Cep telefonu ile ilgili şaşırtan sonuç

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > BİLGİSAYAR VE INTERNET (Bilgi Platformu) > Bilgisayar (Moderatör: Yonetim) > Cep telefonu ile ilgili şaşırtan sonuç
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Cep telefonu ile ilgili şaşırtan sonuç  (Okunma Sayısı 225 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
08 Ocak 2010, 07:11:12 ÖS 19
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« :»

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

ABD'de fareler üzerinde yapılan bir araştırma, cep telefonlarının, Alzheimer hastalığının bazı etkilerini önleyebileceğini ortaya koydu. İşte carpıcı sonuçlar:

Güney Florida Üniversitesinde görev yapan Gary Arendash başkanlığındaki bir grup bilim adamı, Alzheimer hastası olacak şekilde genetik değişikliğe uğratılmış farelerin, cep telefonlarının yaydıkları elektromanyetik dalgalara uzun süre maruz kalmalarının ardından, hafıza ve düşünme yeteneklerini ölçen testlerde sağlıklı farelerle aynı başarıyı gösterdiklerini tespit etti.

Farelere, 7-9 ay boyunca, günde iki saat cep telefonuyla konuşan bir insanın aldığı kadar elektromanyetik dalga veren araştırmacılar, bu sürenin sonunda Alzheimer hastalığının belirleyici özelliklerinden biri olan beta amiloid proteininin toplanmasının durduğunu gözlemledi.

Cep telefonlarının beyin kanserine neden olduğu konusundaki tartışmaların ardından şaşırtıcı sonuçlar elde eden araştırma ekibinin başındaki Arendash, daha hızlı sonuçlar elde edebilmek ve uygulamayı, insanlar üzerinde denemeye başlayıp başlayamayacaklarını saptamak için deney üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Araştırma ekibinde yer alan Chuanhai Cao da araştırmanın daha çok cep telefonlarının uzun süreli kullanımlarının beyne zarar vermediğinin bir delili olduğunu belirtti.

Uzmanlar, kesin bir tedavi yöntemi olmayan Alzeimer hastalığı konusunda fareler üzerinde etkili olan birçok yöntemin insanlar üzerinde aynı sonuçları vermediğine dikkati çekiyor

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.087 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu