Ortak Çağrı: Anayasa Tüm Resmi İdeolojik Dayatmalardan Arındırılsın!

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler (Moderatör: Yonetim) > Ortak Çağrı: Anayasa Tüm Resmi İdeolojik Dayatmalardan Arındırılsın!
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Ortak Çağrı: Anayasa Tüm Resmi İdeolojik Dayatmalardan Arındırılsın!  (Okunma Sayısı 314 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
29 Nisan 2010, 05:15:08 ÖS 17
Üye Bilgileri
Rahmetli
Genel Yönetici
*

« :»

Özgür-Der, İHH, Mazlumder, AKDAV, Araştırma ve Kültür Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Derneği, Hikmet Vakfı ve Akabe Vakfı gibi İslami kuruluşların oluşturduğu platform anayasanın tüm resmi ideolojik dayatmalardan arındırılması yönünde çağrıda bulundu. Asıl odaklanılması gereken hususun, anayasanın ideolojik içeriği ve otoriter-bürokratik bütünlüğü, anayasanın resmi ideolojiyi dayatmasının altı çizilerek anayasa değişikliğinin bu bağlamda esaslı bir şekilde yapılması gerektiğinin altı çizildi.

Basın toplantısında; bütün eksiklik ve yetersizliklerine rağmen anayasa değişikliği paketinin zulmün geriletilmesi, bürokratik oligarşinin zayıflatılması, resmi ideoloji muhafızlığına soyunmuş yüksek yargı kurumlarının siyaset ve toplum üzerindeki vesayetini sona erdirecek ve açık-örtük militarist müdahalelere meşruiyet zemini sağlamaya yönelik işlevlerini ortadan kaldıracak bir düzenleme olmasının gelinen aşamada anlamlı ve önemli olduğunun altı çizildi. Bu durumun da halkın ve muhalif kesimlerin lehine olduğu ifade edilerek değişiklik paketine karşı çıkanların statükonun devamını istediği ve militarizmin devamından yana oldukları belirtildi. Anayasa değişiklik paketinin referanduma götürülmesini engelleme çabalarının ise sistemin bürokratik oligarşik yapısını ve halka olan düşmanlığını açıkça ortaya koyduğu ifade edildi.

Basın açıklamasının tam metni:

EKSİKLERİNE VE YETERSİZLİĞİNE RAĞMEN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİ OLUMLU YÖNDE BİR ADIMDIR!

20 Nisan 2010

Türkiye çeyrek asrı aşkın bir süredir, 12 Eylül cuntasının tarihe kara bir leke olarak miras bıraktığı 1982 darbe anayasası ile boğuşmayı sürdürüyor. Darbe anayasası her ne kadar bugüne kadarki süreçte bazı maddelerinde değişiklikler yapılmış olsa da, tüm halka silahların gölgesi altında giydirilen deli gömleği olma vasfını büyük ölçüde korudu. Ve son yıllarda giderek ivme kazanan anayasa tartışmaları neticesinde, nihayet 1982 Anayasasında önemli bazı değişiklikler gerçekleştirilmesi aşamasına gelinebildi.

Devamı... Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
http://haksozhaber.net/news_detail.php?id=14117

İyilik su gibidir, içmeyen ölür...
29 Nisan 2010, 05:30:32 ÖS 17
Üye Bilgileri
Rahmetli
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #1 :»

İbretlik bir vesika... Yorumlar en az basın açıklaması kadar ilginç bi o kadar önemli...

İyilik su gibidir, içmeyen ölür...
01 Mayıs 2010, 11:47:57 ÖS 23
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

detayları (hele yorumları) okuyacak fırsatım yoktu hızlıca göz attım ama okumadan da birşeyler çıkarmak mümkün...

haksöz/özgürder hakkında eleştirimi şu linkte de belirtmiştim : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

çok sevdiğim desteklediğim kardeşlerimin kimlik ve zemin kayması yaşamalarından çok rahatsız ve üzgünüm...

müslüman kesimin hele ki tevhidi mücadele verdiğini ya da kimliğini muvahhid mümin/müslüman olarak tanımlamış olanların ortak bir şekilde duruş ve söylem revizyonuna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum...

ve daha bugün bir sohbette dile getirdiğim  doğrumu bilemem ama iddiamı dile getirmek isterim ki;
müslümanlara daha doğrusu insanoğluna rahat batar. bu nedenle "fitne" nin bizler için kötü değil tam tersi iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. zira iman zor zamanda belli olacaktır. günümüzdeki gibi ne siyahın ne beyazın belli olduğu sistemin herkesi grileştirdiğini görmek çok acı. daha söylenecek çok şey var ama acelem olduğu için ya da yine mi aynı şeyleri söylüyorsun dememeniz için kısa keseyim ...

islamdan başka hiçbir yol mümin/müslüman dan başka sıfat kabul etmemek duası ve mücadelesi ile...

rabbe emanet olunuz..

Alıntı
fitne tanımı için :

arapça olan bu kelimenin aslı fetn dir. altının kalitesini anlamak için ateşe sokulması demektir. genel olarak imtihan ve deneme mânâlarında kullanılır. hâlisi ile sahtesini ayırmak için altını, gümüşü potada eritmeye fitne dendiği gibi, iyiliği-kötülüğü belli olsun diye insana tatbik edilen her muameleye, bela ve musibetlere de fitne denir. şiddet ve imtihan gibi anlamlarda da kullanılabilir.

02 Mayıs 2010, 08:54:41 ÖÖ 08
Üye Bilgileri
FECR
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #3 :»

Bu konuyla ilgili "Gömün Beni Değiştirmeden.." adlı yazıyı da okuyabilirsiniz:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

Selam Hidayete Tabi Olanlara

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.313 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu