Hz.Muhammed s.a.v. İman etmeyen Cennete giremez

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > PEYGAMBERLER ve Örnek Şahsiyetler (Bilgi Platformu) > Peygamber Efendimiz S.A.V (Moderatör: Yonetim) > Hz.Muhammed s.a.v. İman etmeyen Cennete giremez
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Hz.Muhammed s.a.v. İman etmeyen Cennete giremez  (Okunma Sayısı 355 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
25 Aralık 2008, 09:31:46 ÖS 21
Üye Bilgileri
Hatice-tul Kubra
Daimi Üye
**

« :»

H.z Muhammed s.a.v. inanmayan Müslüman olamaz, Cennete giremez.

Kuran-ı kerim baştan sona kadar Muhammed (s.a.v.)e iman edip uymayı emrediyor, uymayan Müslüman olamaz, kâfir olur buyuruyor.

İşte bazı âyet-i kerime mealleri:

(ALLAHa ve Resulüne itaat edin!) [Enfal 20]

(Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun!) [Nur 54]

(ALLAH ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir.) [Ahzab 71]

(Resule itaat eden, ALLAHa itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(De ki, ALLAHa ve Peygambere itaat edin! Eğer [uymayıp] yüz çevirirlerse, [kâfir olurlar] Elbette ALLAH kâfirleri sevmez.) [Al-i İmran 32]

(ALLAH ile resullerinin arasında farklı bir yol tutmak isteyenler kâfirdir.) [Nisa 150,151]

(Biz her peygamberi kendisine itaat edilsin diye gönderdik.) [Nisa 64]

(ALLAH ve Resulüne itaat eden Cennete, isyan eden Cehenneme gider.) [Nisa 13,14]

(ALLAHa ve Resulüne inanmayan [kâfir olur] kâfirler için de çılgın bir ateş hazırladık.) [Feth 13]

(ALLAHa ve Resulüne karşı gelen, apaçık bir sapıklıktadır.) [Ahzab 36]

(ALLAHa ve Resulüne karşı gelen, bilsin ki, ALLAHın azabı çok şiddetlidir.) [Enfal 13]

(Aralarında hüküm verilmek üzere ALLAHa ve Peygambere çağırıldıkları vakit: Müminler, İşittik, itaat ettik derler, işte kurtuluşa erenler bunlardır.) [Nur 51]

(ALLAH ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih, seçme hakkı kalmaz.) [Ahzab 36]

(O Peygamber, güzel, temiz şeyleri helal, çirkin, pis şeyleri haram kılar.) [Araf 157]

(Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!) [Haşr 7]

(O, [Resulüm] vahiyden başkasını söylemez.) [Necm 3,4]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Resulullah (s.a.v.), Kuran-ı kerimi açıklayarak, imanı şu şekilde tarif etmiştir:

(İman; ALLAHa, meleklere, kitaplara, peygamberlere, ahiret gününe [yani Cennete, Cehenneme, hesaba, mizana], kadere, hayrın ve şerrin ALLAHtan olduğuna ölüme, öldükten sonra dirilmeye, inanmaktır.) [Buhari, Müslim, Nesai]

Mümin olmak için bütün peygamberlere inanmak gerekir. Yahudiler ve Hıristiyanlar, diğer küfürleri bir yana, Muhammed (s.a.v.)e inanmadıkları için de kâfir oluyorlar.

İbni Abidin hazretleri buyuruyor ki: İman edilecek şeylerden birine bile inanmayan kimse, (La ilahe illALLAH Muhammedün resulullah) dese de, Müslüman olmaz. Amentüdeki altı şeye inanan ancak Müslüman olur. (R.muhtar)

Resulullaha (s.a.v.)uymakla ilgili hadis-i şeriflerden birkaçı da şöyledir:

(ALLAHtan başka ilah olmadığına ve benim de, Onun kulu ve resulü olduğuma şehadet eden, Cennete girer.) [Deylemi]

(ALLAHın Rab, benim de peygamber olduğuma kesin olarak inanana, Cehennem haram olur.) [Hakim]

(Beni duyup da iman etmeyen Yahudi ve Hıristiyan [ve diğer kâfirler] elbette Cehenneme girecektir.) [Hakim]

(Cennete sadece Müslüman olan girer.) [Buhari, Müslim]

خديجة سلطان
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.055 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu