Haftanın Konuğu ''Sabiha Ateş Alpat''

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Son Konuk > Haftanın Konuğu ''Sabiha Ateş Alpat''
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu ''Sabiha Ateş Alpat''  (Okunma Sayısı 4132 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
08 Kasım 2009, 01:37:52 ÖS 13
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« :»

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Bu haftaki konuğumuz

Zamanın Zeynebi Duyarlı Hanımlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı
Eğitimci-Yazar

'SABİHA ATEŞ ALPAT'
08 Kasım 2009, 02:14:56 ÖS 14
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #1 :»

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Sabiha Ateş Alpat;

1964 yılında Kars’ın Digor ilçe­sinde dünyaya geldi…
Ailesi seksen ihtilalinden önce Kocaeli’ne yerleşti.

Kocaeli Zamanın Zeynebi Derneği kurucu başkanı olan Sabiha Ateş Alpat çalışmalarına kurduğu dernekte devam etmekte olup Yazarın yayımlanmış romanları şunlardır:
1. Ana Yüreği
2. Ölüm Çiçekleri
3. Zamanın Zeynebi
4. Sarsılmadan Uyanmak
5. Kardeş Kurşunu
6. Yozlaşmış Duygular
7. Güneş Doğudan Doğar
8. Evladımı Geri Verin
9:Modernizmin Kurbanları
10:Sılaya Hasret
11. ZULUM YAĞDI
12.BURASI IRAK

Davetimizi kırmayıp sitemize konuk olduğunuz için Allah razı olsun
Hocam öncelikle kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
Kurucusu olduğunuz derneğin misyonu nedir ve neden zeynepder?
08 Kasım 2009, 05:34:40 ÖS 17
Üye Bilgileri
erbaiin
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #2 :»

Sabiha  hanım hoş geldiniz.
Sizi burada görmek çok güzel.
Kardeş Kurşunu-Yozlaşmış Duygular-Güneş Doğudan Doğar romanlarınızı okumuştum.
Dilinizin yalınlığı, duygularınızın samimiliği, kaygılarınızın İslamiliği karşısında oldukça etkilendiğimi belirtmeliyim.
Adını andığım romanlarınız da o gün işlediğiniz acıtan konular, bugün bile henüz  çok az kişi tarafından dillendirebilen sorunlardı, ferasetiniz ve cesaretiniz için o zamanlar  bir teşekür maili atmıştım ama burada görmüşken sıcağı sıcağına hakkınızı teslim etmesem eksik kalır diye düşünüyorum.
Verdiğiniz {vermeye devam ettiğinizz} bunca sahici emek için teşekür ederim.Umarım razı olunan Saliha kullardan olursunuz.
Tekrar hoş geldiniz.
08 Kasım 2009, 06:06:53 ÖS 18
Üye Bilgileri
lacivert
Daimi Üye
**

« Yanıtla #3 :»

Sabiha Hanım sitemize hoş geldiniz.
Sizi ilk kez Genç Birikim dergisinin geçen haftaki panelinde canlı olarak dinleme fırsatım oldu.
Sizin gibi cesur ve onurlu bir İslami kimliği tanıdığım için çok mutluyum. Henüz hiçbir kitabınızı okumadım ama makalelerinizi okudum, sitenizin takipçilerindenim. Zamanın Zeynebi'ni aldım en kısa sürede okucam inşaAllah. Zeynep Gazali'nin Zindan Hatıralarını geçenlerde çok etkilenerek okudum.İnşaAllah onun yaşadığı sıkıntıları yaşamazsınız ama sizi ve mücadelenizi bir nebze ona benzettim.
Rabbim sizin gibi örnekleri çoğaltsın. Amin.

Türkiye genelinde çok gezdiğinizi ve konferanslar verdiğinizi biliyorum. Sahih bir İslami anlayış ve yaşayış anlamında durum nasıl şu anda size göre?
AKP hükümeti ile durumda ne gibi bir ilerleme ya da gerileme olduğunu düşünüyorsunuz?

Allah katında din İslam'dır. (Âl-i İmran - 19)
08 Kasım 2009, 10:10:32 ÖS 22
Üye Bilgileri
SabihaALPAT
Üye
*

« Yanıtla #4 :»

Alıntı sahibi: eliflamra link=topic=

color=black
Davetimizi kırmayıp sitemize konuk olduğunuz için Allah razı olsun[/color][/size]
Hocam öncelikle kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
Kurucusu olduğunuz derneğin misyonu nedir ve neden zeynepder?

Esselamu aleykum Değerli Kardeşlerim:

Böyle bir nazik davet için önce ben çok teşekkür ediyorum..İnşaAllah hayırlara vesile olsun.Hamd ederek başlıyor yegane Önderim Peygamberime selatu selam yolluyorum ve sizleride Allah'ın selamı ile selamlıyorum..

Kardeşler  ben 50 yaşına merdiven dayamış,Allah'ın rızası doğrultusunda hayatını idameye çalışan,evli ve çocuğu olmayan bir ablanızım..

Derneğimizin misyonu Allah'ın mükellef kıldığı,sorumlu tuttuğu  "Fitne kalkıp din yalnızca Allah'ın oluncaya kadar" Hanım kullar olarak üzerimize düşen görevlerimizi   yerine getirmekten ibarettir. "Zeynep" Taihe mal olmuş Mü'min bir kadın şahsiyettir ve zulme boyun eğmemiş,kimlik kaybına uğramamaış her türlü şartta dik duruşunu  değiştirmemiş biridir. Bizlerde bunun azmi ve gayreti içerisindeyiz, bu nedenle "Zamanın Zeynebi" dedik... İnşaAllah duamız odur ki  sebat edebilelim..(cevaplar yeterli olmazsa,sorularınızla daha açabilirsiniz"

« Son Düzenleme: 08 Kasım 2009, 10:30:09 ÖS 22 Gönderen: SabihaALPAT » Logged
08 Kasım 2009, 10:12:23 ÖS 22
Üye Bilgileri
SabihaALPAT
Üye
*

« Yanıtla #5 :»

Sabiha  hanım hoş geldiniz.
Sizi burada görmek çok güzel.
Kardeş Kurşunu-Yozlaşmış Duygular-Güneş Doğudan Doğar romanlarınızı okumuştum.
Dilinizin yalınlığı, duygularınızın samimiliği, kaygılarınızın İslamiliği karşısında oldukça etkilendiğimi belirtmeliyim.
Adını andığım romanlarınız da o gün işlediğiniz acıtan konular, bugün bile henüz  çok az kişi tarafından dillendirebilen sorunlardı, ferasetiniz ve cesaretiniz için o zamanlar  bir teşekür maili atmıştım ama burada görmüşken sıcağı sıcağına hakkınızı teslim etmesem eksik kalır diye düşünüyorum.
Verdiğiniz {vermeye devam ettiğinizz} bunca sahici emek için teşekür ederim.Umarım razı olunan Saliha kullardan olursunuz.
Tekrar hoş geldiniz.

Hoşbuldum..teşekkür ediyorum kardeşim..Dualarına amin diyorum ve Rabb'imden duanızı iki misliyle size çevirmesini niyaz ediyorum
08 Kasım 2009, 10:26:45 ÖS 22
Üye Bilgileri
SabihaALPAT
Üye
*

« Yanıtla #6 :»

Türkiye genelinde çok gezdiğinizi ve konferanslar verdiğinizi biliyorum. Sahih bir İslami anlayış ve yaşayış anlamında durum nasıl şu anda size göre?
AKP hükümeti ile durumda ne gibi bir ilerleme ya da gerileme olduğunu düşünüyorsunuz?

Teşekkürler Değerli Kardeşim.Rabb'im bizleri zannınız üzere sabit kılsın..

Malumunuz,İslam'ı yok etmeye güçleri yetmeyenler,ya ibadetlerimizin içini boşaltarak ya da hurafe ve bidatları yaygınlaştırma yoluyla islam ile olan mücadelelerine devam etmişlerdir..Okuma oranının (vahiy anlamında  diyorum)  yeterli olmaması İslam'ı doğru anlama noktasında sıkıntı oluşturabilmekte.  Ama buna rağmen   artık okuyanların ve dini doğru anlama gayretlerinin daha çok arttığını müşahede ediyoruz Hamdolsun..

Biz Tevhidi,her noktada batıldan ayıran bir çizgi olarak tanıyor ve öylecede inanıyoruz...Hakkı batıldan ayıracak ilim,bilgi,tecrübeye sahip olunamadığında  "hiç olmazsa " diyerek başlanıp "bu daha iyi" diye  bitirilen  değerlendirmeler yok değil..Biz batıl olan hiç bir şeyin faydasına inanmayanlardanız..
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2009, 10:28:05 ÖS 22 Gönderen: SabihaALPAT » Logged
08 Kasım 2009, 10:37:03 ÖS 22
Üye Bilgileri
ebu_cendel
Daimi Üye
**

« Yanıtla #7 :»

Anacım hoşgeldiniz bizde bir hoşgeldin demiş olalım...Siteden değerli bir kardeşimiz haber verdi burada olduğunuzu hiç söylemiyorsunuzda...Bizde takipteyiz inşaallah...
08 Kasım 2009, 11:00:40 ÖS 23
Üye Bilgileri
ilayda
Daimi Üye
**

тÜм zαliм νє zulÜм dÜzєηlєяiηє " ﻻ " diуoяuz

« Yanıtla #8 :»

tanıdık birisini görmek güzel bir duygu Smiley

hocam hoşgeldiniz.. takipteyiz inş..

Kıyam gününe hazır bekletilmeli güller ve yapraklar..!!
08 Kasım 2009, 11:01:47 ÖS 23
Üye Bilgileri
SabihaALPAT
Üye
*

« Yanıtla #9 :»

Hoşbuldum Ümmetin değerli evladı..Allah razı olsun...Selam ve dualarımla..İyiki haber vermiş kardeşimiz sağolsun.
08 Kasım 2009, 11:02:24 ÖS 23
Üye Bilgileri
SabihaALPAT
Üye
*

« Yanıtla #10 :»

tanıdık birisini görmek güzel bir duygu Smiley

hocam hoşgeldiniz.. takipteyiz inş..

Teşekkürler güzel kardeşim..Allah razı olsun mesajın için  de ayrıca teşekkür ediyorum..
09 Kasım 2009, 07:40:37 ÖÖ 07
Üye Bilgileri
lacivert
Daimi Üye
**

« Yanıtla #11 :»

Biz Tevhidi,her noktada batıldan ayıran bir çizgi olarak tanıyor ve öylecede inanıyoruz...Hakkı batıldan ayıracak ilim,bilgi,tecrübeye sahip olunamadığında  "hiç olmazsa " diyerek başlanıp "bu daha iyi" diye  bitirilen  değerlendirmeler yok değil..Biz batıl olan hiç bir şeyin faydasına inanmayanlardanız..

Elhamdulillah.

Tevhidî bir iman noktasında kişisel inşa ve yapılanma süreci nasıl olmalıdır?
Sizin dernek olarak buna katkılarınız neler olmaktadır?
Ümmetleşme ve vahdet için kişisel yapılanmalarını tamamlayan müminlerin neler yapmaları gerekir?

Allah katında din İslam'dır. (Âl-i İmran - 19)
09 Kasım 2009, 09:33:26 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
Rahmetli
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #12 :»

Selamun aleykum Sabiha Hanım,
Öncelikle sitemize şeref verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Sizlerle İzmir'de tanıştık, değer verdiğimiz kardeşlerimizdensiniz. Siteye gelişiniz vesilesiyle sizlere, sizi daha iyi tanıma adına bir kaç soru yöneltmek istiyorum.
1. Dinimizin yüce kitabı Kuran'ı Kerim'i bilgi kaynağı olma (tek kaynak, temel kaynak) bakımından bir kaç cümle ile değerlendirebilir misiniz?
2. İslam dinini tüm insanlığa seçtiği kulu Hz.Muhammed aleyhissalatu vesselamı sağlıklı bir bakış açısıyla değerlendirmek, tabiatıyla dini algımızın sağlığı açısından önemlidir. Resulullah telakkisi diyebileceğimiz bu bakış açısının sağlıklı olması için gerekli ilkeler neler olmalıdır? Hadis, sünnet vb Resulullahı doğrudan ilgilendiren konulardaki bakış açınızı yine bir kaç cümleyle özetleyebilir misiniz.
3. Bilindiği üzre İslam; kendisini kabul eden müslümanlar nezdinde kabına sığmayan, tüm insanlığa behemahal iletilmesi gereken yüce bir değer, kulluğumuzun kılavuzu ve rehberi. Bireyden tüm insanlığa kulluğun sadece Allah'a has kılınması için gerekli mücadelede izlenilmesi gereken tutum ve yöntemler konusunda da düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.

Sorularıma şimdilik ara veriyorum, şimdiden Rabbimin razı olan kullarından olmanızı niyaz ediyorum.
Vesselam...
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2009, 03:14:08 ÖS 15 Gönderen: Rahmetli » Logged

İyilik su gibidir, içmeyen ölür...
09 Kasım 2009, 11:13:45 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
yesevi
Üye
*

« Yanıtla #13 :»

ve aleykum selam hoşgeldiniz sabiha hocam
yöntimdeki kardeşlerimize de teşekkürler sizi haftanın konugu olaak davet ettikleri için.
benim şimdilik iki sorum olacak

1- modernizimin kurbanları adlı kitabınızda açıklık getirmiştiniz ancak okumayan kardeşlerimiz için modernizimin tanımını yapar mısınız? modernizimin tehlikesi var mıdır? modernizin etkisinde olmamak için neler yapılmalıdır.

2-müslüman bayanların islamı anlatma ya da şöyle diyelim islam davası için hep geri planda kalmasının nedeni nedir?

Allah yolunda bir hayat yaşamanız duasıyla

hayatın rengi bir derin mavi
09 Kasım 2009, 02:17:10 ÖS 14
Üye Bilgileri
siyahî
Aktif Üye

WWW Offline
« Yanıtla #14 :»

Selamun aleykum

Hoş geldiniz ablacığım,

Batının modernizm ya da modernite adı altında Müslümanlara dayattığı ahlaksızlığın temelinde Allah, din, peygamber vb. gibi kavramları yanlış anlamaları yatmaktadır kanaatimce. Yani sorun en başta bir tasavvur sorunu. Tasavvurdaki sapma doğal olarak normal hayata da yansımaktadır. Ve Batı tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de var gücüyle İslâm’a ve Müslümanlara saldırmakta, düşmanlığını her durumda gözler önüne sermektedir. Ama bugün yaşadığımız çağda saldırının mahiyeti geçmiştekinden farklılık gösteriyor. Çünkü Batı yaşadığımız çağda bütün teknolojik imkânlara sahiptir. İşte bu teknolojik imkânlar sayesinde artık sadece fiili işgalle yetinmiyor deyim yerindeyse akılları ve kalpleri de imha ediyor ve bunun etkileri müslümanlar açısından çok daha yıkıcı oluyor. Tam bu noktada her müslümanın öncelikle yakîn bir iman ve sağlam bir bilgiye sahip olması gerekir ki Batı’nın dayattığı yıkıcı etkilere karşı koyabilsin. Aksi takdirde Batı istediğinden fazlasını elde etmiş olacaktır.

Size şunu sormak istiyorum,
Yakîn bir iman ve sağlam bir bilgiyle donanmış bireyler yetiştirmek için öncelikle ailenin büyük bir rolünün olduğunu hepimiz biliyoruz. Ve aile içerisinde özellikle anne'nin sorumluluğu herkesten daha çoktur. Sizce müslüman kadın bugünün şartları da göz önüne alındığında bu görev sorumluluğun bilincinde mi? Değilse bu bilinç devrimini nasıl gerçekleştirebiliriz? Çünkü ancak bunu başardığımızda tasavvurları sağlam olan bireyler yetiştirmiş oluruz ve saldırılara ancak böyle karşı koyabiliriz. 
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2009, 02:50:23 ÖS 14 Gönderen: siyahî » Logged

Yeryüzüne ezilenler varis olacak(Kasas;28/5)
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.165 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu