Haftanın Konuğu ''AYHAN KÜÇÜK''

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Önceki Konuklar > Haftanın Konuğu ''AYHAN KÜÇÜK''
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu ''AYHAN KÜÇÜK''  (Okunma Sayısı 2867 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
25 Mart 2009, 06:00:50 ÖS 18
Üye Bilgileri
Ayhan Küçük
Üye
*

« Yanıtla #30 :»

Serender hoş bulduk
Sondan başa doğru gidersek sistemle sorunu olanların sorunlarınıda görmezden gelmemek lazım.
Aslında şakanız bana bir şeyi hatırlamamı sağladı. Genelde yaşlılık alameti derler geçmişten örnek vermeye başldığınızda. Yıl 1972 civarları ilk okul bir veya ikinci sınıf öğrencisiyim. Esenlerde gecekondu vari bir evimiz var. Evimizin yan bölümünde iki üç ineklik bir ahırımız var. Sabah annem ineklerinin sütünü sağardı ve erkenden satardı. Parasını sabah okulda HARÇLIK YAPMAM İÇİN BANA VERİRDİ. Verirkende şunları söylerdi. Sakın başkasının elinde bir şey görürsen isteme hele izinsiz hiç alma. Hiç bir şekilde sana ait olmayan birşeyi alma. Bu parayla alacağın gazoz ve simide bir başkası imrenirsede paylaş derdi. Bu nasihat dinsel bilgiden kaynaklanan bir nasihat değildi. Aileden  ve geleneklerden yansıyan bir ahlaktı bu.. Bu sözlerin sahiplerini o günün toplumunda çokça görmek mümkündü.. Bana göre bu sözler insan hakları manifestosuydu.
Ötekinin hakkına sahip çıkmak öncelikle sizin ifadenizle onur ve izzet gerektirir. Onur ve izzet te insana ait bir olgudur. İnsanın yetiştiği yerde aile ve toplumdur. Öncelikle ailede verilmesi gerekenlerin ebeveynler tarafından bireye sağlanması, sonra toplumda bu ortamın oluşturlması gerekir.. Mazlumder gibi kuruluşlar toplumsal kısmını sağlamak zorundadır... Sağladığı ölçüde de el üstünde tutarız.
selametle...
25 Mart 2009, 06:12:23 ÖS 18
Üye Bilgileri
Ayhan Küçük
Üye
*

« Yanıtla #31 :»

Ozanca selamlar..
Sorularını o kadar itinalı sormuşsun ki.. cevaplarınıda itinalı istersin, şuan çıkmak zorundayım. Uygun olduğumda hemen cevaplıyacağım..
25 Mart 2009, 08:43:10 ÖS 20
Üye Bilgileri
ISIK
Daimi Üye
**

« Yanıtla #32 :»

Selamun Aleykum Ayhan bey,

hosgeldınız sefalar getırdınız dıye baslayarak hosgeldınız ekıbıne katılmıs bulunmaktayım:)

ne zamandır merak ettıgım bır konu vardı.malumunuz Turkıye'nın bırcok ılınde mazlumder'ın subelerı mevcut.Antalya'da her ne kadar farklı dernekler olsada mazlumder gıbı bır bır dernegın ıhtıyacını hıssetmekte.
Antalya'da bır sube dusunuyor musunuz? dusunuyorsanız bıraz bılgı verırsenız memnun olurdum.

Yıllardır Mazlumder'ın basortusu ıcın cesıtlı faalıyetler yaptıgını bılmekteyız.Basortusunu problem halıne getırıldıgı dunden bugune T.C'de olumlu gelısmeler var mıdır?
ve
yurtıcı veya yurtdısı calısmalarda gonullu olmak ısteyen genclere nasıl yardımcı olabılırsınız?

selamlar

Ucmus bu ucmus diyenleri duymuyorum,
ben ruhum uyumuyorum
25 Mart 2009, 08:46:33 ÖS 20
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #33 :»

Ozanca selamlar..
Sorularını o kadar itinalı sormuşsun ki.. cevaplarınıda itinalı istersin, şuan çıkmak zorundayım. Uygun olduğumda hemen cevaplıyacağım..

Çok teşekkür ederim Ayhan Abi ...
Bu sorular aslında kendime ait degil ..
Bunlar artık kendi aramızda yaptıgımız tartışmalardan  , bir araya geldigimizde konuştugumuz konulardan süzülen sorular ...
Bu sorular aslında çogumuzun aklında olan sorular ...
Belkide souların içinde çogumuzun özlemleride saklı ..
O yuzden ne yapacagız nereden başlayacagız nasıl yapacagız sorularınada cevap olacak sorular ...
Göstereceginiz özen biz gençlere çok faydalı olacak Abi ...
Sizin için en uygun zamanı sabırla bekleriz inş.

Selamlar ...

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
25 Mart 2009, 09:51:50 ÖS 21
Üye Bilgileri
serzeniş_
zemheri
Süper Aktif Üye

"Kurşuna sitemdir hislerim Ağlıyor Ellerim!"

WWW Offline
« Yanıtla #34 :»

Serzeniş merhaba
Klasik ifadelerle yapılan tanımlara kurumsallık deriz. Kavramlar zaman içinde biz olmaktan çıkar. çünkü kurumsallaşma dediğiniz şeyi kompleks haline getirirseniz, tanımlarınız sizi temsil etmekten öte bir anlam taşımaya başlar. Türkiyede ve dünyada insan hakları alanı bu anlamda kendi dilini henüz oluşturabilmiş alanlardan değildir. Kendi kendime sorarım hep, peki hangi alanda kendi dilimizi oluşturabildik.  !!??? Bana göre tatmin edici bir cevap vermek zor. Bu şu anlama gelmemeli yani "biz müslümanlar ne kadar yetersiz ve donanımsızız". Hayır söylemek istediğim bu değil. Biz ve öteki arasındaki farkı vurgulamak için söylüyorum. Başkası 'dokuz' hata yapar 'bir' olumlulukla 'dokuz' hatayı kapatır. Biz ise 'bir' hata yaparız 'dokuz' olumlukla 'bir' hatayı kapatamayız.. Biz yani müslüman toplumdan beklentinin çıtası bu kadar yüksektir.
Sorunuzda ki hassasiyeti anlıyorum. Bazen sözler maksadın dışında anlaşılabiliyor. Sistemi  temsil eden ifadelerin bireyle ilgili kullanılmasında kaynaklanıyor. ABD zalim bir devlettir, ama  ABD vatandaşlarının tamamı için aynı şeyi söyleyemeyiz.. Sistemlere yüklediğimiz anlamaları kişilere yansıtamayız..
Eyvallah kardeş..

yazdıklarınıza katılıyorum ama birsözünüze kadar....
kişilere yansıtamayız demişsiniz ama o ülkelerde o ülke zihniyetiyle yetişiyor yeni nesilleri...
ve örnekleride gözler önünde...
biz neden şimdiye kadar birçok şeyi kabettik ayhan bey ...
bize vurana,bizi arkamızdan vurana,bizi biz olmaktan çıkaran zihniyetlere hep kucak açan polyanna rolünü hep sırtlandığımız için...
vicdan,merhamet biryere kadar...
müslüman yeri geldiğinde firasetiyle farkınıda ortaya koymalı,koymalıydı...
iyi kötü ayrımında;
kötüyede vicdanlı yaklaşarak iyi denmemeliydi...
benim derdim bu ayhan bey...
ALLAH razı olsun değerli cevabınız için...
selametle...
26 Mart 2009, 02:23:06 ÖÖ 02
Üye Bilgileri
Ayhan Küçük
Üye
*

« Yanıtla #35 :»

Ozanca merhaba
Modern çağın en belirgin özelligi aslında insanın kendine yabancılaşmasıdır. Buna kimlik sorunuda diyebiliriz. Kimliksizleşme ileri boyutta varmasıdır. Kafa karışıklığı arayışa gidiş, doğruyu bulma şeklindede izah edilebilir. Bügün yaşadıklarımıza arayış diyebilirmiyiz, kendini bulmaya gidiş diyebilirmiyiz!! Değişim ve yenilenme kaçınılmaz bir süreçtir. Farklılıklarla karşılaştığımızda yenilenme ihtiyacı hissetmek doğru bir davranıştır. Ama genelde farklılıklarla karşılaştığımızda doğruyu bulma uğraşına gireriz bu problemli bir yaklaşımdır, kompleksli bir yaklaşımdır. Doğal olarak burada yaşadığımız kafa karışıklığı bizi kimliksizleşmeye götürür. Bugün çok değer verdiğimiz kurumlarımızda bu tür bir kafa karışıklığını yaşamaktayız maalesef...
Örgütlenme ve biraradalık paylaşmak demektir. Paylaşma arzusu olanlar biarada olmayı önemserler. Bunun sıkıntısını yaşadığımızı söyleyebilirim. 'Ene'sini önemseyenlerin örgütlenmeye ihtiyacı olabilir mi.. Düşünün.. Biraz geriye gidin. Doksanlı yıllara doğru. Onlarca kurumumuz vardı, dergilerimiz vardı, binlerce kitap basan yayıncılarımız vardı, egitimi önemseyen onlarca kurumuz vardı, üniversitelere yönelik çalışma yapan yapılanmalarımız vardı,vs vs.. Elimizdeki imkanların kısıtlılığına ragmen bunlar vardı ve değer üretiyordu. Şimdi ise bireylerimiz zengin, statü ve makam sahibi, kurumlarımız mal varlığı açısından kıyas bile edilemiyecek durumda. Değer üreten ve komplekslerini aşanımız bir elin parmak sayısı kadar. Demek ki herşey imkanlarla orantılı değil. Üreten, paylaşan, ötekini önemseyen erdemli vicdanları çogaltmamız gerek. Kendi kaynaklarımıza dönmemiz ve onları güncellememiz yani yeni arayışlar içinde olmamız gerekir. Güçlü olan biziz ve ancak adaleti biz getirebiliriz.

26 Mart 2009, 02:59:15 ÖÖ 02
Üye Bilgileri
Ayhan Küçük
Üye
*

« Yanıtla #36 :»

Işık merhaba
Mazlumder örgütlenmesini genel merkez kararıyla genişletmekte. Antalya sorunlu bir bölge olmadığı için ihtiyac hissedilmemiş olabilir. Ama ege ve akdenize bölgesine yakın şubelerimiz var. Sorun olduğu zaman buralardan müdahil olunabiliyor. Son dönemlerde Antalya da yoğun göç alan bir ilimiz. Muhtemelen kontrolsüz göçle beraber birtakım problemleride birlikte getirecektir. İnşallah ihtiyac hissedilmez.
Genel anlamdaki özgürlüklerin gelişimine bakılırsa maalsef Türkiyede başörtüsü ile ilgili aynı şeyi söyleyemeyiz. Bunun sebeplerinden kendi payımıza düşeni iyi sorgulamamız gerekiyor. Karşımızdakini suçlayarak sorunun çözümüne katkı sağlayamayız. Nasıl bir anlam yükledik ve bu nasıl anlaşıldı. Başörtüsü tartışmaları başladığında toplumsal hafızada neler oluşuyor/oluşturuluyor. Sadece  Mazlumderin yaklaşımıyla bu sorunu çözmek gibi bir kolaycılığımız olmamalı. Bu inanca sahip insanların toplumla olan dialoğu önemlidir. Oluşturulan/oluşturulmaya çalışılan ön yargıları görmemezlikten gelemeyiz ve onları haklı çıkarmamalıyız. Yaşam biçimi dediğimiz şeyin sadece şekilden ibaret olmadığını biliyoruz..
Gönüllük her zaman mümkündür ve en fazla ihtiyaç hissedilen bir şeydir. Özellikle şimdilerde.. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.mazlumderistanbul.org

bekleriz efendim..
26 Mart 2009, 01:38:05 ÖS 13
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #37 :»

Alıntı
Eliflamra sorduğun ve cevabını istediğin sorular bedava cevaplanacak cinsten değil.
Karşılığında küçücük bir dua isteriz.
İstediğiniz dua olsun.Her zaman inşallah...

Alıntı
Başbakanı sen benden daha iyi tanıyorsun. Bildiğim kadarıyla aynı mahallede oturuyordunuz. Aynı caddeyi, aynı sokağı, aynı fırını, aynı marketi kullanıyordunuz. Belkide aynı kaseye kaşık sallıyordunuz. Onun için bu sorunun cevabını yakınlığınıza istinaden sizden almam daha bilgilendirici olur..

Smiley Smiley Smiley
Ayhan abi hiç formdan düşmemişsiniz.sorunun yönü iyi çevrilmiş  Wink

başbakan (özellikle kızkardeşi)iyi komşulardı.ama kaseden kıl çıktı  Wink

-mazlumderi şimdilik bir kenara bırakıp,Ayhan KüÇük'ün bir gününü sormak istiyorum.
sizi hep yardım kurumlarında,vakıfta,panellerde,vs vsss etkinliklerde görürdüm(hep çok yoğundunuz)
içimden; Ayhan abi iş yerine ne zaman uğruyor .iş adamlığı böyleyse ben de iş adamı olmak isiyorum derdim  Smiley
-ve bu yoğunlukda çocuklarınıza vakit ayırabiliyor musunuz

hayatınızda sizi en çok etkileyen şahsyetler kimler
kimlerin yazılarını takip edersiniz
dönüm noktam diyebileceğiniz ya da unutamadığınız  bir hatıranız var mı
hareketli! dönemlere şahit olmuş biri olarak;gençlere neler tavsiye edersiniz

gazzede yaşadıklarınızı ve gözlemlerinizi yazmışsınız
müsadenizle beni en çok etkileyen olayı buraya aktarayım

''22 Ocak 2009
Şifa hastanesi yanık kliniğindeyiz.Yanmış bedenlerle dolu odaların koridorlarında gezmek bile insanın yüreğini burkuyor.Çocukların yürek yakan ağlamaları bu acıyı daha dayanılmaz bir hale getiriyor.
yine ileri düzeyde yanık yarasına rağmen ibadetini yapmak için hazırlık yapanları imrenerek seyrediyoruz.
Ve özellikle girdiğimiz bir oda içimizi daha da burkuyor.çünkü kimyasal silahla yaralanmış iki beden görüyoruz.İkiside kadın,ikiisde fosfor bombası ile yaralanmış ve vücutlarında derin yaralar oluşmuş..........''
« Son Düzenleme: 26 Mart 2009, 01:42:26 ÖS 13 Gönderen: eliflamra » Logged
26 Mart 2009, 02:11:57 ÖS 14
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #38 :»

Yayınevi sahibi olduğuna göre kitapların dünyanızada çok farklı bir yeri olmalı diye düşünüyorum.Aynı şekilde,
-Türkiye'deki gençlerin-halkın kitaplara olan ilgisini nasıl buluyorsunuz ve yayınevi olarak okumayı cazip hale getirmek için özel çalışmalarınız oluyor mu?

-Siz en çok kimleri okursunuz , baştacı ettiğiniz kitaplar var mı?
-Müslüman bayanların mesleklerini icra ederken, çalışırken, hedeflerine ulaşmak isterken karşılaştıkları sorunların çözümü noktasında neler düşünüyorsunuz?
-Ya da müslüman bayanların  sosyal hayata katkılarının ne şekilde olması gerektiğini  düşünürsünüz?
26 Mart 2009, 02:31:32 ÖS 14
Üye Bilgileri
kardelen
Aktif Üye

« Yanıtla #39 :»

ALAHIN RAHMETİ BEREKETİ İHSANI ÜZERİNİZE OLSUN İNŞŞ ...

______ EN SEVDİĞİNİZ BİKAÇ FONKİSYON YÖNÜNÜZ NELERDİR ...   (MALUMUNUZ AŞIRI MÜTEVAZİLİK KİBİRDEN GELİR ...BU     

DÜŞNYİ DİSKALİFİYE ETMEK İÇİN  SİZE PAS Smiley  )

_____ SİZE, İNSANLARA YÖNELİK DEİŞMELERİNE VESİLE OLMANIZ İÇİN HANGİ FIRSATLARIN

VERİLMESİNİZ İSTERDİNİZ....)

____ HAYATINIZ BOYUNCA YAPTIĞINIZ; TEKRAR YAPMAK İSTEDİĞİNİZ BİKAÇ RADİKAL ŞEYLER NELERDİR...

____İBADETLER ARASINDA EN SEVEREK YAPTIKLARINIZ NELEREDİR;;...

_____COCUKLARA YÖNELİK EN VERİMLİ  EĞİTİM SİSTEMİ NASIL OLMALI...

____ VE SON OLARAK BENİM TÜM HAYIRLI DİLEKLERİMİN KABUL OLMASI VE RABBİME LAİIK KUL OLABİLMEM VE RABBİMİN BENDEN RAZI OLMASI İÇİN DUA EDERMİSNİZ.... Huh?Huh?

FİEMANİLLAH ....
SELAMİLLAH ....
26 Mart 2009, 10:45:56 ÖS 22
Üye Bilgileri
sülfile
Aktif Üye

« Yanıtla #40 :»

Mazlumder üyeleri için belirlenmiş kıstaslar varmı yada kendi içinizde yardım konusunda gelişmiş kalifiye elemen yetiştiriyormusunuz.

Deniz Feneri davası hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum ve bu davadan kendinize dersler çıkardınızmı?

Ya kalkın direnin cemaat çocuklar ölmesin, yada susun saklayın korkuları çocuklar görmesin!!!
26 Mart 2009, 11:22:43 ÖS 23
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #41 :»

s.a. ayhan bey öncelikle hoşgeldiniz.
Arkadaşlarımın sorularına verdiğiniz samimi yanıtlardan dolayı size teşekkür etmek istiyorum.

Soruları ve yanıtlarınızı takip ediyorum şimdilik bir sorum yok, emenim ki arkadaşlarım soruların devamını getireceklerdir.

Aramızdaki varlığınızdan ve paylaşımlarınızdan ötürü Rabbim sizden razı olsun...

Allâhûmme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin ve Alâ Âli Seyyidinâ Muhammed
19 Nisan 2009, 02:03:03 ÖS 14
Üye Bilgileri
ilahisevda
Daimi Üye
**

« Yanıtla #42 :»

haftanın konuğu sayın ayhan küçük abi.

sizleri erdem der malazgirt şube başkanı olarak genel merkez adını selamların en güzeli olan yüce rabbimin selamıyla selamlıyorum.

esselamun aleykum we rahmetullahi we berakatühü.

erdem der
malazgirt şube başkanı

« Son Düzenleme: 19 Nisan 2009, 02:06:39 ÖS 14 Gönderen: ilahisevda » Logged
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.201 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu