olmasını da benimseyemiyorlar zira bu davanın diriliğini ve heyecanını da kaybetmesine neden olacak. o yüzden ötekilerin kullandığı şehid kavramını içeriğini kullanmasa bile ismen kullanarak bir heyecan yaratmak istemektedirler ve davalarının dinamizminin sürekliliğini sağlamaya çalışmaktadırlar.
sence bu noktada bir açmazları olabilir mi ? amiyane tabirler ile; davanız uğruna ölümler olduğunda "niyazi" gözü ile mi bakılacak yoksa şehid gözü ile mi ?

abdurrahman almaz abimizin ( ismi çok abii geldi o yüzden abi diyorum yaşınızı bilmiyorum Smiley )
birinci tesbiti gayet güzel ve özet şeklinde olmuş.
ikinci tesbitinden emin değilim zira akp den beklentileriniz bakalım akp nin "big brother" 'i sam amca onaylayacakmı.
kaldı ki içinde islam olmayan hiçbir çözüm benim gözümde tam ve sağlıklı çözüm değildir.
bu devletin içinde islam olmadığı gibi tam tersi islam düşmanlığı olduğu için devletin olduğu işten uzağım beriyim...

vesair arkadaşımızın sorusu güzeldi;
ama iki yönlü ele almak lazım :
1- bu toplumun din algısı sahih tevhidi islamdan ziyade geleneksel atalar dini olduğu için dinlerini ne kadar sevseler ve bağlı olsalar da hep sorunlu ya da sakat bir bağ olacaktır. ayrıca devletin ve medyanın toplumu önce islamlıktan sonra insanlıktan çıkarma politikaları 80 sonrası kuşakları hedefsiz amaçsız idealsiz bilinçsiz fikirsiz sürülere çevirdi. gençliği müzik-futbol-cinsellik uyuşturucuları ile zehirledirler..vs o yüzden dini ve insanii yön bu toplumda hep erozyona uğradı.

2- olarak birinci maddeyi takiben ya da ayrı olarak da ele alabiliriz ;
hapisane de o kadar işkence çekseniz acaba din mi kalırdı iman mı ? rabbim sabrımızı bitirmesin gerçekten zor durum.
hani hayal edin size şöyle yapsalar bile diyemiyorum rabbim hayalini bile kurdurmasın. dağa çıkmasın da şehirde devlet mi parçalasın onları ? devletin dediği özeten şu : " ya dağa çık savaş benimle, ya da işkence ile öldürürüm seni "....

Alıntı
imam hüseyin

Düşünün : Gündüz vakitleri ordu güçleri bölgede hakim izlenimi vermekte idiler ve her tür duyumu değerlendirme adına istedikleri eve köye vs baskın düzenliyebiliyorlardı bu baskınlar neticesinde her şey vatan için fikri onlara her tür zorbalığı mübah kılıyordu. Geceleri ise Ordu güçleri kendi içlerine çekildiklerinde bu sefer Örgüt hakim oluyordu gece nede olsa ordu köylere mezralara gelemiyordu bu iki baskı unsurunun ortasında kalan halk bir tarafta hain ilan edilirken bir taraftanb istesede istemesede yardım ve yataklık yapmak zorunda kalıyordu bu halk tabanında bu tür zulme rıza göstermeyenler göç etmeye başladılar ve kendi yurtlarını terketmek açlık ve sefalet içinde bir hayata adım atmaya başlamaktaydılar....

imam hüseyin in verdiği  bu örnek iki şey çağrıştırdı bende;
1- güneş gördüm filminden bir sahne :

Alıntı
Komutan “biz sizin için buradayız, sizin için dağlara çıktık” derken, teröristlerden biri “sizin için ölümü göze aldık” ifadesini kullanıyor.
KAYNAK

2- amerikan askerlerinin ıraktaki tavırları.... ne kadar aynı değil mi ?
aslında bu insanoğlunun en büyük zaaflarından biri...!!! gücü , iktidarı ele aldığı zaman zulmetmeye başlıyor...

imam hüseyin sorunun başlangıcını cumhuriyetle nitelendirmiş; daha detay olması açısından şunu diyebiliriz belki :
1789 fransız ihtilali  ile başlayan milliyetçilik (ırkçılık) akımı (virüsü) bu toplumda da etki etti. ve cumhuriyetin kurucuları da bu virüsün bulaştığı türkçü zihniyette kişilerden oluşuyordu. bu nedenle de yeni kurulan devlet türk devleti oldu ve kürt halkı da yok sayıldı. buna kurucu kişinin dikdatör yapısı da eklenince taş üstünde taş baş üstünde baş misali vakıalar yaşandı.

Alıntı
12 Eylül sonrasında Kürtlerin "Dağ Türkleri" olduğu ilan edilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı'nın bastırdığı "Beyaz Kitap"'ta şu açıklama yer almıştır:

"Dağların yüksek kısımlarında, tepelerde yaz kış erimeyen karlar vardı. Güneş açınca üzerleri buzlaşan camsı parlak bir tabaka ile örtülürdü karın yüzü. Üstü sert altı yumşak olurdu. Bu karın üstünde yürününce, ayağın bastığı yer içeriye çöker, 'kırt-kürt' diye ses çıkarırdı. Doğulu Türkmenlere, Kürt denmesinin nedeni buydu. Bölücülerin Kürt dedikleri, yüksek yaylalarda, karlık bölgelerde yaşayan Türklerin karda yürürken ayaklarından çıkardıkları sesin adıydı aslında."

KAYNAK

17 Temmuz 2010, 01:23:19 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #20 :»

burada da benim aklıma takılan nokta şurası oldu;
evet milliyetçilik/ırkçılık akımı nedeni ile dedik sorunun kökenleri fransız ihtiali , cumhuriyetin kuruluşu  ve cumhuriyet tarihi dedik....

ama özellikle 1980 yılı ve 12 eylül darbesi var. ve yine özellikle diyarbakır cezaevi süreci var.
ve önceki mesajlarımda verdiğim linki takip etmiş ve makaleleri okumuş iseniz görürsünüz;

Alıntı
"Komutan Esat Oktay Yıldıran'a bir tutuklu 'Senin marş söyletme uygulamana katılıyorum. Her gün İstiklal Marşı'yla beraber 75 marş söylüyorum. Kemalizm derslerine katılıyorum. Yemek duasına katılıyorum. Elbiseni giyiyorum. Türkçe konuşuyorum. Benden daha ne istiyorsun?' diye sordu. Yıldıran olanca zalimliğiyle, 'Başlarım ulan senin İstiklal Marşı'na, anayasana, eğitimine; hain olacaksın oğlum hain!' diye bağırdı."

yani özellikle 12 eylül ve darbesi akabinde diyarbakır cezaevi örgütün doğum sancısı ve doğum günü gibi bir durum oldu.
kürtleri dışlama politikası cumhuriyet tarihinden beri varken neden 1980 ?

ve diyarbakır cezaevi örnekliğinde o dönemde yaşayan devlet kesimine kim neden bu kürtleri dağa çıkarma emrini verdi ?
bu ülke içi bir plan mı ülke dışı mı ? siyasi mi askerii mi bir hareket ...

17 Temmuz 2010, 09:07:44 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
Abdurrahman ALMAZ
Abdurrahman ALMAZ
Üye
*

WWW Offline
« Yanıtla #21 :»

VESAİR kardeşim.
Kürt sorununun PKK kimliğine bürünmesinin en büyük sebebi, İslamcı kanadın zulme karşı sessiz kalmasıdır. doğu ve güneydoğu da eğer Kürt halkına yapılan zulümlere, İslamcılar alimler imamlar karşı çıksalardı! PKK diye bir örgüt olmayacaktı. halk taban olarak kesinlikle İslami geleneklere bağlı. fakat Türk toplumu İslam konusunda ne kadar bilinçli ise Kürt halkı da o kadar bilinçli tek fark var, oda bölgede medrese kültürünün yaygın ve yoğun olması idi fakat devlet bunların bir çoğuna kadrolar vererek sessiz kalmalarını sağlamıştır.

Diyarbakır cezaevi Kürt halkına işkence sembolü olsa da kürdistan bölgesinin her karışı işkenceler, göçler ve faili meçhullerle adeta bir yok edilme sürecinden geçirildi.
bu anlamda sağlıklı düşünmenin bu şartlar altında mümkün olmadığını anlamamız gerekmektedir.

Şahsım bile bu zulme dur demek için dağa çıkmayı planladığım gece ailem elimden tutmasaydı bende PKK elemanı olacaktım. bunu yaşayamayanlar ve hep devlet tan-danslı medyanın ajitasyonuna maruz kalan Türk halkı anlayamadılar ve halen anlayamamakta direniyorlar.

İMAM HÜSEYİN abimizin dediği gibi emevi İslamcılığının 20 yüzyıl versiyonları da ataları gibi zulmün her türlüsüne karşı çıkmazlar. siyasal güç ve iktidarın etkisi altında kurtulamadılar dolayısıyla diyanet eliyle bile pkk ve bunlara destek verenlerin öldürülmesi hapislere atılması ve sürgünlere gönderilmesi bölgede meşrulaştırılmaya çalışıldı...

Biz bu zulümleri gördük en önemlisi ve acı olanı nedir biliyor musunuz? tüm bunlar olurken sözde İslami otoritelerin devletle yüz göz olmamak adına yapılan zulümlere sessiz kalmasıdır her halde kürdistan bölgesine en büyük zulmü zulme sessiz kalan İslamcılık anlayışına sahip alim yazar düşünür ve sözde cemaat kanaat önderleri yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar...

İşte bu yüzden ben şahsen son zamanlarda meydanlarda ve köşe yazılarında Kürt sorununun asli muhataplarının Müslümanlar olduğunu söyleyenleri samimi bulmuyorum bu sadece iki yüzlülüktür...

Benim zalimim iyi senin zalimin tu kaka anlayışına sahip olan İslamcıları Allah'ın adil hüküm vereceği güne havale ediyoruz.

EVRENSEL VİCDANIN SESİ OLANLARA SELAM OLSUN:
17 Temmuz 2010, 10:23:51 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
Qani
Aktif Üye

« Yanıtla #22 :»

TAbii işi diyarbakır cezaevlerinden başlaymamak gerekir. arkadaşın işaret ettiği fransız ihtilali anadoluya çok sonra ve çok yavaş bi şekilde ulaştı ve tesir etti. zaten ihtilal etkilerinin ulaştığı yerler osmanlıdan kopan ilk yerler oldu. kürtler ise ulus bilincini çok sonra kazandılar. yoksa kurtuluş savaşı farklı bir noktaya erişebilirdi farklı bir şekilde sonuçlanabilirdi. burada m.kemal ve ismet inönü kadrolarının ikiyüzlü politikalarıda etkili oldu. ulus bilinci olmayan kürt toplumunun osmanlıdan alışkın oldukları yarı özerk yapıyı savaştan sonrada sürdürebileceğini düşündü. oysa herşey çok dğeişmişti. yeni bir ulus devlet inşaa ediliyordu ve bunda eskisi gibi aşiretlere dayalı yarı özerk yapının sürdürülmesi imkansızdı. işte plansız programsız bazen şartlar tam olgunlaşmadan gerçekleşen isyanlar hep başarısızlıkla sonuçlandı. şimdi ise 30 yıldır süren ve sürekli ulus bilinci ajite etmeye çalışan bir siyasal-silahlı yapı var. inkardan, kart-kurttan bu konunun tartışılma noktasına gelmesi elbette önemli. fakat yeterli olması için çok geç.

diğer bir konu türkiyede bundan sonra islamın siyasal olarakda iktidar olması çok zor görünüyor. nasıl ki türkiye gibi bir ülkede sosyalist bir devrim yapmak sor ise islami bir devrim yapmakta zordur. bunların her ikis içinde sanırım kapitalizmin çok daha fazla sıkışması gerekiyor. ve bu sıkışıklık elbette ki çok büyük savaşlar demek. ama şunuda biliyorum gerek sosyalistler gerekse islamcılar yinede vargüçleriyle bunun için çalışacaklardır...sovyet devrimi planları başarısız olurken, asıl devrim hiç planlanmadan geldi kendini dayattı.
17 Temmuz 2010, 11:16:01 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
imam hüseyin
Süper Aktif Üye

MALAZGİRT

WWW Offline
« Yanıtla #23 :»

Dağa çıkanlar Piknik yapmak adına çıkmadılar onları dağa çıkarmaya zorlayan Zulümler idi karşılıklı zulümleri doğuran sebepleri Türkler veya Kürtler çıkarmadı bundan nemalanmak isteyenler çıkardı Size sade bir örnek verecem :

2000 Nüfuslu bir köyde askerler bütün köylüyü çoluk çocuk demeden gündüz vakti topluyorlar ve o toplumun en yaşlı olanlarını ÜRYAN bir şekilde bir su arkında yüzdürüyorlar bunu hangi din kabul eder isterseniz sizlere yüzlerce örnek verebilirim yaşamadığınız için yoktur diyorsunuz gündüz askerin gece pkknin devlet olduğu bir bölgede yaşamadığınız için ZULMÜN ne olduğunu bilmiyorsunuz Benim amacım kürt yada türk ayrımı yapmak değil lakin ZULÜM yapılmıştır buda insanların nefretle bakışına sebep olmuştur...

Örneğin : Okul okudğumuz 90 lı yıllarda okuldan eve gelene kadar 3 arama noktasından öğrenci olduğumuz halde geçiyorduk eve yaklaştığımızda ise gece karanlık vakti bu seferde jand dur sesi ile başka bir eziyet dur ellerini başının üstüne koy yaklaş sonra yat ve sürün suçumuz ne idi ?

Yada bir gece yarısı hiç bir suçun yok iken evden seni müfreze ile alıp karakola götürüp dövdükten sonra ıssız sokaklarda hadi yalnız başına evine git diyen zihniyet ne idi Önce vur Sonra dur emrinin işlediği bir bölgede...

Bu Yazıyı daha öncesinde kim size zulüm yaptıda dağlara çıktınız sorusuna karşılık vermiş olduğum bir cevap devam edecek..
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2010, 11:17:44 ÖÖ 11 Gönderen: imam hüseyin » Logged

(İmam Hüseyin)

www.adilmedya.com
17 Temmuz 2010, 01:45:43 ÖS 13
Üye Bilgileri
vesâir
Süper Aktif Üye

WWW Offline
« Yanıtla #24 :»

abi ben yapılanlara kesinlikle şüphesiz inanıyorum
orda sormak istediğim neden dağa çıkıldı derken farklı bir çözüm bulunamazmıydı?
 zulüm gören zalimmi olmalı ?

ki sizin ve  Abdurrahman abi nin yazdıklarından  cevabı aldım
ve pek tabiki o vahşeti  anlamamız mümkün değil
peyaz perdede izlemek gibi olmadığınında farkındayım

Biz bu zulümleri gördük en önemlisi ve acı olanı nedir biliyor musunuz? tüm bunlar olurken sözde İslami otoritelerin devletle yüz göz olmamak adına yapılan zulümlere sessiz kalmasıdır her halde kürdistan bölgesine en büyük zulmü zulme sessiz kalan İslamcılık anlayışına sahip alim yazar düşünür ve sözde cemaat kanaat önderleri yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar...

İşte bu yüzden ben şahsen son zamanlarda meydanlarda ve köşe yazılarında Kürt sorununun asli muhataplarının Müslümanlar olduğunu söyleyenleri samimi bulmuyorum bu sadece iki yüzlülüktür...

şimdi bu iki paragraf tezat değilmi ?

17 Temmuz 2010, 02:33:18 ÖS 14
Üye Bilgileri
Waşta erva!!
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #25 :»

Selamun aleykum uzun süredir netten bir hayli uzağım konuyu yeni gördüm.
   nacizane bende birşeyler söylemek isterim.Elbette bu konuda çok donanımlı
  bilgilelere,belgelere sahip büyüklerimiz var onlar söylemiş söylenenleri.

şimdi bende bu ortamda yani zulmün hiç bitmediği bölgelerrde yaşayan biri
   olarak diyorum ki doğuda herşey aynı bırakıldığı gibi hoş hiç rahat olmadı ki?
    halen yaşadığımız,köylerde şehirlerde panzerlerin,zırhlı araçların gölgesinde
  yaşıyorsak habire bize rahat durun telkini veriliyorsa ve hala bir halk potansiyel
  suçlu konumundaysa rahat olmamak lazım zulmü iyi okumak lazım.
  bu son yaşananlarla birlikte yeni dönemde gördüğümüz tek şey 1992'li yıllara
 hızla dönüş olduğudur.Yine korkuyor halk yine çocuğunu toplayıp gönderiyor memleketinden
köyünden başka yerlere,çünkü halk gece evlerinin baskına uğrayıp çocuklarının götürüleceği endişesiyle yaşıyor yine yeniden.Eğer köylerde hala biz akşamları dışarı çıktığımızda
korkuyla bakınıyorsak etrafımıza ve şimdi nereden çıkacak birileri endişesi
yaşıyorsak bence sizde rahat olmamalısınız.Çünkü buralarda herşey aynı hatta kötüye
doğru yol alış var.korkular halkın huzurunu kaçırıyor her iki tarafta halkın burnundan
geitrmeye hazır yine.Artık birileri birşeyler yapsın bizler gençlerimizi
köylerde tutmak istemiyorsak zevkten değil korkudandır.

evet korkuyoruz artık yeter çünkü,kimsenin elinden çıkaracağı çocuğu kalmadı
   yıllar önce götürülüpte sesizi soluğu çıkmayan binlerce insanımız oldu.
  bence artık soru sormaktan çok bağırmak gerek doğruları öğrenmek adına.
  burada zulmün en alası yaşanıyor korkuyoruz hep bir tereddütle yaşayabilir mi
  insan bizler yaşıyoruz ve malesef bu bağlamda hiçbir iktidarın bize ilaç olacağına
  inanmıyoruz....

uzun bir süre olamayacağım çünkü dışarıdan yazıyorum.görüşmek duasıyla..
     SELAMETLE
17 Temmuz 2010, 03:48:02 ÖS 15
Üye Bilgileri
imam hüseyin
Süper Aktif Üye

MALAZGİRT

WWW Offline
« Yanıtla #26 :»

neden dağa çıkıldı derken farklı bir çözüm bulunamazmıydı?
 zulüm gören zalimmi olmalı ?

Değerli kardeşim dağa çıkılmadı bizzat kirli muameleler sonucu dağa çıkartıldı insanlar.

Kürtler hep ben ezildim ben zulme uğradım psikolojisi ile kendini savunurken Türk kardeşlerimizin durumunu neden görmüyorlar.Yıllarca taraflı bir basın sayesinde o kardeşlerimize doğu güneydoğu halkı her daim terör yanlısı olarak gösterildi Milli Öğütüm Kurumlarında dayatılan Türkçülük ne yazık ki tertemiz fıtratları daha ilk baştan itibaren asimile ederek Türk kardeşlerimizin beyinlerine kazıdı bu beyin yıkamalar sayesinde hiç bir şeyden haberi olmayan Türkler dahi oyuna getirildiler.Bizler Müslümanlar olarak hep Kürtlere yapılan zulmü görebildiğimiz kadarı ile Türklerede yapılan öğütüm kurumlarındaki zulmüde görebilmeliyiz tek taraflı bakış açısı menfi sonuçlardan ziyade tarafgirliğe sebep olur.

Her sabah türküm doğruyum ne mutlu türküm diyene söylemleri ister istemez insanlarda milliyetçi bir fikir akımının oluşmasına sebep olmuştur.Bunun tam tersi bir söylem Kürtler için söylense aynı sonucu doğurur.

Evet ne yazık ki yapılan zulümlere başkaldıran halk kime nasıl güveneceğini ve nasıl bir yöntem ile mücadele edeceğini bilmiyordu.Silahlı mücadele yoluna başvurduğu andan itibaren  bu işten rant sağlayacak güçler her tür imkanı sunmaya ve desteklemeye başlamıştır.Büyük şeytan Abd ve İsrail bu hususta en büyük rolü oynayarak iki Müslüman halkın karşı karşıya getirilmesi ve savaştırılması hususunda şeytani görevlerini yapmışlardır.

Silahlı mücadele dışında bir yöntem olamazmıydı sorusuna verebileceğimiz cevap şudur.

O dönemlerde düşünün kendi evlerimizin içerisinde dahi bir kürtçe kaset dinliyemiyorduk ve en ufak bir söz söyleyen yada direnenler direk hapishanelere atılmakta idi demokratik yollar tamami ile baskı unsuru olan güçler tarafından bu halkın yüzüne kapatılmıştı başka bir yol bırakmayan zalimler bu işi silahlı mücadeleye çekmeyi başarmışlardır ve neticesinde kardeş kardeşi vuracak safhaya dahi geldi.Biri dağda olan biri askerde kardeşler dahi oldu ve çatışmalarda bir birlerine kurşun sıktılar.

Bu kavgadan en büyük geliri ve rantı tepedekiler sağladılar bugün o işe öncülük yapan tepedeki her iki kesimde krallıklarını müslümanların kanı üzere kurmuşlardır.Kandan beslenen vampirler her daim kan akmasına vesile olacak ortamı oluşturmaktan da çekinmezler.

Müslümanların olayın başlangıcındaki sessiz duruşları ve kendi oluşturmuş oldukları Allah'ı medreseye tekkeye camiye hapsetme zihniyetleri sayesinde Sokaklarda caddelerde gecekondularda mazlumların yanında yer alması hakk olan Allah'ı kendi tekellerinde gördükleri zihniyet ile bu olaya çözüm arayışında uzak tuttular.Bundan yararlanan kesimler sözde din adına her tür propagandayı kullanarak Kürtlerin hassas noktası olan din ile istediklerini elde etmeye başladılar.

(İmam Hüseyin)

www.adilmedya.com
19 Temmuz 2010, 04:26:16 ÖS 16
Üye Bilgileri
Qani
Aktif Üye

« Yanıtla #27 :»

böyle olmuyor ki ama burada Ozanca nın eksikliği hissediliyor...
31 Temmuz 2010, 05:34:08 ÖS 17
Üye Bilgileri
vesâir
Süper Aktif Üye

WWW Offline
« Yanıtla #28 :»

böyle olmuyor ki ama burada Ozanca nın eksikliği hissediliyor...

güncelleyelim o halde

"gel ozanca gel gel gel "

01 Ağustos 2010, 09:22:37 ÖS 21
Üye Bilgileri
KaRNeC_81
Üye
*

WWW Offline
« Yanıtla #29 :»

Bugünkü haberleri izlediyseniz pkknın mayınıyla ölen 4 kişiden birinin kardeşi Biz 30 yıldır barış için savaşıyoruz diyor.
Ben de başta üzülmüştüm olayı duyunca ama bu sözlerini duyunca  beter olsunlar dedim.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.062 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu