Başörtülü analar törene alınmadı

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler (Moderatör: Yonetim) > Başörtülü analar törene alınmadı
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Başörtülü analar törene alınmadı  (Okunma Sayısı 654 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
08 Kasım 2008, 09:48:16 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« :»

Başörtülü analar törene alınmadı
Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, 40 yaşın altındaki başörtülü asker yakınları alınmadı.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Türkiye'nin dört bir yanından çocuklarının mutluluğunu paylaşmak için gelen aileler, yemin törenini tel örgünün arkasından seyretmek zorunda kaldı. Kendilerine çifte standart uygulandığını belirten asker yakınları, "Bizi başörtülü olarak içeriye almıyorlarsa, o zaman evlatlarımızı da askere almasınlar." diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

BAŞÖRTÜLÜ ANALAR ALINMADI

Türkiye'nin dört bir yanından Manisa'da vatani görevini yapan çocuklarının yemin törenine gelen aileler, günlerce yemin törenini bekledikten sonra sabahın erken saatlerinde geldikleri nizamiye önünde kuyruğa girdi. Ancak asker yakınları içeriye alınırken yapılan kimlik kontrolü sırasında ilginç bir olay yaşandı. Asker yakınlarının iddiasına göre kimlik kontrolünda, 40 yaşın altında olan başörtülü bayanlar içeriye alınmadı. Uygulama karşısında şaşkınlığını gizlemeyen asker yakınları yakınlarının yemin törenini tel örgülerin ardından izzlemek zorunda kaldı. Maruz kaldıkları uygulamanın büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden aileler, bu muameleyi haketmediklerini söylediler.

BU NASIL UYGULAMA?

Kardeşinin yemin töreni için geldiğini söyleyen Rabia K., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Nizamiyede görevli askerler, 40 yaşından küçük başörtülü hanımların, başını açmadan içeriye giremeyeceğini söyledi. Yanımda 57 yaşındaki halam vardı, onu aldılar. Biz de diğer mağdurlarla birlikte az ileride, tel örgü arkasından töreni seyretmek zorunda kaldık. İçim burkuldu."

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
KAYNAK

o manisa bu manisa = Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
TIKLAYINIZ
08 Kasım 2008, 09:49:49 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

Halkı askerlikten soğutan kim?
Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı'nda dün düzenlenen yemin töreni için kışlaya gelen bazı asker yakınları, başörtülü oldukları gerekçesiyle nizamiyeden içeri sokulmayınca, Vakit gazetesi yazarı Hasan Karakaya, bu büyük skandal karşısında öyle bir soru sordu ki...

HALKI ASKERLİKTEN SOĞUTAN KİM?
Sadece bu da değil... Manisa'dan dün gelen bir haber, iyice karıştırdı kafamı.
Haber şöyleydi:
“Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı’nda dün düzenlenen yemin töreni için kışlaya gelen bazı asker yakınları, başörtülü oldukları gerekçesiyle nizamiyeden içeri sokulmadı. İçeri sokulmayan asker yakınları, İzmir Caddesi üzerindeki tel örgü arkasından yemin törenini izlemek zorunda kaldı.
40 yaş üzerindeki bayanlar başörtülü olarak nizamiyeden alınıp törene kabul edilirken, yaşı 40'tan küçük olanlara “Başınızı açmadan içeri giremezsiniz..” denildi. Bu sebeple birçok başörtülü asker yakını töreni izleyemedi.
İçeri alınmayan asker yakınları İzmir Caddesi üzerinde tören alanını gören bir bölgede tel örgüler arkasından içerideki asker yakınlarını izlemek zorunda kaldı.”
Peki, bu olayın müsebbibi kimdi?..
Yine o komutan!..
Hani, şu "29 Ekim'deki rezalet" vardı ya, işte o rezalete imza atan komutan!..
Hele hatırlayın o olayı:
¥ "Manisa Belediye Başkanı Bülent Kır, başörtülü avukat eşi Selma Kır ile resepsiyona gelince, Manisa Birinci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan Cumhuriyet balosuna katılan üst düzey rütbeliler, eşleri ile birlikte salonu aşamalı bir şekilde terk ettiler.
1. Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu ile birlikte İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Mürsel Şahin ve 1. Er Eğitim Tugay Komutanı ile İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan oluşan 15 kişilik grup, saat 19.55'te salona Belediye Başkanı Bülent Kır'ın başörtülü eşi Av. Selma Kır ile birlikte girince, birbirlerinin yüzlerine bakan askeri erkânda hareket görüldü...
Önce alt kademedeki albay, yarbay ve binbaşı seviyesinde askeri erkân eşleri ile birlikte kapıdan ayrılırken, daha sonra da komutanlar salonu terk etti."
İşte bu komutan, dün de "askerlerin anaları"nı, "eş"lerini ve "bacı"larını almamış "yemin merasimi"ne!..
Evet, sırf "başörtülü" oldukları için!..
Biliyorsunuz;
"Başörtülü analar"ın evlâtları "PKK ile çatışmada şehit düştükleri" zaman, komutanlar hemen "şehit cenazesi"ne gider ve anasının "başörtülü" olup-olmadığına bakmadan elini öper, anayı teskin etmeye uğraşır!..
Ama, aynı başörtülü ana, "oğlunun yemin töreni"ne geldiğinde, bir "utanç duvarı" gibi "tel örgüler" dikilir karşısına!..
Dünkü manzara aynen böyleydi:
"Başörtülü ana" ile "asker oğlu"nun arasına "tel örgüler" girmiş ve analar, oğullarının yemin törenini, ancak "tel örgüler arkasından" gözleri yaşlı izleyebilmişlerdi!..
Pardon!.. Pardon!..
"Bütün analar" değil, "başları açık ana"lar rahatlıkla alınmıştı içeri!..
"Başörtülü" anaların da, "40 yaşın üstü" olanlarına problem çıkarılmamış!..
Ama, "40 yaşın altında" olanlara, "yasak" demişler, "Siz, tel örgülerin arkasına gidin!"
Bu "40 yaş" meselesinde bir incelik mi vardır, bir tılsım mı vardır, bilemiyorum...
Malûm, "İsrail askerleri" de, Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyenlerin yolunu kesiyor ve sadece "40 yaşın üstündekilere" izin veriyor!..
Dedim ya, 40 yaşın esbab-ı mucibesi nedir bilmiyorum... Ama şunu biliyorum:
"Askerin tavrı"na yönelik bir eleştiride; hemen "Halkı askerlikten soğutma" silâhını burnumuzun dibine dayayanlara sormak lâzım:
"Bir anaya; oğlunun yemin törenini tel örgüler arkasından izletmek, halkı askerliğe ısıtır mı?!?"

KAYNAK

08 Kasım 2008, 09:50:38 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

şimdi şuracığa küfür yazacaktım ama
la havle diyorum

devletinizin allah belasını versin
08 Kasım 2008, 10:02:14 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
esen
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #3 :»

ben en çok annelere kızıyorum ama geçen televızyonda izledim şehit anası nasıl ağlıyor kendinden geçmiş bir yandanda bu devlet bizim yok cumhuriyeti koruyacaz falan filan ...
üstelik gayette kapalı bi anne ..
o halde bile doğrular konuşulamıyor  düzene isyan sözleri sarfedilemiyor ..
suç birazda bizim..

cici sözlerine karşılık çıkarıp masalarına koyacağımız bir din taşımıyoruz yüreğimizde
10 Kasım 2008, 09:52:11 ÖS 21
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #4 :»

esen abla nevzat tarhan da senin  gibi düşünmüş

Emekli Albay Nevzat Tarhan, haber7.com'daki köşesinde çok tartışılacak bir yazı yazdı. Manisa'da çocuklarının yemin törenine alınmayan başörtülü kadınları pısırık pısırık oturmakla suçlayan Tarhan, "Başörtülü anneler pısırık pısırık tel örgü arkasında oturacaklarına Zenci Rosa Parks gibi haklarını arasalar mesele bu kadar uzamazdı." dedi.

İşte Nevzat Tarhan'ın "Gizli Komitelerin yeni ikna yöntemi" başlıklı yazısı...

İslamofobisi olan askeri ve sivil bürokrasi yeni yöntemler geliştirmeye başladılar. Başbakanımız da tuzağa düştü.

Birinci olay Manisa’da yaşandı. 40 yaşın üstündeki başörtülü asker aileleri törenlere alınmaya başlandı. Ama Manisa’da askeri törendeki tutum çok yüz kızartıcıydı. Başörtülülere baskı ve ayrımcılık maalesef devam ediyor. Başörtülü asker annelerinin teller arkasında yere çökmüş zavallı halleri insaf ve vicdan sahiplerini hiç rahatsız etmiyor mu?!

Not: İslamofobi tıbbi bir niteleme değil sosyal bir tanımlamadır. Tedavi edilmez, sosyal tepkilerle düzelir. Başörtülü anneler pısırık pısırık tel örgü arkasında oturacaklarına Zenci Rosa Parks gibi haklarını arasalar mesele bu kadar uzamazdı.

yazı için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
tıklayın
10 Kasım 2008, 09:55:44 ÖS 21
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #5 :»

Madem askerle kanka oldunuz

Ahmet Hakan'ın konuyla ilgili yorumu

Başbakan Erdoğan, aradaki samimiyete binaen, General İlker Başbuğ’dan küçük bir ricada bulunabilir...

General’e diyebilir ki:

"Sayın Genelkurmay Başkanım... Geçen gün Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı’nda askere giden evlatlarının yemin törenine katılmak isteyen 40 yaşın üstündeki anneler tören alanına alınırken, 40 yaşın altındaki başörtülü anneler, kışla kapısından geri çevrildiler... Çocukları şehit olduğunda, cenaze törenlerinde ’40 yaş altı / 40 yaş üstü’ demeden baş tacı yaptığımız bu anneleri şimdi itip kakmamız hiç münasip kaçmıyor... Bir zahmet şu işe bir el atsanız... Hem böylece ’40 yaşın üstündeki türbanlı kadın zararsızdır / 40 yaşın altındaki türbanlı kadın ise zararlıdır’ garabeti de daha fazla yaygınlık kazanmadan son bulur."

* * *

Buradan yemin billah ederek söz veriyorum:

Eğer Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a böyle bir ricada bulunma cesaretini ve kararlılığını gösterebilirse...

Ben de kendisini...

Bu sütundan...

Benzetilmek istediği kahramanlara...

Yani Yavuz Sultan Selim’e, Kanuni Sultan Süleyman’a, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, Osman Gazi’ye benzeteceğim...

Hatta ve hatta bunlarla yetinmeyip...

Napolyon’a, Büyük İskender’e, Aslan Yürekli Richard’a, Selehaddin-i Eyyubi’ye, James Bond’a, Spartaküs’e, Anthony Quinn’e, Polat Alemdar’a, Malkoçoğlu’na benzeterek yücelteceğim...

Hadi bakalım: Gayret bizden, başarı Allah’tan...

yazının tamamı için tıklayın
10 Kasım 2008, 10:02:42 ÖS 22
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #6 :»

rosa parks muhteşem bir cesaret örneği Smiley

o halin iman etmişine kerbela da rastlıyoruz zeynep adıyla
bir başkasını sarayda görüyoruz asiye diye
sonra meryem kucağın da bebeğiyle ..zamanının tüm oligarşisini dayatanlara karşı! dimdik  ayakta
hemde en olmazcasına en zoruna enn hassas olan iffetiyle sınanıyor..
ve kum deryasında dimdik duran Hacer...
say say bitmez çelik yürek demir kızları Smiley
inşallah bayrak yerde değil.
hayır imanıyla örtünen yüzlerce kız-kadın var koşturan koşuşturan.. kurbanı anlatıyor.. "nasıl kurban edilir"in bu çağdaki tefsirini ötelere taşıyor.
evet her dönemde olduğu gibi bilinçsizce imanlarını yük bilenler vardır ama çağları aşan ses her zaman imanı şeref bilenlerindir! dün öyleydi bu gün de öyle olacak ve inş. yarın da bu değişmez..
sanıyorum ki bilerek pısırık oturanları gösteriyorlar . halbu ki hepimiz biliyoruz  son on yılda islami dernek ve vakıfların nasıl çalıştıklarını ve nasıl da verimli olduklarını. bilerek bizi öyle göstermek istiyorlardır. kanmayın
resmin öteki yüzünü görün - görelim...
« Son Düzenleme: 10 Kasım 2008, 10:03:45 ÖS 22 Gönderen: serender » Logged

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
10 Kasım 2008, 10:23:29 ÖS 22
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #7 :»

hep bardağın dolu tarafını görmene bayılıyorum
ancak
nevzat tarhanın bu yazıyı başörtülüleri pısırık  göstermek amacıyla yazdığını sanmıyorum
başörtülüleri bırakıp tüm müslümanlara bakalım.pısırıklık bize yakışmıyor
haklıların sesi haksızları bastırmalı dimi

14 Kasım 2008, 08:19:27 ÖS 20
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #8 :»

nevzat tarhan değil nevzat tarhanın görmesini dolduran şey, medya yada daha geniş anlamıyla kitle iletişim araçları bilerek veya isteyerek yönlendirilerek pısırık dindarları gösteriyorlar.
ya daha sen eklemiştin cihan aktaşın ropörtajını ne diyordu müslüman  gazeteler bile başörtülü yazarlara kota uyguluyorlar diye
çıkartmak -göstermek istemiyorlar bizleri.
iletişim halinde olduğum özellikle
konya-urfa-denizli-istanbul- malatya-samsun gibi bir çok ilde inan müslümanlar harika şeyler yapıyor
polyannacılık filan değil ve hepsinin ortak derdi yaptıklarının basında yer bulmaması belki bi yandan iyi ama diğer taraftan ümitsizlik doğuruyor basının bu yanlış tutumu.
yani adamın birinin koyunu- keçisi haber oluyor bir derneğin yüzlerce kişiyi bi araya getirerek yaptığı bir çalışma-organizasyon duyulmuyor bile..
neyse hepsini Allah duyuyor ve sürpriz doğuma hazırlanın ey ümmet ! Smiley inşallah..
« Son Düzenleme: 14 Kasım 2008, 08:21:10 ÖS 20 Gönderen: serender » Logged

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.299 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu