El Ezher şeyhinden ilginç fetva…

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler > Güncel Konular (Moderatör: Yonetim) > El Ezher şeyhinden ilginç fetva…
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: El Ezher şeyhinden ilginç fetva…  (Okunma Sayısı 578 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
02 Ocak 2010, 12:37:40 ÖS 12
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« :»

Yiğit Sultan / TİMETURK / Kahire

Mısır’daki kadim el Ezher üniversitesi şeyhinden tüm dünyayı şaşırtacak fetva. Gazze’ye yönelik İsrail ambargosu olmadığını ileri süren El Ezher Şeyhi Muhammed Seyyid Tantavi, “Hamaslı yetkililer, Kahire’ye gelip Mısırlı yetkililerle görüşüyor. Bu da Gazze’de ambargonun olmadığını gösteriyor. Yoksa Gazze’den Mısır’a nasıl gelirler” diye konuştu.

Mısır’ın Gazze sınırına yaptığı duvara da “caizdir” fetvası veren Tantavi, “Mısır hükümeti bana, duvarı bölgede dünyanın en büyük eroin ticaretini engellemek için başlattık” dedi. Tantavi, "İsrail duvar yapınca kimse karşı çıkmıyor, Mısır yapınca neden karşı çıkılıyor anlamıyorum" diye serzenişte de bulundu. El Ezher İslami Araştırmalar Komisyonu da Şeyh Seyyid Tantavi’nin fetvasına destek verdi.

Geçtiğimiz aylarda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile el sıkışırken medyaya yansıyan el Ezher şeyhi Tantavi, "Peres benim elimi sıktı. Ben onun elini sıkmadım. Hatta ben onun Peres olduğunu dahi bilmiyordum" demişti.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNDEN TANTAVİ'YE TEPKİ

El Ezher üniversitesinden Şeyh Seyyid Asker ve Dr. Muhammed Abdulmunim el-Berri, Ezher Şeyhi Tantavi’nin aksine Gazze sınırına yapılması hedeflenen duvarının tamamen haram olduğunu açıkladılar. Seyyid Asker ve Abdulmunim el-Berri, El Ezher şeyhinin tüm dünyanın 3 yıldır karşı çıktığı Gazze ambargosunu dahi anlamadığını belirttiler. Ezherli iki öğretim görevlisi, Mısır’ın el Folazi sınırına duvar yapmasının ve Gazzelileri açlığa mahkum etmesinin bırakın İslam hukukuna göre, uluslararası hukukça da haram ve gayri meşru olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Mısır güvenlik güçleri yetkilisi ise, Mısır yönetiminin Gazze sınırındaki duvar çalışmalarına başladığını kaydetti.

02 Ocak 2010, 11:55:48 ÖS 23
Üye Bilgileri
Elemîn
Daimi Üye
**

« Yanıtla #1 :»

ES SELAMU ALEYKUM

ŞAKA MI BU ?

YA RÂB BU KARANLIK GECENİN YOK MU SABAHI  ?

YANİ SÖZÜN BİTTİĞİ YER Mİ DESEM  ? ACEP NE DESEM ?

ALLAHIM SİNİRLERİME MUKAYYET OLMAMA YARDIM ET , ŞEYTANA UYUP ÖFKEYLE ŞU NEZİH ORTAMDA SAÇMALAMAKTAN SANA SIĞINIRIM YA RÂB.  '' .. SİZİ BİRBİRİNİZLE İMTİHAN EDECEĞİM , BAKALIM SABREDECEK MİSİNİZ '' DİYORSUN EY RABBİM ! BENİ BUGÜN HEP İNSANLARLA İMTİHAN EDİYORSUN , BOYNUM KILDAN İNCE ,  NOLURSUN ŞU GÜNAHKÂR KULUNU DA SABREDENLERDEN EYLE.

'' Hamaslı yetkililer, Kahire’ye gelip Mısırlı yetkililerle görüşüyor. Bu da Gazze’de ambargonun olmadığını gösteriyor. Yoksa Gazze’den Mısır’a nasıl gelirler”

CÜMLESİNE BAKAR MISINIZ ?  BU CÜMLEYİ  TAHLÎL EDER MİSİNİZ ?

AMBARGO = GİDİP GELMENİN YASAKLANMASI

DEMEKMİŞ DE BİZ BİLMİYORMUŞUZ !

"Peres benim elimi sıktı. Ben onun elini sıkmadım. Hatta ben onun Peres olduğunu dahi bilmiyordum" demişti.

YOK YOK BU KADAR DA OLMAZ !  RUH SAĞLIĞI İLE İLGİLİ BİR PROBLEMDEN BAHSEDEMİYECEKSEK EĞER ,

SADECE '' TRAJİ-KOMİK '' DİYORUM VE GÜNÂHA GİRMEMEK İÇİN BİTİRİYORUM.

ALLAH (CC)'NA EMANET OLUNUZ.

« Son Düzenleme: 02 Ocak 2010, 11:57:28 ÖS 23 Gönderen: Elemîn » Logged
03 Ocak 2010, 12:41:09 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
Leyl
Daimi Üye
**

WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

Ve aleyküm selam

İyi niyetli düşünelim :

Adamcağız kendini o kadar fazla ilme vermişki ,elini sıktığı kişinin kim olduğundan bile habersiz.Hani bilse yaparmıydı hiç? Üstelik Peres Onun elini sıkmış,o peres'in değil.

Gazze sınırına yapılan duvar için de eroin ticaretini engelleme kılıfını bulmuşlar ve bizim saf hoca buna da inanmış anlaşılan.

Seyyid Kutup kitaplarının El-Ezher'de okunması ve okutulmasının yasaklanmasından da haberi yoktur şimdi bu şeyh efendinin.

Peki Suudi ordusu, Yemen’deki muhaliflere binlerce füzeyi atmaktan çekinmezken ,Gazze konvoyunun ve tüm sivil inisiyatiflerin Gazze’ye girişini sonuna kadar engelleyerek Filistinlileri açlığa mahkûm eden Mısır'ın, Yemen için cephane koridoru oluşturmada baş rolü oynaması hakkında ne düşünüyor bu zat ?

İnanın haberim yoktu derdi herhalde.Ya da ,''kardeşim onlarda doğru dürüst otursalardı ;nedir isyan,misyan '' olabilirdi cevabı.

Topu topu birkaç bin Husi için tüm Arap yarımadasının ittifak etmeside ayrıca ilginç tabi.

Velhasıl ,Firavun her zaman Firavun ...
03 Ocak 2010, 09:59:23 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #3 :»

Şayet haber doğru ise ....
Burada yapılması en uygun yorum bence ...
Belam kimdir ?
Belamın tipik özellikleri nedir ...
Nasılki Zeytin ezmesine kimyon ve sarımsak yakışıyorsa ...
Bu konuya da belam tanımı çok yakışır ...
Evet abilerim top sizde ...

Selamlar ...

03 Ocak 2010, 10:36:19 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
Elemîn
Daimi Üye
**

« Yanıtla #4 :»

Selamun Aleykum

Üstadım , çook haklısınız , ancak bu konu , bu  gamlı hazânı , bu naçiz bedeni ilk defa tansiyon denen şeyle tanıştırdı , 13 max idi her zaman , herşeyin bir ilki var tabii ki , belki de tevafuk ! Şimdilik oldukça insaflı davranmaya çalışarak , sadece :

Eyvâh ki ğarîb oldu şerî'at-i Muhammed ,

Ki kaldı bu misilli ulemânın eline

diyorum ,

Allah (cc)'na emanet olunuz.
03 Ocak 2010, 10:36:52 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
FECR
Genel Yönetici
*

WWW Online
« Yanıtla #5 :»

Bel'am ile ilgili daha önce konumuz vardı

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Selam Hidayete Tabi Olanlara

03 Ocak 2010, 12:42:17 ÖS 12
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #6 :»

Alıntı

Geçtiğimiz aylarda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile el sıkışırken medyaya yansıyan el Ezher şeyhi Tantavi, "Peres benim elimi sıktı. Ben onun elini sıkmadım. Hatta ben onun Peres olduğunu dahi bilmiyordum" demişti.

haber mi yalan yoksa bu adam mı yalan ?
güleyimmi yoksa küfür mü edeyim....
hay senin taktığın sarığa bıraktığın sakala mı üfleyeyim.......
ya da.......
boşver arkadaş böyle zekeriye tiplileri biz ciddi işlere bakalımı mı diyeyim...
06 Ocak 2010, 12:06:41 ÖS 12
Üye Bilgileri
Leyl
Daimi Üye
**

WWW Offline
« Yanıtla #7 :»

Hakan Albayrak/Yenişafak

Fıkra kahramanı bir yalaka olarak Ezher Şeyhi

Fatımilerin kurduğu, Selahaddin Eyyübi'nin Ehl-i Sünnet Ve'l Cemaat çerçevesinde yeniden ürettiği El-Ezher, asırlar boyunca İslami ilimlerin en önemli, en kıymetli, en muteber merkezlerinden biri oldu.

Şimdilerde ise, Amerikancı-İsrailci bir rejimin uyduruk fetva makamı…

Şeyhliği rejim yalakalığından menkul bir âlim müsveddesinin idaresi altında…

Ezher'in başındaki Tantavi kendine "şeyh" diyor, âlimlik taslıyor, ama Mısır halkı için o bir fıkra kahramanı.

* * *
Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, dışişleri bakanıyla futbol maçı yapıyormuş. Tantavi hakem. Dışişleri bakanı şut çekip gol atıyor, durum 1-0 oluyor. Mübarek şut çekip kaleyi ıskalıyor, Tantavi "1-1" diyor. "Ama nasıl olur?" diye soruyorlar, "Ameller niyetlere göredir" diye cevap veriyor…

Mübarek'le dışişleri bakanı atış müsabakasında. Ağaçlardaki kuşları vuracaklar. Dışişleri bakanı nişan alıyor, tetiği çekiyor, bir kuşu yere indiriyor. Durum 1-0. Mübarek nişan alıyor, tetiği çekiyor, fakat hedefi tutturamıyor; kuş uçup gidiyor. Tantavi: "Sübhanallah! Ölü kuş uçtu."

Gülüyoruz ediyoruz, ama Tantavi olayı komediden ziyade trajedi.

Ezher'in şeyhlik makamını işgal eden bu zat, Fransız okullarındaki başörtüsü yasağına bile olur fetvası veren bir hain.

* * *
Tantavi'nin son numarası:

Mısır yönetiminin ABD-İsrail adına Gazze sınırında inşa ettiği ihanet duvarına destek fetvası.

Şeyh Yusuf El-Kardavi, Gazze ablukasını derinleştiren duvarın dinen kabul edilemez olduğunu söyledi ya… Tantavi bunun altında kalır mı? El-Ezher İslami Araştırmalar Akademisi'nin 31 Aralık 2009'daki toplantısında, duvar inşaatının gerekli olduğu ve buna karşı çıkanların günaha gireceği (!) yönünde bir bildiri okudu ve bu bildiriyi kimsenin görüşünü almadan Akademi adına yayınladı.

Ne diyelim?

O duvarın altında kalır inşaallah.

Efendisi ve efendisinin efendileri ile beraber…

Yine İlgilenenler için konuyla ilgili bir Mustafa Özcan makalesi :

Görüldüğü üzere Şeyh Efendinin sicili oldukça kabarık.Sistemin Alimi diye ciddiye almayalım Eyvallah da ,işin ucu gelip müslümanlara dayandığı zaman tepkisiz kalmak çözüm getirmiyor ;pek çok defa örneğini yaşadık ,yaşıyoruz ve yaşayacağız...
06 Ocak 2010, 03:14:32 ÖS 15
Üye Bilgileri
Waşta erva!!
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #8 :»

Ne diyelim?

O duvarın altında kalır inşaallah.

Efendisi ve efendisinin efendileri ile beraber…

Aminnnnnnnnn...!

Müslüman bela okumaz ama bunlar müslüman olamaz yok aslında
adı müslüman olanlardan çok var...

Bunlar mümin olamaz.Adam tam komedilik
bu şeyh efendi galiba dünya'da yaşamıyor...!
  yahut gözü o kadar kör ve kalbide bir o kadar mühürlenmiş ki

yapılan zulme çanak tutuyor...

ZULMÜNDE BOĞULSUN İNŞALLAH.......
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.3 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu