Haftanın Konuğu ''KUTBAY''

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Önceki Konuklar > Haftanın Konuğu ''KUTBAY''
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu ''KUTBAY''  (Okunma Sayısı 1841 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
28 Ekim 2008, 02:43:35 ÖS 14
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« :»

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

olaylara ferasetli bakışı

çözüm odaklı yapısı

ve babacan tavrıyla

bu haftaki konuğumuz abimiz "KUTBAY''
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2008, 02:59:03 ÖS 14 Gönderen: eliflamra » Logged
28 Ekim 2008, 02:51:38 ÖS 14
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #1 :»

Kutbay abi (kısaca demiyorum)kendinizi tanıtır mısınız ?
28 Ekim 2008, 03:13:35 ÖS 15
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

Teşekkür ederim

1969 Samsun doğumluyum, Evli ve 1 çocuk babasıyım. Bir taraftan Hayat Fakultesini okuyor, diğer taraftan Bilgisayar ve Internet Teknolojileri hizmeti veren firmamda çalışıyorum.

Beni en iyi sorularınız (cevapları) ile tanıyabileceğinizden, bu girişte yazabileceğim pek birşey yok.

Buyrun bakalım...

Allâhûmme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin ve Alâ Âli Seyyidinâ Muhammed
28 Ekim 2008, 03:26:15 ÖS 15
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #3 :»

Evet soru-cevap en guzel iletişim yollarındandır ..
Haftan hayırlı olsun demekle başlayayım abi ...
Hayat okulu demişsin ..
Hayat okulunun bir şubesi , bir dönemi , bir sınavı olan evlilik konusu ?
İnsanın evlilige bakışı aslında kendini ele veren bir yönüdür ...
Evliligi genel olarak tanımlarsanız nasıl cümleler kurardınız ...
Evliliginizi özel olarak tanımlarsanız hangi sıfatları ön plandadır ...
Olması gerekenler ve olanlar arasındaki farkı anlamak için genel ve özel ayırımına gittim ...
Sonuçta büyük çogunlugu evlilik adayı olan bir topluluga hitap edeceginizide belirtmekte fayda görüyorum ...
Kestirip atarsanız hep bir agızdan derizki ...
Evlilik işte bu ..
Topu başı ucu sonu bu kadar Smiley
Örnek olmanız temennisiyle ..
Selamlar ...

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
28 Ekim 2008, 03:47:35 ÖS 15
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #4 :»

*Hayat felsefem diyebileceğiniz bir söz, bir kelime ya da düşünce var mıdır? Varsa nedir?

*Kutbay' ı kelimeler üzerinde tanımlamak istersek onu en iyi anlatan 2-3 kelime ne olabilir?

*Eger iki şey arasında tercih yapmak zorunda kalsanız ve birini seçmek durumunda olsanız  (bu her şeyde olabilir tabi, sevdiklerinizden, arkadaşlarınızdan ya da sevdiginiz bir ayakkabı yemek bile olabilir  Smiley ) tercihinizi neye göre yaparsınız?

ve son olarak

*İslami Düşüncede hedefleriniz nelerdir?

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
28 Ekim 2008, 03:55:04 ÖS 15
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #5 :»

ÖNCELİKLE FORMUMUZUN BU KÖŞESİNE HOŞGELDİNİZ DEMEK İSTİYORUM

Sanırım Sorularım biraz özele kaçacak bu yüzden şimdiden özürümü kabul edin.

Annenizin sağlık durumu nasıl oldu. İnş Allah şifa veriyordur.

Dini vecibelerinizin ne kadarını yerine getirebiliyorsunuz. Örneğin eşinizin kılk kıyafetini sormamda bir mahzur var mı ?

Hangi kitapları sıklıkla okursunuz. Ayrıca okuduğunuz gazete ve dergi. Dinlediğiniz müzik ve sanatçıları. Hoşlandığınız müzik türü. Tuttuğunuz futbol takımı

Daima sıklıkla bize söylersiniz birlik olalım diye. İslam aleminin birlik olamamasını neye dayandırırsınız ve sizce bu sorunun çözümünde neden olacak etmenler hangileridir.

Son soru : Site kurmak kolay mı ? Yani her dileyen şahıs islamisite açabiliyor mu ? Sitelerin denetimini kim Yapar veya yapıyor ? Sorumluluk var mı ?
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2008, 03:57:45 ÖS 15 Gönderen: abdulhamit » Logged
28 Ekim 2008, 04:03:12 ÖS 16
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #6 :»

Hoşgeldiniz Kutbay Smiley

Bilgisayar ve internet alanında çalışıyorsunuz

internetin müslüman kimliğine   olumlu-olumsuz katkılarını , sizin hayatınıza nasıl yansıdığını bize söyeleyebilir msiiniz?

Bu bağlamda sitemizin mülüsman kimliği taşıyan üyelerinde yaptığınız gözlemlerde sanalda olup da gerçek hayata  yansıtmakta zorlandıkları tavır ve davranışlar sizce nelerdir?

28 Ekim 2008, 04:06:03 ÖS 16
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #7 :»

Evet soru-cevap en guzel iletişim yollarındandır ..
Haftan hayırlı olsun demekle başlayayım abi ...
Hayat okulu demişsin ..
Hayat okulunun bir şubesi , bir dönemi , bir sınavı olan evlilik konusu ?
İnsanın evlilige bakışı aslında kendini ele veren bir yönüdür ...
Evliligi genel olarak tanımlarsanız nasıl cümleler kurardınız ...
Evliliginizi özel olarak tanımlarsanız hangi sıfatları ön plandadır ...
Olması gerekenler ve olanlar arasındaki farkı anlamak için genel ve özel ayırımına gittim ...
Sonuçta büyük çogunlugu evlilik adayı olan bir topluluga hitap edeceginizide belirtmekte fayda görüyorum ...
Kestirip atarsanız hep bir agızdan derizki ...
Evlilik işte bu ..
Topu başı ucu sonu bu kadar Smiley
Örnek olmanız temennisiyle ..
Selamlar ...

"Evlilik bir yaşam biçimidir" Evlendiğiniz insan ile bir ömür boyu birlikte olacağınızı düşünerek başlamalısınız yola. Böylelikle ömrün her nefesinde birlikte hareket etmeniz gereken davranışların olduğunu göreceksiniz. Evliliği mutluluk olarak görürseniz, mutsuzluk anlarınızda evlilikten beklentileriniz olacaktır. Beklentilerinizin karşılanmaması durumunda ise hayata yaydığınız mutsuzluklarınızın sebebini evlilikte aramaya başlarsınız. Mutluluk için kadın erkek eşitliğinin mücadelesini vermek yerine saygı, sevgi, güven ve samimiyetin ağır bastığı bir ortam gerekmektedir.

Evlilikte kişilikte çok önemlidir. Bir duruşunuz var ise duruşunuz sizi huzurlu bir yaşam ile ödüllendirecektir. şayet evlilik vncesi veya hemen sonrasındaki sabır, anlayış ve samimiyetiniz yok olmaya başlamışsa bunu karşınızdakinden önce kendinizde aramalısınız. İnsanlar dostluklarını değiştirebilir ama bir ömür boyu birlikte olacağı kişiyi kabullendiğinin dışında değiştirmeye ve hatta kendine benzetmeye kalkarsa bu mutsuzluğu için atılan ilk adım olur.

28 Ekim 2008, 04:12:57 ÖS 16
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #8 :»

*Hayat felsefem diyebileceğiniz bir söz, bir kelime ya da düşünce var mıdır? Varsa nedir?

Bugün hayatımızın geri kalanının ilk günüdür...

*Kutbay' ı kelimeler üzerinde tanımlamak istersek onu en iyi anlatan 2-3 kelime ne olabilir?
Sistem, Adalet, Sevgi...

*Eger iki şey arasında tercih yapmak zorunda kalsanız ve birini seçmek durumunda olsanız  (bu her şeyde olabilir tabi, sevdiklerinizden, arkadaşlarınızdan ya da sevdiginiz bir ayakkabı yemek bile olabilir  Smiley ) tercihinizi neye göre yaparsınız?

Önemli olan böyle bir zor karar aşamasına gelmemektir. Velev ki geldim; Kişiliğimin gerektirdiği gibi davranırdım. Bu da beklentilere cevap vermek olurdu.

*İslami Düşüncede hedefleriniz nelerdir?
Rabbimin Rızasını kazanabilmek...

28 Ekim 2008, 04:22:54 ÖS 16
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #9 :»

Annenizin sağlık durumu nasıl oldu. İnş Allah şifa veriyordur.
Şükrolsun rabbime gayet iyi

Dini vecibelerinizin ne kadarını yerine getirebiliyorsunuz. Örneğin eşinizin kılk kıyafetini sormamda bir mahzur var mı ?
Elimden geldiğince yerine getirmeye çalışıyorum. Eşim kapalı ve o da elinden geleni yapmakta.

Hangi kitapları sıklıkla okursunuz. Ayrıca okuduğunuz gazete ve dergi. Dinlediğiniz müzik ve sanatçıları. Hoşlandığınız müzik türü. Tuttuğunuz futbol takımı
İnsan iletişimi ve davranış bilimleri ağırlıklı kitapları severim okuma sıklığım değişkendir. Birçok müzik dinlerim Sabah Hareketli müzikleri (kemençe, Türkü vb) öğle akşam arası türk pop akşamları ise sanat müziği tercihimdir. Fenerbahçeliyim

Daima sıklıkla bize söylersiniz birlik olalım diye. İslam aleminin birlik olamamasını neye dayandırırsınız ve sizce bu sorunun çözümünde neden olacak etmenler hangileridir.
İslam aleminin birlik içinde olamamasının sizlerinde bildiği gibi bir çok nedenleri var. Sorunun çözümü inançlarımızın özde olmasıyla olacaktır

Son soru : Site kurmak kolay mı ? Yani her dileyen şahıs islamisite açabiliyor mu ? Sitelerin denetimini kim Yapar veya yapıyor ? Sorumluluk var mı ?
Bilgisi olan herkes site kurabilir, Parası olan herkes te site kurdurabilir. Kurulduktan sonra yayınlarınızda yasal olmayan yazılar veya görüntüler var ise ilgili mahkemelerce önce uyarı alır sonrasında ise kapatılırsınız.

28 Ekim 2008, 04:32:17 ÖS 16
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #10 :»

internetin müslüman kimliğine   olumlu-olumsuz katkılarını , sizin hayatınıza nasıl yansıdığını bize söyeleyebilir msiiniz?
İnsan olabiliyorsak müslümanız demektir. soruyu insan geneline yaymakta fayda var
İnternet sadece iletişim aracı değil aynı zamanda da büyük bir kaynaktır. "Kişi neyi ararsa onu bulur." Ben bu yaşımda bir bilgiye sahip isem bu bilgiyi internet olmasa edinemezdim.

Bu bağlamda sitemizin mülüsman kimliği taşıyan üyelerinde yaptığınız gözlemlerde sanalda olup da gerçek hayata  yansıtmakta zorlandıkları tavır ve davranışlar sizce nelerdir?
Gerçek hayatta var olan kişiliğini/kişiliksizliğini sanal ortamda farklı gösteriyorsa geri dönüşünde sıkıntılar yaşar. Kişi heryerde her zaman ne ise o olmalıdır ki, bunun faydasını görebilsin, kendini yaşayabilsin. Kişi başkalarını yaşadığı sürece kendi hayatını yaşamaz.

28 Ekim 2008, 04:45:56 ÖS 16
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #11 :»

Alıntı

Sorumu biraz daha genişleteyim: Gerçek hayata yansıtmakta zorlandıkları tavırlardan kastım, diyaloglardaki rahatlık/sızlık...ya da burada çok sosyal bir birey gibi dururken gerçek hayatta sosyalleşme durumu sizce nasıl?
28 Ekim 2008, 05:40:19 ÖS 17
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #12 :»

Abi;
İslami düşünce ekibi olarak hani bi parti kurduk ya
eveett iktidar da olduk şükür  blush
bakanlar kuruluda hazır
(çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı benim kaptırmam haberiniz olsun Cheesy))
güven oyu da aldık Cheesy
ve siz teşekkür konuşması yaptınız . peki neler dediniz?
ve  ;
Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü olan sayın Ayşegül Özkanın okuyacağı  altında sizin imzanız olan hükümet programından sayın ve sevgili halkımız farklı- değişik ve ilk defa olarak neler duyacaklar???
bunu hakkaten merak ediyorum

- kaç kardeşsiniz? siz kaçıncısınız?
- sanırım biraz içine kapanık, konuşmayı-gereksiz -konuşmayı çok sevmiyorsunuz? normalde de böylemisiniz? yoksa size ait olan (yakın arkadaşlarınızın olduğu) yerde mi çok konuşursunuz ( çok konuşmazsınız da:))
yada aidiyet hissi taşıdığınız özel ortamlar var mı? aile de dahil.

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
28 Ekim 2008, 07:56:43 ÖS 19
Üye Bilgileri
esen
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #13 :»

sayın kutbay hayırlı olsun konukluğunuz:) ,hoşgeldiniz ve kolay gelsin..
ben nasıl bir evlatsınız onu merak ediyorum yada eşinizin ailesiyle olsun kendi ailenizle olsun  ilişkileriniz nasıldır ..
iki tarafı idare etmekte zorlanır mısınız yada buna gerek kalır mı?
yani sorunun özü siz iyi bir evlat mısınız?
annenizede hayırlı sağlıklı ömürler diliyorum tekrar ..
saygılar..

cici sözlerine karşılık çıkarıp masalarına koyacağımız bir din taşımıyoruz yüreğimizde
29 Ekim 2008, 09:05:00 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
kutbay
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #14 :»

Abi;
İslami düşünce ekibi olarak hani bi parti kurduk ya
eveett iktidar da olduk şükür  blush
bakanlar kuruluda hazır
(çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı benim kaptırmam haberiniz olsun Cheesy))
güven oyu da aldık Cheesy
ve siz teşekkür konuşması yaptınız . peki neler dediniz?
ve  ;
Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü olan sayın Ayşegül Özkanın okuyacağı  altında sizin imzanız olan hükümet programından sayın ve sevgili halkımız farklı- değişik ve ilk defa olarak neler duyacaklar???
bunu hakkaten merak ediyorum

Ülkede yapılan siyaset diyete dayalı yapılanmalardır. Bunun karşısında durmak oy alamamak demektir. Bir gün biri çıkar ve sadece ülke menfaatleri doğrultusunda hareket ederse, onu destekleyenler de sadece ülke menfaatlerinden ötürü destekler, yatırım yaparsa, işte o an söylenecek tüm sözler bir ilk olacaktır.

- kaç kardeşsiniz? siz kaçıncısınız?

5 kardeşiz ve en küçüğüyüm

- sanırım biraz içine kapanık, konuşmayı-gereksiz -konuşmayı çok sevmiyorsunuz? normalde de böylemisiniz? yoksa size ait olan (yakın arkadaşlarınızın olduğu) yerde mi çok konuşursunuz ( çok konuşmazsınız da:))
yada aidiyet hissi taşıdığınız özel ortamlar var mı? aile de dahil.

İçine kapanık değilim, bir çok alandaki sohbetleri severim ailem ve yakınlarım ile de gerektirdiği kadar bu sohbetin içinde olurum. Bir çok topluluk içinde gerektiğinde de konuşurum. Ne zaman ki önyargı hakim olmuş ve savrulan düşünceler hiç edilmiş, o an sessizliği tercih ederim. Ailem dostlarım ve arkadaşlarım arasında ise doğru bildiğimi sonuna kadar savunurum. Sonunda ya onlar benim doğrumu kabul eder ya da ben kendi doğrumun yanlış olduğunu anlar onlardan bilgi almış olurum.

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.253 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu