Haftanın Konuğu ''KUTBAY''

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Önceki Konuklar > Haftanın Konuğu ''KUTBAY''
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu ''KUTBAY''  (Okunma Sayısı 1846 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
30 Ekim 2008, 09:36:14 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #30 :»

sorum şu;çaresiz kaldığınız bi sorunla karşılarştınız mı?nasıl tepki verdiniz?ve sonucu ne oldu?
(biraz soru içinde soru oldu ama)

Evet çaresiz kaldığım çok zamanlar oldu. çaresizliğe iten sorunlarda önceleri bir suçlu aradım bir veya bir kaçını bulduktan sonra da kendime mazeretler uydurmaya başladım. Sonra baktım ki mazeret üretmek sorunu çözmüyor.
Öyle çözüm üretmeden bırakıldığında ise yıllar sonrasında karşınıza çok daha büyümüş olarak çıkabiliyor.

Düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum belki başka biri aynı durumda olsa ona söyleyecek çok şeyim var ama kendim için aynısını yapamıyorum.

Sorunun getirdikleri ve götürdüklerini düşündüm çaresizliğimden kurtulmak gerekliliğini..

"Hayatta en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir"
"Durmak devrilmenin bir öncesidir"

Çaresizliğin prangası kararsızlıktır. Yanlış ta olsa kararlar aldım ve bulunduğum durumdan kurtuldum. Tüm gelişmeler sürecinde ne yaparsanız yapın Duayı eksik etmeyin. Dualardan anlık beklentiler içerisinde olmayın öyle olaylar gelişiyor ki "Şer" olduğunu düşünüyorsunuz, yıllar sonra "hayrı" görüyorsunuz.

Sonuç olarak;
Sorun ile karşılaştığınızda bir suçlu aramak yerine çözüm için harekete geçmek,
Kararlarda acele etmemek, geç te kalmamak
Yaradana bol bol dua edip "Hayırlısını" istemek
Yardımcı olmuyor diye aile, akraba veya arkadaşlarına kızmamak
Ne olursa olsun çaresizlik durumunda "KUL" olmaktan vazgeçmemek
Nihayetinin ölüm olduğunu düşünüp, zaman gelmişse kaçınılmaz olduğunu unutmamak

Allâhûmme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin ve Alâ Âli Seyyidinâ Muhammed
31 Ekim 2008, 10:55:10 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #31 :»

Çocukluğumuzda ilk okuduğumuz roman ya da hikayelerin bizler üzerindeki etkisi başkadır.
Sizin de etkilendiğiniz böyle bir kitap, tarihi bir kişilik var mı?

Başka bir soru da karadenizililere özgü olsun.

Samsunlusunuz...
Müslümanlarda hemşehricilik anlayışından ziyade din kardeşliğidir önemli olan.Ama biz karadenizlilerde müslümanlıktan ziyade hemşericilik biraz daha öne çıkar sanki…Bu sizde nasıl?
31 Ekim 2008, 02:10:36 ÖS 14
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #32 :»

Çocukluğumuzda ilk okuduğumuz roman ya da hikayelerin bizler üzerindeki etkisi başkadır.

İlk okuduğum kitabın adını tam hatırlamasam da "Mavi Hususili" olarak kaldı aklımda. Bir genç kızın yaşantısını anlatıyordu. Mavi bir hususi otomobili olan bir delikanlının yürekleri ziyan eden yaşam tarzı ve sonrasında da bu genç ile yaşadıkları...

Sanırım yaşım 13-14 tü. Kitabı okurken hep "ben olsam" diye parantezler açardım zihnimde.

Sizin de etkilendiğiniz böyle bir kitap, tarihi bir kişilik var mı?

Dünya'da ve Türkiye'de o kadar müthiş insanlar var ki onlara gıpta etmemek mümkün değil elbette. Nevar ki net olarak örnek aldığım bir kişilik yok.
Yaradılmışların en mükemmelini örnek alabilmek ise, ne mümkün.

Başka bir soru da karadenizililere özgü olsun.

Samsunlusunuz...
Müslümanlarda hemşehricilik anlayışından ziyade din kardeşliğidir önemli olan.Ama biz karadenizlilerde müslümanlıktan ziyade hemşericilik biraz daha öne çıkar sanki…Bu sizde nasıl?

Çocukluk itibariyle çevremizde hep aynı kültürü ve inancı yaşamış insanlar olduğundan doğduğum, büyüdüğüm bölgeyi Müslüman olarak kazımışım zihnime. Bu böyle olunca da hemşehrim ile din bir bütün oluyor

Açık ve net olarak bir ortamda Hemşehrin (inançsız ise) mı? yoksa başka bölgeden gelen Din kardeşin mi? diye sorulsa, elbette Din kardeşim olur tercihim.

03 Kasım 2008, 12:35:54 ÖS 12
Üye Bilgileri
Sara IŞIKLAR
idp yazarı
*

« Yanıtla #33 :»

Allah ın selamı sizin ve tüm inananların üzerine olsun;
  sanırım yine haftanın konuğu köşesini geç okumuş oldum. iş yoğunluğu ve bunun yanındaki diğer sorumluluklardan ötürü sanırım bu aralar geç kalan oluyorum Smiley
ama geç de kalmış olsam yorum yazmadan geçemeyeceğim. öncelikle sayın kutbay abi Allah sizden razı olsun demek istiyorum. cevaplarınızda hayatı anlamlandırmayla ve bir duruş sahibi olmayla ilgili açıklamalarınızdan fazlasıyla istifade etmiş oldum. herkes kendi durumunca bir fayda görmüştür elbet ama benim için -işte cevaplar bunlar olmalı- dediğim ve cevaplarını aradığım sorulara bir cevap oldu yazdıklarınız. şimdi burdan bakarsak da kendi açımdan bir geç kalmışlık yok sadece vakti bugünmüş aradığım cevapların diyorum.
Allah'ın razı olacağı hayatı samimiyetinizi yitirmeden ancak her geçen gün artan bir samimiyetle yaşamanız duasıyla.

Yürüdükçe çocuk;
kapandı kapısı gri bir binanın
tek tip insan üretmeye kurgulu
yapısıyla....
03 Kasım 2008, 12:43:21 ÖS 12
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #34 :»

Allah razı olsun.

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.158 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu