Haftanın Konuğu ''KUTBAY''

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Önceki Konuklar > Haftanın Konuğu ''KUTBAY''
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu ''KUTBAY''  (Okunma Sayısı 1845 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
29 Ekim 2008, 09:12:33 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #15 :»

sayın kutbay hayırlı olsun konukluğunuz:) ,hoşgeldiniz ve kolay gelsin..
ben nasıl bir evlatsınız onu merak ediyorum yada eşinizin ailesiyle olsun kendi ailenizle olsun  ilişkileriniz nasıldır ..
iki tarafı idare etmekte zorlanır mısınız yada buna gerek kalır mı?
yani sorunun özü siz iyi bir evlat mısınız?
annenizede hayırlı sağlıklı ömürler diliyorum tekrar ..
saygılar..

İyi bir evlat olmam için olması gereken tüm şartlar mevcut. Ben hiç birşey yapmasam sadece yapılanlara karşılık versem dahi gözlemciler "iyi evlat" notunu verirler sanırım. Dolayısıyla "idare etme" insiyatifi olmadığından Ailemin hiçbir ferdiyle herhangi bir sorun yaşamamaktayım.

Önemli olan husus ise; sizin duruşunuzdur. Kişilik yapılanmasını tamamlamış birey olursanız, ailede aldığınız hemen hemen her karar doğru karşılanacaktır.

Allâhûmme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin ve Alâ Âli Seyyidinâ Muhammed
29 Ekim 2008, 10:15:52 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
kardelen
Aktif Üye

« Yanıtla #16 :»

Allahın rahmeti bereketi ihsanı üzerinize olsun abicim 

bir çivi birnalı , birnal bir atı ,biratı br komandoyu,bir kmando bir orduyu,bir ordu bir vatanı kurtabilir....burdan yola çıkarak bu çivi; velevki  veled olsun  Smiley

sahih denilen bir hadise göre ;

sahabelrden biri peygamber efendimize çocuğunu eğitmesi için getiriyo  ve peygamber efendimiz soruyo çocugunuz kaç yaşında sahabe 6 yaşında olduğunu söyleyince

peygamber efendimiz çok geç kalmışsınız diyo ...

buna istinaden çocugunuz kaç yaşında bilmiorum ...

3 ile 7 yaş arasındaki bir çocugun eğitimini nasıl sağlamaya çalışırdınız?

çocugunuzun kişisel gelişiminde ,baba rolunde en çok zorlandığınız noktalr neler ?

ve çocuğunuzunuzn özel fnksiyonlarına yönelik beklentileriniz nelerdir?

(rabbim çucugunuza hayırlı ilim hayırlı ilimlerle amel etmeyi nasip etsin inş...)
29 Ekim 2008, 10:49:49 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #17 :»

Oğlum 17 yaşında.

Çocuk eğitimiyle ilgili tam bilgiyi (ki sizlerde araştırmışsınızdır) uzmanından almak daha doğru.
Benim acizane görüşlerim ise; çocuk hangi yaşta olursa olsun ilgi ister. Bununla birlikte komşu ve akraba ziyaretleri yapılmalı çocuğu bu ziyaretlerde bulundurmalı ki kişilik oluşumunda toplumsal değer ve yargıları varolsun. O yaştaki çocukların yanında mümkün olduğunca müsbet sohbetler edilmeli çocuk oyun oynasa dahi hafızasına yerleşecektir.

Kişisel gelişimde zorlandığım noktalar pek yok aslında bana ters gelen hareketleri olduğunda o yaşlardaki halimi düşünüyor ve o yaşlarda ki hangi yaklaşımların bana ters geldiğinin değerlendirmesi sonucu ona yaklaşıyorum. Daha çok yetişkin bir insanmış gibi normal konuşmalar içindeyim anlayamadıklarını soruyor bende anlayacağı dile (abartmadan) indiriyorum. Yani sanki anlayacağı dilde konuşmaları büyükler ile de yapıyor gibi. Burda en önemlisi çocuğunuzu dinlemenizdir. ne kadar saçma, gereksiz, boş görseniz dahi söylediklerini dinlemeli ve doğru bildiklerinizi anlatmalısınız.

Özel fonksiyonlarına yönelik beklentiler derken ilgi alanları ve becerisini kastettiyseniz; Her ebeveynin evlatlarından beklenti içerisinde olduğu gibi benim de beklentilerim var. Nevar ki beklentilerim kendi vasıflarım doğrultusunda değil onun (yeni yapılanmaya başlayan) ilgi alanları yönünde. Mesela 7. sınıfta iken ilk dönem sonrası sözele geçmek istediğinde neden? dedim ve cevabı sonrasında da peki madem hayatına böyle yön vermek istiyorsun öyle olsun dedim ve gerekli girişimler sonrasında istediğini gerçekleştirdim. şimdi üzerinde belki baskı hissetmiyor ama istediğini yaptığı için kendisini başarılı olmak zorunda hissediyor. Bu zorunluluk kendi çizdiği yol ile ortaya çıkan bir zorunluluk olduğundan yanlış bir karar dahi almış olsa kendi kararlarını eleştirme ve sonrasında bir karar alırken daha fazla düşünmeye itecektir.

29 Ekim 2008, 10:50:20 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #18 :»

Amin... Cümle evlatlarımızı inşallah...

29 Ekim 2008, 11:04:55 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #19 :»

Sorumu biraz daha genişleteyim: Gerçek hayata yansıtmakta zorlandıkları tavırlardan kastım, diyaloglardaki rahatlık/sızlık...ya da burada çok sosyal bir birey gibi dururken gerçek hayatta sosyalleşme durumu sizce nasıl?

Bu uzun ve gerçekten tartışılması gereken bir konu. Bilgilerimi daha geniş bir platformda paylaşmak ve diğer arkadaşlarımın da bu konudaki bilgilerini almak isterim. Sizden ricam bu konuyu istişare platformunda belirli bir başlıkta açmanızdır.

Böyle bir konuya değindiğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

29 Ekim 2008, 12:17:41 ÖS 12
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #20 :»

Muhammed İkbal, Aliya İzzet begoviç, Mevdudi, Rantisi,
İmam Humeyni ... liste çok uzun vs. diyelim
ortak noktalarını anlamışınızdır.
hani 40 lı yaşlarda artık durgunlaşılmıştır ama örneğin 25'lerde veya 18'lerde sizin de herkes için yapacağınız büyük vede muhteşem hayalleriniz varmıydı?
belki hala vardır(ama sanmıyorum mantıklı ve realist yaklaşımınız aktif idealist olmanızı bu yaşlarda biraz sınırlandırmış olabilir Smiley tabi bu benim tesbitim hiç bişey bilmiyorum)

ve Biraz babanızın karakteri, çocuk yetiştirmesinde belirgin tavrı vede hani "babam hep derdi..?" diye başladığınız en sık kullandığınız cümle ?
çünkü merak ediyorum idealist ve kuralcı (hani buna Oğuz Saygın mavi ve kırmızı karakterin bileşimi diyor) çok seyrek görülen karakterlerdir ya acaba yetiştirilmeden mi etkileniyor, kalıtsal mı -yada fıtrimi?

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
29 Ekim 2008, 01:21:56 ÖS 13
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #21 :»

hani 40 lı yaşlarda artık durgunlaşılmıştır ama örneğin 25'lerde veya 18'lerde sizin de herkes için yapacağınız büyük vede muhteşem hayalleriniz varmıydı?
belki hala vardır(ama sanmıyorum mantıklı ve realist yaklaşımınız aktif idealist olmanızı bu yaşlarda biraz sınırlandırmış olabilir Smiley tabi bu benim tesbitim hiç bişey bilmiyorum)

"Bana gelince, sizlerin ancak yarıya getirmek yürekliliğini gösterdiğiniz şeyleri ben sonuna dek götürmekten başka birşey yapmadım hayatımda. Dostoyevski"

"Yeise kapılma boğulursun , azmine sımsıkı sarıl bak ne olursun...(Mehmet Akif)"

Bu sözler ışığında bende birçok kişi gibi bir çok hayaller "yaşadım". Halende yaşadıklarım vardır.

Yıllar sonrasına dair bir hayal dahi olsa o anı beklemedim bulunduğum gün itibariyle bir takım girişimlerde bulundum ve kendimi o an'a hazırlamak istedim. Dostoyevski'nin tesbitindeki gibi kimisini yarıya kadar getirebildim. Mehmet Akif'in dediği gibi de Başarısızlıklarımda ümitsizliklerim vardı. Bu fırtınalar içerisinde inat ve sebat arasındaki farkı öğrendim (ya da öğrendiğimi sanıyorum) Hayallerimi gerçekleştirmek için başladığım yollarda eksilerin artılara nazaran daha hızlı yükselişlerinde mücadelenin devamını inat olarak değerlendirdim ve bırakmanın daha hayırlı olacağını düşünerek gerçekleştirebileceğim başka hayallerimin peşine düştüm. "Şayet bir hayale takılı kalırsa insan, gerçekleştirebileceği başka hayallerden mahrum kalır."

ve Biraz babanızın karakteri, çocuk yetiştirmesinde belirgin tavrı vede hani "babam hep derdi..?" diye başladığınız en sık kullandığınız cümle ?
çünkü merak ediyorum idealist ve kuralcı (hani buna Oğuz Saygın mavi ve kırmızı karakterin bileşimi diyor) çok seyrek görülen karakterlerdir ya acaba yetiştirilmeden mi etkileniyor, kalıtsal mı -yada fıtrimi?

"sende baba olduğunda anlarsın" bu en sık kullandığı cümlelerden biriydi Smiley Yaramazlıklarım vardı zamanında ve babam benimle oturur konuşurdu. Yaşımın gereği algılayamadığımda (veya anlamak istemediğimde) bunu söylerdi bana. Baba olduğumda babamı daha iyi anlamaya başladım.

ideallerim var evet ama kuralcı olduğuma pek katılmıyorum. Şöyle bir ayrıntı girebiliriz: İdeallerimin gerçekleşmesi için alınması gereken kararlar ve uygulamalar vardır bunlardan taviz verdiğimde ideallerimden uzaklaşabiliyorsam bu tavizleri vermemeye gayret ederim. Bu iş hayatımda veya özel hayatımda olabilir. İdeal üzerindeki tutum ve davranışlar esnasında değerlendirmeye aldıysanız, "kuralcı" diye adlandırabilirsiniz ama bunu tüm yaşantıma yayarsanız doğru bir tesbitte bulunmuş olmazsınız.

29 Ekim 2008, 01:28:01 ÖS 13
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #22 :»

harika teşekkür ederim
ilk mesaj varya üstteki ona bayıldım hele
kocaman teşekkürler abi
ben bi düşüneyim yine gelirim Smiley

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
29 Ekim 2008, 05:06:20 ÖS 17
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #23 :»

islami duruşunuzla ilgili çocukluk-gençlik ve olgunlaşma seruveniniz nasıl olmuş?
çalkalanmalar olmuştur mutlaka
hangi akımlardan -daha çok- etkilendiniz?
örnek müslüman olarak hani fikirlerine katıldığınız bir kaç isim alabilirmiyiz?
rasulden başka Smiley

29 Ekim 2008, 06:01:51 ÖS 18
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #24 :»

Hiçbir akımdan etkilenmedim. ŞUCU-BUCU olmadım. Aileden gelen bir kültür ve inanç ile islamiyeti yaşamaya çalışıyorum.
Gençlik yıllarımda (şuan da gencim de:) )biraz sallandım nefs ile mücadele etmek baya zor.

29 Ekim 2008, 07:45:28 ÖS 19
Üye Bilgileri
sülfile
Aktif Üye

« Yanıtla #25 :»

Ben soru sormayacağım zira hakkınızda edindiğim bilgi beni ziyadesiyle memnun etti:) Buralar sizden sorulurmuş.
Sizden naçizane bir ricam olucak siteye özel hamili kart istesem buralarda havam olsa, imtiyazlarım var diyebilsem hani dokunulmazlık felan. Ya bizde ağanın eli tutulmaz isteyenin bir yüzü vermeyenin nur olsun;) Yok ben kabul etmem derseniz de canınız sağolsun tabi:(

Ya kalkın direnin cemaat çocuklar ölmesin, yada susun saklayın korkuları çocuklar görmesin!!!
29 Ekim 2008, 08:20:56 ÖS 20
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #26 :»

Hiçbir akımdan etkilenmedim. ŞUCU-BUCU olmadım. Aileden gelen bir kültür ve inanç ile islamiyeti yaşamaya çalışıyorum.
Gençlik yıllarımda (şuan da gencim de:) )biraz sallandım nefs ile mücadele etmek baya zor.

olmaz abi yaa
hani kitabını alırız 'x' şahsiyetin etkileniriz sorararız başka var mı onuda okuruz sonra onun tavsiye ettiklerine bakarız. bunlar şucu olmak değil ki
üç isim abi
üç yazar ismi?

29 Ekim 2008, 08:45:55 ÖS 20
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #27 :»

Alıntı
Sorumu biraz daha genişleteyim: Gerçek hayata yansıtmakta zorlandıkları tavırlardan kastım, diyaloglardaki rahatlık/sızlık...ya da burada çok sosyal bir birey gibi dururken gerçek hayatta sosyalleşme durumu sizce nasıl?

Alıntı
Bu uzun ve gerçekten tartışılması gereken bir konu. Bilgilerimi daha geniş bir platformda paylaşmak ve diğer arkadaşlarımın da bu konudaki bilgilerini almak isterim. Sizden ricam bu konuyu istişare platformunda belirli bir başlıkta açmanızdır.

Böyle bir konuya değindiğiniz için şimdiden teşekkür ederim. 

Ben de teşekkür ediyorum.İnşaallah bu konuyu işlemeye çalışacağız...
29 Ekim 2008, 09:16:55 ÖS 21
Üye Bilgileri
hayrunnisa
Aktif Üye

« Yanıtla #28 :»

öncelikle bu köşeyi hazırlayanlara teşekkür ederim .insanları daha iyi ranıma anlama  fırsatı sağlıyor
 sonra  bu siteyi hazırlayan abimize Allah razı olsun
sorum şu;çaresiz kaldığınız bi sorunla karşılarştınız mı?nasıl tepki verdiniz?ve sonucu ne oldu?
(biraz soru içinde soru oldu ama)
30 Ekim 2008, 09:08:38 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #29 :»

Ben soru sormayacağım zira hakkınızda edindiğim bilgi beni ziyadesiyle memnun etti:) Buralar sizden sorulurmuş.
Sizden naçizane bir ricam olucak siteye özel hamili kart istesem buralarda havam olsa, imtiyazlarım var diyebilsem hani dokunulmazlık felan. Ya bizde ağanın eli tutulmaz isteyenin bir yüzü vermeyenin nur olsun;) Yok ben kabul etmem derseniz de canınız sağolsun tabi:(

Smiley
Buralar benden sorulmuyor Sitenin kararları %90 diğer yönetici arkadaşlarım tarafından alınıyor belki %10 benimdir.

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.076 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu