TARAF'tan kızdıracak manşet!

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler (Moderatör: Yonetim) > TARAF'tan kızdıracak manşet!
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: TARAF'tan kızdıracak manşet!  (Okunma Sayısı 347 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
09 Kasım 2008, 11:24:32 ÖS 23
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« :»

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Taraf gazetesi yine tarihi bir manşetle çıktı. Daha önce "Paşasının Başbakan'ı" manşetini atan Taraf gazetesi yine çok konuşulacak bir manşet attı

Taraf gazetesi yine Başbakan'a tarihi bir manşetle cevap verdi. Dün partisinin Bağcılar İlçe Kongresi'nde konuşan ve kendisini eleştiren Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru'ya ve bunu manşetine çeken Taraf gazetesine sert çıkan Başbakan Erdoğan'a Taraf yine tarihi bir manşetle cevap verdi. "Beyaz adam konuştu, 'Ben Obama değilim'" manşetini atan Taraf gazetesi, haberin spotunda: Siyasetteki yükselişini devlete ve devletçi "Beyaz Türk"lere rağmen gerçekleştiren ama son dönemde reformcu çizgisini terkeden Erdoğan, kendisini "Obama'ydı Bush oldu" diye eleştirenlere öfke saçtı" ifadelerinde bulundu.

KORU'YA VE TARAF'A SEVSİNLER SENİ

Erdoğan, reformculuktan devletçiliğe kayışını "Obama gibiyken Bush'a benzedi" diye eleştiren Fehmi Koru'yla bu sözü manşete taşıyan Taraf'a çok kızdı: Sevsinler seni, yazıklar olsun.

NE OBAMA NE BUSH, BELKİ KANUNİ

"Ne Obama ne Bush'um, Tayyip'im. İlla örnek gerekirse Atatürk'ten Kanuni'ye, Yavuz'a yürürsün" diyen Erdoğan "güvence" verdi: Biz her şeyi devletin değerlerine uygun yürütürüz.

ANAYASA'YI DEĞİŞTİRDİK DE NE OLDU

eRDOĞAN, "Hani sivil anayasa" diye soran vatandaşa da beklemesini önerdi: İki maddeyi değiştirince ne oldu görmeniz mi? Hesapları iyi yapacağız. Sabır. Hamken meyve yenmez
10 Kasım 2008, 01:00:44 ÖS 13
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #1 :»

Ahmet Hakandan Fehmi Koruya taktikler....

Ayarı Fehmi Koru aldı ama tasası da beni sardı:

"Fehmi Koru nasıl kurtulur?" diye sayıklamaya başladım...

Ama ne yalan söyleyeyim...

Bir karara varamadım... Çıkar yol bulamadım...

* * *

Önce dedim ki:

Bayrak açsın... İsyan etsin... Sert yapsın... Çıkıp, "Ey Başbakan! Ben istediğimi söylerim... Ben biat medyasının bir neferi değilim" desin... Ya da... "Biraz tahammüllü ol yahu" falan diyerek üst perdeden laflar etsin...

Ancak...

Birdenbire aklıma Fehmi Koru’nun Doğan Grubu’na verdiği öğütler gelmesin mi?

Ne diyordu Doğan Grubu’na Fehmi Koru?

"Başbakan çok güçlü" diyordu... "Karşılık vermeyin" diyordu... "Teslim olun" diyordu... "Gazetelerinizin başındaki elemanları gönderin, yerlerine cici çocukları getirin" diyordu...

Bu türden yazıların mürekkebi bile kurumamışken...

Şimdi Fehmi Koru’nun sert yapması inandırıcı olur muydu?

"Sert yapma" seçeneğinin üstünü işte bu nedenle çizdim...

* * *

Sonra şöyle bir formül üzerinde durdum:

Madem bir "iktidar gücü", Fehmi Koru’ya dirsek atıyor...

O halde neden Fehmi Koru, "başka bir iktidar gücü"ne yaklaşmasın...

Yani... Madem Başbakan Erdoğan, Fehmi Koru’yu defterden siliyor...

O halde neden Fehmi Koru, Çankaya Köşkü’nün defterine adını daha da kalın harflerle yazdırmasın?

Neden Tayyip Erdoğan’ın yerine Abdullah Gül’ü ikame etmesin?

Önce "harika bir fikir" gibi gelen bu formülün de işlemeyeceğini kısa bir sürede fark ettim...

Çünkü...

Tayyip Erdoğan’la arası açılan biri, ne zaman Abdullah Gül’le ilgili iyi şeyler karalasa...

İktidara yakın kanadın kalemleri, "Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül dünya ahret kardeştir / Buna inanmayan kalleştir" diye haykırıyorlar...

"Fitneci" diyorlar... "Aralarını açmaya çalışıyor" diyorlar... "Avucunuzu yalarsınız" diyorlar...

Fehmi Koru’nun bu türden yaklaşımlarla baş etmesi imkánsızdır...

* * *

Çaresizlik içinde Fehmi Koru’ya sesleniyorum:

Ah Fehmi Koru ah!

Keşke, "Gülme komşuna / Gelir başına" şeklindeki atalar sözüne vakti zamanında kulak verseydin de...

Kurtuluşun için formül arayan benim gibileri, böyle elleri böğründe bırakmasaydın...

devamı için...Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
tıklayınz
10 Kasım 2008, 01:03:05 ÖS 13
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #2 :»

ve işte Koru'nun cevabı;

Fırsat versem bu hafta sonunu televizyon ekranlarında hep beni izleyerek geçirebilirdiniz. Kıyamet koptu. Neymiş, ben Başbakan Tayyip Erdoğan'a salvo ateşi açmışım... Neymiş, Başbakan Erdoğan da “Sevsinler seni, yazıklar olsun” diye cevap vermiş... Bekledikleri, benim bu kavgayı sürdürmem...

Sürdürmem, neden sürdüreyim...

Mesleğe ilk adım attığım günlerde, bir büyüğüm, “Gazetecinin muteberi yanağında dudak izi değil, tokat izi bulunanıdır” demişti. Benim yanağımda o izlerden çok var; bazıları benim sevdiğim ve bazıları da beni sevdiğini bildiğim kişiler... Gazeteci milletinin yolu sevdiği kişilerle de çapraz kesişir; ee, o durumda ne olacak?

Ne olacağı belli...

Benim başbakanı eleştirmeye hakkım varsa, ki var, elbette başbakanın da beni eleştirmeye hakkı vardır. Kimseler fark etmedi, ama geçmişte de Tayyip Erdoğan benim bazı tespitlerimden rahatsızlık duymuş ve bunu konuşmalarına yansıtmıştı. Şimdi ilk kez doğrudan görüşlerini açıkladı ve beni açıkça eleştirdi diye rahatsız mı olmalıyım?

Hele rahatsız eden görüşlerimin doğru olduğuna, bunu beni eleştiren Tayyip Erdoğan'ın da bildiğine inanıyorsam?

ABD'de Barack Obama'nın başkanlık yarışından başarıyla çıkması bir 'devrim' ise, Türkiye'de o devrimin 2002 ve 2007 yıllarında yaşadığına inanıyorum ben. Barack Obama 'zenci' ise, Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül de Türkiye şartlarına göre 'zenci'dir... Birinin zenciliği derisinin renginden, diğerlerinin ise eşlerinin başörtülü oluşu yüzünden... Obama yılların önyargılarını kırarak başkan oldu; bizimkiler önyargıları kıramadılar, ama engelleri söke söke kaldırmayı başardılar...

Doğru değil mi bu tespitim?

devamı için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
tıklayın
10 Kasım 2008, 03:01:18 ÖS 15
Üye Bilgileri
sülfile
Aktif Üye

« Yanıtla #3 :»

Arkadaşım her tıklamada bilgisayarı donan var ne bu böyle son kertiğie gelince devamı için tııklayın Angry Kapıt katlamayı öğreten kadının hazır yapılmışı var demesi gibi zorda bırakıyosun beni Angry

Ya kalkın direnin cemaat çocuklar ölmesin, yada susun saklayın korkuları çocuklar görmesin!!!
10 Kasım 2008, 03:26:55 ÖS 15
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #4 :»

Alıntı
Arkadaşım her tıklamada bilgisayarı donan var ne bu böyle son kertiğie gelince devamı için tııklayın  Kapıt katlamayı öğreten kadının hazır yapılmışı var demesi gibi zorda bırakıyosun beni 
sayın sülfik asit
ben yazının (kendimce) yeterli gördüğüm kadarını alıyorum
birde uzun yazılar göz korkutuyor  Wink
uyarınızı dikkate alacağım inşallah
saygılarrrrrrrr
(bütün bilgisayarı bozuklar  beni buluyor  blush )
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.214 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu