Gazze'ye giden son gemi de durduruldu

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > FİLİSTİN > Gazze'ye giden son gemi de durduruldu
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Gazze'ye giden son gemi de durduruldu  (Okunma Sayısı 498 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
04 Haziran 2010, 11:43:21 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
erbaiin
Süper Aktif Üye

« :»

İrlanda'nın Dundalk Limanından demir alan ve halen Gazze yolunda olduğu bildirilen yardım gemisi "Rachel Corrie" ile irtibatın kesildiği bildirildi.

Özgür Gazze hareketinin sözcüsü Audrey Bomse, AFP'ye yaptığı açıklamada, gemiyle irtibatın kesildiğini, İsrail'in sabotaj düzenlediğinden şüphelenildiğini belirtti.

Bomse, gemiye ve yolculara saldırı düzenlenmesini önlemek için daha fazla kişi alması ve dünya çapından gazetecilerin kendilerine eşlik etmesi için "Rachel Corrie"nin bir limana götürüleceğini söyledi.

Sözcü, bu karardan yolcuları haberdar edebilmek için irtibatın yeniden sağlanmasını umduklarını ifade etti.

AA
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2010, 12:34:07 ÖS 12 Gönderen: Ökkeş UçanDepik » Logged
25 Haziran 2010, 04:50:32 ÖS 16
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

İran, Gazze'ye Gemi Göndermekten Vazgeçti

25.06.2010 16:05

İran’ın Filistin İntifada Destekleme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin Şeyhülislam, İran’dan Gazze’ye gönderilmesi planlanan yardım gemisinin yola çıkmayacağını ve yardımların başka yöntemlerle bu bölgeye gönderileceğini bildirdi.

Resmi haber ajansı İRNA'nın haberine göre, İran'ın Filistin İntifada Destekleme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin Şeyhülislam, perşembe günü basına yaptığı açıklamada, 27 Haziran'da İran'dan Gazze'ye gönderilmesi planlanan yardım gemisinin yola çıkmayacağını ve yardımların başka yöntemlerle bu bölgeye gönderileceğini bildirdi.

Yardım gemilerine yönelik İsrail'in sert ve insanlık dışı uygulamalarını programın iptalinin başlıca nedeni olarak açıklayan İranlı yetkili, "İsrail rejimi, Gazze'de abluka altında kalan insanlara yardım gönderme meselesini siyasileştirdi ve biz bu tür insancıl yardımların siyasileştirilmesine karşıyız, çünkü bizim için her şeyden önemlisi Gazze ablukasının kaldırılmasıdır" diye konuştu.

İsrail'in, Birleşmiş Milletler'e mektup göndererek, İran ve Lübnan gemilerinin Gazze'de bulunmasını ülkesine karşı yapılmış bir savaş sebebi olarak gördüğünü hatırlatan İranlı yetkili, "Bu bahanenin Siyonist İsrail rejiminin elinden almak için Gazze'ye gönderilmek üzere toplanan yardımlar İran'ın adı olmadan başka yollarla bu bölgeye gönderilecek" dedi.

İran Kızılay yetkilileri, 22 Haziran'da basına yaptıkları açıklamada, 5'i gazeteci 10 kişiden oluşan 'Gazze'nin çocukları' adlı bir yardım gemisinin 27 Haziran'da Basra Körfezinden yol çıkarak Mısır'ın Süveyş kanalını kullanıp Gazze'ye doğru yol alacağını bildirmişti. (dha)

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
KAYNAK
25 Haziran 2010, 04:53:45 ÖS 16
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

ben anlamadım şimdi.
bu iranın gazze-israil olaylarındaki duruşunu biri bana anlatsın.
mavi marmara gemi baskını oldu ahmedinejadın dediği tek şey israilin sonu geliyor. ee bu adam hep bunu diyor
herkes yaparsa iran yapar diyor adamdan tık çıkmıyor.
tamam haklı abd-israil-ab gözleri üzerinde iranın. ceza sahasına girse de penaltı versek diye bakıyorlar.
o zaman neden gemi gönderecem dedin. gazzeye iranın gemi göndermesi demek direk israil ile savaşalım demek.
dedin de neden vazgeçtin.

bu farsların da  siyasii atraksiyonlarını ben anlayamıyorum artık karagözüm ozancamı çağırın anlatsın bana....
25 Haziran 2010, 05:03:59 ÖS 17
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #3 :»

Şeyhülislam: insani yardım taşıyan İran gemileri Gazze’ye gitmeyecek
IRNA.Tahran.25.06.2010

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Filistin İntifadasını Destekleme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin Şeyhülislam, İran'ın insani yardım taşıyan gemilerinin Gazze'ye gitmeyeceğini belirtti.

İran'ın Reşt kentinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Şeyhülislam "söz konusu gemi perşembe günü Gazze'ye gitmesi bekleniyordu ancak gaspçı Siyonist rejimin bazı ürünlerin girişini engelleme yönündeki sınırlamaları nedeniyle 27 Haziran pazar günü gemilerin hareket etmesi kararlaştırıldı ki bu da gerçekleşmedi" dedi.

Siyonist rejimin kuşatması altındaki Gazze halkına insani yardım taşıyan İran gemilerinin hareket etmemesinin nedeni olarak rejimin insani yardımlara karşı insanlık dışı tutumunu gösteren Şeyhülislam "yardımlar İranlı gemileriyle gönderilmiyordu ancak toplanan yardımlar başka yollarla Gazze'ye gönderilecek. Siyonist rejim Gazze'deki abluka altındaki insanlara yardım konusunu siyasileştiriyor. Biz bu tür insani yardımların siyasileşmesini istemiyoruz çünkü bizim için en önemlisi Gazze kuşatmasının sona ermesidir. İsrail, BM’ye gönderdiği mektupta Gazze bölgesinde İran ve Lübnan gemilerinin varlığının savaş anlamına geldiğini belirtti. Siyonist rejime bu kozu vermemek amacıyla Gazze’nin mazlum halkına toplanan yardımlar İran adı karışmadan başka yollarla bölgeye gönderilecek" dedi.

2012

---> Sosyal.Şeyhülislam.Gemi.Gazze.

ORJİNAL KAYNAK

17 Ekim 2010, 11:59:29 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #4 :»

Yunanlılardan Filistin'e destek sloganları

Yunanistan’da, Yunanistan takımı ile siyonist işgal takımı arasında 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri için oynanan futbol maçında tribünleri dolduran seyirciler maçı Filistin’e destek gösterisine çevirdi.
Share |
14/10/2010

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
    Yunanistan’da, Yunanistan takımı ile siyonist işgal takımı arasında 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri için oynanan futbol maçında tribünleri dolduran seyirciler maçı Filistin’e destek gösterisine çevirdi.

Siyonist işgal takımının önünde Filistin bayrakları kaldıran Yunanlı taraftarlar, Filistin halkına ve davasına destek sloganları atıp işgali ve işgalcileri kınadılar. Tribünlerde “Siyonistler Katildir, Filistin’i Kurtarın” yazılı büyük bir pankartın açılması ise dikkat çekti.

Beş yıldır Siyonistlerin kuşatması altında bulunan Gazze’ye yardım konvoylarının güzergâhında en önemli istasyonlardan biri olan Yunanistan, işgal yönetiminin baskılarına rağmen şimdiye kadar yardım konvoylarına zorluk çıkarmamıştır.

Kaynak

okyanus ötesine ithaf olunur...!!!
18 Ekim 2010, 06:13:17 ÖS 18
Üye Bilgileri
sancaktar_13
hikmet varoldu
Üye
*

« Yanıtla #5 :»

Alıntı
Bunlar, görülüp sezilemeyecek gibi şeyler değil ama, yine de bir sürü kör ve bir sürü kalpsiz, dolayısıyla da bir yığın bedbîn ve bir yığın da karamsar var... Kör ve kalpsizler, yüksek mefkûremiz adına, her şeyin bir inâyet eliyle ve bir gece sessizliği içinde yumaklaşıp örgüye hazır hâle geldiğini, kelepleşip târih şuuru tığının ucunda ve yepyeni bir kaneviçe ile irtibatlandığını göremiyorlar... Kör ve kalpsizler, eşyânın tabiatına vukufları yok, ilâhî teennîdeki hikmeti de sezemiyorlar. Düşünün ki, "ol!" dediğinde cihanları bir kerede var eden Kudret-i Sonsuz, kâinatı altı zamanda yaratıyor.. insanı, çağlar ve çağlar geçtikten sonra varlığa nezârete memur ediyor.. yavruyu anne karnında -hem de onca çile ve onca ızdırapla- aylarca tutuyor.. yumurtadan civcive olan o minik mesafeyi haftalar içine serpiyor ve uzatıyor.. deniz derinliklerinde mercana, ne kanlar ne kanlar kusturuyor, kusturuyor da ondan sonra günyüzüne çıkma vizesi veriyor.. suları bir sırlı teennî ile bulutlaştırıyor; bulutları akıl almaz bir takdîrle damlalaştırıp yerin bağrına indiriyor.. zeminin bağ ve bahçelerini zamanın tığına takıp, mevsim atkıları arasında ve sabırla bir dantela gibi örüyor; örüyor ve bize ilâhî ahlâkı ta'lim ediyor...

Çocuksu ve aceleci ruhlar, bu teennîyi nasıl telakki ederlerse etsinler ezelden beri ilâhî âdetler, varolduğu günden bu yana tekvînî emirler, hep böyle cereyan etmiş, böyle cereyan ediyor ve böyle cereyan edecektir. Beklenen her şey olacaktır ve O'nun vadettiği günler doğacaktır ama; kaderle tespit edilen ölçüler içinde olacak ve mevsimi geldiği zaman doğacaktır.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.212 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu