ŞİRKE VE MÜŞRİK OLMAYA GÖTÜREN AMELLERİN DEVAMI(TAĞUTLARA İTAAT ETMEK)

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > İSLAMİ BİLGİLER (Bilgi Platformu) > İslami Bilgiler (Moderatör: Yonetim) > ŞİRKE VE MÜŞRİK OLMAYA GÖTÜREN AMELLERİN DEVAMI(TAĞUTLARA İTAAT ETMEK)
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: ŞİRKE VE MÜŞRİK OLMAYA GÖTÜREN AMELLERİN DEVAMI(TAĞUTLARA İTAAT ETMEK)  (Okunma Sayısı 221 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
29 Kasım 2009, 06:06:11 ÖS 18
Üye Bilgileri
müslümanlardan
Süper Aktif Üye

« :»

Tağutlara İtaat Etmek
Sevgili kardeşim! Nasıl ki tağutları inkar etmen, onlara muhakeme olmaman gereki¬yorsa aynı şekilde onların kanunlarına, ana¬yasalarına, hükümlerine de itaat etmemen gerekmektedir. Zira itaat etmek ibadet et¬menin bir çeşididir. Her türlü ibadet bir ita¬attir. Bununla beraber bazen itaat etmek ibadet etmek anlamına gelmektedir. Allah (Subhanehu ve Tealâ) bu anlamda şöyle bu¬yurmaktadır:
"Ey Ademoğulları! Ben sizden şeytana ibadet etmeyin, o sizin apaçık bir düşmanınızdır diye emretmedim mi?" (36 Yasin/60)
Dikkat edersen bu ayette Allah (Subhanehu ve Tealâ) insanoğlunu azarla¬maktır. Bunun sebebi ise şeytana ibadet et¬meleridir. Ancak insanlar hiçbir zaman şey¬tana senin anladığın tarzda namaz kılmak, secde etmek şeklinde bir ibadette bulunma¬mıştır. O halde burada düşünmen gerekir. Şeytana nasıl ibadet edilmiştir diye…
29 Kasım 2009, 06:06:47 ÖS 18
Üye Bilgileri
müslümanlardan
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #1 :»

Sevgili kardeşim! Nasıl ki tağutları inkar etmen, onlara muhakeme olmaman gereki¬yorsa aynı şekilde onların kanunlarına, ana¬yasalarına, hükümlerine de itaat etmemen gerekmektedir. Zira itaat etmek ibadet et¬menin bir çeşididir. Her türlü ibadet bir ita¬attir. Bununla beraber bazen itaat etmek ibadet etmek anlamına gelmektedir. Allah (Subhanehu ve Tealâ) bu anlamda şöyle bu¬yurmaktadır:
"Ey Ademoğulları! Ben sizden şeytana ibadet etmeyin, o sizin apaçık bir düşmanınızdır diye emretmedim mi?" (36 Yasin/60)
Dikkat edersen bu ayette Allah (Subhanehu ve Tealâ) insanoğlunu azarla¬maktır. Bunun sebebi ise şeytana ibadet et¬meleridir. Ancak insanlar hiçbir zaman şey¬tana senin anladığın tarzda namaz kılmak, secde etmek şeklinde bir ibadette bulunma¬mıştır. O halde burada düşünmen gerekir. Şeytana nasıl ibadet edilmiştir diye…
Hıristiyandır. Ve o esnada boynunda haç ta¬kılıdır. Ayeti duyunca itiraz edercesine söze girer ve der ki:
“Biz din adamlarımıza ibadet etmedik ki... Onları rab edinmedik ki...”
Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) ise şöyle cevap verir:
“Sizin din adamlarınız Allah’ın haram kıldık¬larını helalleştirdi. Allah’ın helal kıl¬dıklarını ise haramlaştırdı. Siz de onlara itaat ettiniz. İşte si¬zin din adamlarınıza iba¬detiniz bu şekilde olmuş¬tur.”
Subhanellah... Görüyorsun değil mi karde¬şim! Allah’ın izin vermediği konularda insanlara itaat etmek onlara ibadet etmek¬miş.... Allah’ın razı olma¬dığı ko¬nularda in¬sanların in¬sanların peşinden gitmek Allah’a köleliğin yanında insanlara da köle olmakmış... Peki ne¬rede kaldı İslam? Hani İslam sadece yerle¬rin ve göklerin rabbine kölelik yapmaktı... Sadece O’nun emirlerine bağlı kalmak, O’nun sözlerine itaat et¬mekti.
Görmüyor musun kendilerini Allah’ın en sev¬gili kulları olarak isimlendiren Yahudi ve Hıristi¬yanlar alimlerine, din adamlarına, yö¬netici¬lerine Allah’ın izin vermediği konu¬larda itaat edip uy¬dukları için “Kafir” ve “Müşrik” ismini almışlar¬dır. Allah onların bu amellerini “Yöneticilerine ibadet etmek” ola¬rak isimlendirmiştir.
O halde kime itaat ettiğine çok dikkat et¬melisin. Şayet Allah'a itaat ediyor, O'nun emir ve yasaklarına uyuyorsan sen ancak Allah'a ibadet ediyorsun demektirr. Ama bunun aksine Allah'ın emir ve yasaklarını hiçe sayan tağutların kanunlarına, anayasa¬larına itaat ediyorsan bil ki sen tağutlara ibadet ediyorsun demektir. Kendini ne kadar Müslüman ve salih kul olarak isimlendirir¬sen isimlendir, ne kadar namaz kılarsan kıl,  böyle bir durumda sadece Allah'a ibadet et¬mek emrine uymadığın için İslam dininden çıkmış ve müşriklerden olmuş olursun. Allah seni ve beni böylesi bir durumdan muhafaza buyursun.
« Son Düzenleme: 29 Kasım 2009, 06:07:24 ÖS 18 Gönderen: müslümanlardan » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.068 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu