ALLAH niçin kullarını bir yaratmadı? Kimini kör, kimisini topal olarak yarattı?"

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > KUR´AN-I KERİM (Bilgi Platformu) > Kur'an-i Kavramlar > ALLAH niçin kullarını bir yaratmadı? Kimini kör, kimisini topal olarak yarattı?"
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: ALLAH niçin kullarını bir yaratmadı? Kimini kör, kimisini topal olarak yarattı?"  (Okunma Sayısı 1536 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
17 Ekim 2008, 04:01:57 ÖS 16
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« :»

ALLAH niçin kullarını bir yaratmadı? Kimini kör, kimisini topal olarak yarattı?"

1- ALLAH mülk sahibidirMülkünde istediği gibi tasarruf eder. Kimse Ona karışamaz ve Onun îcâdına müdâhale edemez. Senin vücudunun zerrelerini yaratan, tüm sistemini düzenleyip insanî kimlik bahşeden ALLAHtır (c.c). Sen bunları sana lûtfeden ALLAHa daha evvel bir şey vermemişsin ki, Onun karşısında bir hak iddia edebilesin..

Eğer sen, sana verilenler karşılığında ALLAHa bir şey vermiş olsaydın, "Bir göz değil iki göz ver, bir el değil iki el ver!" gibi iddialarda bulunmaya; "Niye iki tane değil de bir ayak verdin?" diye itiraz etmeye belki hakkın olurdu. Halbuki sen ALLAHa (c.c) bir şey vermemişsin ki -Hâşâ- O' na adaletsizlik iddiasında bulunasın. Haksızlık, ödenmeyen bir haktan gelir. Senin O' na karşı ne hakkın var ki yerine getirilmedi de sana karşı haksızlık edildi!..

ALLAH-u Teâlâ hazretleri seni yokluktan çıkarıp var etmiş: hem de insan olarak... Dikkat etsen; senin altında birçok mahlûkat var ki, pekâlâ onlara bakıp ne kadar fazla nimetlere mazhar olduğunu düşünebilirsin.

2- Cenâb-ı ALLAH, bazen insanın ayağını alır; onun karşılığında ahirette pek çok şey verirAyağını almakla o kimseye aciz bir mahluk olduğunu, zayıflığını, ve ihtiyacının ne kadar fazla olduğunu hissettirir. Kalbini kendisine çevirtip, o insanın duygularını geliştirirse, çok az bir şey almakla, pek çok şeyler vermiş olur. Demek ki görünüşte olmasa bile, hakikatte bu ona, ALLAHın lûtfunun ifâdesidir. Tıpkı şehit edip cenneti vermesi gibi... Bir insan, savaş esnasında şehit olur. Bu şeh,t olmakla haşirde kurulacak büyük mahkemede ve ALLAHın huzurunda, sıddîklerın, sâlihlerin gıpta edeceği bir makama yükselir. Onu gören başkaları "Keşke ALLAH bize de harp meydanında şehâdet nasip etseydi" derler. Bundan dolayı, böyle bir insan parça parça da olsa çok şey kaybetmiş sayılmaz. Belki aldığı şey ona nispeten çok daha büyüktür.

Çok nâdir olarak, bazı kimseler, bu mevzûda küskünlük, kırgınlık, kötümserlik ve aşağılık duygusu ile sapsalar bile, pek çok kimselerde bu gibi eksiklikler, daha fazla, ALLAHa yönelmeye vesile olmuştur. Bu itibarla zararlı böcekler gibi bir kısım kimselerin, bu meseledeki kayıplarının yayılmaya çalışılması yerinde bir davranış değildir. Bu konuda esas olan, ebedi hayata aday olan ruhlarında o âleme âit arzuları uyarmaktır. Bu ârızalıda, ârızaların itmesiyle Hakka yönelmesi; başkalarında da ondan ibret alarak kanatlanmaları şeklinde kendini gösteriyorsa, maksada uygun ve hikmetlidir.

M. Fethullah Gülen
17 Ekim 2008, 04:11:15 ÖS 16
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #1 :»

EVET SORUYU DAHA GENİŞLETEREK SORALIM VE HİKMETİ İLAHİYEYİ DÜŞÜNELİM

Evet, ALLAH niçin kullarını bir yaratmadı? Kimini kör, kimisini topal olarak yarattı?"

Kimisini zengin, kimisini de fakir, kimini kadın olarak kimini erkek olarak, kimisini de zeka geriliğinde akıldan hasta, kimisini de üstün zeka ve akılda, kimisini çok güzel bir fiziki vucutla kimisini de çirkin 

Evet bu ve bu gibi soruları sordukça sorarız.

O halde nedir hikmeti ilahiye biraz düşünelim ve kuran ayetleri ışığında cevabını verelim. İnş

« Son Düzenleme: 17 Ekim 2008, 04:12:45 ÖS 16 Gönderen: abdulhamit » Logged
17 Ekim 2008, 04:35:28 ÖS 16
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #2 :»

PEKİ SİZE SORAYIM. SAKAT DOĞAN BİR İNSAN. NAPMALI ? İSYAN MI ETMELİ. BEN NEDEN BÖYLE OLDUM BAĞIRIP ÇAĞIRSA. HEM KENDİNE HEM ETRAFINDAKİLERE HAYATI ZEHİR ETSE. BU MU YANİ GÜZEL OLAN. YOKSA O HALİNE ALIŞIP HAYATI GÜZEL GÖRMEYE ÇALIŞMAK MI.[/b]
« Son Düzenleme: 17 Ekim 2008, 04:36:15 ÖS 16 Gönderen: abdulhamit » Logged
17 Ekim 2008, 04:39:18 ÖS 16
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #3 :»

Durumunu kabullenip hayatı güzel yaşamaya gayret etmeli elbette.
Ve kendisinden daha zor durumda olanları görüp yine de şükredebilmeli...

Sizi dinliyoruz Abdulhamit Bey...
17 Ekim 2008, 04:41:12 ÖS 16
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #4 :»

KONUYU DAHA İYİ AÇIKLAMAK İÇİN DAHA DEĞİŞİK SORULAN SORULAR DA ŞÖYLE SORULABİLİYOR

'' Ben fakir bir insanım. Ailemi zor geçindiriyorum. Çocuklarımı okula gönderemiyorum. Kimi günler aç kalıyorum. Ama Allah' a olan ibadetimi eksiksiz yerine getiriyorum... iman ediyorum.''

'' Ben de çok zenginim. Çok rahat ve huzurlu bir yaşantım var şükürler olsun. Sadakamı veriyorum. Yardım ediyorum. Allah' a olan ibaetimi de eksiksiz yerine getiriyorum. ''

Bu iki insan cennete gider değil mi Fakir olan dünyada cehennemi yaşıyor. Zengin olan ise bu dünyada da rahat yaşıyor. Adalet mi bu???
17 Ekim 2008, 04:45:08 ÖS 16
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #5 :»

Alıntı
Durumunu kabullenip hayatı güzel yaşamaya gayret etmeli elbette.
Ve kendisinden daha zor durumda olanları görüp yine de şükredebilmeli...

Sizi dinliyoruz Abdulhamit Bey...

ELBETTE ÖYLE OLMALI  VE ZATEN ALLAHIN EMRİ VE İSTEĞİ DE O YÖNDE.

AMA NEDEN ÖYLEDİR ? HİKMETİ İLAHİYE NEDİR ?
17 Ekim 2008, 05:26:25 ÖS 17
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #6 :»

ÖNCE BU SORULARA CEVAB OLACAK AYETLERİ VERELİM VE DAHA SONRA AÇIKLAYALIM İNŞ

KAMER-49- Biz her şeyi belirli bir plan uyarınca yarattık.

AYNI ANLAMDA DEĞİŞİK MEALLERİDE ŞÖYLEDİR

Şüphesiz Biz her şeyi bir ölçüye göre yaratmışızdır.

Haberiniz olsun ki, Biz her şeyi bir kaderle yaratmışızdır.

Haberiniz olsun ki, biz her şeyi bir kadere göre yarattık.

Biz her şeyi belirli bir plan uyarınca yarattık.
.
Muhakkak ki Biz her şeyi bir kaderle, bir ölçü ile yarattık.

Hiç şüphesiz, biz her şeyi bir kader ile yarattık.

17 Ekim 2008, 06:18:00 ÖS 18
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #7 :»

KASAS: 68- Rabb'in dilediğini yaratır, seçer. Seçim onlara ait değildir. ,Allah onların ortak koştuğu şeylerden uzaktır, yücedir.

ALİ İMRAN- 14- Kadınlara, evlâdlara, tartı tartı biriktirilmiş altın ve gümüşe, otlağa yayılmış atlara, küçükbaş hayvanlara ve ekinlere karşı aşırı tutkunluk insanlara cazip gösterildi. Bunlar dünya hayatının nimetleridir. Oysa asıl varılacak yer Allah katındadır

SAFFAT-96- "Oysa sizi de, yaptığınız bu şeyleri de Allah yaratmıştır" .

NİSA-78- .....Eğer onlar bir iyilikle karşılaşırlarsa `bu Allah'tandır' derler, ama başlarına bir kötülük gelirse `bu senin yüzündendir' derler. Onlara de ki; Hepsi Allah'tandır. Niye bu adamlar kendilerine söylenen sözü anlamaya yanaşmıyorlar

HADİD-22- Gerek yeryüzünde görülen, gerekse başınıza gelen her musibet tarafımızdan yaratılmadan önce kesinlikle bir kitapta belirlenmiştir. Bu ayrıntılı planlama Allah için kolay bir iştir.

BAKARA-216:......Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.

KUL, Bir sıkıntı veya zorluk ile karşılaştığı zaman şikayetleri artırma yoluna gidilmemelidir.

Sıkıntı ve elemlerin tedavisini Yüce Mevla Kur’an’ı Kerimde şöyle belirtmiştir. “Sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin. Şüphesiz o (sabır ve namaz), Allah’a saygıdan kalbi ürperenler dışında herkese zor ve ağır gelen bir görevdir.” (Bakara 2/45)

Mümin, sabre başvurduğu takdirde Allah da onunla beraber olur ve onu destekler. Konu ile ilgili olarak Yüce Mevla şöyle buyurmuştur: “Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir.” (Bakara 2/153)

. “Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber!) Sabredenleri müjdele! (Bakara, 2/155)

ENBİYA-35. Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak hayır ile de şer ile de deniyoruz. Ancak bize döndürüleceksiniz

İŞTE BU AYETLER SORUMUZA CEVAB OLACAK AYETLERDİR. O HALDE AÇIKLAYALIM ALLAHIN İZNİ İLE İNŞALLAH

« Son Düzenleme: 17 Ekim 2008, 06:24:06 ÖS 18 Gönderen: abdulhamit » Logged
17 Ekim 2008, 11:59:37 ÖS 23
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #8 :»

SORU: MADEM Kİ BU DÜNYADA ALLAH TARAFINDAN SINAVA TABİ TUTULUYORUZ  O HALDE TÜM İNSANLAR EŞİT ŞARTLARDA MI  SINAVA TUTULUYORLAR  ?

Hayır, Allahın belirlediği sınav sorularına eşit şartlarda ( eşit sorularla ) girmiyoruz. Demek istediğim o ki, sınav sorularını biz seçmiyoruz. Şöyle örneklendirelim. Bir okul düşününüz benzetmemiz Dünya olacaktır. O okulda geleceğinizin ne olacağının belirlenmesi için imtihana tabi tutulmaktasınız.

Sorular içinde ortak sorular da var. Yani herkesin cevaplaması gereken zaruri ve elzem olan sorular ( İman ,Allahın birliği gibi ) olduğu gibi  kategorilere ayrılmış sorularda var ki, bu soruların puanlaması sorusuna göre değişiklik göstermektedir.

DİKKAT ! HANGİ KATEGORİDEN, HANGİ TÜR SORULARIN GELECEĞİNİ BİLMEDEN SINAVA GİRİYORUZ

DEVAM EDECEĞİM
« Son Düzenleme: 19 Ekim 2008, 12:59:29 ÖÖ 00 Gönderen: abdulhamit » Logged
18 Ekim 2008, 12:24:45 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #9 :»

KASAS: 68- Rabb'in dilediğini yaratır, seçer. Seçim onlara ait değildir. ,Allah onların ortak koştuğu şeylerden uzaktır, yücedir.

Alıntı
Evet, ALLAH niçin kullarını bir yaratmadı? Kimini kör, kimisini topal olarak yarattı?"

Kimisini zengin, kimisini de fakir, kimini kadın olarak kimini erkek olarak, kimisini de zeka geriliğinde akıldan hasta, kimisini de üstün zeka ve akılda, kimisini çok güzel bir fiziki vucutla kimisini de çirkin 

Evet bu ve bu gibi soruları sordukça sorarız.

O halde nedir hikmeti ilahiye biraz düşünelim ve kuran ayetleri ışığında cevabını verelim

Evet KASAS ayeti net ve açık ki, seçim ve seçme Allahın kendisine ait olmaktadır. Bize ait değil. Kimisini kör ve topal yaratırken, kimisini de bolluk ve rahatlık içinde maddi servetleri olacak şekilde hem de doğuştan yaratmaktadır.

Bu özellikler bu şekilde imtihana tabi olma ya bu şekilde sürer gider veya değişikliğe de uğratılır. Örneğin doğuştan kör olanın gözü açılabilir. Artık görür hale gelir. ( Tıbbı imkanlar ile ve yine allahtan bir deneme ve sınav ile ) veya doğuştan zengin olarak yaratılan kullar bir an gelir ki, elindeki rızıklar ve servetler alınır. Fakirlik durumu ile de sınanır veya fakir olanlar bir an gelir ki, zenginleştirilir.

İmtihan durumları Bu şekilde değişikliğe uğratıldığı gibi, hiçbir değişikliğe uğratılamadan da
devam ettirilebilir

VE BAKINIZ BİZE ENBİYA SURESİ NE DER.

ENBİYA-35. Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak hayır ile de şer ile de deniyoruz. Ancak bize döndürüleceksiniz   

« Son Düzenleme: 18 Ekim 2008, 12:25:29 ÖÖ 00 Gönderen: abdulhamit » Logged
18 Ekim 2008, 12:53:21 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #10 :»

Evet KASAS ayeti net ve açık ki, seçim ve seçme Allahın kendisine ait olmaktadır. Bize ait değil.

SECEDE-13: Eğer biz dilemiş olsaydık, her bir nefse kendi hidayetini verirdik. fakat benden çıkan şu söz gerçekleşecektir: "andolsun, cehennemi cinlerden ve insanlardan (inkar edenlerle) tamamıyla dolduracağım."

EVET BU AYET ANLAMLIDIR.? NASIL ? ALLAH İSTESEYDİ İNSANLARI İMTİHANA TUTMADAN DA HİDAYETLERİNİ VERİRDİ VE BU DURUMDA CEHENEME GEREK KALMAZDI.

O HALDE ŞER VEYA HAYIR DİYE NİTELEDİKLERİMİZİN HİKMETİ İLAHİYESİ NEDİR ?

Şer her zaman insanın elinin karşılığı kazandığı karşılığa verilen ceza olmayabilir. Bazen de imtihan amaçlı olarak  şer ve hayır da verilebilir. İşte bakın Ayetler açık ve net aşağıdaki gibidir

BAKARA-155. Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele.

BAKARA-156. Onlar; başlarına bir musibet gelince, “Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allaha aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz” derler

ALİ İMRAN-141. Bir de Allah , iman edenleri arındırmak ve küfre sapanları mahvetmek için böyle yapar.

ALİ İMRAN-142. Yoksa siz; Allah , içinizden cihad edenleri (sınayıp) ayırt etmeden ve yine sabredenleri (sınayıp) ayırt etmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?

Şer ile insanların sabrı imtihan ile ölçülür, şer 2 türlüdür. birincisi küfre sapanları mahvetmeğe yöneliktir ikincisi ise müminlerin sabrını ölçerek onlarının derecelerini yükseltmek içindir

ALİ İMRAN -186. Andolsun, mallarınız ve canlarınız konusunda imtihana çekileceksiniz. Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve Allah ’a ortak koşanlardan üzücü birçok söz işiteceksiniz. Eğer sabreder ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsanız bilin ki, bunlar (yapmaya değer) azmi gerektiren işlerdendir

AHZAB-11. İşte orada mü’minler denendiler ve şiddetli bir şekilde sarsıldılar

ZÜMER-49. İnsana bir zarar dokunduğunda bize yalvarır. Sonra ona tarafımızdan bir nimet verdiğimizde, “Bu, bana ancak bilgim sayesinde verilmiştir” der. Hayır, o bir imtihandır. Fakat onların çoğu bilmezler

Evet, bu ayette çoğu bilmezler bunun nasıl olduğunu diyor verilen hayır da ve şer de DENEME AMAÇLIDIR
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2008, 01:27:49 ÖÖ 01 Gönderen: abdulhamit » Logged
18 Ekim 2008, 01:05:17 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #11 :»

KARDEŞİMİZ MAXPAYNADAN ÖNCEKİ KONULARDAN ALINTIDIR

insan sakat doğduğu için bu şerrdir.  ama bu insanın kendi eli ile başına gelen değil allah tarafından imtihan edilme nedeni ile verilen şerrdir.
ve allahtan gelen şerre nasıl tepki vereceğiniz önemlidir. (HAŞA) ben niye sakatım ne bicim allahsın sen niye yamuk yarattın beni(HAŞA) diye isyan ederse imtihanı kaybetti demektir. ama sakat halinin allahtan gelen bir imtaihan olduğunu bilir ve zorluklara sırf allah rızası için göğüs gerer ve sabır ile gayret ile yaşarsa inşallah imtihanı kazanmış olur ve allah mükafatını fazla fazla verir inşallah.
bakınız burada şerr bir olaya karşı verilen tepki var. şerr olay sonucu iki davranış seçeneğiniz var. ya isyan edeceksiniz şerrr daha büyük şerre sebep olacak. ya da sabır ile tevekkül edeceksiniz o zaman şerr hayır ile sonuçlanacak.
sounç itibari ile şerr oldugu gibi duruyor. önemli olan şerre karşı vereceğimiz tepkilerdir. hayır daha sonra ortaya çıkar
MAXPAYNA
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2008, 01:06:32 ÖÖ 01 Gönderen: abdulhamit » Logged
18 Ekim 2008, 01:16:03 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #12 :»

MEVLA NEYLER,NEYLERSE GÜZEL EYLER ! SİZİN ŞER SANDIGINIZ HAYIR, HAYIR SANDIGINIZ DA ŞER OLABİLİR,LAKİN SİZ BİLEMEZSİNİZ,İNKARDA ETMEYİN. ...

BAKARA-216
 Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz
.

NOT: ŞEYTANIN YARATILMASINDA HER NE KADAR ŞER GİBİ GÖRÜNSE DE 
ONDA BİLE YANİ BÖYLE YARATILMASINDA DAHİ BİR HAYIR VARDIR.

Dünyada herkes içinde bulunduğu şartlara göre imtihan edilir. Mesela zengin olan fakirlere ne kadar yardım ettiği, malını nerede ve nasıl harcadığıyla imtihan edilirken, fakir olan sabır ve kaderine rıza göstermesi ile imtihan edilir.

PEYGAMBERLER DAHİ KİMİSİ FAKİRLİK İLE SINANMIŞKEN HZ YAHYA GİBİ, KİMİSİ DE ZENGİNLİKLE SINANMIŞTIR. HZ SÜLEYMAN GİBİ

Bizlerin eşitsizlik olarak yorumladığı farklı hayat koşullarının en mühim hikmeti kulun ahiretteki mükâfatın artmasıdır. Bu dünyada fakir ya da sakat yaşayan bir insan, eğer bu imtihanını güzel bir şekilde verirse AHİRETTE yüksek bir makam kazanır. Mesela çaresiz bir hastalığa yakalanmış bir insan sıkıntılı hayatının neticesinde herkesin özendiği manevi şehitlik makamını elde edecektir.

İnsanların farklı hayat koşullarına sahip olmasındaki diğer bir hikmet de; yardımlaşma ve dayanışmanın elde edilmesidir. Mesela zenginler fakirlere yardım ve merhamet etmekle onların dua ve hürmetlerini kazanır. Sağlıklı insanlar hastaların yardımına koşmakla onların ihtiyacını görürler. Böylelikle yardımlaşma, hürmet, merhamet gibi duygularla herkes birbirinin yardımına koşarak toplumda birlik ve beraberlik sağlanmış olur.

« Son Düzenleme: 18 Ekim 2008, 01:22:35 ÖÖ 01 Gönderen: abdulhamit » Logged
18 Ekim 2008, 01:24:08 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #13 :»

BU KONUDA ZİHİNLERE TAKILAN SORULARIMIZ OLURSA CEVABLAYALIM İNŞALLAH
18 Ekim 2008, 03:01:17 ÖS 15
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #14 :»

Alıntı
'' Ben fakir bir insanım. Ailemi zor geçindiriyorum. Çocuklarımı okula gönderemiyorum. Kimi günler aç kalıyorum. Ama Allah' a olan ibadetimi eksiksiz yerine getiriyorum... iman ediyorum.'''' Ben de çok zenginim. Çok rahat ve huzurlu bir yaşantım var şükürler olsun. Sadakamı veriyorum. Yardım ediyorum. Allah' a olan ibaetimi de eksiksiz yerine getiriyorum.

''Bu iki insan cennete gider değil mi Fakir olan dünyada cehennemi yaşıyor. Zengin olan ise bu dünyada da rahat yaşıyor. Adalet mi bu?

BU GİBİ SORULARI SORANLARA VERECEĞİMİZ CEVAB,

Evet, Hak iledir. Allahın şaşmaz Adaleti ile ki, hepsi birer imtihan vesilesidir. Zengin de daha farklı musibetlerle, çeşitli sıkıntı (KORKU, HASTALIK vs ) ve daha değişik elemler ve sabırlar ile denenecektir . ALLAH insanların hepsini zengin yaratsaydı. Ne ile deneneceklerdi. Bu ilahi hikmeti düşünelim.

Zekatlarını ve sadakalarını kime ve hangi ihtiyaç sahiplerine vereceklerdi veya bunun tersini düşündüğümüzde ise şayet Allah herkesi fakir yaratmış olsaydı kim kime nasıl yardım edecekti. Kibir nasıl ortaya çıkacaktı. Allah, kimseye kaldıracağından daha ağır bir sorumluluk yüklemez.

Kuran'da bildirildiği gibi, "Allah, TAŞIYACAĞI YÜKTEN DAHA FAZLASINI YÜKLEMEZ hiç kimseye güç yetireceğinden başkasını yüklemez. Kazandığı lehine, kazandırdıkları aleyhinedir..." (Bakara Suresi, 286)

ZENGİNLER DE , FAKİRLER DE TÜM İNSANLAR MUSİBETLERLE DENENECEKLERDİR.

BELED-4- Biz insanı birtakım zorluklar, zahmetler ve sıkıntılar içinde yarattık.

( Biz insanoğlunu, bitip tükenmez, meşakkat, sıkıntı, çaba, çile, mücadele ve uğraşı ile meşgul olmak üzere yarattık.) Nitekim yüce Allah başka bir surede buyurur: "Ey insan! Sen Rabbin için çalışıp çabaladın, artık O'na-kavuşmaktasın." (İnşikak Suresi, 6)

.........SABREDENLERİ MÜJDELE ( BAKARA-155 )

DEVAM EDECEĞİM
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2008, 03:04:03 ÖS 15 Gönderen: abdulhamit » Logged
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.068 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu