ŞEYTAN'IN CEHENNEMDEKİ MİTİNGİ

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > KUR´AN-I KERİM (Bilgi Platformu) > Kur'an-i Kavramlar > ŞEYTAN'IN CEHENNEMDEKİ MİTİNGİ
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: ŞEYTAN'IN CEHENNEMDEKİ MİTİNGİ  (Okunma Sayısı 284 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
12 Aralık 2009, 12:27:50 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
Elemîn
Daimi Üye
**

« :»

Es Selamu Aleykum ,

İş bitirilince , yani cennet ehli cennete yerleşip  , cehennem ehli de cehenneme doldurulunca , herkes dehşet içinde ağlaşıp bağırışırken birbirlerini suçlarken ,  Şeytan cehennemdekilere konferans vermek üzere kürsüye çıkacak.
Zaten  Şeytan'ı dinlemeleri ;  O'na tapmaları , O'nu  bir dost  ve bir veli edinmeleri sebebiyle cehenneme düşmüş olan cehennem ehli '' Aa şeytan gelmiş , bakalım ne diyecek ? '' diye toplaşırlar. Zira , Şeytanı dinlemek ve O'na tabi olmak adeta  iliklerine işlemiştir.
Şeytan da diyecek ki , '' Allah size vaadde bulundu ve vaadinde durdu '' , ''yani iyilik yapanları , kendine kul peygamberlerine ümmet olanları , ibadet yapanları , salih amel işleyenleri , haramdan kötülükten uzak duranları , muhlis/muhlas ve muttaki kimseleri , v.b. cennetine , kafir , müşrik , münafık v.b. her kim varsa onları da cehennemine koydu ''. Cehennem ehli de ,  '' Farkındayız ey Şeytan !  görüyorsun burdayız işte ! biliyoruz ,  senin yüzünden düştük buraya zaten , bize bilmediğimiz bir şey söyle , bize yardım et de nasıl buraya girmemize sebep olduysan öyle çıkar bizi burdan '' diyecekler. Şeytan , devam edecek ve diyecek ki '' ben de size vaadde bulundum yani ey insanlar , yiyin, için,azın , gezin , eğlenin , yaşamanıza bakın , harammış , helâlmiş , yeniden dirilmekmiş , cennetmiş , cehennemmiş yok öyle bir şey , bırakın yobazları , yobaz hocaları ! , dinlemeyin onları , çağdaş olun , müslümanlık , Kuran, namaz , oruç zekât , tesettür bunların hepsi gerici takımın uydurduğu şeyler , sizi geri bırakan şeyler , yaşamanıza bakın yiyin için eğlenin '' dedim. Cehennem ehli de '' evet dedin , iyi yaptın ve bizi de buraya doldurdun '' diyecekler. Şeytan devamla '' geçmiş olsun ey insanlar ama ben sizi kandırdım '' diyecek. Cehennem ehli de ''  sen bize bunu söylemek için mi geldin buraya , lânet olsun sana !  '' diye feveran edince Şeytan , '' Susun be susun ! ne bağırıyorsunuz ? Sizi  zorla mı Allah'a isyan ettirdim ? Zorla mı zulüm yaptırtdım ? Zorla mı kanunlar çıkarttırıp Kuran öğrenimini yasaklattırdım ? Zorla mı kızların başını açtırttım ? zorla mı herne pislik varsa işletip haramı helâl kıldırttım , zorla mı Allah'ın indirdiği ile hükmettirmedim ? Hayır hayır  öyle değil ! aslında benim sizi zorlayacak hiçbir gücüm yoktu , hiçbirşeyi zorla yaptırmadım size , iple çekmedim sizi '' diyecek ve devam edecek '' ben sadece sizi davet ettim , siz de hemen bana geliverdiniz '' çünkü bana tabi olmak isteyen, bana meyilli  pis nefisleriniz vardı sizin , '' şeytan gelse de bana şeytanlık öğretse '' der beklerdiniz. '' O halde beni lânetlemeyin kendi nefsinizi lânetleyin , artık ben sizi kurtaramam siz de beni kurtaramazsınız işte burdayız çıkış yok burdan azap göreceğiz , şüphesiz ki ben daha önce sizin , beni Allah'a ortak koşmanıza küfr etmiştim ,reddetmiştim ; kabul etmemiştim;tuhaf karşılamıştım , bunlar ne yapıyor akıllarından zorları mı var ? demiştim , ( Bağrışmalar , çığlıklar , hıçkırıklar , feryatlar  !! ) şüphesiz ,zalimlere elem dolu bir azap vardır ''

'' xxxx ''   İbrahim suresi 22. ayet

Allah (cc)'na emanet olunuz.

« Son Düzenleme: 12 Aralık 2009, 12:30:14 ÖÖ 00 Gönderen: Elemîn » Logged
12 Aralık 2009, 10:07:01 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
FECR
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

(Hesapları görülüp) iş bitirilince, şeytan diyecek ki: «Şüphesiz Allah size gerçek olanı vâdetti, ben de size vâdettim ama, size yalancı çıktım. Zaten benim size karşı bir gücüm yoktu. Ben, sadece sizi (inkâra) çağırdım, siz de benim davetime hemen koştunuz. O halde beni yermeyin, kendinizi yerin. Ne ben sizi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz! Kuşkusuz daha önce ben, beni (Allah'a) ortak koşmanızı reddettim.» Şüphesiz zalimler için elem verici bir azap vardır.14/İbrahim-22

Allah razı olsun.Ayetlerin arasını güzel bir şekilde doldurmuşsunuz.

Selam Hidayete Tabi Olanlara

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
12 Aralık 2009, 11:28:44 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
Elemîn
Daimi Üye
**

« Yanıtla #2 :»

ES SELAMU ALEYKUM

MUBAREK İBRAHİM SURESİ 22. AYET MEÂLİ İLE  ŞAHSİ TAHMİNLERİMİ OLUŞTURAN İFADELERİN OLASI BİR KARIŞIKLIĞINI ÖNLEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM İNCE MESAJINIZ İÇİN SİZDEN DE ALLAH (CC) RAZI OLSUN FECR KARDEŞİM. TEŞEKKÜR EDİYORUM.

ALLAH (CC)'NA EMANET OLUNUZ.
12 Aralık 2009, 12:27:17 ÖS 12
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #3 :»

Allah razı olsun.
Ben de okudum.
Bu dialog nefislere model olsun da! duracağı yeri belirlesin Adem!
Selamlar..
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.064 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu