Haftanın Konuğu:KAYIPKENTLİ(Kadir BAL)

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Önceki Konuklar > Haftanın Konuğu:KAYIPKENTLİ(Kadir BAL)
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu:KAYIPKENTLİ(Kadir BAL)  (Okunma Sayısı 3532 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
12 Ekim 2009, 11:41:24 ÖS 23
Üye Bilgileri
kayipkentli
Daimi Üye
**

« Yanıtla #30 :»

Yesevi'ye...

selamun aleykum
sizin şiirlerinizi ilk okumam rahmetli abim sayesinde olmustu.
ilk okudugumda açıkça söyleyeyim ki hiçbir şey anlamadım.
zamanla bir şiirinizi ilk okudugumda aklıma yüreğime düşen şeyler farklı 2. 3. okumalarda daha farklı yönelere kayıyor. şiirleriniz o kadar geniş bir düzlemdeki her okuyuş farklı bir görünüme büründürüyor.
zamanla şiirleriniz daha çok hoşuma gitti. bazen içinde bir kelime etkiliyor bazen bir cümle...
haftanın konugu olarak sizi sectikleri için site yönetimine teşekkürler.
soruları ve verdiğiniz cevapları okuyunca bana sorulacak birşey kalmamış gibi görünüyor.

kimi zaman gülümseten
kimi zaman düşündüren
kimi zaman işte burda beni de anlatmış dediğimiz şiirleriniz devamlı olmasını dilerim.
dua ile 

Rahmetli abi hepimizin abisi oldu. Şiirlerim de onun kardeşi...sizler de...

Sözleriniz için çok teşekkür ederim.Beni onurlandırdınız...Kalemime güç kattınız...Bazı Şaileri konuşturulmamış bazı şiirler birşey anlatmıyor zannedilir.Ben sustuklarımı yazdım.Konuştuklarımı yazdım.Kavgalarımı yazdım.Kanadıklarımı yazdım.Siz de eşlik ettiniz..Kalemimin ve sayfalarımın bir kenarından selamlıyorum hepinizi..
14 Ekim 2009, 09:59:09 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
FECR
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #31 :»

Verdiğin cevaplar için teşekkür ederiz.
Konukluğunuz hafta sonuna kadar devam edecektir(Sizin de onayınızla) inş.
Üyelerimiz sorularını sormaya devem edebilir
Haftanın konuğunu boş bırakmayalım.Sorulara devam Smiley

Selam Hidayete Tabi Olanlara

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
16 Ekim 2009, 09:02:34 ÖS 21
Üye Bilgileri
AhKaff
Daimi Üye
**

« Yanıtla #32 :»

s.a.
Haftanın konuğuna hoşgeldiniz diyor ve vakit kaybetmeden sorularıma geçiyorum;

1.Elmas gerçek değerini ancak kuyumcunun elinde bulurmuş mantığından hareketle şiirin kıymetinin günümüzden daha fazla bilindiği bir devirde örneğin sultanları şair, şairleri de sultan olan /sultanmışcasına değer verilen  Osmanlı’da yaşamak yada günümüzde gene bu bağlam bakımından daha farklı bir coğrafyada yaşamak istermiydiniz ?

2.Şairlik bakımından şuan kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz, çırak, usta, şiir ötesi.. ?

3.İleride şiir düzleminde -yada daha geniş bir çerçevede de düşünebliriz- kendinizi nerde görmeyi arzu edersiniz?

4.Hayatınızda ve yaşadığınız ülkede değiştirebilseydiniz en çok neyi değiştirmek için uğraşırdınız veya uğraşıyorsunuz yahut kaybolmamasını istedikleriniz nelerdir ?

“Şairi konuşturulmayan şiirler yalnız kalır” demişsiniz bir site sakini olarak farkında olmaksızın yalnız bıraktığım şiirlerinizden/şiirlerimizden huzurunuzda özür dileyerek noktayı koyuyorum.

Allah kalplerini yay şiirlerini ok yapan şairlerimizin sayısını arttırsın inş.
Fiemanillah..

Önümde iki yol vardı ben az kullanılmış olanı seçtim..
17 Ekim 2009, 05:33:23 ÖS 17
Üye Bilgileri
serzeniş_
zemheri
Süper Aktif Üye

"Kurşuna sitemdir hislerim Ağlıyor Ellerim!"

WWW Offline
« Yanıtla #33 :»

günümüz islam dünyasını nasıl değerlendirirsiniz (her açıdan)?
ümmet olarak ben mi biz mi öncelikli ?
bir gün şiir yazmayı bırakacak olursanız eğer;bunun en önemli sebebi ne olurdu?
aslında sorular bitmez dediğiniz gibi...
ama benimkiler bukadarla sınırlı kalsın..
cevaplarınız cevablarımızdır inşaALLAH kayıpkentli
selametle...

18 Ekim 2009, 08:29:49 ÖS 20
Üye Bilgileri
kayipkentli
Daimi Üye
**

« Yanıtla #34 :»

Ahkaf'a...

Haftanın konuğuna hoşgeldiniz diyor ve vakit kaybetmeden sorularıma geçiyorum;

1.Elmas gerçek değerini ancak kuyumcunun elinde bulurmuş mantığından hareketle şiirin kıymetinin günümüzden daha fazla bilindiği bir devirde örneğin sultanları şair, şairleri de sultan olan /sultanmışcasına değer verilen Osmanlı’da yaşamak yada günümüzde gene bu bağlam bakımından daha farklı bir coğrafyada yaşamak istermiydiniz ?

2.Şairlik bakımından şuan kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz, çırak, usta, şiir ötesi.. ?

3.İleride şiir düzleminde -yada daha geniş bir çerçevede de düşünebliriz- kendinizi nerde görmeyi arzu edersiniz?

4.Hayatınızda ve yaşadığınız ülkede değiştirebilseydiniz en çok neyi değiştirmek için uğraşırdınız veya uğraşıyorsunuz yahut kaybolmamasını istedikleriniz nelerdir ?

“Şairi konuşturulmayan şiirler yalnız kalır” demişsiniz bir site sakini olarak farkında olmaksızın indyalnız bıraktığım şiirlerinizden/şiirlerimizden huzurunuzda özür dileyerek noktayı koyuyorum.

Fiemanillah..

1.Elmas gerçek değerini ancak kuyumcunun elinde bulurmuş mantığından hareketle şiirin kıymetinin günümüzden daha fazla bilindiği bir devirde örneğin sultanları şair, şairleri de sultan olan /sultanmışcasına değer verilen Osmanlı’da yaşamak yada günümüzde gene bu bağlam bakımından daha farklı bir coğrafyada yaşamak istermiydiniz ?

Bu soruyu biraz açarsan sevinirim..

Şiir işçisi ifadesiyle tanımlıyorum.

Bizi nasıl bir geleceğin beklediğinden çok bizim o geleceği nasıl beklediğimiz önemlidir derdi İsmet Özel! Ben şiirlerimi nasıl bir geleceğin beklediğini bilmiyorum, ama o geleceği nasıl beklediğimi biliyorum...
   Sokağın tozuyla, varoşların rengiyle, ezginliğin nabzıyla, sistemin ayak oyunlarına karşı teyakkuzun sesiyle bekliyorum...
   Arayış ve Kavga şiirleri yazıyorum ben.
   Arayışlarında ruhuma bir bıçakla sokuluyorum, sağaltmak için kendimi..
   Kavga şiirlerimde de dünyanın kötülükleriyle hesaplaşıyorum.
   Arayış şiirlerimin temelinde kişinin anlam arayışı..
   Kavga şiirlerimin ise temelinde hep Umut var.
   Kendimi kürsülerde, panellerde, alkışlarda, köşe yazılarında değil...
   Onursuz yaşamın karşısında Direnişin olduğu her yerde ve direnen dirilmek isteyen insanların yüreklerinde kulaklarında olmasını çok istiyorum.

4.Hayatınızda ve yaşadığınız ülkede değiştirebilseydiniz en çok neyi değiştirmek için uğraşırdınız veya uğraşıyorsunuz yahut kaybolmamasını istedikleriniz nelerdir ?

Kaybolmamasını istediğim şeyler öncelikle Folklorik ögelerdir..Yerli mozaiğimizdir. Anadolunun kendine has kokusudur.

Bu ülkede zulüm düzeninin köküne dinamit koyar patlatırdım.
    Ne din adına ne de Dinsizlik adına, Ne Doğu uğruna ne de Batı aşkına, Ne Yeryüzü adına ne de Gökyüzü adına hiç kimsenin kimseye dayatmada bulunmadığı, tepeden inmeci her türlü Dinî ya da seküler referanslı hiç bir oluşumun, felsefenin, ideolojinin dayatılmadığı bir ülke kurmak isterdim.

Dağlardan silerdim ne kadar IRKÇI yazı varsa..
   Milli Öğütüm Sisteminin yerine Bireyi ve adaleti önceleyen, Fıtratın yokuşlara zorlanmadığı, Yokuş aşağıda salınmadığı, Seçme irademin güçlendirileceği bir  Eğitim Sistemi olmasını sağlardım.

Uzaklardan koşarak gele  davetçilerin KOŞUSUNDAKİ GARANTİnin temsilcisi olmak isterdim.Gerisini İnsanlığa bırakırdım.
   Tüm KUM TEPELERİNİ paramparça edip Kumlara karıştırırdım.

Şairi konuşturulmayan şiirler yalnız kalır” demişsiniz bir site sakini olarak farkında olmaksızın yalnız bıraktığım şiirlerinizden/şiirlerimizden huzurunuzda özür dileyerek noktayı koyuyorum.

Fiemanillah..

Rabbim sizin de yüreklerinizi dudaklarınıza yay eylesin..sözlerinizi de ok...ki dünyaya güzellikleri ve adaleti ok gibi saplayabilelim..
    Ben de sana çok teşekkür ederim..selametle.
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2009, 08:32:07 ÖS 20 Gönderen: kayipkentli » Logged
18 Ekim 2009, 09:14:50 ÖS 21
Üye Bilgileri
kayipkentli
Daimi Üye
**

« Yanıtla #35 :»

Serzeniş'e...

selametle...

İslam Dünyası demek yerine Dünya Müslümanlarını nasıl değerlendiririm onu söyleyebilirim acizane.
 Dini Fanatizm ile Laiklik arasında bir yer olmalı.Oradan bakmaya çalışıyorum Müslüman dünyaya.
 1300 yıllık Sünni- Şii- Teokratik düzenlerinin , Laik Batıcı düzenlerden bir farkı olmadığı, İkisinin de İnsanlığı DİN ADINA VE DİNSİZLİK ADINA nasıl İfsad ettikleri ortada..Laiklik-Modernizm'den kaçarken Sünniliğin Şiiliğin Kucağına da oturmasını istemiyorum Müslümanların.

Şuan ortada işte Müslümanların durumu.
  Devrimci hareketlerin akibetinden korkuyorum.
  Başarıya ulaştıkları takdirde kendi statükolarını kurup tersinden irademize ipotek koymalarından çekiniyorum.
  İran-Türkiye-Malezya-Suud-Mısır-Suriye vs.. Bu ülkelerin Tabanları ile Tavanları arasındaki farklar ve geçişler...
  Tasavvufundan-Selefiliğine-Radikalinden-Liberaline tüm düşünce hareketleri ortada.YENİLGİ ve Batı dünyası karşısında Kendi Öz değerlerine yaslanan MODEL Bir alternatif koyamadığımız da ortada. Şimdilik Değerlendirmelerimde kısaca bunları belirtebilirm.

Ne toplumu ne de bireyi önceleyemem. Zira Toplum ve toplumsal şartlar bireyi etkiler.Onu bir ölçüde şekillendirir. Toplumun üzerindeki etkenlerini ise birey belli oranlarda aşabilir.Aştığı oranda ise toplumun dönüşümünde rol oynar. Önceliği topluma: sosyoloji verir. Önceliği bireye ise: Psikoloji verir. Sosyoloji mi yoksa Psikoloji mi önceliklidir? Bence ikisi iç içedir.

Ümmet bağlamında bakarsak ben ümmetin kurucu öznesi olarak kendim gibi kurucu öznelerin topluluğundan Ümmet bir araya gelmektedir.Bu ümmet de kendi içindeki bireyi belirlemektedir.Bu içiçeliğin kendisinden başka bir şey diyemiyorum şimdilik.

Ölmek... ölmekten daha önemli bir sebebim olamaz.

selametle...

Size de selametle değerli yoldaş..ben teşekkür ederim!
19 Ekim 2009, 07:17:18 ÖS 19
Üye Bilgileri
serzeniş_
zemheri
Süper Aktif Üye

"Kurşuna sitemdir hislerim Ağlıyor Ellerim!"

WWW Offline
« Yanıtla #36 :»

cevablarınız için teşekkür ederim...
emeğinize ,zahmetinize ve yüreğinize sağlık....
selametle...
19 Ekim 2009, 11:36:27 ÖS 23
Üye Bilgileri
kayipkentli
Daimi Üye
**

« Yanıtla #37 :»

Soruların için ben teşekkür ederim aziz kardeşim..

Parmaklarım birikiyor kalbimde. sağaltmama vesile oldun/uz...Teşekkür ederim Serzeniş!
« Son Düzenleme: 19 Ekim 2009, 11:37:02 ÖS 23 Gönderen: kayipkentli » Logged
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.071 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu