chp ve başörtüsü

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler (Moderatör: Yonetim) > chp ve başörtüsü
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: chp ve başörtüsü  (Okunma Sayısı 2994 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
07 Ekim 2009, 03:20:29 ÖS 15
Üye Bilgileri
KaRNeC_81
Üye
*

Mesaj Sayısı: 48
Nerden:

WWW Offline
« Yanıtla #30 :»

Önemli olan içi dışı bir olması...
Chp'nin de kanımca içi dışı bir.. Yani yaptıklarına bakınca, söylemleriyle örtüşüyor.. Yani Ben aslında şuyum diyip farklı bişey yapmıyor.. Bence bundan da zarar gelmez kimseye.. Çünkü kötü de olsa ben kötüyüm diyor, beni şu şu  kesim seçsin diyor..

Ama kötü olan şu, ben şunun şunun partisiyim, şu bizim namus borcumuzdur, falan filan diyipte, ülkeyi Amerikalılara peşkeş çekmek, İsraile çatarak sonra ihaleleri onlara vermek, Açılım açılım diyerek ülke sorunlarını görmezden gelerek olmayan yapay bir sorunlar aylarca gündem oluşturmak... Dahası çok var...


Korkmamız gereken bence, İçi dışı bir olanlar değil, İçi başka, dışı başka olanlardır..
Logged

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
07 Ekim 2009, 04:52:04 ÖS 16
Üye Bilgileri
sülfile
Aktif Üye
***

Mesaj Sayısı: 416
Nerden:
حركة المقاومة الاسلامية


Offline
« Yanıtla #31 :»

şimdiiiii zanlarımızı bileyleyelim tersi bir ispat için
azizim kadının dudağında ruj yok bir kere eğer size öyle geldiyse ımf konusunda kızıl öfkeler duymaktan kaynaklıdır diyebilirim:)
sonra yakın diyorsunuz ne biliyorsunuzki nikahlarının olmadığını
görüntü vermeleride doğal karşılanmalı kim ünlü olmak istemezki demi ama
yahu görünmese de yobaz dersiniz siz ne fenasınııııııııızzzzzzzzzz aman aman aman allah kimsecikleri dilinize düşürmeye:)

Logged

Ya kalkın direnin cemaat çocuklar ölmesin, yada susun saklayın korkuları çocuklar görmesin!!!
07 Ekim 2009, 06:26:41 ÖS 18
Üye Bilgileri
Qani
Aktif Üye
***

Mesaj Sayısı: 317
Nerden:

Offline
« Yanıtla #32 :»

evet vardır belki nikahları
o haldee demekki i-resmi nikahın formaliteden sayılması "devrim yasalarının" zoruna gitmiştir....Smiley
Logged
07 Ekim 2009, 09:35:17 ÖS 21
Üye Bilgileri
şimal
Aktif Üye
***
Avatar Yok

Mesaj Sayısı: 401
Nerden:

Offline
« Yanıtla #33 :»

yine bir deli kuyuya taş attı (chp li bunlar şaşmamak lazım)
ellerinden gelse müslümanlarla aralarına israil in yaptığı gibi utanç duvarı örecekler.
kendilerinden başka hiç kimseye tahammülleri yok...
Logged
03 Aralık 2009, 01:15:32 ÖS 13
Üye Bilgileri
müslümanlardan
Süper Aktif Üye
****
Avatar Yok

Mesaj Sayısı: 802
Nerden:

Offline
« Yanıtla #34 :»

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Erkal için gitti Baykal çıktı

CHP lideri Baykal'ın CHP rozeti taktığı Güzel Laçin adlı çarşaflı kadın, partili olmadığını ve o günkü etkinliğe akrabalarını görmek için gittiğini söyledi. Baykal, 10 Kasım'da Eyüp'te Atmaca Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, çarşaflı bir kadına CHP rozeti takarak dikkatleri üzerine çekmişti. Baykal'ın CHP rozeti taktığı Güzel Laçin (44), CHP'li olmadığını söylemişti. Laçin, “O gün akrabalarımız oradaydı. Bir anda Baykal'ın bir şey taktığını farkettim. Ne olduğunu anlamadım bile. Ben İbrahim Erkal konseri var sanıyordum” dedi.


Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
KAYNAK

BEN BUNLARI YAKİNEN TANIYORUM,BU ÇARŞAFLILARIN ÜYÜP ALİBEY KÖYDE BULUNAN emin atmaca mütahitlik yapan yöneticileri,bu partiden EYÜP BELEDİYESİNE ADAY OLMAK İSTİYORDU ONUN İÇİN BURDA BULUNMUŞLARDI TABİKİ ne onlar nede chp muaffak olamadı.HER İKİ TARAFTA YALANCIDIR..........
Logged
24 Ağustos 2010, 07:40:03 ÖS 19
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

Mesaj Sayısı: 2483
Nerden:

WWW Offline
« Yanıtla #35 :»


CHP içinde ilk türban çatlağı


“Türban sorununu biz çözeriz” diye yola çıkan ve bunun için bir rapor hazırlanması talimatı veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ilk tepki partisinden geldi.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman türbanın siyasi bir simge olduğunu belirterek bunun üniversitelerde serbest bırakılmasının laik sistemi yok edeceğini savundu. Türbanın üniversitelerde serbest bırakılması durumunda kamuda da bu talepte bulunulacağı iddiasında bulunan Arıtman, "Türbanlı bir hakim o koltukta oturunca laiklik bitmiş olur" diyerek Kılıçdaroğlu'na örtülü eleştiri gönderdi..

Arıtman'a göre Türkiye'nin öncelikli sorunlardan biri kız çocuklarının okullaşma oranı. Üstelik Arıtman'a göre okula gitmeyen kız çocuk sayısı türbanla okumak isteyenlerden çok daha fazla ve daha yakıcı bir sorun...

Örtünmenin kadını aşağılayan, eşitsizleştiren bir durum olduğu görüşleriyle tanınan Arıtman partisinin bu konudaki son çıkışını İNTERNETHABER’e yorumladı.

Arıtman öncelikle özel hayatta giyilen kıyafetlere kimsenin karışamayacağını ancak kamuda durumun farklı olduğunun altını çiziyor. "Meclis'te istediğimi giyebilir miyim? Doktor olarak istediğimi giyebilir miyim?" diyerek kendi yaşamından örnekler veren Arıtman "üniversitede türbana izin vermek basit bir özgürlük sorunu değil" görüşünde.

TÜRBAN ANAOKULUNA KADAR İNER

Arıtman'a göre üniversitede türbana özgürlük vermek kamuda da türban özgürlüğü talebini beraberinde getirecek. Bu iddiasını ve sonrasında yaşanabilecekleri Arıtman şöyle dile getiriyor:

“Üniversitede türbana izin verirseniz, daha sonra mesleklerini yapmak için de bunu isteyecekler. Türbanlı bir hakim o koltukta oturunca laiklik bitmiş olur. Üniversitede türbanı serbest bırakırsanız türbanın bütün toplumda artmasını yol açarız. Hatta anaokullarına kadar iner."

OKULA GİTMEYEN KIZ ÇOCUKLARI DAHA FAZLA

Üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına yönelik bir çalışma için "Yanlış, Türkiye’de yanlış” diye tepki gösteren Arıtman'a göre, Türkiye’de daha öncelikli problemler var. Bunların başında da kız çocuklarının okullaşma oranı sorunu bulunuyor.

Arıtman bu konudaki görüşlerini de şöyle dile getiriyor:
“Bu ülkede öncelikle düşünmemiz gereken şey ilkokuldan itibaren okullaşamayan kız çocukları. Bunların sayıları türbanla okumak isteyenlerden çok fazla. Daha yakıcı bir sorun. Önce bunlarla uğraşmalıyız.”

GELECEĞE BENZİN DÖKÜLMESİN

CHP’nin altı okundan birinin laiklik olduğunu hatırlatan, türbanın serbest bırakılmasının laikliği bozacağını düşünen Arıtman türbanla ilgili Anayasa değişikilği sürecinde dile getirdiği, "Türban siyasi simge" eleştirilerini de tekrarladı. Bu kez bir uyarı da oldu. Arıtman, “Geleceğe benzin dökülmesin” dedi.

Peki CHP'nin türbanı serbest bırakmanın yollarını aradığı rapor tamamlandığında bu sert çıkışları yapan Arıtman ne yapacak? Arıtman bu soruya ise, “Ben bunun yanlışlığını parti içinde de dışında da sonuna kadar savunurum. CHP altı ok ilkelerine dayanır. Bu ilkeleri sonuna kadar savunurum” yanıtı verdi.

Arıtman'ın bu yanıtı CHP'nin içinde türban konusuyla ilgili tartışmanın daha yeni başladığı, önümüzdeki dönem ciddi ayrışmalara bile gebe olduğunun sinyallerini veriyor.

NECLA ARAT BEKLEYECEK

Türban konusundaki hassasiyeti ile bilinen CHP Parti Meclisi Üyesi Necla Arat ise raporu görmeden bir görüş bildirmek istemedi. Arat, “Rapor hazırlandıktan sonra parti içinde görüşürüz. Raporu görmeden bir şey söylemek doğru olmaz” dedi.
Logged

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
02 Eylül 2010, 12:09:59 ÖS 12
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

Mesaj Sayısı: 2483
Nerden:

WWW Offline
« Yanıtla #36 :»

Çarşaf açılımıyla gündeme gelen ve şimdi de 'Sorunu ben çözerim' diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP, referandum için İstanbul'da astığı afişlerde Müslüman kadınların tesettürünü, rahibe kıyafetine benzetti.
CHP'nin 12 Eylül'deki halkoylamasına yönelik billboardlara astığı o afişler, muhafazakar kesimin tepkisini çekti.
 
"AKP'nin Hazırladığı Anayasa Paketine Neden Evet" başlıklı bölümde tepki çeken ifadelerden bazıları şöyle:

- "Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için Evet…
- Ulu önderimiz Mustafa Kemal'i tarihten silmek için Evet…
- Yetim hakkı yemekten dosyaları bulunan Recep beyi kurtarmak için Evet…
- Bebek katilini kurtarmak için Evet…
- Parçalanacak topraklarımızda Kürdistan'ın kurulması için Evet…"

Afişteki ifadelere tepki gösteren çevre esnafından Mehmet Bakan, çarşaf açılımı yapan CHP'nin Müslüman kadını rahibeye çevirdiğini söyledi.

BAŞÖRTÜSÜNÜ BAŞ ÜZERİNDE ÇÖZEMEZ

CHP'yi şiddetle protesto ettiğini belirten Bakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir süre önce çarşaf açılımı yapan CHP, şu an Müslüman kadınları rahibeye çevirmiş. Anayasa oylamasında örtü ile alakalı bizim bilmediğimiz bir madde varsa bize izah etmesini istiyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü olayının çözeceği doğrudur. Baş ile başörtüsünü ayırarak başörtüsü olayını çözer. Ama başörtüsünü baş üzerindeyken çözemez. Sadece başörtüsünü baştan çıkararak çözer. Buna inanıyorum. Anne ve bacımın başörtüsüne rahibe kıyafeti diyen birini şiddetle protesto ediyorum."

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap



TÜRK MİLLETİ APTAL DEĞİL

Halkın billboarddaki ifadelere bakıp Kılıçdaroğlu'nun gerçek yüzünü görmesi gerektiği dile getiren Avcılar esnafından Recep Ekingen de, "Kılıçdaroğlun'a göre 'evet' dersek, Müslüman kadınlarımız rahibe gibi örtünecekmiş. Ne kadınlarımız ne de Türk milleti aptal değil, kimseyi aptal yerine koymasın. Anayasa Mahkemesi'ne gidip başörtüsü için itiraz ediyor. Sonra da kalkıp 'ben başörtüsünü halledeceğim' diyorsa kusura bakmasın insanlarımızı kandıramaz. İnsanlarımız bunları görsün buna göre hareket etsinler." ifadelerini kullandı.

CHP KENDİ AYAĞINA SIKTI

CHP'nin hazırladığı afişte çarşaflıları rahibelere benzetmesi, aslında kendi ayağına kurşun sıkmasıyla eşdeğer bir durum.. Çarşaf ve türban sorunu, bugüne dek CHP'yi pek çok kez zor durumda bıraktı. Son yerel seçimlerden önce eski genel başkan Deniz Baykal'ın İstanbul'da kara çarşaflıları il başkanlığına çağırarak CHP rozeti takması, ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türban sorununu ben çözerim. Söz veriyorum bu sorunu çözeceğim" vaadinden sonra hazırlanan bu skandal afiş, Türkiye'nin en köklü partisinin bir kez daha güven sınavında kırık not almasına neden oldu..

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Logged

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
02 Eylül 2010, 12:41:05 ÖS 12
Üye Bilgileri
m.ufukalp
Mehmet Ufukalp
ÜYELİĞİ SİLİNDİ
*

Mesaj Sayısı: 424
Nerden:

Offline
« Yanıtla #37 :»

Münafıklığın prim yaptığını görünce sanırım chp lideri de buna öykünmüş, özenmiş görünüyor. Türban sorununu çözeceğini söylüyor. İfadeler tümüyle muğlak, karanlık, kapalı, müphem.

Aslında Kılıçdaroğlunun yapmaya çalıştığı İslami tesettrün serbest bırakılması değil. Küfürde kıdemli olsa da nifakta acemi görünüyor. Çünkü aslında Türban sorununu çözeceğiz derken islami tesettüre özgürlük vermeyeceğini ima ediyor, ancak kendi milletvekillerinden tuğla kafalılar bile bunu anlayamayacak kadar tecrübesiz.

Kılıçtaroğlunun zihninde türban sorunun çözümü ile ilgili, beyan ve tavırlarından anlaşılan, Türbana özgürlük değil, islami tesettürü türbana indirgemek ve türbana indirgedikten sonra da islamda türban yoktur savı ile türbanı inkar etmek.

Bu konuda bütün mealci revizyonistlerle görüşmeler yapıyormuş. İslamın reforme edilmesine inanan asimilist maynun aydın ilahiyatçılarla birlikte türban konusunda akademik bir konferans tertip edilerek, konferansın sonucunda islamda tesettür türban gibi bir şeyin olmadığı noktasında yazılı bir sonuç çıkarmak mış.

Zaten Erdoğan kendisine çözüm konusunda 13 Eylülü göstererek onun nifak perdesini yırtmış gözüküyor. Türban sorununu çözmek isteyen Kılıçtaroğluna, madem samimi ise 13 eylülde bu konuda gerekli çalışmaları yapıp ilgili yasaları çıkartalım dedi. böylece nifakta pekte başarı olamayan mahir küfr önderi bu sebeple susma orucuna girmiş bile.
Logged
02 Eylül 2010, 04:23:14 ÖS 16
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

Mesaj Sayısı: 2483
Nerden:

WWW Offline
« Yanıtla #38 :»

CHP'den 'rahibe gibi örtünme' skandalı

Çarşaf açılımıyla gündeme gelen ve şimdi de sorunu ben çözerim diyen Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP, referandum için İstanbul'da astığı afişlerde Müslüman kadınların tesettür, rahibe kıyafetine benzetildi.



Logged

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
05 Eylül 2010, 04:07:44 ÖS 16
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

Mesaj Sayısı: 2483
Nerden:

WWW Offline
« Yanıtla #39 :»

Tartışmalı afişin faili CHP’li başkan çıktı


CHP’nin “Bilboardlarda afişimiz yok. Korsan” açıklaması yaptığı ‘Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için evet’ afişini Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci’nin yaptırdığı ortaya çıktı.



Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek’in yalanlama çabasına rağmen, Avcılar’da bilboardlara asılan afişlerin sahibi bulundu. ”Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için evet” afişleri Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin astırdığı belgelendi. Konuyla ilgili açılan soruşturmada afişleri asan Alp Reklam Şirketi’nin ortaklarından Alparslan Karadağ ile şirket çalışanları Ekrem Şeker ile Selçuk Günel’in şüpheli olarak ifadeleri alındı.

‘DEĞİRMENCİ TALİMAT VERDİ’

Karadağ, Değirmenci’nin makamında görüştüklerini ve talimatının ardından afişleri bastığını, bu konuşmalara başkanın özel kalem müdürü Müjdat Göç’ün de şahit olduğunu söyledi. Karadağ ayrıca, “Basılacak afişlerin yer aldığı CD’leri de belediye görevlileri Barış Keleş ve Kenan Yerin’in kendisine verdiğini, CD’lerin halen matbaasında bulunduğunu, başkanın afişlerin parasını referandumdan sonra cebinden ödeyeceğini söylediğini” ifade etti. Şirket çalışanları Günel ve Şeker ise, afişlerin asılması sırasında Avcılar  CHP İlçe Meclis Üyesi Ali Oral’ın da yanlarında bulunduğunu ifade etti. Polis Oral’ın da ifasine başvurdu.

FİKİR PARTİZAN YAZARDAN

Afişleri basan şirketin ortağı Karadağ, CHP’li Hafize Baba, Barış Keleş ve Kenan Yeril ile afiş hakkında konuşurken, afişteki ifadeler Can Ataklı’nın yazısından aldıklarını söyledi. Ataklı, afişe konu olan maddeleri ‘Neden Evet’  başlığıyla köşesinde yayınlamıştı.

STK’lar: Komik ve acınası bir hal

• Sanatçı Lale Mansur: CHP’nin referandum kampanyası artık gerçekten komik ve acınası bir hal aldı. Kendileriyle çelişmekten ileri gidemiyorlar.

• Baykal’ın İstanbul’da düzenlediği toplantıda çarşaflı kadınlara rozet takması sırasında orada bulunan Belgin K. : CHP gerçek yüzünü göstermeye devam ediyor. Rahibelerin kıyafetlerini de tasarlayacak.

• Cemaat Vakıfları Başkanı Laki Vingas: Başka bir parti de geçen gün Şişli’de ‘Evet derseniz ruhban okulu açılacak’ diye anons yapmış.

• Agos Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aris Nalci: CHP’nin bir sonraki adımı ülkedeki Hristiyanlara karşı da herhangi bir kampanya başlatabilir.

• AKDER Sözcüsü Neslihan Akbulut: Bu ifade hem Müslüman hem Hristiyan kadınları aşağıladığı için kabul edilemez görmekteyiz.

• Özgürder Genel Başkanı Rıdvan Kaya: CHP’yi ciddiye almamak lazım çünkü hem türban sorununu çözelim diyolar hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde türbanlı öğrencilere paso bile vermiyor.

STAR’ A SÖYLEDİĞİ DOĞRU ÇIKTI

• İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, skandal afişi haberleştiren star’a “Bir partilimiz yaptırmış olabilir, araştırıyoruz” dedi, ancak sonra “Afişler CHP’nin değil, korsan. Altında imza yok. Yapanı bulmak hükümetin işi” açıklaması yaptı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da canlı yayında “afişlerin CHP ile ilgisi olmadığını” söyledi ve “hükümetin komplosu” olduğunu ima etti. Ancak her iki iddia da 24 saat geçmeden, afişleri CHP’li başkanın yaptığı ortaya çıkınca yalanlandı.

KILIÇDAROĞLU’NU YALANLADI

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “AK Parti bu kadar parayı nerede buluyor. Bizim hiç bilboardımız yok” sözünü de İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek yalanladı. Şimşek, ‘rahibe’ afişinin CHP’nin olmadığını öne sürdüğü basın toplantısında, CHP bilboard afişleri ve açıkhava panolarının resimlerini kameralara göstererek “İstanbul’dan Diyarbakır’a kadar afişlerimiz var” dedi.

 Tekin ‘olabilir’ demişti

• CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin ise afişi asanın CHP’li olabileceğini ima etti. Tekin, “Daha önce de yerel seçimde çarşaflı kadınımızla ilgili bir provokasyon olmuştu ve o kadın da bizim partili arkadaşımız çıkmıştı. Benzeridir diye düşünüyorum. Tabii ki kişisel olarak doğru bulmuyorum” dedi. İstanbul’da seçim otobüsüne binmeye çalışan çarşaflı bir kadın tartaklanmıştı, ancak daha sonra adının Kıymet Özgür olduğu belirlenen kadının günlük hayatta çarşaf giymediği, CHP’den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıkmıştı.
Logged

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
05 Eylül 2010, 04:15:09 ÖS 16
Üye Bilgileri
Osmanoglu
Yeni Üye


Mesaj Sayısı: 6
Nerden:

Offline
« Yanıtla #40 :»

Allah ıslah etsin
Logged
05 Eylül 2010, 06:37:39 ÖS 18
Üye Bilgileri
vesâir
Süper Aktif Üye
****

Mesaj Sayısı: 610
Nerden:
I'm muslim don't panic


WWW Offline
« Yanıtla #41 :»

yok yok bu ülkede rahibelerede rahat yok .. Huh?
rahibelerin haberi varmı acaba türkiyede afişlerde  olduklarının  Roll Eyes
Logged

"HAK İLE MEŞGUL OLMAZSAN ,BATIL SENİ İŞGAL EDER"
06 Eylül 2010, 03:46:57 ÖS 15
Üye Bilgileri
siyahî
Aktif Üye
***

Mesaj Sayısı: 303
Nerden:

WWW Offline
« Yanıtla #42 :»

Referanduma sayılı günler kala sosyal paylaşım sitesi Facebook, tartışma platformuna döndü. Taraflar kozlarını buradan paylaşıyor. Evetçilerin, "evet" çıkma olasılığının yüksek olması nedeniyle rahat oldukları ve mizahi ögeleri paylaştıkları görülürken, Hayırcıların daha sert bir üslup kullandıları dikkat çekiyor.

Referanduma özel fıkralar, görsel çalışmalar da sayfaları süsleyp paylaşılıyor.

REFERANDUM KAMPANYASININ EN GÜZEL FIKRASI

Referandum üzerine yazılmış birbirinden komik fıkralar aleyhlerinde olsa bile tarafların hoşgörüsüyle dağıtılıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çözümündeki samimiyetsizliği ise "Evetçiler" için en büyük malzeme olmuş durumda.

İşte referandum kampanyasının en güzel fıkrası;

Gazeteciler referandum kampanyası için gittiği illerden birinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sorarlar:

- Sayın Başkan! Terörü nasıl önleyeceksiniz?

- Arkadaşlar üstünde çalışıyor. Zamanı gelince açıklarız. Zaten iktidara geldiğimizde nasıl çözeceğimizi gayet iyi göreceksiniz.

- Türbanı nasıl çözeceksiniz?

- Arkadaşlar üstünde çalışıyor.

- Dış politikanız nedir?

- Arkadaşlar üstünde çalışıyor

- Ekonomi?

- Arkadaşlar üstünde çalışıyor.

- Ya N. Baytok?

- Dedim ya, arkadaşlar üstünde çalışıyor.


REFERANDUMUN EN GÜZEL GÖRSELİ


Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Logged

Yeryüzüne ezilenler varis olacak(Kasas;28/5)
06 Eylül 2010, 04:02:16 ÖS 16
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

Mesaj Sayısı: 1439
Nerden: Bu gün hayatınızın geri kalanının ilk günüdür

WWW Offline
« Yanıtla #43 :»

Afiş güzel hazırlanmış fakat Filmi izlemeyi rabbim nasip etmesin bizlere
Logged

Allâhûmme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin ve Alâ Âli Seyyidinâ Muhammed
28 Eylül 2010, 07:32:57 ÖS 19
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

Mesaj Sayısı: 2483
Nerden:

WWW Offline
« Yanıtla #44 :»

CHP başörtüsü şartlarını açıkladı

Başörtüsü sorununu çözme sinyalleri veren ana muhalefet partisinin şartları netleşmeye başladı...


Seçim meydanlarında başörtü sorununu çözeceğini vaat eden CHP  iktidardan gelen teklife iki şartla karşılık verdi: Barajın düşürülmesi ve dokunulmazlıkların kaldırılması...



CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, başörtüsüyle ilgili düzenlemeyi, dokunulmazlıkların kaldırılması ve seçim barajının indirilmesi şartıyla destekleyebileceklerini söyledi.

TBMM'de basın mensuplarına konuşan CHPGrup Başkanvekili Kemal Anadol,Başbakan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen başörtüsü görüşmesini değerlendirdi. CHP'li Anadol, başörtüsü ile ilgili iktidar kanadından gelen teklife sıcak baktıklarını ancak bu konunu tek başına ele almayacaklarını ifade eti.

"AK Parti'nin dokunulmazlıklar konusundaki ne düşüneceklerini merak ediyorum." diyen Anadol, "Türban sorunu, dokunulmazlıkların kaldırılması ve seçim barajının indirilmesine ilişkin toptan bir teklif getirsinler görüşürüz. Onlar iktidar, biz muhalefetiz." diye konuştu.

Anadol, "Sadece başörtüsü değişikliği gelirse desteler misiniz?" sorusuna "Hayır, perakende getirmesinler, gelirse yani maddeler tek tek gelirse olmaz. Hepsini getirsinler görüşelim." cevabını verdi
Logged

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.214 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu