KAHIR OLASI NASIL BİR ÖLÇÜ KULLANDI !

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > KUR´AN-I KERİM (Bilgi Platformu) > Kur´an-ı Kerim (Moderatör: Yonetim) > KAHIR OLASI NASIL BİR ÖLÇÜ KULLANDI !
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: KAHIR OLASI NASIL BİR ÖLÇÜ KULLANDI !  (Okunma Sayısı 471 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
07 Ocak 2009, 02:13:42 ÖS 14
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« :»

Ankebut 29/50. "Ona Rabbinden (başkaca) mucizeler indirilmeli değil miydi?" derler. De ki: Mucizeler ancak Allah'ın katındadır. Ben ise sadece apaçık bir uyarıcıyım.

51. Kendilerine okunmakta olan Kitab'ı sana indirmemiz onlara yetmemiş mi? Elbette iman eden bir kavim için onda rahmet ve ibret vardır.

EVET, ONLARA YETMİYOR MU ? MUCİZE İSTEKLERİNE EN GÜZEL CEVABI VERMİYOR MU ?

Madem ki , İllaki mucize mucize ve mucize olsun , BİZE MUCİZE GÖSTER diyor, mucize istiyorsunuz, işte size karşınızda duran mucize. Kuran mucizesi ( Ayetleri )

Size okunmakta olan bu kuranı Hakimi Peygamberimiz Hz Muhammede indirmekle ALLAH EN BÜYÜK MUCİZELERİNDEN BİRİNİ GÖSTERMİŞTİR.

İşte bu kuran kitabı Allahın en büyük AYETİ ( mucizesi ) olmaktadır ki, ama siz bunun farkında değilsiniz. İnsanı acz içerisinde bırakan bir mucizesi ki siz bunun asla bir benzerini ortaya koyamıyorsunuz

O halde haydi akıl edin, düşünün ve ibret alın. Akıl edeceğiniz akıl ile ve İlim ile, bilimsel gerçeklerle onun nasıl bir mucize olduğu hakkında araştırma yapın, onun Allahtan gelme bir kitap olduğunun idrak edin ki, en büyük mucize bu olmaktadır.

Onun ayetleri şüphesiz onun Allahtan gelme kitab olduğunu doğrular. Yeter ki, ölçüyü hak ile doğru tutun. Değerlendirmeyi hak ile yapın. Göreceksiniz ki bu apaçık Allah kelamından oluşan hak kitaptır

KAHIR OLASI NASIL BİR ÖLÇÜ KULLANDI !

MÜDDESSİR

16 Hayır, hayır! O ayetlerimize inatla karşı çıkıyor.

17- Onu sarp bir yokuşa saracağım.

18- O düşündü ve ÖLÇTÜ, BİÇTİ bir değerlendirme yaptı.

19- Kahrolası, nasıl da (nasıl ölçü, biçti ) bir değerlendirme yaptı ? ( Nasıl bir ölçü ve hangi ölçüyü kullandı da....)

20- Bir daha kahrolası, nasıl bir değerlendirme yaptı?

21- Sonra baktı,

22- Sonra suratını astı ve kaşlarını çattı.

23- Sonra yüz çevirdi, büyüklük tasladı.

24- Ve dedi ki; "Bu Kur ân eskilerden aktarılan bir büyüdür.

25- O kesinlikle insan sözüdür."

26- Onu Sakar a atacağım.

27- "Sakar" nedir, biliyor musun?

28- Geride hiçbir şey bırakmaz, ondan hiçbir şey kurtulmaz.

29- Bütün insanların dikkatlerini üzerinde yoğunlaştırır.

30- On dokuz tane görevlisi vardır.

« Son Düzenleme: 07 Ocak 2009, 02:25:13 ÖS 14 Gönderen: abdulhamit » Logged
20 Ocak 2009, 11:10:20 ÖS 23
Üye Bilgileri
hanif_bir_kul
Daimi Üye
**

« Yanıtla #1 :»

S.a
Abdulhamit kardeşim izninizle sizin fikrinizi  sormak istiyorum  19 konusunda  aşağıda ki ayetten yola çıkmakta dır lar  sizin fikrinizi sorayımdedim

SAYGILARIMLA
21 Ocak 2009, 04:19:31 ÖS 16
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #2 :»

Alıntı
S.a
Abdulhamit kardeşim izninizle sizin fikrinizi  sormak istiyorum  19 konusunda  aşağıda ki ayetten yola çıkmakta dır lar  sizin fikrinizi sorayımdedim

DEĞERLİ HANİF_BİR_KUL KARDEŞİM, KURAN MUCİZELERİNDEN BİRİ DE MATEMATİKSEL MUCİZESİDİR Kİ, BU PEK ÇOK AYETLER DE KENDİNİ GÖSTERİR

Besmele’nin neden "Bismillahirrahmanirrahim" şeklinde olduğu, neden "Bismihisubhanehu" veya "Bismihuazizulkerim" veya Allah’ın diğer isimlerinden oluşmadığı, bu isimlerin kullanılmasının hikmetlerinin en azından bir kısmı, 19 mucizesi sayesinde anlaşılmıştır. Dünya’nın en çok tekrarlanan kelime topluluğunun mucizevi niteliği iyice açığa çıkmıştır.

KURAN İNSAN SÖZ DEĞİLDİR AYET İFADESİ VE ONA CEVAB SÖZÜ DE 19 OLARAK KODLANMIŞTIR

Bu mucizenin tesadüfen oluşmasının da, insan gücüyle oluşturulmasının da imkansızlığını ortaya koymaktadır. Bu da Müddessir Suresi’nde "Bu sadece bir insan sözüdür." (74- Müddessir Suresi 25) diyen kişiye neden 19’la cevap verildiğini göstermektedir.

MADEM Kİ, ÖYLE ( Yani siz KURAN sadece İnsan sözü diye mi söylersiniz öyle mi ! ) ÖYLESE HAYDİ BAKALIM SİZ DE ONUN BENZERİ ÖYLE BİR KİTAP GETİRİN Kİ İÇİNDE 19 KODLANMIŞ OLSUN.

DEĞERLİ KARDEŞİM, BEN KURANDAKİ 19 MUCİZESİNİ İNCELEDİM VE GERÇEK OLDUĞUNU GÖRDÜM
İSTERSENİZ DAHA DETAYLI OLARAK AYETLERDEN ÖRNEK VEREREK DE KONUYU PEKİŞTİREBİLİRİM. 

Saygılar

« Son Düzenleme: 21 Ocak 2009, 04:21:56 ÖS 16 Gönderen: abdulhamit » Logged
21 Ocak 2009, 04:49:17 ÖS 16
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #3 :»

Alıntı
DEĞERLİ KARDEŞİM, BEN KURANDAKİ 19 MUCİZESİNİ İNCELEDİM VE GERÇEK OLDUĞUNU GÖRDÜM
İSTERSENİZ DAHA DETAYLI OLARAK AYETLERDEN ÖRNEK VEREREK DE KONUYU PEKİŞTİREBİLİRİM

ANKEBUT 51. Kendilerine okunmakta olan Kitab'ı sana indirmemiz onlara yetmemiş mi? Elbette iman eden bir kavim için onda rahmet ve ibret vardır.

BU KURANI İNDİRMEMİZ ONLARA YETMEDİ Mİ ? HANİ HANİ MUCİZE MUCİZE DEYİP DURUYORSUNUZ, DİYORDUNUZ DA...

İŞTE SİZE KURAN MUCİZESİ ARAŞTIRIN, İNCELEYİN Kİ ONDA AKILLARA DURGUNLIK VERECEK PEK ÇOK MUCİZELER GÖRECEKSİNİZ.

İŞTE ALLAHIN YEMİNLE SÖYLEDİĞİ SÖZ

İSRA-88: De ki: “Andolsun, insanlar ve cinler bu Kur’an’ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine de destek olsalar, yine onun benzerini getiremezler.”

İSRA-88: Ey Muhammed! De ki: «Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler bu Kur'ân'ın benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine yardımcı olsalar bile, yine onun bir benzerini meydana getiremeyeceklerdir.»
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2009, 04:51:04 ÖS 16 Gönderen: abdulhamit » Logged
22 Ocak 2009, 04:03:37 ÖS 16
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #4 :»

İŞTE ALLAHIN YEMİNLE SÖYLEDİĞİ SÖZ

İSRA-88: De ki: “Andolsun, insanlar ve cinler bu Kur’an’ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine de destek olsalar, yine onun benzerini getiremezler.”

İSRA-88: Ey Muhammed! De ki: «Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler bu Kur'ân'ın benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine yardımcı olsalar bile, yine onun bir benzerini meydana getiremeyeceklerdir.»

NASIL MEYDANA GETİRECEKLERE NEYE GÖRE VE HANGİ ÖLÇÜYE GÖRE...

BU MEYDAN OKUYUŞ NEYE GÖREDİR ? HANGİ ÖLÇÜYE GÖREDİR ?

KAHIR OLASI NASIL DA BİR ÖLÇÜ KULLANDI (Müdessir-19 )
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2009, 04:08:20 ÖS 16 Gönderen: abdulhamit » Logged
22 Ocak 2009, 04:18:22 ÖS 16
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #5 :»

BAKARA-23: Eğer kulumuza (Muhammed’e) indirdiğimiz (Kur’an) hakkında şüphede iseniz, haydin onun benzeri bir sûre getirin ve eğer doğru söyleyenler iseniz, Allah’tan başka şahitlerinizi çağırın (ve bunu ispat edin).

BAKARA- 24: Eğer, yapamazsanız -ki ASLA hiçbir zaman yapamayacaksınız- o hâlde yakıtı insanlarla taşlar olan ateşten sakının. O ateş kâfirler için hazırlanmıştır.

KAHIR OLASI NASIL DA BİR ÖLÇÜ KULLANDI (Müdessir-19 )

MÜDESSİR 18- O düşündü ve ÖLÇTÜ, BİÇTİ bir değerlendirme yaptı.

19- Kahrolası, nasıl da (nasıl ölçü, biçti ) bir değerlendirme yaptı ? ( Nasıl bir ölçü ve hangi ölçüyü kullandı da....)

20- Bir daha kahrolası, nasıl bir değerlendirme yaptı?

21- Sonra baktı,

22- Sonra suratını astı ve kaşlarını çattı.

23- Sonra yüz çevirdi, büyüklük tasladı.

24- Ve dedi ki; "Bu Kur ân eskilerden aktarılan bir büyüdür.

25- O kesinlikle insan sözüdür
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2009, 04:19:46 ÖS 16 Gönderen: abdulhamit » Logged
22 Ocak 2009, 04:48:24 ÖS 16
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #6 :»

Alıntı

KAHIR OLASI NASIL DA BİR ÖLÇÜ KULLANDI (Müdessir-19

ŞİMDİ BİR İNANMAYAN BİZE DESE Kİ, MADEM Kİ, KURAN HAYDİ HODRİ MEYDAN DİYOR . O HALDE BEN YAZARIM DİYE İDDALI CEVAB VERİRSE ONA HANGİ YÖNÜ İLE YAZAMASINI SÖYLEYECEĞİZ.

HANGİ BELİRLENEN ÖLÇÜYE GÖRE YAZMASINI İSTEYECEĞİZ .

MADEM Kİ, KURAN BİZE KAHR OLASI NASIL BİR ÖLÇÜ KULLANDI DİYORSA,

ONUN ÖLÇÜSÜ NEDİR. YANİ MUCİZESELLİĞİNE KONU OLACAK ÖLÇÜ NEDİR ?
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2009, 04:51:05 ÖS 16 Gönderen: abdulhamit » Logged
23 Ocak 2009, 02:21:37 ÖS 14
Üye Bilgileri
hanif_bir_kul
Daimi Üye
**

« Yanıtla #7 :»

S.A
Abdulhamit kardeşim sağ ol cevap olarak yazdıklarına ben zaten kuranın baştan başa Allah indirmesi ve mucizevi bir kitap Erişilmesi Zor Bir insanın kendi eliyle yazabileceği imkansız onda içbir şüpe yokki o Allah indirmesidir. ben bunu kastetmemiştim 19kodlamasından çıkılarak gelecekte olanları bilmegibi yani senin anlayacağın ömer çalık gibi medyumluk taslayanların sözlerine intibar ediliyor ben bunu kastetmiştim doğruluk yanının olup olmadığını sormuştum..

ben 4 ayrı konuda çalışmalarım var sizinde fikrinizi alacam cevap olarak verdiğiniz için Ayrıca teşekkür ederim SELAMETLE KALIN..

SAYGILARIMLA
hanif
23 Ocak 2009, 02:33:53 ÖS 14
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #8 :»

Alıntı
ben bunu kastetmemiştim 19kodlamasından çıkılarak gelecekte olanları bilmegibi yani senin anlayacağın ömer çalık gibi medyumluk taslayanların sözlerine intibar ediliyor ben bunu kastetmiştim doğruluk yanının olup olmadığını sormuştum..

DEĞERLİ KARDEŞİM SORUNUZU ŞİMDİ DAHA İYİ ANLADIM.

Ömer çalık Kardeşimiz  de kuranın  mucizeselliğini ilimle kanıtlar ve bu ilmi de kurandan çıkarttığı matematiksel kodlarla ulaşmayı hedefliyor. Ama dikkat ki, onun kullandığı yöntem de 19 kodlaması yok . Ve apayrı bir matematiksel yöntem kullanarak kurandaki gelecek bazı önemli olaylara yorum getirmiştir. Bazıları tuttu fakat kendi de henüz araştırma halinde ki daha pek çok eksikleri var. Yani tamamen yöntemi kesin doğru yöntem o da diyemiyor.
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2009, 02:35:54 ÖS 14 Gönderen: abdulhamit » Logged
23 Ocak 2009, 02:52:40 ÖS 14
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #9 :»

SONUÇ olarak şöyle diyebilirim ki, kurandan yola çıkarak gelecekteki önemli olaylara teşhis koymak ve bu olayları önceden bilmek, ÇOK İDDiALI VE KARMAŞIK İŞLERDENDİR. GAYB BİLGİSİNİ ANCAK ALLAH BİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR VE ONUN BİZE BİLDİRDİĞİ GAYB HABERLERİ DE VAR. AÇIK OLARAK BİLDİRMEDİĞİ HER ZAMAN TARTIŞILIR
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2009, 03:01:11 ÖS 15 Gönderen: abdulhamit » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.063 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu