Haftanın Konuğu ''KEVSER ÇAKIR''

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Önceki Konuklar > Haftanın Konuğu ''KEVSER ÇAKIR''
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu ''KEVSER ÇAKIR''  (Okunma Sayısı 1518 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
21 Aralık 2008, 10:32:27 ÖS 22
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« :»

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Bu Haftanın Konuğu;

Söze; “Yazmam gereken çok şey var” diyerek başlayan

Geleceğin Güçlü Kalemlerinden

İdp Yazarlarımızdan Değerli Arkadaşımız

KEVSER ÇAKIR
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2008, 10:41:44 ÖS 22 Gönderen: TaLiA » Logged
21 Aralık 2008, 10:46:59 ÖS 22
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #1 :»

hayırlı olsun inşallah...

sevgili Kevser;

sorulara geçmeden önce kendini kısaca tanıtır mısın?
21 Aralık 2008, 11:07:25 ÖS 23
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

Ben de ilk soruyla bağlantılı olarak;

İçinde bulunduğun veya bulunacağın(ız) faaliyetler, projeler hakkında bir tanıtım sunabilirsen çok seviniriz Smiley

22 Aralık 2008, 12:33:07 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #3 :»

Can Kevser Öncelikle bu sayfaya Hoşgeldin.
Mücadele ne demek diye sormak istiyorum.. bu özel bi soru...size özel bir soru kevserin dünyasında ki karşılığını merak ediyorum...
Cihad -mücadele- yada ilke ve kimlik sahibi olmanın bedelini öderken yalnız kalmanın , küskünlüğünü yaşadınız mı?. yada şöyle olsun , edebiyatı bol(lafı çok) ların sessizliği sizde yankı yaptı mı?. yoksa hayır böyle bişey yaşamadım mı diyorsunuz?
ve açıklanan (ifşa olunan ) bir duruştan sonra bazı çevrelerce ortamlardan soyutlandınız mı?

Allah Razı Olsun

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
22 Aralık 2008, 12:37:29 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
hattabhamza
Aktif Üye

şirkten boşanıp,şehadetle nişanlanmak

« Yanıtla #4 :»

Hoşgeldiniz Kevser Çakır,
Sizi ve Nuray Canan Bezirgan'ı kınayıcının kınmasından korkmadan,Faih Altaylı'nın Teke Tek programında, yaptığınız açıklamalardan dolayı tebrik ederim.
Bununla birlikte islami camiada bazılarından yükselen-Ne işleri varmış o adamın programında, o adamın amacı belli- gibi sözleri söyleyenleri de kınadığımı belirtmek isterim

Halil İncekara
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2008, 12:38:23 ÖÖ 00 Gönderen: hattabhamza » Logged

Kan; Toprağın, Ter; Ekmeğin, Gözyaşı; Yüreğin Bereketidir...
22 Aralık 2008, 12:29:08 ÖS 12
Üye Bilgileri
erbaiin
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #5 :»

hoşgeldiniz Kevser Çakır.

"En büyük ego bile tatmin edilmek ister."  sözü sizin dünyanızda nasıl bir karşılık buluyor...?
23 Aralık 2008, 12:53:49 ÖS 12
Üye Bilgileri
Kevser ÇAKIR
idp yazarı
*

Bütün gelmeler gitmek için...

« Yanıtla #6 :»

Hoşbulduk arkadaşlar:)

Sorular gelmiş hepsini kısaca yanıtlamaya çalışayım inşallah. Kendimi kısaca tanıtmam gerektiği sorusuna net bir cevap verebilir miyim bilmiyorum. Ama şöyle özetlemek mümkün, siyaset bilimi 3.sınıfta okuyan müslüman bir öğrenciyim öncelikle.
Sonra inatçı olduğum söylenir, bir de hayalperest biriyim tabi bu durum idealist olmakla eşdeğer mi bilemiyorum, bu anlamda kafam karışık:) Bölümümden de anlaşılacağı üzere genelde tarih, özelde ortadoğu sorunu ilgi alanımdır.
Şimdilik bundan öte bir tanımlama yapabilir miyim bilmiyorum.

Vurulmuşum
Dağlarin kuytuluk bir boğazinda
Vakitlerden bir sabah namazinda
Yatarim
Kanli,upuzun.
23 Aralık 2008, 01:06:28 ÖS 13
Üye Bilgileri
Kevser ÇAKIR
idp yazarı
*

« Yanıtla #7 :»

İçinde bulunduğun veya bulunacağın(ız) faaliyetler, projeler hakkında bir tanıtım sunabilirsen çok seviniriz

İçinde bulunduğum faaliyetlerden kısaca bahsedebilirim. Öncelikle çocukluğumdan beri-ailemin kurulmasında da etkin olması sebebiyle- Özgür-Der gönüllüsüyüm. İkinci olarak İstanbul Bilgi Üniversite'sinde müslüman arkadaşlarla birlikte kurduğumuz Özgür Açılım Platformu'nun başkanlığını yapıyorum, aynı zamanda timeturk haber merkezinde staj yapıyorum:)

Elimden geldiğince sisteme muhalif olan tüm eylemlere katılırım. Bunların çoğunu Özgür-Der yapıyor zaten, bunun yanı sıra bazen genç
sivillerin eylemlerine de katılıyorum. Vaktim oldukça katılmaya çalışıyorum. Platform olarak da çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Kitap çalışmaları, söyleşiler, fotoğraf sergileri gibi bir çok şey düzenledik şimdiye kadar. Müslümanız kalkıp silkinmek lazım, elimizden geldiğince, dilimizin döndüğünce... Hz. İbrahim'in atılacağı ateşe su dökmeye giden karıncalar misaliyiz. Allah kabul etsin ne diyelim?
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2008, 05:21:09 ÖS 17 Gönderen: Kevser ÇAKIR » Logged

Vurulmuşum
Yatarim
Kanli,upuzun.
23 Aralık 2008, 01:25:01 ÖS 13
Üye Bilgileri
Kevser ÇAKIR
idp yazarı
*

« Yanıtla #8 :»

Can Kevser Öncelikle bu sayfaya Hoşgeldin.
Mücadele ne demek diye sormak istiyorum.. bu özel bi soru...size özel bir soru kevserin dünyasında ki karşılığını merak ediyorum...
Cihad -mücadele- yada ilke ve kimlik sahibi olmanın bedelini öderken yalnız kalmanın , küskünlüğünü yaşadınız mı?. yada şöyle olsun , edebiyatı bol(lafı çok) ların sessizliği sizde yankı yaptı mı?. yoksa hayır böyle bişey yaşamadım mı diyorsunuz?
ve açıklanan (ifşa olunan ) bir duruştan sonra bazı çevrelerce ortamlardan soyutlandınız mı?

Allah Razı Olsun

Mücadelenin anlamını herkesin kendi alanında yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışmak olarak özetleyebilirim. Kimileri Gazze'de, Beyrut'ta, Bağdat'ta cihad ederken, kimileri de Tunus'ta, Türkiye'de, İngiltere'de cihad (mücadele ediyor)... Cihad'ın anlamının sadece eline silah alıp savaşmak olduğunu düşünmüyorum, İslami kaygılar taşıyan ve topluma diliyle, eliyle, eylemiyle, yazısı ile ya da en azından davranışlarıyla örneklik eden herkesin mücadele ettiğini düşünüyorum. Türkiye'de cihad; başörtü sorununa direnmek, sistemi yanlışlarına müdahale etmek, yozlaşmışlığa itiraz etmek olarak da görülebilir. Bu anlamda mücadelenin topluma, coğrafyaya ve hatta kişiye göre değiştiğini düşünüyorum. Kimileri başörtü sorunundan dolayı ailesine karşı gelmiştir okumamıştır, kimisi başörtülü okuma imkanı bulmuştur fakat çevresinde imkanlarına göre mücadelesine devam etme çabasındadır. Kısaca bence mücadele ve cihad budur:)

Vurulmuşum
Yatarim
Kanli,upuzun.
23 Aralık 2008, 01:59:56 ÖS 13
Üye Bilgileri
Kevser ÇAKIR
idp yazarı
*

« Yanıtla #9 :»

Hoşgeldiniz Kevser Çakır,
Sizi ve Nuray Canan Bezirgan'ı kınayıcının kınmasından korkmadan,Faih Altaylı'nın Teke Tek programında, yaptığınız açıklamalardan dolayı tebrik ederim.
Bununla birlikte islami camiada bazılarından yükselen-Ne işleri varmış o adamın programında, o adamın amacı belli- gibi sözleri söyleyenleri de kınadığımı belirtmek isterim

Halil İncekara

Tebriğiniz için teşekkür ederim. Ama ben Teke Tek olayının çok ciddi bir imtihan olmadığı düşüncesindeyim. Bunu mütevazi olmak adına söylemiyorum. Bize programdan sonra söylenen çok şey oldu. Kimi oldukça olumlu şeylerdi, kimi kınama da içeren tatsız şeylerdi, kimisi de var ki yapıcı ve eksiklerden bahseden eleştirilerdi, kendi adıma söylüyorum bu tür eleştirilerin kendimi geliştirmeye çalışma arzumun artmasında etkisi büyük oldu. Süreçte aldığımız eleştirilerden laik ve kemalist kesimden gelenlere ise zaten hiç aldırmadık. Onlar istedikleri kadar küfretsinler, ağızlarıyla gerçekleri örtemezler, inşallah bunun bilincindeyiz.

Aynı duruşu başka ve daha mühim bir konuda gerçekleştirmiş olsaydık, belki tebriği hakederdik. Ama tekrar hepinize çok teşekkür ederim. Bir çoğunuz yanımızda oldunuz, belki bu baskıları sorun olarak görmeyişimizin en büyük sebebi siz müslüman kardeşlerimizsiniz hepinizden Allah razı olsun duasıyla...
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2008, 05:15:47 ÖS 17 Gönderen: Kevser ÇAKIR » Logged

Vurulmuşum
Yatarim
Kanli,upuzun.
23 Aralık 2008, 02:01:38 ÖS 14
Üye Bilgileri
Kevser ÇAKIR
idp yazarı
*

« Yanıtla #10 :»

hoşgeldiniz Kevser Çakır.

"En büyük ego bile tatmin edilmek ister."  sözü sizin dünyanızda nasıl bir karşılık buluyor...?

Muhakkak doğru bir söz ne denir bilmiyorum. Tabi bu bize ise, muhakkak biz de nefis taşıyoruz...

Selamlarımla
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2008, 03:52:18 ÖS 15 Gönderen: Kevser ÇAKIR » Logged

Vurulmuşum
Yatarim
Kanli,upuzun.
23 Aralık 2008, 02:02:36 ÖS 14
Üye Bilgileri
Kevser ÇAKIR
idp yazarı
*

« Yanıtla #11 :»

Serender bu arada sana sıcak bir karşılık veremedim kusura bakma, acele iş oldu biraz:)

Hoşbulduk kardeşim... Hepinize teşekkür ederim.

Vurulmuşum
Yatarim
Kanli,upuzun.
23 Aralık 2008, 03:08:26 ÖS 15
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #12 :»

est. gayet güzeldi. Allah Razı Olsun...

-hangi yazarları -daha çok- okuyorsun. ?

(hani yeni eseri çıktığında hemen aldığımız özele takip ettiğimiz yazarlar varya onu soruyorum)

-Siyaset bilimini özellikle mi tercih ettin ? mezun olduktan sonra neler planlıyorsun. (bölümünüzle alakalı) bunu şunun için soruyorum . benim hazırlandığım dönemlerde müslüman kesim özellikle bazı bölümlerden kaçınırlardı. şimdi ki genç sanki daha farklı düşünüyor. o bölümle alaklı geleceği nasıl tahayyül ediyorsunuz?

-hadi diyelim başörtüsü sorunu çözüldü. bu sefer sizce hala meşru olur mu siyasi bir kariyer?(milletvekili -bakan gibi)

ve minicik bir düzeltme erbain kardeş taş atmamıştır... kendisini gayet olgun vede samimi biliriz. su-i zanda bulunmayacaktır. hale açıkca bunu ifşa edtmeyecek olgunluktadır...

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
23 Aralık 2008, 05:07:51 ÖS 17
Üye Bilgileri
Kevser ÇAKIR
idp yazarı
*

« Yanıtla #13 :»

est. gayet güzeldi. Allah Razı Olsun...

-hangi yazarları -daha çok- okuyorsun. ?

(hani yeni eseri çıktığında hemen aldığımız özele takip ettiğimiz yazarlar varya onu soruyorum)

-Siyaset bilimini özellikle mi tercih ettin ? mezun olduktan sonra neler planlıyorsun. (bölümünüzle alakalı) bunu şunun için soruyorum . benim hazırlandığım dönemlerde müslüman kesim özellikle bazı bölümlerden kaçınırlardı. şimdi ki genç sanki daha farklı düşünüyor. o bölümle alaklı geleceği nasıl tahayyül ediyorsunuz?

-hadi diyelim başörtüsü sorunu çözüldü. bu sefer sizce hala meşru olur mu siyasi bir kariyer?(milletvekili -bakan gibi)

ve minicik bir düzeltme erbain kardeş taş atmamıştır... kendisini gayet olgun vede samimi biliriz. su-i zanda bulunmayacaktır. hale açıkca bunu ifşa edtmeyecek olgunluktadır...

İyiki böyle bir açıklama yaptın Serender, Erbain'den de özür dilerim bu durumda, hüsn-ü zanda bulunmalıydım belki.

İlk olarak, klasikleri okumayı çok seviyorum, ayrıca bölümümle alakalı kitapları okumaktan da keyif alıyorum. Bunların dışında İslami kitaplar okuyorum, özellikle ekin yayınları:) Ama bir isim vermek doğru olur mu bilmem, yazarlarımıza haksızlık etmeyelim. Haksöz'ü takip ediyorum, Umran, Doğu, Gerçek Hayat, Kur'an Nesli ve tabi ki Genç Nabız gibi okuduğum dergiler var. Ve açıkçası yaşadığımız çağda öğrenim sürecinin sadece kitaplarla gerçekleştiğini düşünmüyorum. Artık sinema bile eğitim sürecine dahil ediliyor:)

Siyaset Bilimi'ni özellikle tercih ettim. Ortadoğu Uzmanı olmayı istediğim için bu bölümü seçtim. Aslında evet müslümanlar bu tür bölümleri tercih etmekten genellikle kaçınıyorlar ama tamamen anlamsız bölümler de seçmemişler örneğin bir ara müslüman öğrenciler sosyolojiyi daha çok tercih etmişler, şu anda da sanırım piskoloji tercih ediliyor. Ama Siyaset Bilimi'nin tercih edilmemesinin bir kaç sebebi olabilir diye düşünüyorum. Bunlardan biri kişinin Siyaset Bilimi'nin konularına ilgi duymuyor olması olabilir. Bir diğeri bölümün zor olması olabilir. Bir diğeri de Siyaset Bilimi'nin siyasal bilgiler ile aynı şey olduğu sanılıyor olabilir. Ama müslümanların tercih etmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Ben bölümümde tek başörtülü öğrenciyim mesela:)

Geleceğe ilişkin planlarımız var tabiki. Mezun olduktan sonra iyi bir arapça eğitimi almayı amaçlıyorum. Yurt dışı bu açıdan önem kazanıyor. Bunun dışında ileriki dönemlerde amacım; siyasi belgeseller hazırlamak, Ortadoğu Uzmanlığı konusunda kendimi geliştirmek olarak özetlenebilir. Siyasi bir kariyer hiç bir zaman düşünmedim, yani yasak çözülse dahi bakanlık vb bir kurumda çalışmayı düşüneceğimi de sanmıyorum. Çünkü bizim tek sorunumuz başörtüsü sorunu değil aynı zamanda sistem sorunu var.

Sistem algısı değişirse o zaman düşünülebilir. Ama ben siyasetçi olacak biri gibi gözükmüyorum en azından şimdilik:)

« Son Düzenleme: 23 Aralık 2008, 05:11:45 ÖS 17 Gönderen: Kevser ÇAKIR » Logged

Vurulmuşum
Yatarim
Kanli,upuzun.
24 Aralık 2008, 05:47:38 ÖS 17
Üye Bilgileri
hattabhamza
Aktif Üye

şirkten boşanıp,şehadetle nişanlanmak

« Yanıtla #14 :»

Öncelikle çocukluğumdan beri-ailemin kurulmasında da etkin olması sebebiyle- Özgür-Der gönüllüsüyüm.

O zaman Yılmaz Çakır ağabeyle yakınlık dereceniz var mı diye sorabilirim

Kan; Toprağın, Ter; Ekmeğin, Gözyaşı; Yüreğin Bereketidir...
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.09 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu