Haftanın Konuğu ''Sabiha Ateş Alpat''

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Son Konuk > Haftanın Konuğu ''Sabiha Ateş Alpat''
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu ''Sabiha Ateş Alpat''  (Okunma Sayısı 4135 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
09 Kasım 2009, 08:20:39 ÖS 20
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #15 :»

Sitemize Hoşgeldiniz Sabiha Hanım,
Sizi ilk kez geçen hafta eliflamra ve lacivert arkadaşımla birlikte Genç Birikim Dergisi nin panelinde dinleme fırsatı buldum.
Orada birçok şehiri dolaştığınızı, panellere ve sohbetlere katılığınızı ifade ettiniz.
Aynı zamanda bir eş, bir ev hanımı olarak ev işlerine,ailenize, yakın akrabalarınıza da zaman ayırmanız gerektiğini düşündüğümde "zaman" ı nasıl kullandığınızı merak ediyorum?

Çağımızın iletişim araçlarından biri de internet biliyorsunuz. İnternetin hayatımzıdaki yer sizce nasıl olmalı?
İslami müzik ve islami sinema ile ilgilenir misiniz?

Şimdiden teşekkür ediyorum ve çalışmalarınızda Allah kolaylıklar versin diyorum...
09 Kasım 2009, 09:10:22 ÖS 21
Üye Bilgileri
esen
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #16 :»

Selamun aleykum değerli hocam…
Öncelikle hoş geldiniz.Son dönemde baktığımızda toplumun yozlaşmaya başladığına şahit oluyoruz ailedeki yozlaşmada kadının üzerine düşen görevleri kısaca belirtirmisiniz.Bu yozlaşmanın önüne nasıl geçebilir, ailenin kontrolünü nasıl sağlayabiliriz…

cici sözlerine karşılık çıkarıp masalarına koyacağımız bir din taşımıyoruz yüreğimizde
10 Kasım 2009, 12:08:23 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
SabihaALPAT
Üye
*

« Yanıtla #17 :»

Elhamdulillah.

Tevhidî bir iman noktasında kişisel inşa ve yapılanma süreci nasıl olmalıdır?
Sizin dernek olarak buna katkılarınız neler olmaktadır?
Ümmetleşme ve vahdet için kişisel yapılanmalarını tamamlayan müminlerin neler yapmaları gerekir?

Hep söylerim İslam'ı kendi anlayışlarımıza mahkum etmekten kurtulmak zorundayız..Aklımız Vahyi doğru anlamak için vardır ve yeterli donanımla yaratılmıştır..Kanaatimizce "İMAN" kavramının manası anlaşılması gerekir ve ardından Allah'tan başka ilah yoktur hakikatine inanmak -Yani Hayatın her alanına yalnızca Allah hükmeder manasına gelen  hakikateinanmak- kişiyi yeni baştan inşa eder..

Dernek Olarak Hanımlar bazında sürdürdüğümüz eğitim  seminerlerimizle acizane katkı sağlamaya çalışıyoruz..
Bu süreci tamamlamış olanların  Vahdet için gerekli emirlere yapışarak cemaat olmaları gerekir...
10 Kasım 2009, 12:20:12 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
SabihaALPAT
Üye
*

« Yanıtla #18 :»

Selamun aleykum Sabiha Hanım,
Öncelikle sitemize şeref verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizlerle İzmir'de tanıştık, değer verdiğimiz kardeşlerimizdensiniz. Siteye gelişiniz vesilesiyle sizlere, sizi daha iyi tanıma adına bir kaç soru yöneltmek istiyorum.
1. Dinimizin yüce kitabı Kuran'ı Kerim'i bilgi kaynağı olma (tek kaynak, temel kaynak) bakımından bir kaç cümle ile değerlendirebilir misiniz?
2. İslam dinini tüm insanlığa seçtiği kulu Hz.Muhammed aleyhissalatu vesselamı sağlıklı bir bakış açısıyla değerlendirmek, tabiatıyla dini algımızın sağlığı açısından önemlidir. Resulullah telakkisi diyebileceğimiz bu bakış açısının sağlıklı olması için gerekli ilkeler neler olmalıdır? Hadis, sünnet vb Resulullahı doğrudan ilgilendiren konulardaki bakış açınızı yine bir kaç cümleyle özetleyebilir misiniz.
3. Bilindiği üzre İslam; kendisini kabul eden müslümanlar nezdinde kabına sığmayan, tüm insanlığa behemahal iletilmesi gereken yüce bir değer, kulluğumuzun kılavuzu ve rehberi. Bireyden tüm insanlığa kulluğun sadece Allah'a has kılınması için gerekli mücadelede izlenilmesi gereken tutum ve yöntemler konusunda da düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.

Sorularıma şimdilik ara veriyorum, şimdiden Rabbimin razı olan kullarından olmanızı niyaz ediyorum.
Vesselam...

hoşbuldum Allah razı olsun.

1:Elbetteki temel kaynak vahiydir...Bu nedenle Kur'an'nın ruhuna uymayan hiç bir şey  delil sayılamaz...

2.Rasul önce kul sonra da Elçidir..Bunun iyi kavranması gerekmektedir.. Peygamberimizi çok iyi tanımak gerekir.Hadisler konusunda  Kasıtlı ya  da kasıtsız bir çok uydurma sözlerin var olduğu herkesin malumudur..Hadislerdeki sahihlik şartları ilgili kitaplarda açıklanmıştır...Ikra ya sarılmak gerek.. Peygamberimizin din konusundaki buyrukları,açılımları,emirleri,tavsiyeleri bizi bağlayacıdır. Fakat özel şahsını ilgilendiren konular dinin birer emri gibi algılanması yanlıştır...

3. Bu konuda NEBEVİ metodu, günün şartlarıyla kıyaslayarak meşru  çerçevede ictihatlara ihtiyacımız var..Ama bunu derken  beşeri sistemlerin metodlarını kast etmiyorum asla....Nebevi metod dan başka bir tavsiyemiz olamaz kısacası...

vesselam...dua ile..
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2009, 01:36:38 ÖS 13 Gönderen: SabihaALPAT » Logged
10 Kasım 2009, 12:27:40 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
SabihaALPAT
Üye
*

« Yanıtla #19 :»

ve aleykum selam hoşgeldiniz sabiha hocam
yöntimdeki kardeşlerimize de teşekkürler sizi haftanın konugu olaak davet ettikleri için.
benim şimdilik iki sorum olacak

1- modernizimin kurbanları adlı kitabınızda açıklık getirmiştiniz ancak okumayan kardeşlerimiz için modernizimin tanımını yapar mısınız? modernizimin tehlikesi var mıdır? modernizin etkisinde olmamak için neler yapılmalıdır.

2-müslüman bayanların islamı anlatma ya da şöyle diyelim islam davası için hep geri planda kalmasının nedeni nedir?

Allah yolunda bir hayat yaşamanız duasıyla

Hoşbuldum kardeşim..
1:Modernizm küfür sistemlerinden birinin adıdır.. Modern lik anlayışında  sınırları belli olmayan bir özgürlük anlayışı ile her türlü sapma adeta ilkesi haline gelmiş durumda..Mü'minler için tehlikesi var  fakat basiterli mü'minlere şeytanların oyunları zarar veremez..Kimlik tercihi yapmak,kimlik bilincine kişinin kendinde cevap vermesi ve kişilik sahibi olması.. Kimliğinin islamdan yana seçtiyse artık dik duruş  onun her türlü sapmasının önünde kalkan olacaktır..

2: bu konu da çok derin bir konu..Özellikle istenen bir durum bu zira kadınların elleriyle kurulan toplumlar yine kadın fonksiyonuyla çürüyebiliyorlar...Gelenek ve yanlış fıkıh anlayışı hanımlarımızın geri kalmalarının en baş nedenlerinden sayılabilir..
selam ve dua  ile
10 Kasım 2009, 12:39:55 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
SabihaALPAT
Üye
*

« Yanıtla #20 :»

Selamun aleykum

Hoş geldiniz ablacığım,

Size şunu sormak istiyorum,
Yakîn bir iman ve sağlam bir bilgiyle donanmış bireyler yetiştirmek için öncelikle ailenin büyük bir rolünün olduğunu hepimiz biliyoruz. Ve aile içerisinde özellikle anne'nin sorumluluğu herkesten daha çoktur. Sizce müslüman kadın bugünün şartları da göz önüne alındığında bu görev sorumluluğun bilincinde mi? Değilse bu bilinç devrimini nasıl gerçekleştirebiliriz? Çünkü ancak bunu başardığımızda tasavvurları sağlam olan bireyler yetiştirmiş oluruz ve saldırılara ancak böyle karşı koyabiliriz. 

aleykum selam Hoşbuldum Kardeşim..

Ne müslüman kadın ne de müslüman erkek Dünyayı mamur etmek gibi bir görevinin varlığından habersiz(istisnalar hariç)..
Ailelerimizin temelini mutlaka Tevhid üzere kurmak ve hedefimizde "Fitnenin yeryüzünden kalkmaı" olarak belirlemek gerekiyor.Güçlü iman, sağlam bir irade,salih ameller bunun çaresidir düşüncesindeyim..Hacer as anamız nasılki İsmalinin muhtaç olduğu şey için mücadelesini sonuna kadar yürttü..Bu günkü müslüman hanıma da bu düşmektedir..
10 Kasım 2009, 12:47:57 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
SabihaALPAT
Üye
*

« Yanıtla #21 :»

Sitemize Hoşgeldiniz Sabiha Hanım,
Sizi ilk kez geçen hafta eliflamra ve lacivert arkadaşımla birlikte Genç Birikim Dergisi nin panelinde dinleme fırsatı buldum.
Orada birçok şehiri dolaştığınızı, panellere ve sohbetlere katılığınızı ifade ettiniz.
Aynı zamanda bir eş, bir ev hanımı olarak ev işlerine,ailenize, yakın akrabalarınıza da zaman ayırmanız gerektiğini düşündüğümde "zaman" ı nasıl kullandığınızı merak ediyorum?

Çağımızın iletişim araçlarından biri de internet biliyorsunuz. İnternetin hayatımzıdaki yer sizce nasıl olmalı?
İslami müzik ve islami sinema ile ilgilenir misiniz?

Şimdiden teşekkür ediyorum ve çalışmalarınızda Allah kolaylıklar versin diyorum...

Hoşbuldum Kardeşim..Zaman cidden çok  önemli bir nimet..Her işimin başlama ve bitme saati vardır.. Düzenli yaşamaya oldukça gayret sarf ediyorum.Zaman zaman aksamalar oluyorki bu da hayatın rengi diye düşünüyorum..Ev hanımıyım ama evcilik oynamıyorum neden ev hanımı olduğumu bildiğimi düşünüyorum..İnternet cidden zaman içici gibi  Evet hayatın bir gerçeği durumda ama bizler Allah'ın razı olmadığı tıklardan uzak durma zorunluluğumuz var.. Davamızın menfaati  kapsamında tebliğ amaçlı kullanılmalıdır..Ama nefsin kandırmasına karşı uyanık olmak zorundayız...

Müzük dinlemeyi sevsem da aylarca dinleme imkanım olmayabiliyor..Müzik dedim de yanlış anlaşılmasın Allah'ın izin verdiği kadardır sınırı..Sinema  olarak ta Zehranın gözleri diye bir filim izlemiştim..Bu tarz filimleri zamanım el verişliyse izleyebilirim..

bende teşekkür ediyorum..
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2009, 07:15:33 ÖS 19 Gönderen: SabihaALPAT » Logged
10 Kasım 2009, 12:52:14 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
SabihaALPAT
Üye
*

« Yanıtla #22 :»

Selamun aleykum değerli hocam…
Öncelikle hoş geldiniz.Son dönemde baktığımızda toplumun yozlaşmaya başladığına şahit oluyoruz ailedeki yozlaşmada kadının üzerine düşen görevleri kısaca belirtirmisiniz.Bu yozlaşmanın önüne nasıl geçebilir, ailenin kontrolünü nasıl sağlayabiliriz…

Aleykum selam Kardeşim hoşbuldum;

Bir insanın  sağlıklı olabilmesi için

aile
toplum ve okulun aynı eksende paralel olması gerkir..Aile bunlardan en önemlisi..Kadına büyük görev düşüyor amenna ama sorumluluk yalnızca ona değil babayada düşmektedir. >Bu nedenle hiç olmazsa ailelerimizin sağlam eksende kalması için  Tevhidin ön gördüklerine sıkı sıkıya bağlanmak zorundayız..Yozlaşmanın önüne geçmek de ancak Kur'an'ın ışığında aydınlanmakla mümkün olacaktır..
11 Kasım 2009, 10:27:40 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
Rahmetli
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #23 :»

Sabiha Hanım,
öncelikle vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ediyorum. 'Kısaca' ve 'özetle açıklar mısınız?' mahiyetinde ki ifadelerimiz sanırım sormuş olduğumuz sorulara kısa, öz ve net cevaplar vermenize neden oldu. Foruma katılan ya da takip eden bütün kardeşlerimizi dikkate alarak, cevapları biraz daha uzun tutarsanız sevinirim. Sorduğum sorulardan üçüncüsünü cevaplarken kullandığınız "HEDAVET" yöntemini biraz daha açmanızı,
dillere yerleşmiş bulunan ama birinin duruşunu bir başkasının beğenmediği şu "İslami duruş" ya da "Tevhidi duruş"un ilkelerini, günümüz pratik hayatta ki (eğitim, ticaret, çalışma vb. sahalar) yansımalarını örneklendirmek suretiyle açabilir misiniz?
Toplumu emr-i bil maruf nehyi anil münker ile uyaracak bir grubun oluşumu için ne tür projeleriniz var öğrenmek isteriz? Yolunda gayret edenlere yollarını göstereceğini vaad eden Rabbim'e emanetsiniz...
Selam ve dua ile...

İyilik su gibidir, içmeyen ölür...
11 Kasım 2009, 01:39:51 ÖS 13
Üye Bilgileri
SabihaALPAT
Üye
*

« Yanıtla #24 :»

Değerli Kardeşim orada cümleyi yanlış yazmışım.. "NEBEVİ" olacaktı. Çok yoğun bir günün gecenin birinde cevap yazmamdan dolayı olsa gerek..Kusuruma bakmayınız lütfen..
Ayrıca
evet "kısaca özetlermisiniz " kısa cevaplara bir etken oldu.Ayrıca Verilen vcevaplar yeterli bulunmazsa lütfen açıarmısınız ricasını yapmış olmam da sanırım bizi kolay cevaplara itti...
İnşaAllah buna dikkat ederim..Şimdi sorunuza cevap verecek zamanım yok,Seminer molasında uğradım siteye inşaAllah akşama cevaplayacağım..
Selam ve dualarımla..
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2009, 06:45:36 ÖS 18 Gönderen: SabihaALPAT » Logged
11 Kasım 2009, 02:47:53 ÖS 14
Üye Bilgileri
AhKaff
Daimi Üye
**

« Yanıtla #25 :»

s.a.
Beni izmirden hatırlayacağınızı tahmin ediyor ve sizi burda görmenin memnuniyetiyle size  hoşgeldiniz sefa getirdiniz diyor vede lafı daha fazla uzatmadan sorulara geçiyorum.

1)Allah'ın rab oluşu insan için neyi ifade etmektedir?

2)Hz. Muhammed'in doğumu ve daha sonrasında bazı olağanüstülüklerin vuku bulduğuna dair rivayetleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

3)Peygamberin alemlere rahmet olarak gönderilmesi onun cinlerin de peygamberi olduğu anlamına gelir mi?

4)Mümin bir kimse inancının gereğini yerine getirmeden de Müslüman olarak kalabilir mi?

5) İyiliği emir kötülüğü nehiy sorumluluğu sadece bir zümrenin görevi midir yoksa ümmetin tümü bu sorumluluğu yüklenmeli midir?

Yoğun temponuza rağmen bizlere vakit ayırdığınız için bilhassa teşekkür ediyoruz.
Allah yardımcınız olsun..
fiemanillah..

Önümde iki yol vardı ben az kullanılmış olanı seçtim..
11 Kasım 2009, 05:54:51 ÖS 17
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #26 :»

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
İLİM ÖĞRENMEK İÇİN BAŞÖRTÜSÜ AÇILIR MI; AÇILMAZ MI

Bu başlığa bir üyemiz yaşadığı problemleri yazmış.Sizin bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?

Alıntı
zelihaa
öncelikle Allah ın selamı ve bereketi üzerimize olsun.yeni üye oldum siteye .çok güzel maşallah ben şu an üniversitede okuyorum ve islamla tanışalı üç yıl oldu öncesinde alakam yoktu.baş örtüsünün daha doğrusu örtümmenin farz olduğunu da bu dinle tanışınca öğrendim ve şu an hiç bir sebeple açılmaması taraftarıyım .ama benim ailem bunu anlayacak türden insanlar değil basımı kapattım zamn evde kıyamet koptu ve hala açmam için zorluyorlar .evde tek benim üstelik benden sonra Rabbimin izni ile kız kardeşimede birşeyler anlatma imkanı verdi oda kapanmıştı ama ...... .....artık sıkılıyorum okula girerken her basımı açişımda yanlış yapıorsun yanlış yapıorsun farzı çiğniyorsun bi ses devamlı konuşuyo.ben şimd,i değil başımı kapatmak okulu bırakmak istiorum tabi şu anda bunu yapmam mümkün değil şimdi ben Allah ı değil ailesinin dediğini dinleyen biri olarak çok günahkar birisimi oluyorum keşke şu sınavı hiç kazanmasaydım .ve niyetimde islami hizmet yapmak ve biliyorum sonuna kadarda içimde hissediyorum Hakka batıl yoldan gidilmez .ne yapmalıyım ben şimdi aileme resti çeksem evime dönsem bunu göze alıyorum ama maddi anlamdada sıkıntıdatız kesinlikle anlamıyacaklar mezun olunca kapalı çalışmak için memuriyet düşünmedğiğimi söyleyinceeee ikinci kıyamet ve o tatilde zar zor dini kitap okuyabildim bi alay etmeler her defasında kötü sözler dayanamıyo insan gercekten sizce ben şimdi ne yapmalıyım
11 Kasım 2009, 07:13:43 ÖS 19
Üye Bilgileri
SabihaALPAT
Üye
*

« Yanıtla #27 :»

Sabiha Hanım,
öncelikle vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ediyorum. 'Kısaca' ve 'özetle açıklar mısınız?' mahiyetinde ki ifadelerimiz sanırım sormuş olduğumuz sorulara kısa, öz ve net cevaplar vermenize neden oldu. Foruma katılan ya da takip eden bütün kardeşlerimizi dikkate alarak, cevapları biraz daha uzun tutarsanız sevinirim. Sorduğum sorulardan üçüncüsünü cevaplarken kullandığınız "HEDAVET" yöntemini biraz daha açmanızı,
dillere yerleşmiş bulunan ama birinin duruşunu bir başkasının beğenmediği şu "İslami duruş" ya da "Tevhidi duruş"un ilkelerini, günümüz pratik hayatta ki (eğitim, ticaret, çalışma vb. sahalar) yansımalarını örneklendirmek suretiyle açabilir misiniz?
Toplumu emr-i bil maruf nehyi anil münker ile uyaracak bir grubun oluşumu için ne tür projeleriniz var öğrenmek isteriz? Yolunda gayret edenlere yollarını göstereceğini vaad eden Rabbim'e emanetsiniz...
Selam ve dua ile...

Değerli kardeşim
Öncelikle bu kadar nitelikli soru soran kardeşleri gıyaben de olsa tanımak cidden beni davam adına sevindirdi..
Daha önce ki kelime yanlışımı ifade etmiştim Nebevi metod ekseninde yeni ictihatlar demiştim..

Mekke dönemini incelediğimizde Tevhidi hareketin her alan da kendine has bir tavrı ve davranışı olduğunu görüyoruz..Tevhid demek en öz ifadeyle;Allah cc Hayatın her alanının hakimidir, demektir.Kafırun suresi ile de yollarımız,çizgilerimiz net bir şekilde ayrılmıştır. Peygamberimiz (sav) hiç bir şekilde sisteme entegre olarak  mücadelesine devam etmemiş,mücadele etmemiştir...Bu nedenle diyoruzki;Yöntemlerimizi belirlemede  Kur'an ve sünnet belirleyicidir...Düşüncemizi sormuşsunuz şöyle ifade edeyim;biz batıl ve batılı yöntemlerle İslam'ın mücadelesinin yapılamayacağına kesinlikle inanıyoruz.Biz güncel fıkhımızı Kur'an ve sünnetten oluşturabiliriz (oluşturmalıyız da) bu ayrı bir durum fakat yöntem  şirk düzenlerinin şirk kokan yöntemlerinden asla alınamaz diye inanıyoruz..

Herkes tevhidi duruş diye kendi duruşunu öne sürebiliyor haklısınız bu   bizim gerçeğimiz lakin  Tevhid'i duruş tümüyle her şeyi Allah'ın boyası ile boyamaktır..
Mesela
1Siyasette tevhidi duruş kanun koyma yetkisini Allah'tan başkasına vermemekle,velayet ve vekaleti sadece mü'minlerle paylaşmakla mümkün olur.

2.Ticarette   her türlü İslam'a göre gayrı meşru kazanca,faize ve fazi sayılan her türlü mumamaleye hayır diyerek

3.Eğitim de vahyin ön gördüğü "ıkra" ekseninde okumamız gerekenin okunması...

Şöyle özetleyelim;

Allah hayatın tümüne kanun koyan,ölçü belirleyendir,rasul ise o kanunun,o ölçünün uygalanışının baş öğretmeni. tevhidi duruş ise ne pahasına olursa olsun buna iman edişin canlı şahidliğini yapmaktır..

emri bil maruf işi detaylarını burada izaha mümkünat yok bu sizlerinde malumudur..Bunun için bir otoriteye de  ihtiyaç vardır. Biz ise kendi çapımızda  fitnenin kalkması için  bilinçliendirme çabalarında bir parça tuzumuz olsun misali  gayret sarf etmekteyiz..
selam ve saygılarımla dualarımı yolluyorum..
11 Kasım 2009, 07:44:50 ÖS 19
Üye Bilgileri
SabihaALPAT
Üye
*

« Yanıtla #28 :»

s.a.
Beni izmirden hatırlayacağınızı tahmin ediyor ve sizi burda görmenin memnuniyetiyle size  hoşgeldiniz sefa getirdiniz diyor vede lafı daha fazla uzatmadan sorulara geçiyorum.

1)Allah'ın rab oluşu insan için neyi ifade etmektedir?

2)Hz. Muhammed'in doğumu ve daha sonrasında bazı olağanüstülüklerin vuku bulduğuna dair rivayetleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

3)Peygamberin alemlere rahmet olarak gönderilmesi onun cinlerin de peygamberi olduğu anlamına gelir mi?

4)Mümin bir kimse inancının gereğini yerine getirmeden de Müslüman olarak kalabilir mi?

5) İyiliği emir kötülüğü nehiy sorumluluğu sadece bir zümrenin görevi midir yoksa ümmetin tümü bu sorumluluğu yüklenmeli midir?

Yoğun temponuza rağmen bizlere vakit ayırdığınız için bilhassa teşekkür ediyoruz.
Allah yardımcınız olsun..
fiemanillah..

Aleykum selam Ahkaf kardeşim..evet sizi unutmadım elbette..hayır dualarımı yolluyorum ve cevaplamaya gayrete geçiyorum sorularını

1:Allah'ın Rabb oluşu insan için,hayatı düzenleyenin,kanunlarını koyanın,itaat mercisinin vb... tüm bu ve bu manaları kapsayan durumların sadece Allah'a  has kılınması anlamına gelir diyebiliriz özetle..

2: Ben tarihi vakalara şeklen hiç takılmam,önemli olan tarihte olan vakaların içerdiği mesajlardır..Bu nedenle güncel bir mesajı olmayan (yaşanmış dahi olsa) benim için  önemsizdir...Peygamberimizin  dünyaya geldiği zamanda vuku bulmuş olduğu söylenen olağanüstü gibi aktarılan bir çok olayın sahih olmadığı da bilinmektedir..

3: bu konuda hüzün duyduğum bir iki nokta var,müsadenizle paylaşmak istiyorum.Peygamberimizi Peygamberimizi gibi tanıyamamaktan kaynaklanan sorunlar yaşanıyor.Bir kesim  Cidden İnsan üsütü bir duruma yükseltirken diğer bir kısmı da yüceltmeme adına  saygısında kusur edebiliyor...

soruna gelince,Peygamberimizin  Alemlere rahmet olarak gönderildiği kesindir(enbiya 107).. Cinleri de kapsar mı konusunda özel bir biligiye sahip değilim...

4:İman ile amel ayrılmaz birer ikizdir diye düşünüyorum...Buna bir akaid kitabında "Bir elibsenin   dış yüzü iman ise,iç yüzüde ameldir. Ne aynıdırlar ve ne de gayrıdırlar" diye bir yorum gelmişti bu güzel bir açıklama  diye düşünüyorum..Müslüman  teslim olan demektir.Kişi inanmadan da (bazı menfaat ya da başka bir neden den dolayı) teeslim olabilir. Bu durumda mü'min sayılmaz ama Mü2min bir insan da teslimiyette sorun yaşamaz

5.Ayette "Sizden; hayra çağıran, iyiliği (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakındıran bir topluluk bulunsun"" (ÂLİ İMRÂN - 104 : Buyurulmuştur. Fakat  bu ekibi oluşturacak bir  otoritenin var olması için tüm inananların tebliğ/islah çalışmalarında var güçleriyle çalışmaları farzdır diye inanıyorum..

selam ve dularımla...
11 Kasım 2009, 07:51:52 ÖS 19
Üye Bilgileri
SabihaALPAT
Üye
*

« Yanıtla #29 :»

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
İLİM ÖĞRENMEK İÇİN BAŞÖRTÜSÜ AÇILIR MI; AÇILMAZ MI

Bu başlığa bir üyemiz yaşadığı problemleri yazmış.Sizin bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?

Alıntı
zelihaa
öncelikle Allah ın selamı ve bereketi üzerimize olsun.yeni üye oldum siteye .çok güzel maşallah ben şu an üniversitede okuyorum ve islamla tanışalı üç yıl oldu öncesinde alakam yoktu.baş örtüsünün daha doğrusu örtümmenin farz olduğunu da bu dinle tanışınca öğrendim ve şu an hiç bir sebeple açılmaması taraftarıyım .ama benim ailem bunu anlayacak türden insanlar değil basımı kapattım zamn evde kıyamet koptu ve hala açmam için zorluyorlar .evde tek "benim üstelik benden sonra Rabbimin izni ile kız kardeşimede birşeyler anlatma imkanı verdi oda kapanmıştı ama ...... .....artık sıkılıyorum okula girerken her basımı açişımda yanlış yapıorsun yanlış yapıorsun farzı çiğniyorsun bi ses devamlı konuşuyo.ben şimd,i değil başımı kapatmak okulu bırakmak istiorum tabi şu anda bunu yapmam mümkün değil şimdi ben Allah ı değil ailesinin dediğini dinleyen biri olarak çok günahkar birisimi oluyorum keşke şu sınavı hiç kazanmasaydım .ve niyetimde islami hizmet yapmak ve biliyorum sonuna kadarda içimde hissediyorum Hakka batıl yoldan gidilmez .ne yapmalıyım ben şimdi aileme resti çeksem evime dönsem bunu göze alıyorum ama maddi anlamdada sıkıntıdatız kesinlikle anlamıyacaklar mezun olunca kapalı çalışmak için memuriyet düşünmedğiğimi söyleyinceeee ikinci kıyamet ve o tatilde zar zor dini kitap okuyabildim bi alay etmeler her defasında kötü sözler dayanamıyo insan gercekten sizce ben şimdi ne yapmalıyım

Allah cc "imtihandan geçmeden bırakılacağınızımı sanıyorsunuz" (Ankebut.1.3) diye buyurmaktadır. Dünyada her şey bizlere birer imtihan vesilesidir İmtihan bir keredir ya kaybetmek ya da kazanmak vardır....yapılması gerekenler bellidir.Seminerin birinde buna benzer bir durum hakkında soru sormuşlardı Şöyle cevap vermiştim;

"Bu soruyu Peygamberimize sorma imkanın olsaydı(ki var sahih kaynaklara muracaat O'na sormaktır) size ne cevap verirdi?".

Esasında bizler bu dinin canlı şahitleri olduğumuzu unutmadan  her olayda İbrahim'ce bir tavır takınmamız gerekir..

Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...
« Son Düzenleme: 11 Kasım 2009, 07:53:23 ÖS 19 Gönderen: SabihaALPAT » Logged
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.086 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu