Haftanın Konuğu ''AYHAN KÜÇÜK''

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Önceki Konuklar > Haftanın Konuğu ''AYHAN KÜÇÜK''
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu ''AYHAN KÜÇÜK''  (Okunma Sayısı 2287 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
21 Mart 2009, 08:50:16 ÖS 20
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« :»

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
        Bu haftaki konuğumuz

Mazlumder İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı
             İlke Yayınevi Sahibi
              Hak ve Özgürlük Arayışında Mücadele Adamı
                   Yardım Kuruluşlarının Vazgeçilmez ismi

AYHAN KÜÇÜK

21 Mart 2009, 09:13:37 ÖS 21
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #1 :»

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Selamun Aleykum Ayhan Abi
Bizleri kırmayıp sitemize teşrif ettiğiniz için Allah razı olsun(buradaki adım elif karışıklık olmasın-ELAZİZLİ  Wink )

Ayhan Küçük;
1962 Trabzon-Sürmene doğumludur. 1980’de Erenköy Güneş Koleji’ni bitirdi. Yayıncılık faaliyetlerine başladı. 1989-1992 arasında Meydan Dergisi Yöneticiliği, 1992 yılında İlke Yayıncılıkta Yayınevi sahipliği yaptıktan sonra inşaat işleri ve tarım hayvancılık işletmeciliği yaptı. . Sosyal derneklerde 1999-2002 arasında MGV Üsküdar İlçe Bşk.ve 2003’ten sonra İHH İnsani Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti Bşk. görevlerini yaptı. 1994-1998 Üsküdar Anadolu, 1998-2004 Üsküdar Belediyesi Spor Kulüplerinde Yöneticilik yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Hayatımda çok özel yeri olan insanlardan biridir Ayhan Küçük...
Daha 17-18 yaşlarında (köyden indim şehre  Smiley ) istanbula geldiğimde bana yardımcı olan ilk insan...
Ve sayesinde İstanbulda saadet yıllarımı yaşadım
(8 yıl öncesine gittim valla gözlerim doldu burada keseyim en iyisi )

Ayhan Abi şuan ki faaliyetlerinizden bahseder misiniz.
Mazlumderi ,amaçlarını,icraatlerini anlatır mısınız

« Son Düzenleme: 21 Mart 2009, 10:11:21 ÖS 22 Gönderen: eliflamra » Logged
21 Mart 2009, 10:47:36 ÖS 22
Üye Bilgileri
sülfile
Aktif Üye

« Yanıtla #2 :»

Öncelikle hoşgeldiniz.
Mazlumderin kuruluş amacı insan haklarına özgürlük gelmesi için gereken mücadeleyi vermek ama hala mazlumder bir insan hakları örgütü olarak kabul edilmekten öte genelde müslüman kesimin haklarını savunuyormuş gibi algılanıyor. Bunun böyle algılanışındaki sebeplerden biri islam aleminin aşırı derecede zulme mağruz kalmasından dolayı sizin islami kesimle olan bağlarınızın daha kuvvetli olmasıdır muhakkak ama insan irdelemedende geçemiyor mevzuyu. Ben bu konuda size  dernek olarak eksiklikleriniz olduğunu düşünüyormusunuz diye sormak istiyorum, sonuçta siz tanıtımı iyi işleyen bir kurumsunuz.

İkinci olarakta insan hakları bağlamında düşündüğümüzde gizliden gizliye yaşanmış ruhsal ve fiziksel ETÖ katliamları hakkındaki yorumunuz nedir ve yargı sürecine sizin herhangi bir katkı planınız varmı?

Teşekkürler...
« Son Düzenleme: 21 Mart 2009, 10:50:07 ÖS 22 Gönderen: sülfile » Logged

Ya kalkın direnin cemaat çocuklar ölmesin, yada susun saklayın korkuları çocuklar görmesin!!!
21 Mart 2009, 11:00:16 ÖS 23
Üye Bilgileri
erbaiin
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #3 :»

Hoşgeldiniz Ayhan Bey.

Türkiye'de İslam-i hassasiyetleri gözeterek yola çıkan STK'ların,zamanla mutasyona uğradıkları söylemi hakında ne düşünüyorsunuz .?

Teşekürler.
22 Mart 2009, 09:17:35 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
FECR
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #4 :»

Foruma hoş geldiniz Ayhan Bey
Gördüğümüz üzere yıllarca insani yardım kuruluşlarının içerisinde bilfiil çalışıp hizmet etmektesiniz.Allah emeklerinizi zayi etmesin ve ecrini versin.
Şimdilik sorularımı şöyle sıralamak istiyorum:
1-Türkiyedeki yardım kuruluşları kurulmasında islami referans olarak ne öncellendi?.(Hilful Fudul olayı mı?)
2-Mazlumder'in kuruluş amacı neydi?,bu amacından sapmalar,kaymalar oldu mu?(gerek bilinçli gerekse bilinçsiz olarak).Ayrıca Mazlumder'in ilk kurucuların şu anki Mazlumder'le ilişkileri nasıl?(İhsan Arslan ki şu anda AK Parti Milletvekili. Mehmet Pamak ki şu anda İLKAV sorumlusu.) Bu kişilerle dernek arasındaki irtibatta kopukluk var mı?
3-Sudan'da Afrikalı Müslümanlara yıllardır devam eden bir zulüm var,katliam var.(Darfor'da).Yaklaşık 300.000 Afrikalı Müslümanın belli aralıklarla öldürülüğü söyleniyor.İslam Dünyasındaki sivil toplum örgütlerinin veya İslami Kanaat Önderlerinin bu konuda bir çabalarını veya İslami medyanın bu konuyu gündeme pek getirmediklerini görüyoruz.Yahudilerin Müslümanlara yönelik zulüm,katliamlarını gündeme getirirken Müslümanın Müslümana zulmünü gündeme getirmemek veya görmezden gelmek İslami kimliğimize halel getirmez mi?.Gerek İHH gerekse Mazlumder Sudan'daki olaylar hakkında şimdiye kadar bir yardım veya girişimde bulundu mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

« Son Düzenleme: 22 Mart 2009, 09:41:08 ÖÖ 09 Gönderen: FECR » Logged

Selam Hidayete Tabi Olanlara

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
22 Mart 2009, 10:59:14 ÖS 22
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #5 :»

Hoşgeldiniz Ayhan Bey!
Benim sorularım şöyle:
1-Ülkemizdeki veya dünyadaki müslümanlar insan hakları konusunda yeterince duyarlı mı ve Mazlum-der'in bu duyarlılığa katkısı nasıl oldu?
2-Türkiye'de sivil toplum örgütlerine ilgi sizce nasıl?
3-Sizce dünyada ve ülkemizde çözüm bekleyen en önemli hak ihalleleri, sorunlar, hak mücadeleleri hangileridir?
Şimdiden teşekkür ederim...
« Son Düzenleme: 22 Mart 2009, 10:59:51 ÖS 22 Gönderen: narcicegi » Logged
23 Mart 2009, 08:27:13 ÖS 20
Üye Bilgileri
serzeniş_
zemheri
Süper Aktif Üye

"Kurşuna sitemdir hislerim Ağlıyor Ellerim!"

WWW Offline
« Yanıtla #6 :»

hoşgeldiniz ayhan bey...
mazlumder nedir?
mazlum derken ne gibi kriterleri göz önüne alıyorsunuz ?
herkes mazlummudur?
haklı yada haksız ayrımı yapmadan mazlum olunabilir mi?
örnek verecek olursak israili mazlum olarak görebilir miyiz?
neden soruyorum derseniz adanadaki mazlumder başkanının bir konuşması vardı bir mitingde;
gazzeye yapılanları protesto etme adı altında toplanan kalabalığa hitap şöyleydi;
biz mazlum kimse onun yanındayız (buraya kadar normal)
israilde olsa,amerikada....
müslüman vicdanlıdır,merhametlidir iyi hoş güzelde;
israil gibi lanetlenmiş bir kavmi,bütün müslüman ülkelerine saldırıyı eğlence olarak gören bir devleti mazlum olarak görmek,görebilmek bunun açıklaması nedir?
ben anlayamıyorum,aklım,vicdanım uyuşmuyor....
hadi orayı geçtik gazze gibi bir gündemde bu cümle hatalı değilmidir?
orda kardeşlerimize kan kusturan insan dışı yaratıklar mazlum olarak gösterilebilir mi...
herşeye vicdanlıyım ,merhametliyim ama israil ve amerikaya asla....
bu bağnazlıksa öyle ...
adı herneyse....
vaktinizi aldığım için şimdiden hakkınızı helal ediniz...
selametle...

23 Mart 2009, 10:08:55 ÖS 22
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #7 :»

lanetlenen mantıkdır serzeniş
evet israilde mazlumsa ondan yanayız

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
24 Mart 2009, 08:12:49 ÖS 20
Üye Bilgileri
serzeniş_
zemheri
Süper Aktif Üye

"Kurşuna sitemdir hislerim Ağlıyor Ellerim!"

WWW Offline
« Yanıtla #8 :»

lanetlenen mantıkdır serzeniş
evet israilde mazlumsa ondan yanayız

zaten en kötüsü o....
mantık sonra direk eyleme geçiriliyor...
israilde öyle mantığa sahip hem ruh ve hem bedenen...
varmı ötesi ya....
24 Mart 2009, 10:38:52 ÖS 22
Üye Bilgileri
kardelen
Aktif Üye

« Yanıtla #9 :»

sana katılıyorum bu konuda serzeniş ...gereken yerde yanlışı doğruyu uyanık olup farketmek lazım...

bir yazar veya düşünür her söylediği ni doğru kabul edicez die bir kaide yok....kimse dört dörtlük deildir...

doğrular herkese göre deişir lakin;doğruları ayet ve sahih hadislere dayatırsak ancak gerçek doğru ortay

çıkar;

“İsrâiloğullarından kâfir olanlar, Dâvûd ve Meryem oğlu İsâ diliyle lânetlenmişlerdir Bunun sebebi söz dinlememeleri ve sınırı aşmalarıdır Onlar işledikleri kötülükten, birbirini vazgeçirmeye çalışmazlardı Andolsun yaptıkları ne kötüdür” (Maide, 5/78-79)

burda bir haddi aşma varsa ki israilde var .....;akabinde hadisi şerifde;

Sevgili Peygamberimiz (sav), bir hadis-i şeriflerinde ümmetini bu görevi yerine getirmeye teşvik ederek şöyle buyurmaktadır: “Sizden bir kimse, bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin; eğer buna gücü yetmezse diliyle değiştirsin; buna da gücü yetmezse kalbi ile buğz etsin Bu ise imanın en zayıf derecesidir”(4)
4- Müslim, İman, 78 (49); Tirmîzî, Fiten, 11 (2173); Ebû Dâvûd, Salâtü'l-Iydeyn, 248(1140)

yani suçlu bariz bir şekilde suçunudan renk veriorsa bizde bu rengi görüyorsakki_kıp kırmızı renk ...bu rengi
onalra içirmemizde gerekio....gereken şartlarda...şartda kuranın çizdiği şartlar....

haşa biz rabbimizden dahamı merhametlimiyizki rabbimizn sevmediği lanetlediğini dost edinicez ....

hayatımızı gereksiz detaylarla harcamayalım ...

lafın  özü ....;

rabbimin düşmanı düşmanım rabbimin dostu dostumdur....

bunu hayatımızn her safasında hatırlamalıyız..

25 Mart 2009, 12:13:14 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #10 :»

Gazzede gözlemlediklerinizi kısaca anlatabilir misiniz(ruh halleri nasıl Sad )

son yayınlarınız neler (ilke yayınevi)ve nasıl ulaşabilriz?
25 Mart 2009, 02:23:06 ÖÖ 02
Üye Bilgileri
Ayhan Küçük
Üye
*

« Yanıtla #11 :»

Arkadaşlar Merhaba
Öncelikle sanal ortamda oluşturulan bu güzel çaba için teşekkür etmek isterim. Emeği geçenlerin eline sağlık.

25 Mart 2009, 02:51:04 ÖÖ 02
Üye Bilgileri
Ayhan Küçük
Üye
*

« Yanıtla #12 :»

Bize imkan sunan ve sizinle sohbet imkanı sağlıyan kardeşlerede selam olsun..
Elazizli kardeşime özellikle..
Geçikme içinde sizlerden özür beyan ediyorum.
Bu aralar maalesef sürekli dış mekanlardayız. Kendimizi bir türlü sabitliyemedik..
Eliflamra dan başlamak istiyorum.
gazze den ve oradaki durumdan bahsetmemi istemiş. Biz israilin Gazze saldırıları esnasında oradaydık. Hepiniz fazlasıyla bu konuya ilişkin bir çok yorum ve haber izlemişsinizdir. Her zaman olduğu gibi duyguların aşırı galeyana getirldiği durumlarda olmuştur. bazen yardım toplama amacıyla, bazen politik gerekçelerle, bazende kraldan çok kralcılık yapma gayesiyle. Söylemek istediklerimle amacım tartışma oluşturmak değil. Muhtemelen saydıklarımın arka planında iyiniyetleri yok saymıyorum. Salt zalime karşı çıkma girişimi bile hangi halde olursa olsun erdemli bir iştir. Erdemlilikte insan olmanın gereğidir. Zaten sorun gerekliliklerin kahramanlık haline gelmesidir. gazze ve benzeri sorunlara yaklaşımımızda kurtarıcılıktan kendimizi kurtarıp yapmamız gerekenleri yaptığımıza kendimizi inandırmamız gerekir. Gazzede neler gördük. İnsanlar yapmaları gerekeni yapıyorlardı. Kadınıyla, çocuğuyla, genciyle yaşlısıyla. Kendilerine ağıt yakılmasından hiç hoşlanmıyorlardı. Kendilerine yapılan yardımlarıda yardım olarak değil insanlığın dayanışmasının gereği olarak kabul ediyorlardı.
Yayıncılık faaliyetlerimizi Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.ilkeyayincilik.com
dan takip edebilirsiniz..

25 Mart 2009, 03:17:35 ÖÖ 03
Üye Bilgileri
Ayhan Küçük
Üye
*

« Yanıtla #13 :»

Serzeniş merhaba
Klasik ifadelerle yapılan tanımlara kurumsallık deriz. Kavramlar zaman içinde biz olmaktan çıkar. çünkü kurumsallaşma dediğiniz şeyi kompleks haline getirirseniz, tanımlarınız sizi temsil etmekten öte bir anlam taşımaya başlar. Türkiyede ve dünyada insan hakları alanı bu anlamda kendi dilini henüz oluşturabilmiş alanlardan değildir. Kendi kendime sorarım hep, peki hangi alanda kendi dilimizi oluşturabildik.  !!??? Bana göre tatmin edici bir cevap vermek zor. Bu şu anlama gelmemeli yani "biz müslümanlar ne kadar yetersiz ve donanımsızız". Hayır söylemek istediğim bu değil. Biz ve öteki arasındaki farkı vurgulamak için söylüyorum. Başkası 'dokuz' hata yapar 'bir' olumlulukla 'dokuz' hatayı kapatır. Biz ise 'bir' hata yaparız 'dokuz' olumlukla 'bir' hatayı kapatamayız.. Biz yani müslüman toplumdan beklentinin çıtası bu kadar yüksektir.
Sorunuzda ki hassasiyeti anlıyorum. Bazen sözler maksadın dışında anlaşılabiliyor. Sistemi  temsil eden ifadelerin bireyle ilgili kullanılmasında kaynaklanıyor. ABD zalim bir devlettir, ama  ABD vatandaşlarının tamamı için aynı şeyi söyleyemeyiz.. Sistemlere yüklediğimiz anlamaları kişilere yansıtamayız..
Eyvallah kardeş..

25 Mart 2009, 03:37:16 ÖÖ 03
Üye Bilgileri
Ayhan Küçük
Üye
*

« Yanıtla #14 :»

Narçiceği iyi geceler (Çünkü cevabımı gece yazıyorum)

Mazlumder olmadan öncede Türkiyede ve dünyada müslümanlar insan haklarına duyarlıydı. Birey olarak insan hakları yani "öteki" dediğimiz bizim için hep önemli olmuştur. Müslümanlığımızın en önemli kısmıdır başkasının hukukunu korumak. Yıllara hatta tarihe gittiğinizde bunu görebiliriz. Mazlumder bireyin bencilleştiği bu dönemde bunu hatırlatmaya çalışmıştır. Bazen kabul etmek lazım telafisi zor olan hatalarda yapmıştır, bütün yapılarımızda olduğu gibi.
Türkiyede sivil toplum daha doğrusu birliktelik adına yapılan işlere katılım oldukça zayıf. Dedim ya BENCİL olduk.
Özellikle son yıllardaki dünyevi imkanlara sahip oluş, bizi birazın ötesinde bozdu..
Bugün dünyada bence en önemli insan hakları sorunu Adalet dediğimiz şeyin unutulması.. Adalet ve adil olamak... bunu konuşmak lazım.. inşallah ileriki günlerde.. Buradayız artık.. görüşmek üzere..

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.076 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu