'Ermenilerden özür diliyorum' internette

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler > Ülkemizden > 'Ermenilerden özür diliyorum' internette
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: 'Ermenilerden özür diliyorum' internette  (Okunma Sayısı 492 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
17 Aralık 2008, 01:01:18 ÖS 13
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« :»

Gazeteci Ali Bayramoğlu, öğretim üyeleri Prof. Dr. Baskın Oran, Prof. Dr. Ahmet İnsel ve Dr. Cengiz Aktar'ın öncülüğünde başlatılan "Ermeni Kardeşlerimden Özür Diliyorum" imza kampanyası bugün Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.ozurdiliyoruz.com
internet sitesinden başlatılıyor. Kampanya 1915 yılında pek çok Ermeni'nin hayatını kaybettiği olaylar nedeniyle Ermeni halkından özür dilemeyi amaçlıyor. "1915'te Osmanlı Ermenilerinin maruz kaldığı 'Büyük Felaket'e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyor, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum" şeklindeki metnin katılanlar tarafından imzalanmasıyla gerçekleştirilecek kampanyada internet bağlantısı olmayanların imzalarının da elden toplanması amaçlanıyor. Kampanyaya aralarında mimar, mühendis, doktor, gazeteci, öğretim üyesi ve sanatçının bulunduğu yüzden fazla isim destek verdi. Kampanyanın bir yıl sürdürülmesi planlanıyor.

sabah
17 Aralık 2008, 01:09:44 ÖS 13
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #1 :»

Aptallar için Soykırım rehberi"
Toplu katliam, ne zaman soykırımdır ne zaman soykırım değildir!

Farkındaysanız Ermenistan`daki Ermenilerin fazla sesi çıkmıyor. Gürültüyü yapanlar Ermenistan dışındaki "tuzu kuru" olanlar.

Yoksulluk ve yokluk içindeki Ermenistan Ermenilerinin binlercesi turist vizesiyle geldikleri Türkiye`de kaçak olarak çalışıp ekmek parası kazanıyorlar.

Türk Hükümeti bu kaçakları toplayıp sınır dışı edecek diye ödleri kopuyor. Keşke bu kaçakları Fransa veya ABD`ye gönderebilme imkanımız olsa da Ermeniler nasıl bir muamele ile karşılaşacaklarını görseler! Ermenistan`ın en önemli sorunu ise Türk sınırının kapalı olması. (…) Belki de Türk Hükümeti, Ermenistan sınırını 3 ay süre ile açıp tekrar kapasa Ermeniler neler kaybettiklerinin daha çok farkında olurlar.

Sözde Ermeni Soykırımı tasarısı, Batının uyguladığı çifte standartı Amerika`da ve Avrupa`da tekrar gündeme getirdi. Birçok sağduyulu, aklı başında yazar konuyu yazdı. Amerika`da dolaşan aşağıdaki e-mail, batının çifte standartıyla dalga geçen, güzel bir örnek.

"Aptallar için Soykırım rehberi"
      Toplu katliam, ne zaman soykırımdır ne zaman soykırım değildir!

*Öldürenler: Müslümanlar
Kurbanlar: Hıristiyanlar
Kesinlikle Soykırım

*Öldürenler: Hıristiyanlar
Kurbanlar: Müslümanlar
Kesinlikle Soykırım değildir.
Savaş veya iç savaş denebilir.

*Öldürenler: Almanlar, Fransızlar, Polonyalılar, Slavlar v.s
Kurbanlar: Avrupalı Yahudiler
Soykırımdır.
Ancak sadece Almanlar suçludur.

*Öldürenler: Müslümanlar
Kurbanlar: Müslümanlar
Kurbanlar Batı yanlısı veya öldürenler Batı düşmanı ise Soykırım
Öldürenler Batı yanlısı,kurbanlar Batı düşmanı ise Soykırım değildir.

*Öldürenler:Hıristiyanlar
 Kurbanlar: Hıristiyanlar Veri eksikliği. Öldüren ve kurbanların deri rengine göre sonuç değişir. (Öldürenler beyaz, kurbanlar zenci veya kızılderili ise Soykırım değildir.)

*Öldürenler: Gelişmiş Batı Ülkeleri
Kurbanlar: 3. Dünya ülkeleri vatandaşları
Kesinlikle Soykırım değildir.  Anti-Terörizm, Kıtalararası uyuşmazlık! veya baskı rejimlerine karşı savaş olarak nitelenebilir. (Örnek: Afganistan -Irak)

Gazanfer Gür/Posta

17 Aralık 2008, 01:13:17 ÖS 13
Üye Bilgileri
pragmatik
Daimi Üye
**

« Yanıtla #2 :»

basında epey yer tutacak ve konuşalacak bir mevzu daha.eliflamra avartar resmin çok ürkütücü ya.içim ürperiyor her izlediğimde. sahi nerden buldun?sevgiler
17 Aralık 2008, 01:18:12 ÖS 13
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #3 :»

Alıntı
eliflamra avartar resmin çok ürkütücü ya.içim ürperiyor her izlediğimde. sahi nerden buldun?sevgiler

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
tıkla pragmatik  Smiley

tamam değiştirecem inşallah

evet yeni (yine yeni yeniden) gündemimiz ...
17 Aralık 2008, 02:10:03 ÖS 14
Üye Bilgileri
pragmatik
Daimi Üye
**

« Yanıtla #4 :»

okudum yorumları.ilginç hakikaten. benim yorumum daha farklı olacak. çocuklar yüzünden bir türlü bitirilemeyen kanlı bıçaklı evlilikler, kendi mutsuzlukları çocukların mutluluklarına çatı olmuş  çiftleri düşündürdü bana da. selamlar
17 Aralık 2008, 02:36:52 ÖS 14
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #5 :»

Çocuklara rağmen kanlı-bıçaklı sürdülülen evlilikler...
Bu tablonun yaşandığı evliliklerin çatısı altında büyüyen çocukların da bir çeşit soykırıma uğradığını söylüyorsun galiba..Ben öyle anladım Pragmatik...Biraz farklı bir yaklaşım ama oldukça düşündürücü...
17 Aralık 2008, 02:53:03 ÖS 14
Üye Bilgileri
pragmatik
Daimi Üye
**

« Yanıtla #6 :»

bir yanlış anlama oldu sanırım.benim yorumum senin avatar resmiyle ilgiliydi sevgili narçiçeğim. ama olsun yine de bağlantı kurulabiliyor bu başlıklada . selamlar..
17 Aralık 2008, 03:15:05 ÖS 15
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #7 :»

bakara 134

Onlar gelip geçmiş bir ümmettir. Onların kazandıkları kendilerinin, sizin kazandıklarınız sizindir. Siz onların yaptıklarından sorumlu tutulacak değilsiniz.

bakara 141

Onlar gelip geçmiş bir ümmettir. Onların kazandıkları kendilerinin, sizin kazandıklarınız sizindir. Siz onların yaptıklarından sorumlu tutulacak değilsiniz.

enam 164

De ki: "Her şeyin Rabbi o iken ben başka bir Rab mı arayayım? Herkes günahı yalnız kendi aleyhine kazanır. Hiçbir günahkâr başka bir günahkârın günah yükünü yüklenmez. Sonra dönüşünüz ancak Rabbinizedir. O size, ihtilaf etmekte olduğunuz şeyleri haber verecektir.

necm 38

Hiçbir günahkâr, başkasının günah yükünü yüklenmez.

geçmişte kim kime zulm etti ise bu yapanın suçudur. bu nedenle ben (biz) yapmadığımız bir iş için özür dilemeyiz.
ayrıca daha kimin kime ne ettiği net değil.
önce her iki taraf da mertce açıklasınlar tarihlerini görelim kim ne yapmış ?
17 Aralık 2008, 03:18:20 ÖS 15
Üye Bilgileri
pragmatik
Daimi Üye
**

« Yanıtla #8 :»

pardon eliflamra nın avatar resmini yorumladım yani.
18 Aralık 2008, 10:23:33 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #9 :»

Ahmet TAŞGETİREN'den farklı bir yorum: Bu kadar özür yetmez!

Konuyu, bu haftaki Aksiyon dergisinde "Türküm, Sünniyim, suçluyum!" başlıklı yazımda değerlendirdim. Hazır "özür" ve "vicdan" kampanyası başlamışken, ben de bir özür sıralaması yaptım.

Ne nitelikte olursa olsun, "özür" insanda "vicdan" bulunduğunun göstergesi ise, alın size "Türklük adına" bir özür serenadı: "

-Balkanlar'da Bulgar çeteleri tarafından katledilen, ırzı namusu ayaklar altına alınan, evlerinden yurtlarından çıkarılan Türkler adına, çetecilerden özür diliyoruz.

Yine; -Balkanlar'da Etniki Eterya adına işlenen cinayetlerden dolayı, hayatını kaybedenler adına çetelerden özür diliyoruz.

-Balkan göçlerinde yollarda açlıktan, susuzluktan ve çete saldırılarından dolayı hayatını kaybeden kadınlar, çocuklar, yaşlılar adına, İstanbul'a ulaşmayı başaran yüz binlerce insanla birlikte sefaletle iç içe yaşamak zorunda kalanlar adına Türkleri göçe zorlayanlardan özür diliyoruz.

Yine; -Doğu Anadolu'da, işgalci Rus birlikleri ile el ele verip, köylerde insanları yakan, doğrayan Ermeni çetelerinden, ölen kadınlar, çocuklar, yaşlılar adına özür diliyoruz.

Yine; -Maraş'ta, Adana'da, işgalci Fransız birlikleri ile el ele verip cinayetler işleyen, kadınların ırzına tasallut eden Ermeni çetecilerden, özür diliyoruz.

Yine; -Ege'de, işgalci Yunan birlikleriyle işbirliği yapıp, köy yakan, kadın - kız - çocuk demeden katleden Rum çetecilerden özür diliyoruz" Burada serenada dahil etmeyi unutmuşum.

Bir de "Anzaklar"a karış özür borcumuz var. Taa bilmem nereden geldiler, bizi uygarlaştırmak istediler ve biz onlara silahla karşılık verip, 250 bin insanı kaybetmek pahasına birçoğunu öldürdük. Şehitler ve şehit çocukları adına onlardan ve onların çocuklarından özür diliyoruz. Yazı devam ediyor:

"Avrupa, Amerika bastırıyor: -Soykırımı kabul edin! Özür dileyin! İçerden de özür furyaları devreye giriyor: Lozan'da kabul edilen "Mübadele"nin hesabı bile "Türkler"in önüne konuyor. Mübadele sebebiyle yurdunu - yuvasını terk etmek zorunda kalan Türklerin dramı göz ardı edilerek...

Yarın PKK'dan özür dileme faslı başlarsa şaşırmamak gerek. Ortaya öylesine bir karmaşa çıkıyor ki, kimin kimden hesap soracağı, kimin kimden özür dilemesi gerektiği, kimin mağdur kimin gaddar olduğu belirsizleşmiş. Böyle bir ortamda sesi güçlü çıkan, ötekinden hesap sormaya kalkışmış. Fransız Senatosu, bir yığın "Soykırım" söyleminden sonra "Bu işi biz çözemeyiz, tarihçilere bırakalım" noktasına gelmişken, biz, içerden konuyu çoktan çözmüş ve "Türkler adına özür dileme gereği"ne inanmış durumdayız.

-Tarihçiye falan gerek yok. Olur ya, tarihçiler de kalkıp, "Bu işi bu noktaya getirenler Ermeni çeteleridir. İttihatçıların büyük günahı var ama, cinayetleri başlatanlar işgalci Rus birlikleriyle işbirliği yapan Taşnak ve Hınçak komiteleridir." gibi bir sonuca varırlarsa bizim insancıl çıkışlarımız anlamsız hale gelebilir. .

İnsan doğrusu, Balkan Savaşları'ndan beri, Osmanlı'nın çözülüş döneminde, bu toprakları yağmalamak isteyen güçler ve onlarla işbirliği yapanların eliyle, Türk - Kürt - Boşnak, Pomak - Çerkez - Gürcü - Sünni - Alevi bütün Müslüman kavimlerin karşı karşıya kaldığı cinayetlere ve yaşadığı acılara ağlayan bir yürek de bulmak istiyor.

Dünyadan birilerinin çıkıp, tıpkı bizim aydınlarımız gibi, "Osmanlı'nın çözülüş döneminde işlenen cinayetlerden dolayı Osmanlı çocuklarından özür diliyoruz" demesini istiyor gönül. Çıkmıyor herhangi bir yürek sahibi. Aksine suçlamalar suçlamalar, suçlamalar. Hep Türkler ve Müslümanlar suçlu!

Bir "özür" kampanyasıdır gidiyor. Bu süreçte "vicdan"ı da keşfettik ve onun üzerine serenatlar yazmaya başladık.

Bu dış söylemin bizim aydınlarımız tarafından içeriye "Hep Türkler ve Sünniler suçlu" diye tercüme edilmesi de garip.

Ben ki, asla bir kavmi duyarlılık adına hareket etmedim. Ben ki, asla bir kavmi duyarlılık adına, bir başka kavme zulüm edilmesine olumlu bakmam. Ben ki, Osmanlı barışının, din, kültür, dil farklılığına rağmen üç kıtada asırlarca hükümran olmasının, tarihi değerini vurgulayan bir insanım.

Ama, Osmanlı'nın son döneminin hesabı dikkate alındığında cinayetlerin hesabının tek taraflı görülmesini de içime sindiremiyorum. Acı çeken Ermeni'nin hikayesi yazılsın. Ama acı çeken Türk'ün de hikayesi yazılsın.

Böyle olmaz da, Avrupa - Amerika gibi tüm dünya platformlarında Türkler (Bir başka boyutta Müslümanlar) çarmıha gerilir, içerden birileri bile, bu Avrupa - Amerika oyununa katkıda bulunarak, Ermeni iddialarını tartışılmaz gerçekler haline getirmeye çalışırlarsa, bunun tepki doğurması kaçınılmaz olacaktır."
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.134 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu