Haftanın Konuğu ''AYHAN KÜÇÜK''

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Önceki Konuklar > Haftanın Konuğu ''AYHAN KÜÇÜK''
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu ''AYHAN KÜÇÜK''  (Okunma Sayısı 2290 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
25 Mart 2009, 04:02:08 ÖÖ 04
Üye Bilgileri
Ayhan Küçük
Üye
*

« Yanıtla #15 :»

Fecr hoşbulduk teşekkür ederim temennileriniz için..
Mazlumder insan hakları alanında çalışma yapan bir kuruluş. İnsani yardım kuruluşlarından farklı olduğunu düşünüyorum. Her ikisininde amacı insan. İnsanı merkeze alan biri magdura yardım eden diğeri mağdurdan önce zalimden hesap soran. Yani Mazlumder hesap sorma görevini üstlenmiştir..  Hesap sormak mağduriyete müdahale etmek anlamına da gelir. Mesela Darfur meselesi ile ilğili mazlumder 2003 yılından beri yayınladığı Dünya İnsan Hakları Raporunda bu konu ile ilğili tesbitlerini yapmıştır. Yine ülkemizdeki yardım kuruluşları Darfur bölgesine sorunun başladığı günden itibaren duyarlı olmuştur. Sürekli bölgeye yönelik yardım çalışmalarını organize etmişlerdir. Müslümanların kendi zalimlerini görmezden geldiğini söylemek insafsızlık olur. Yalnız bir dakika bugün Darfur daha doğrusu Sudan ile ilğili uluslararası topluluğun duyarlılığı!! ince bir konu.. İNSANCIL YAKLAŞIMLAR!!!!
MAZLUMDERin geçmişinden muhtemelen hatalar olmuştur. Gerek kişilerden kaynaklanan gerekse gösterdiği tavırlarda. Bence hatanın olmaması mümkün olan bir şey değil. Çünkü ilgilendiğiniz alan risk oranı yüksek bir alan. Hataların sistem haline gelmesi ciddi bir problem olurdu. Saygılar fecr...
25 Mart 2009, 04:17:59 ÖÖ 04
Üye Bilgileri
Ayhan Küçük
Üye
*

« Yanıtla #16 :»

Hoşbulduk Erbaiin
Stk larımızın değişime uğramadığını söylemek haksızlık olur. Yozlaşma ile değişimi çok zaman karıştırıyoruz. Bu değerlendirmeyi sadece dışardan bakanlar için söylemiyorum. Kurumlarda kendilerini günün koşullarına göre değiştirme yani yenileme girişimlerinde bulunabiliyorlar. Yozlaşmada zaten bu esnada başlıyor değiştğini kendini güncellediğini zannederek yozlaşmaya başladığını  farkedemiyor bile. Her değişim girişiminide yozlaşmaya giden yol olarakta görmemek lazım. Eleştiriye, teklife, dışarıdan katılıma açık olan yapılar için yozlaşma mümkün değildir. Ama gel gör ki bu nekadar mümkün bugünkü yapılarımız için.. Böyle olmalarına katkı sağlamak lazım...
ÖNCELİKLERİMİZDEN olmalı..
25 Mart 2009, 04:35:09 ÖÖ 04
Üye Bilgileri
Ayhan Küçük
Üye
*

« Yanıtla #17 :»

Sülfile merhaba
Algıların oluşmasında karşılıklı denge vardır. Doğru algı varsa kendinizi doğru anlatabilmişsiniz demektir. Yanlış bir algı var ise demek ki yanlış bir takdim var.. Mazlumder veya diğer kuruluşlarımızın özellikle son 20 yıldır yapıp ettiklerine baktığınızda doğru yerde durma gayretini olduğunu görebiliyorsunuz. Taassubtan uzak, insanlığın sorununu kendi sorunu görme eğiliminin daha baskın olduğunu düşünüyorum.
ETÖ meselesi buğüne ait bir sorunumuz değil aslında. Geçmişte AD verememiştik ama bu tür yapılanlamalar müslüman camianın sürekli gündeminde olmuştur.Derin Devlet diye nitelendirdiğimiz yapılar bugün ETÖ diye adlandırılıyor. Bizim için rutin bir iş. Bazı kesimler ilk defa böyle bir durumla karşılaştıkları için oldukça heyecanlılar. Kim olursa olsun zalime karşı durmak lazım.. Kendimiz için değil, cemaat yapılanmalarımız için değil, İNSANLIK için..
Güzel günlere...
25 Mart 2009, 09:49:29 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #18 :»

Sevgili Ayhan Abi ..
Sizi daha ziyade Hilal TV deki Gazze Özel Programlarından yakinen tanıdım ..
İçten ve net duruşunuz gerçekten hoşumuza gidiyor ..
Her türlü çalışmanızda başarılar dilerim ...
Aslında biz gençlerin aklında sorular çoktur ..
Bendede bir sürü soru var elbette ..
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim ...

1- Modern çagın bendeki en belirgin ezikligi , Müslüman kimliği hakkında bir netlik oluşmaması ...
Müslümanların kendilerini tanımlamaktaki bu denli farklılıkları nedendir ? Neden bu kafa karışıklıgı ...
SadeceTürkiyeye ait bir düşünce ve tanımlama haritası çıkartılsa , bir kitap oluşturacak kadar farklı düşünce yapılarının olması neden ?
Tekrar tanımlarımızın biribirimizide kapsayacak hale döndügünü bizim nesil görebilecekmi ?

2-Toplum hayatında örgütlenmenin önemine ragmen , toplumumuzun örgütlenme eğilimini nasıl buluyorsunuz ?
Mazlumder olarak bu yönde önemli yol katedildigine dair elinizde somut bir bilgi varmı ?

3-Muslumanların hareket tarzına dair çok konuşuldu yazıldı çizildi ..
Bir STK oldugunuzu düşünerek, sistemle ne denli barışık olabiliyoruz ? olmalıyız ? imkanları ne ölçüde kullanmalıyız ?
Sistemin içinde olmakla, sistemin karşısında olmanın ayırıcı unsuru nedir ?

4-Ve çok konuşulan kavramlardan takkiye ..
Şu anki şartlarda gerçekten bir niyet saklama ihtiyacımız varmıdır ?
Mazlumderin gerçek gayesi gizlimidir ?

Daha çok var aslında ama ..
Şimdilik burada kesmek istiyorum ..
Teşekkür ediyorum şimdiden ..

Selamlar ..

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
25 Mart 2009, 11:48:59 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
vervo
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #19 :»

Öncelikle Hoşgeldiniz Ayhan abi .
Benim sormak istediğim soru biraz hatta çok farklı  Smiley

MAZLUMDER İstanbul Şubesi tarafından, karikatürist Turgut Yılmaz’ın katılımıyla yaz ayında gerçekleştirilen Karikatür Kursu yoğun talep üzerine ikincisi gerçekleştirdi.
Fakat ben ne birincisine nede ikincisine yetişemedim tekrar böyle bir düşünceniz var mı ?  :Smiley

Teşekkür ederim
Saygılar  Smiley
« Son Düzenleme: 25 Mart 2009, 02:21:15 ÖS 14 Gönderen: vervo » Logged

Cafcaf İstanbul Temsilcisi
25 Mart 2009, 02:37:54 ÖS 14
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #20 :»

Türkiyede stk lar arasında bir dayanışma var mı?

Aynı mahallenin adamları bazen ortak zeminde buluşamıyor(mesela darbeye karşı yapılan-70 milyon adım-eylem eleştirilere maruz kaldı)

Başbakanı yakinen tanıyan biri olarak Davosta ki çıkışını nasıl buluyorsunuz
sizce yeterli somut adım atıldı mı

Şuan ki kürt açılımını nasıl buluyorsunuz(yeni kanal,Kürtçe Kuran vss )
25 Mart 2009, 02:40:04 ÖS 14
Üye Bilgileri
batın
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #21 :»

oncelikle hosgeldiniz

mazlumder'i kurarken vizyonunuz neydi,bu vizyona ulasabildiniz mi?

MAZLUMDER, İnsan Hakları Ödül Gecesinde Genç Sivilleri yılın sivil toplum örgütü secmiş,onların calısmalarını nasıl buluyorsunuz?
25 Mart 2009, 04:19:19 ÖS 16
Üye Bilgileri
Ayhan Küçük
Üye
*

« Yanıtla #22 :»

Sevgili Batın hoşbulduk..
Mazlumder malumunuz 90'lı yıllarda kuruldu ve o dönemin farklılıklarını bünyesinde bulunduran istisna kurumlarımızdan birtanesidir. Bu özelliğini muhafaza edebildimi? bunu söylemek çok kolay olmamakla birlikte var olan kurumlarımız içinde idealini muhafaza ediyor. Gördüğün gibi ne kadar zorlanıyorum... Keşke zorlanmasak kurumlarımızdan, tarihimizden, kazandıklarımızdan, elde ettiklerimizden bahsederken..
Genç siviller popülerliğinden dolayı seçilmiştir. Topluma örneklik oluşturmasından ziyade, konuları gündeme getiriş biçimi dikkat çekici. Yeni yapılanmaları teşvik etmenin faydası olabileceğini düşünüyorum
25 Mart 2009, 04:31:01 ÖS 16
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #23 :»

HOŞ GELDİNİZ.  ALLAHIN SELAMI SİZE VE TÜM MUMİNLERE OLSUN DERİM.

Alıntı
AYHAN KÜÇÜK
Mazlumder hesap sorma görevini üstlenmiştir..  Hesap sormak mağduriyete müdahale etmek anlamına da gelir
.
Benim sorum YUKARIDAKİ ALINTINIZA  İSTİNADEN çok kısa olacak ama cevabı uzun olabilir.

Mazlum der olarak, seçimleri nasıl değerlendiriyorsunuz. Yani sormak istediğim müslüman bir fert olarak ülkemizdeki zulmu ortadan kaldırmak adına bize yakın duran yöneticilerimizi seçmek adına oy vermeyi islami görüyor musunuz ? Yoksa  verilmemeli diyorsunuz.

Hesap sormak ve mağduriyete müdahale etmek için seçimle oy vermek gerekir mi gerekmez mi ?

SAYGILARIMLA
« Son Düzenleme: 25 Mart 2009, 04:32:03 ÖS 16 Gönderen: abdulhamit » Logged
25 Mart 2009, 05:04:23 ÖS 17
Üye Bilgileri
Ayhan Küçük
Üye
*

« Yanıtla #24 :»

Eliflamra sorduğun ve cevabını istediğin sorular bedava cevaplanacak cinsten değil.
Karşılığında küçücük bir dua isteriz.. Önce kendimize sonra herkese. Bu konuda bencil olmanın bir mahsuru varmı bilmiyorum. İlahiyatcılarımızın bilgisine..
STK'lar arasında çok samimi bir dayanışmanın var olmadığını düşünüyorum. Ortak zeminde buluşmak ne demek onuda anlamam. Herkesin görev alanı vardır. Meselelere yaklaşım biçimi vardır onu ortaya koyar. Ortak zemin,dünyada insanlık adına iyi şeyler yapmaktır.. Kendini tatmin etme uğraşı kendi adına iyi şeyler yapmaktır..
Başbakanı sen benden daha iyi tanıyorsun. Bildiğim kadarıyla aynı mahallede oturuyordunuz. Aynı caddeyi, aynı sokağı, aynı fırını, aynı marketi kullanıyordunuz. Belkide aynı kaseye kaşık sallıyordunuz. Onun için bu sorunun cevabını yakınlığınıza istinaden sizden almam daha bilgilendirici olur..
Somut adımlar konusun da birşey söylemek için henüz erken diye düşünüyorum. İleriki günlerde hükümet renk vermeye başlar..
Yasakların insanlığa birşey kazandırmadığını hepimiz biliriz. Akleden toplumlar oluşturmak, akledebilecekleri, algılayabilecekleri ortamlar oluşturmak. İyi ile kötüyü ayırd edebileceği bilgiler sunmak.  Vay o toplumun haline ki yöneticileri akletmekten yoksunsa..
Kürt sorunu diğer sorunlarımızla birlikte değerlendirildiğinde farklı bir yere oturmuyor benim için.. Sistemin yani akledemeyen yöneticilerden oluşan devlet erkinin ortaya çıkardığı ve oluşturduğu bir sorundur. Sorunun muhatabı halk yani biz olmadığımız için atılan adımları daha sık ve düzenli olması için hükümeti zorlamalıyız.. Şimdilik atılan adımları umut verici dğerlendiryorum. Her alanda aynı şekilde adımları sıklaştırması da talep edilmeli. HEPİMİZİN HAKKI İÇİN HEP BİRLİKTE..

25 Mart 2009, 05:09:05 ÖS 17
Üye Bilgileri
Ayhan Küçük
Üye
*

« Yanıtla #25 :»

sevgili vervo karikatür kursu taleplerini tekrar değerlendirebiliriz. Dernekteki arkadaşalırmızla görüşürseniz sevinirim.
Talebi olnların talebini karşılamak kadar keyifli bir şey olamamz. Ama yarı yolda bırakmak yok.  Smiley
25 Mart 2009, 05:17:37 ÖS 17
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #26 :»

Merhabalar Ayhan Bey Hoşgeldiniz....

-kimden gelirse gelsin zalime "hayır" demek başlı başına çok onurlu ve izzetli bir davranıştır. Mazlumder olarak söylediğiniz tüm hayırlar için tebrik-teşekkür ederim..

-şu an varolan hukuk dışı tüm sorunların altında sistem yatıyor. ve sistemi oluşturanlarda "insan" olduğu için aslında sorun "insan" sorunudur diyebilirmiyiz?

- cevabınız evetse; çocuklarımızın yeni bir mazlumdere ihtiyaç duymaması için ne gibi plan ve faaliyetleriniz var?

-haksızlığın küçüğü büyüğü olmaz zulum her yerde zulumdür!
ben birey olarak Ayhan küçüğü merak ediyorum?
- çocukluğunuzda örneğin oyun oynarken
yada anne babanıza
veya çocuklarınıza, eşinize, akrabalarınıza
hak bilincini nasıl veriyorsunuz?

yoksa (burası şaka) bizim derdimiz sistemle mi dersiniz:)??

teşekkürler...

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
25 Mart 2009, 05:22:31 ÖS 17
Üye Bilgileri
Ayhan Küçük
Üye
*

« Yanıtla #27 :»

Abdulhamit kardeş hoş bulduk. Güzel temennilerin seninde üzerine olsun.
Hesap sormak magduriyete taraf olmak anlamına geleceği gibi mağduriyetin ortadan kalkması için çözüm üretmekte taraf olmak anlamına gelir. Siyasette bu anlamda etkili bir alandır. Kötü örneklikleri heryerde görebiliriz. Siyaset zor bir iştir, Ucuz adamların etkili olduğu günümüz siyaseti ile karıştırmamak koşulu ile siyasetin olumluyorum. Güven duyabileceğim siyasetçiyi görürsemde oy veririm. Bu bir tercih meselesidir. Tarih boyunca ve günümüzdede bu konu ile ilgili farklı düşünenler olmuştur ve olmalıdırda..
25 Mart 2009, 05:27:10 ÖS 17
Üye Bilgileri
vervo
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #28 :»

sevgili vervo karikatür kursu taleplerini tekrar değerlendirebiliriz. Dernekteki arkadaşalırmızla görüşürseniz sevinirim.
Talebi olnların talebini karşılamak kadar keyifli bir şey olamamz. Ama yarı yolda bırakmak yok.  Smiley

Yok devam inşAllah
teşekkür ederim  Smiley

Cafcaf İstanbul Temsilcisi
25 Mart 2009, 05:29:42 ÖS 17
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #29 :»

Alıntı
Ucuz adamların etkili olduğu günümüz siyaseti ile karıştırmamak koşulu ile siyasetin olumluyorum. Güven duyabileceğim siyasetçiyi görürsemde oy veririm. Bu bir tercih meselesidir.Güven duyabileceğim siyasetçiyi görürsemde oy veririm.

SİZDEN BEKLEDİĞİM BİR CEVABTI. FAKAT DETAYA İNMEMİŞSİNİZ. İNSENİZ DAHA NELER YAZACAĞINIZI TAHMİN EDEBİLİYORDUM

CEVABINIZA TEŞEKKÜR EDER SAYGILAR SUNARIM
« Son Düzenleme: 25 Mart 2009, 05:30:27 ÖS 17 Gönderen: abdulhamit » Logged
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.108 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu