KİMSEDEN ÇIT YOK! VATAN SAĞOLSUN!

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler (Moderatör: Yonetim) > KİMSEDEN ÇIT YOK! VATAN SAĞOLSUN!
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: KİMSEDEN ÇIT YOK! VATAN SAĞOLSUN!  (Okunma Sayısı 164 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
02 Temmuz 2010, 10:13:46 ÖS 22
Üye Bilgileri
Waşta erva!!
Süper Aktif Üye

« :»

KİMSEDEN ÇIT YOK! VATAN SAĞ OLSUN!

Güney Kore hükümeti "Chan an" isimli korvetin batırılması olayından sorumluluğu bulunan Genel Kurmay Başkanı General Lee Sang Evi'yi görevden aldı. 25 tanede subayı disiplin soruşturmasına sevk etti.

Yine Güney Kore Sayıştay ve Teftiş Kurulu bazı ordu mensupları hakkında "Kuzey Kore’nin saldırı düzenleme ihtimalinin yüksek olmasına rağmen, denizaltı denetimlerini yeterince güçlendirmedikleri için soruşturma açıyor ve olayda ihmali bulunan tüm subayları görevden alıyor.

Bizim ülkemizde dokunulmaz, sorulmaz, araştırılmaz, hakkında yorum dahi yapılmaz ordumuzdan birkaç örnek vermek istiyorum.

1- Tugay komutanı teröristleri çoban sanıyor. Dünyanın hiçbir yerinde onlarca çobanı yan yana göremezsin. Kimsede çıt yok. Vatan sağ olsun.

2-Kendi döşediğimiz mayınlara kendi askerimiz basıp ölüyor. Kimsede çıt yok. Vatan sağ olsun.

3-Sınırda vatan evlatlarının barınıp, terörle mücadele etmesi için kullandığı karakollar 60’lı, 70’li yıllarda sınır kaçakçılığı için kurulmuş, prefabrik, çatıları atermit ya da saçtan karakollar. Kaleşnikoflar, roketatarlar delip geçiyor. Kimsede çıt yok. Vatan sağ olsun.

4-15 günlük askeri, 20 senedir dağda yaşayan, gerilla savaşı yöntemlerinde üstün, teröristin üstüne sürüyorsun. Buna karşılık terörle mücadele için göreve alınan uzman çavuşları, subay gazinolarında garsonluk, şoförlük yaptırıyorsun. Kimsede çıt yok. Vatan sağ olsun.

5-Sürekli hayali düşman üretip, hayali düşmanları caydıracak silah alıyorsunuz, ne zaman işe yarayacak bunlar bilemiyoruz. Tüm karakollarda telsiz santrallerinde kocaman harflerle yazıyor "DİKKAT DÜŞMAN DİNLİYOR" bunu neden kimse sorgulamıyor? Neden önlemini alacak cihazlar alınmıyor? Büyük bir utanç ve soru işareti benim için. Nasıl izah edecekler, bu ne demektir. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti 30 yıldır terörle mücadele ediyor, teröristlerin kendisini dinlemesine engel olamıyor. Çağdışı ve ilkel araçlarla terörle mücadele ediliyor. Başbakanın, Bakanların, Generallerin araçlarına jammer taktıracağınıza, karakollara taktırın diyen bir Allahın kulu yok. Nede olsa jammer, skorski parayla. Mehmetçik beleş. Analar skorski, jammer doğuramaz; Mehmetçik bol. Kimsede çıt yok. Vatan sağ olsun.

6-Bir ülkenin Genelkurmay Başkanı itiraf ediyor. Saldırıya uğrayan bir karakola hava güneşli değilse yardım edemiyoruz diye. Güneş açana kadar ölsün Mehmetler. Sonra da bu zaafiyeti bilen teröriste mi kızmalı, yoksa bu zaafiyete çözüm bulamayıp gencecik fidanlarımızın ölümünü telsizden dinleyip, hala omzunda pırpırlarıyla o rütbelerde oturanlara mı kızmalı. Kimsede çıt yok. Vatan sağ olsun.

7- Her yıl Ağustos ayında yüzlerce subayı namaz kıldı, eşinin, anasının, bacısının, kızının başı kapalı, namaz kılıyor, kuran kursuna gönderdi, falanca gazeteyi, dergiyi okuyor “irticacı bunlar” diye ordudan atan, laikliğin yılmaz koruyucusu, ordumuz iş gariban Anadolu evladının, Mehmetçiğin cenazesine gelince İslam’ın en temel esaslarından ve en yüce mertebesi olan şahadeti dilinden düşürmüyor. Acaba eğitim zaaiyatında kusuru olan bir subayı, askeri şurada görevden atmışlar mıdır? diye kimse sormuyor. Kimsede çıt yok. Vatan sağ olsun.

8- 30 yıldır terörle mücadele ediliyor, topu topu 6500 terörle mücadele timimiz varmış. Ve bunlar neden terörle mücadele bölgelerinde sürekli durmuyorlar. Onlar özel kuvvetler ve terörle mücadele için yetiştirilmiş askerler olmalarına rağmen Bodrum, İzmir, Antalya gibi yerlerde neden görevlendiriliyorlar. Kimsede çıt yok. Vatan sağ olsun.

Şimdi Genel Kurmay Başkanı, Başbakan, Bakanlar, Muhalefet de dahil tüm milletvekillerine ve medyaya soruyorum.

1-Ne zaman bir üst rütbeli subayın, Milletvekilinin, Bakanın, Başbakanın, bir medya patronunun, Holding patronunun, bir bürokratın, bir sanatçının ailesinin “vatan sağ olsun” dediğini duydunuz? Neden “vatan sağ olsunlar” hep bize, hep gariban, devlet babaya tam teslim olmuş, Anadolu halkına, Anadolu analarının yüreklerine, dillerine verilmiş bir yemin gibi yapışmış.

2- Geçenlerde bir AKP milletvekili orduevleri ve subay gazinolarında 60bin askerin subaylara hizmet için görevlendirildiğini söylüyor. Bu 60bin şanslı kim? Kim belirliyor bu şanslı yumurcakları? Bu 60 bin kişilik kontenjanda kimlerin kontenjanı var? Kimlerin çocukları burada zorunlu vatani görevini! Tamamlıyor?

3-Her yıl Ağustos ayında Yüksek Askeri Şura kararlarına şerh düşmekle övülen Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ve her şekilde “Vatan sağ olsun, Düşmanı sevindirmedik, gözyaşımızı göstermedik” diye övünen komutanlara sesleniyorum.

Son bir ay içinde şehit düşen her asker için, en az binbaşı düzeyinde istifalarının istenmesi veya açığa alınmalarını istiyorum. Bu kadar güvenlik ve istihbarat zaafiyetinde ve kusurunda birilerinin cezalandırılması ve kendinden sonra gelenlere görevi ihmalin neye sebep olabileceği gösterilmeli. En önemlisi insan hayatına sebep olan ihmalin affedilmez olduğu öğretilmelidir.

Ordu içinde bu Mehmetçikleri ölürse ölsün, bizde “Mehmet” çok diyecek kadar insan hayatını ciddiye almayan tavrın yarattığı ihmal ve kusurların araştırılması için meclis araştırma komisyonu kurulmasını, Sayıştay ve Yüksek Denetleme Kurumunun incelemesine tabi tutulmasını istiyorum. Darbe planı yapanları, sorumsuzluktan ölüme sebebiyet verenleri, alınan ordu teçhizatlarının, neden her hava koşuluna göre alınmadığı, telsizlerin hala neden dinlenebildiğinin, araştırılıp sorumluların cezalandırılmalarını istiyorum.

Bunları sadece hükümet istememeli, hükümet yapmamalı. Halkı “yönetmeye talibim” diyen tüm siyasiler istemeli. Çünkü milletvekili, bakan olmak için oyuna talip olup, oyunu alarak o mertebeye gidenlerin ilk ve asli görevi vatandaş adına, halk adına görev yapmak, halk yararına kanun çıkarıp, halkın çıkarlarının yararına çalışmaları ve halk adına gerekli mercilerden hesap sormaları için halk onlara oy verdi.

Her şehitte “Vatan Sağ Olsun, Öteki evladın var, Onu da gönder” demek için siyasetçi seçmiyor bu halk.

Bu görevlerini yerine getiren, getirecek yüreği olan, cesareti olan, korkusu olmayan, makam hırsı ve rant peşinde koşmayan siyasetçiler istiyoruz.

Anadolu’nun insanına, anasına, babasına, kızına, çocuğuna, gelinine “Vatan sağ olsun” dedirtmekten vazgeçin artık.

MUSTAFA MODAOĞLU
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.058 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu