Haftanın Konuğu ''SİBEL ERASLAN''

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Önceki Konuklar > Haftanın Konuğu ''SİBEL ERASLAN''
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu ''SİBEL ERASLAN''  (Okunma Sayısı 1862 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
17 Kasım 2008, 04:37:49 ÖS 16
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« :»

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Bu haftaki konuğumuz

hep haktan yana hakkı ne pahasına olursa olsun ayakta tutan cesur ve dimdik duruşuyla..

malum mağduriyetimizde elimizden tutup ifade edemeyeceklerimizi de cesaretle dillendirebilen

türkiyedeki müslüman kadınların önemli temsicilerinden

'SİBEL ERASLAN''

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
17 Kasım 2008, 04:45:55 ÖS 16
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #1 :»

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Bu gül size Sibel ablacım

Kocaman Hoşgeldiniz..
Teşrif ettiniz.. Şeref verdiniz

Allah Razı Olsun..

benim minik iki sorum var şimdilik Smiley

-Hayatınızı kısaca öğrenmemiz mümkün mü?

- ve bizimle bir gününüzü paylaşırmısınız?
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2008, 06:09:15 ÖS 18 Gönderen: serender » Logged

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
17 Kasım 2008, 04:52:51 ÖS 16
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #2 :»

Hoşgeldiniz Sevgii Sibel Hanım,
Aklımda kalan en son görüntünüzden yola çıkarak size şu soruyu sormak istiyorum:

Bir TV programında eşinizin ailesiyle birlikte oturduğunuzu ve gayet mutlu bir aile ortamınızın olduğunu söylemiştiniz.

Günümüz gençleri çekirdek ailede ısrar edeken sizin geniş bir ailede huzurlu olmayı nasıl başardığınızı öğrenmebilir miyiz acaba?
17 Kasım 2008, 05:00:06 ÖS 17
Üye Bilgileri
sibl eraslan
Yeni Üye

« Yanıtla #3 :»

merhabalar, selamun aleykum ben sibel eraslan
17 Kasım 2008, 05:03:36 ÖS 17
Üye Bilgileri
sibl eraslan
Yeni Üye

« Yanıtla #4 :»

1967 istanbul doğumluyum üsküdar kız lisesi ve istanbul hukuk fakültesi mezunuyum. vakit gazetesi ve gercek hayat dergisi köşe yazarıyım. başörtüsü mücadelesi bağlamında kadınların eğitim ve istihdam haklarıyla ilgili hukuki mücadelenin içindeyim. edebiyatçıyım. baş örtülü olduğum için duruşmalara giremiyorum. ama yazılı olarak hazırlanan savunmalarda yer alıyorum.
17 Kasım 2008, 05:08:34 ÖS 17
Üye Bilgileri
sibl eraslan
Yeni Üye

« Yanıtla #5 :»

ben çekirdek aile içinde yetiştim. ama eşimin ailesi geniş ve birbirine bağlı bir ailedir. kayınvalidem ve kayınpederimle vefat edeniceye kadar beraberdik. çocuklarımın ruhsal gelişimi ve terbiyelerinde onların varlığını bir şans olarak telakki ediyorum. merhametli ve sevecen olmalarına çok katkıları oldu büyüklerimizin. çok tonton harika insanlardı. allah rahmet eylesin. evde her zaman birileri olmuştur. yeğenlerimiz veya kzı kardeşim... beiz çocukları bir aile olarak hep beraber büyüttük... sizlere de geniş aileyi tavsiye ederim...
17 Kasım 2008, 05:10:23 ÖS 17
Üye Bilgileri
sibl eraslan
Yeni Üye

« Yanıtla #6 :»

islami düşünce platformunu düşünce bazlı emekleri ve duruşlarındaki kararlılıkları ile örnek aldığımızı ve desteklediğimizi beyan ederim.
17 Kasım 2008, 05:22:15 ÖS 17
Üye Bilgileri
erbaiin
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #7 :»

Sibel hanım hoşgeldiniz,sorum şu ;

-Siret-i meryem isimli kitabınızda  hz meryemi bir çok yönü ile değerlendirmeye çalışmışsınız,sizinde ifade edittiğiniz gibi hz meryemi diğer seçkin bayanlardan ayıran bazı özellikleri var mesela babasız bir çocuk dünyaya getirmesi,insanlar içerisinde ki yanlızlığı,hor görülmesi vesair, bunları layıkıyla  anlatmak yada anlatamamak kaygısı sizi tedirgin ettimi..?

-bir çok yazar ele aldığı kahramanını kurgularken onun yerine koymaya veya karşısına geçip konuşmya çalışır,hz meryemi karşınıza aldığınızda onu hakkıyla anlayabildiğinizi düşünüyormusunuz..

Saygı ve muhabetle.
17 Kasım 2008, 05:53:55 ÖS 17
Üye Bilgileri
FECR
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #8 :»

Sibel Hanım
Bugünden geriye doğru baktığınızda mesela 15-20 yıl öncesine baktığınızda;bugüne kadarki süreçte düşünce yapınızda veya ameli yapınızda bir şeyler kaybettiğinizi düşünüyor musunuz?.
-1980 yılların manevi atmosferiyle 2000'den sonraki yılların atmosferini karşılaştırsanız neler söyleyebilirsiniz?.veya  o zamanki islamcı-müslüman gençlik ile bugünkü islamcı-müslüman gençliği karşılaştırabilir misiz?
-Gündemde veya popüler bir yazar olmanın avantajları veya dezavantajlarını somut olarak hayatınızdan örnekler vererek açıklamak mümkün mü?

Şimdilik bu kadar soru yeterli herhalde.İnşaallah sorularım yormamıştır sizi.

Selam Hidayete Tabi Olanlara

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
17 Kasım 2008, 06:07:14 ÖS 18
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #9 :»

vealeykumselam Sibel abla öncelikle bizleri kırmadığınız ve davetimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz..
gerçekten çok sevindirdiniz..

benim de sormak istediklerimden birkaçı şöyle:

yol haritamızda bizlere rehber olacak    Meryem ve Fatıma validelerimizi  yazdınız..  sırada kimler var açıkcası merak ediyorum.. geçen gün bir kanalda da Hacer validemizi  anlatırken dinlemiştim sizi... etkilenmemek mümkün değil...sizden okumak / dinlemek ayrı bir keyif bunuda belirtmek isterim....
merak ettiğim bir konuda bu kitapları nasıl bir ruh halinde yazdınız o kadar yoğun duygusal cümleler var ki sanki yaşıyor gibi..neler hissettiniz neler düşündünüz...

tekrar teşekkürler...

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
17 Kasım 2008, 06:12:50 ÖS 18
Üye Bilgileri
sibl eraslan
Yeni Üye

« Yanıtla #10 :»

düşünce yapısındaki ana temeller değişmez. ama hayatın ve kadderin belirlediği yürüyüş zemini zamn içinde değişebilir. yani bugün bu mekanda olduğumuz gibi... nerede olduğunuzdan çok nasıl durduğunuz önemli kanımca. tabi nerede derken, şahsen müslüman kardeşlerimin yanında olmayı önemser ve öncelerim...
17 Kasım 2008, 06:16:45 ÖS 18
Üye Bilgileri
sibl eraslan
Yeni Üye

« Yanıtla #11 :»

hz.meryem'i çalışırken ve yazarken, kendimi onun yerine koymam imkansızdı elbette. ama hikayeye başka bir şekilde dahil olmaya çalıştım. yani kurgudaki "merzanguş" adlı kızın üzerinden hz.meryem'in civarında dolaşmaya çalıştım.
meryem'i hakkıyla anlayabilmek demişsiniz... onu hakkıyla anlayabilmek imkansız. çünkü o rabbinin seçtiği ve özenle yetiştirdiği, bir çiçek gibi yetiştirdiği olağanüstü bir kimlik. hem kadın hem erkek hepimize örnek olarak sunulan bir kişi...
biz onun sabır yolundan, direncinden ve vazgeçmeyen inancındanörnekler bulabiliriz kendi yaşantılarımız için...
kitap, hz. meryem'i anlatmayı değil, onu anlamayı hedefleyen bir çalışma defteri şeklinde düşünülmüştü.
17 Kasım 2008, 06:18:50 ÖS 18
Üye Bilgileri
sibl eraslan
Yeni Üye

« Yanıtla #12 :»

hz.meryemden sonra diğer annelerimizi de inşallah okuyup gençlerle paylaşmak niyetindeyim. allah nasip ederse... Hz.Hacer ve Hz.Hatice var sanırım önümüzdeki yol haritasında... çok selamlar sunarım ve dua beklerim tüm kardeşlerimden...
17 Kasım 2008, 06:21:00 ÖS 18
Üye Bilgileri
esen
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #13 :»

Hoşgeldiniz Sibel Hanım,
Benim sorum şu anda çalıştığınız gazetenin bir köşe yazarının sebep olduğu ve akabinde gazetenizin sergilemiş olduğu tutumdan dolayı gelişen malum olaylar...

Sizin böyle olaylar karşısnda tutumunuz ne olur?Bulunduğunuz ortamı sorguladınız mı ya da şöyle sorayım, gazetedenizde yaşanan olumsuzluklar sizi nasıl etkiler?

cici sözlerine karşılık çıkarıp masalarına koyacağımız bir din taşımıyoruz yüreğimizde
17 Kasım 2008, 06:46:06 ÖS 18
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #14 :»

Müslüman genç kızların okuyup etkilendiği kitaplardan biri de Şule Yüksel'in romanı "Huzur Sokağı"dır.

Sizin "ŞULE YÜKSEL burada, ya siz?" başlıklı bir yazınızı okuyunca onunla özel bir bağınız olduğunu düşündüm.Hem insan olarak hem de yazar olarak Şule Hanım'ın sizin hayatınızdaki yeri nedir?
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.296 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu