Haftanın Konuğu:R.İHSAN ELİAÇIK

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Önceki Konuklar > Haftanın Konuğu:R.İHSAN ELİAÇIK
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu:R.İHSAN ELİAÇIK  (Okunma Sayısı 2800 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
07 Eylül 2009, 05:14:28 ÖS 17
Üye Bilgileri
esen
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #30 :»

yalnız sorular ilginç özellikle ikinci neden olmasınki kısmı...
o yüzden sayın malik b. nebi  cevap alırsanız bizede iletin lütfen merak ettim .

cici sözlerine karşılık çıkarıp masalarına koyacağımız bir din taşımıyoruz yüreğimizde
25 Eylül 2009, 12:22:15 ÖS 12
Üye Bilgileri
m.ufukalp
Mehmet Ufukalp
ÜYELİĞİ SİLİNDİ
*

« Yanıtla #31 :»

M.Ufukalp'e...

Bir de cemaatsizliği düşün... "Bu sefer de cemaatsızlar cemaati olur" itirazı mugalatadır. Çünkü cemaat organik bağ, hiyararşi vs. demektir. Ben öyle bir ilişkiyi kabul etmiyorum. Bu ancak  girişi  çıkışı serbet ve tamamen kişinini rızasına bağlı açık legal bir  teşikilatta olabilir. ... Yüzlerce insanla tanışıyorum, görüşüyorum ama hiç biriyle de organik bağım yok, cemaat ilişkisi içinde değilim, dostluk ve arkadaşlık yeterli. Böyle de oluyor, pekela oluyor...

Çok şaşırdığımı söylemeliyim. Siz cemaatlerin yanlışlığını mı savunuyorsunuz, cemaatleşmenin yanlışlığını mı?
Türkiyede cemaatlerin kahır ekseriyetinin yanlışlıklar içerisinde olduğu, cemaatleşme organik bağından yanlış cemaat kararları adına istifade ettikleri doğrudur. Ancak cemaatleşmenin doğru olmadığı gibi bir sonucun doğruluğuna inanıyorsanız bu çok vahim bir durum olur.
Halbuki islamın temel esprisi insanların cemaat halinde olmalarıdır. Kuran insanlara hitap ederken, ey insanlar, ey iman edenler diye hitap eder. Özellikle tümüyle çoğul eki kullanır ve vurgular.
İslamda ideal olan cemaatleşme değilmidir. Aslında cemaatin anlamıl imamlı toplum demektir. Kuranın konu ile ilgili ayetlerinden bu anlaşılmaktadır. Bir tek ümmet bir tek cemaat anlamındadır. İnsanların kalıplaşmış algıları anlamında cemaatleşmeleri kastetmediğimi biliyorsunuz.
Cemaatleşme olmadan, yeryüzünde hangi ıslah hareketi başarıya ulaşabilir ki? Gerek soyut ve somut, maddi manevi, müsbet menfi her durumda cemaat halinde hareket etmek fert halinde hareket etmekten daha etkili değil midir.
Siz düşmana karşı fertler halinde, birbirlerinden habersiz. birbirleri ile organizyon halinde olmayan ordular gördünüz mü? Öyle bir ordu düşmana karşı zafer kazanabilir mi? Bir savaşta herkes kafasına göre mevzi, siper, cephe belirleyipte kurşun harcarsa o ordunun hali nice olur.
İslam ümmeti ordusuda aynı değilmidi? Her kafadan bir ses çıkarda bu seslerde aykırı aykırı olur birbirleri ile çelişir ve birbirlerine karşı savaşırsa ümmetin hali nice olur. Zaten şu anki durumda bunun ispatı değil midir? Müslümanların bu gün çektikleri her sıkıntı ve zulmün altında tam anlamıyla cemaatleşememenin sonucu değil midir? Allahın selamı üzerinize olsun.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.289 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu