Peygamberİmİzden Şakalar

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > PEYGAMBERLER ve Örnek Şahsiyetler (Bilgi Platformu) > Peygamber Efendimiz S.A.V (Moderatör: Yonetim) >  Peygamberİmİzden Şakalar
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Peygamberİmİzden Şakalar  (Okunma Sayısı 694 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
04 Ağustos 2007, 01:08:25 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
NuRcU
Daimi Üye
**

W€B Designer

WWW Offline
« :»

PEYGAMBER EFENDIMIZ (S.A.V) SAKA YAPMAYI SEVER FAKAT ASLA INSANLARI ÜZÜCÜ VE KIRICI SAKALAR YAPMAZ ASHABI'NINDA YAPMASINA ENGEL OLURDU.PEYGAMBERIMIZ'IN SAKALARINDAN BIRIDE SÖYLEDIR; BIR GÜN ÜMM-Ü EYMEN ISIMLI BIR KADIN RESULULLAH'A GELEREK "YA RESULULLAH KOCAM SIZI DAVET EDIYOR DEYINCE.RESULULLAH KOCANIZ IKI GÖZÜNDE BEYAZLIK OLAN ADAM MI? DIYE SORDULAR. "HAYIR,ONUN GÖZÜNDE BEYAZLIK YOKTUR." "HAYIR,HAYIR VAR. KADIN YINE "HAYIR YOK" DEYINCE RESULULLAH GÖZÜNDE BEYAZLIK OLMAYAN OLUR MU? BUYURDULAR.

KENDISINE ÇOCUK YASTAN ITIBAREN HIZMETINDE BULUNAN HZ.ENES'E LATIFE OLSUN DIYE IKI KULAKLI DERDI.EFENDIMIZDEN YÜZLERCE HADIS NAKLEDEN HZ.ENES'IN ISITME DUYUSU OLDUKÇA KUVVETLIYDI.ÇABUK İŞİTİRDİ BU SAKA ONUN IÇIN BÜYÜK BIR ILTIFATTI VE DAHA DIKKATLI DINLEMEYE TESVIK MANASI TASIYORDU.

HZ ALİ İLE BERABER KAHVALTI ETMEKTEDİRLER.HZ PEYGAMBER GÜLÜMSEMEKTEDİR,ÇÜNKÜ ÇAKTIRMADAN YEDİĞİ ZEYTİNLERİ HZ ALİ NİN
ÖNÜNE YIĞAR.SONUNDA HZ ALİ YE ÖNÜNDEKİ ZEYTİNLERİ GÖSTEREREK ;EY ALİ ÇOK ACIKMIŞSIN HERHALDE, NE KADARDA ÇOK ZEYTİN YEMİŞSİN”DER.HZ ALİ ŞAKAYI ANLAR VE HEMEN CEVAP VERİR; “EVET YA RESULALLAH “DER, FAKAT SİZ DAHAÇOK ACIKMIŞSINIZ HERHALDE , BAKSANIZA ÖNÜNÜZDE HİÇ ÇEKİRDEK YOK ÇEKİRDEKLERİYLE BERABER YEMİŞSİNİZ”.

YAŞLI BİR KADIN MESCİDE GELİR VE PEYGAMBER EFENDİMİZ’E; “EY ALLAH’IN ELÇİSİ ,BENİM İÇİN DUA ET DE ALLAH BENİ CENNETİNE KOYSUN.”DER
HZ PEYGAMBER ; “YAŞLI KADINLAR CENNET E GİREMEZ”DER.
BUNUN ÜZERİNE KADIN ÜZÜLÜR VE AĞLAMAYA BAŞLAR. RESULULLAH GÜLEREK ;ÜZÜLME”DER,CENNET ‘E HERKES GENÇLEŞMİŞ OLARAK GİRECEK”.

BİR ARKADAŞI PEYGAMBERİMİZDEN BİR BİNEK DEVESİ İSTER..O; “OLUR DER SENİ BİR DİŞİ DEVE YAVRUSUNA BİNDİRELİM”. ARKADAŞI ŞAŞIRARAK İTİRAZ EDER;
-“İYİ AMA BEN DEVE YAVRUSUNU NAPAYIM? İŞİME YARAMAZKİ”
HZ PEYGAMBER GÜLER VE; “BÜTÜN DEVELER BİR DİŞİ DEVENİN YAVRUSU DEĞİLMİ” DER.

Ne Dinsiz Türküm Ne Soysuz Müslüman
İkisindende Rabbime Sığınırım EL-AMAN
Müslümanım Türküm Kur anımdır Tek Rehber
Kalbimde İman Dilimde Tekbir Alahu Ekber
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
04 Ağustos 2007, 10:33:28 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
LaEdri
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

Allah razı olsun...Bizde tebessüm edenlerden olduk inşallah
22 Aralık 2008, 06:38:49 ÖS 18
Üye Bilgileri
FECR
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

Bir rivayet;(Doğruluk derecesini Allah bilir ama bir espri-şaka olarak kullanılabilir)

Hz.Peygamber a.s bir gün ashabı arasında şöyle der:
"Ey Ashabım! Sol ayağım neye benziyor?"
Ashabtan bazıları "aya" benziyor,bazıları "güneşe" benziyor demiş.
Rasullullah da gülümseyerek cevabı şöyle vermiş:
"Sol ayağım sağ ayağıma benziyor"

Selam Hidayete Tabi Olanlara

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
22 Aralık 2008, 08:10:39 ÖS 20
Üye Bilgileri
hattabhamza
Aktif Üye

şirkten boşanıp,şehadetle nişanlanmak

« Yanıtla #3 :»

Hayber den sonrası, yeni kazanılan servet ve durumun çok rahatlaması Ümmü Eymen i bile bir istekte bulunmaya teşvik etti. Uzun süreden beri kendinin olduğunu söyleyebileceği bir deveye ihtiyaç duyuyordu. Bu nedenle Peygamber(s) e gidip bir binek istedi. Peygamber(s) ona ciddi ciddi baktı ve ''Seni bir devenin yavrusuna bindireceğim'' dedi. Onun yavru deveyi kastettiğini sanarak: 'Ey Allah'ın Rasulü bu bana uygun değil. Ben bunu istemem' dedi. Peygamber(s) yine ''Seni bir devenin yavrusundan başka birşeye bindirmem'' dedi. Bu konuşma Ümmü Eymen'in Peygamberin yüzündeki güümsemeden onun her devenin mutlaka başka bir devenin yavrusu demek olduğunu demek istediğini ve şaka yaptığını anlayana denk sürdü.

Kan; Toprağın, Ter; Ekmeğin, Gözyaşı; Yüreğin Bereketidir...
22 Aralık 2008, 11:45:06 ÖS 23
Üye Bilgileri
ummu muhammed
Üye
*

« Yanıtla #4 :»

Bir rivayet;(Doğruluk derecesini Allah bilir ama bir espri-şaka olarak kullanılabilir)

Hz.Peygamber a.s bir gün ashabı arasında şöyle der:
"Ey Ashabım! Sol ayağım neye benziyor?"
Ashabtan bazıları "aya" benziyor,bazıları "güneşe" benziyor demiş.
Rasullullah da gülümseyerek cevabı şöyle vermiş:
"Sol ayağım sağ ayağıma benziyor"

« Son Düzenleme: 23 Aralık 2008, 12:12:42 ÖÖ 00 Gönderen: ummu muhammed » Logged
23 Aralık 2008, 12:12:57 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
ummu muhammed
Üye
*

« Yanıtla #5 :»

tabiri caizse koptum...Ah ah bizde onun  ashabından olsakta  bu esprilerin canlı muhatabları olsak diyecem ama onların imtihanı çok ağırdı  acaba dayanabilirmiydik?
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2008, 12:13:18 ÖÖ 00 Gönderen: ummu muhammed » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.075 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu