Haftanın Konuğu ''IŞIK''

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Önceki Konuklar > Haftanın Konuğu ''IŞIK''
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu ''IŞIK''  (Okunma Sayısı 2520 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
08 Ekim 2008, 02:18:52 ÖS 14
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« :»

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Özgün Uslubu     

Esprili Kişiliği     

Güçlü Mizah Anlayışıyla

Değerli Arkadaşımız "IŞIK''

« Son Düzenleme: 08 Ekim 2008, 02:52:47 ÖS 14 Gönderen: TaLiA » Logged
08 Ekim 2008, 02:35:11 ÖS 14
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #1 :»

Işık; kendini kısaca tanıtır mısın?
08 Ekim 2008, 04:15:18 ÖS 16
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #2 :»

İslamisite den tanıştığımız dönemlerde ince esprilerin mizah anlayışın dikkatimi çekmiş ve hoşuma gitmişti.Gerçek haytta da hep böyle tebessüm eden, ettiren biri misin, yoksa biraz pollyannacılık mı söz  konusu?
Bu bağlamda müslüman bir bayanın mizah anlayışı nasıl olmalı?
08 Ekim 2008, 05:17:10 ÖS 17
Üye Bilgileri
pambuli
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 :»

Kişiliğinde çekici, bazen büyüleyici bir şey var.
Güçlü bir mizah duygusu, bazen sıcak bir ifade, ve hazır cevaplık..
Forumda ilgimi çeken, Kişiliğini merak ettiğim üyelerden biri sevgili İŞIK.hoşgeldin..
08 Ekim 2008, 08:17:24 ÖS 20
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #4 :»

ışıkcım bize bir gününü anlatırmısın
ve senin de evde dikakt ettiğin kuralların varmıdır? aksatmayacağın?

(modern çağ kişi için farklı ortamlar oluşturur. her ortam kişi için farklı bir kimliktir, en doğru sonuç en çok bulunduğumuz ortam olan evimizdir. evde farklı davranamayız  bu nedenle evi soruyorum:))

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
08 Ekim 2008, 08:53:35 ÖS 20
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #5 :»

Ya bizim buralarda bir haftanın konugu kayıp ..
Bir Işık yakacak yokmu ...
Bulalım şu kaybımızı ..
şık şık Selamlar ...

09 Ekim 2008, 12:19:22 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
ISIK
Daimi Üye
**

« Yanıtla #6 :»

Oncelıkle benı sectıgınız ıcın tesekkur ederım arkadaslar...
yemek pasta kek tarıfı harıc hersey sorabılırsınız Smiley

eveeet şimdi gelelim ahiret sorularına

1.Sevgili Eliflamra'nın cevabı aşağıda ki gibidir.

Hımm kısaca mı anlatayım ee tabı kısaca yazıcam biliyorum çenemden bıktınız sayın kuzen, baslattın müşkülü.nerden başlasam ne desem bilemedim ki...
Efenim bendeniz ışık kişisiyim.gercek adımı bilen bilir bilmeyen bilmez.birkaç asır önce şehri İstanbul’un muhtemelen soğuk belkide karlı bir gününde dünyaya gelmişim hay Allah lansmana hayli evveliyatından başladım neyse liseye geçiyorum.Liseyi süper lise İmam Hatip’de okudum ardından kıbrısta’da üniversite maceram başladı.güney Kıbrıs ile karıştırmayın davet ettiler ama kuzey kıbrıs’ta okumakta kararlı idim.
Köle izauravari  iş hayatımın ardından kariyerime iş aramakla devam etmekte hem de,bununlar birlikte,aynı zamanda eğitim dolu  hayatıma parasız burslu ve yatılı olarak devam etmekteyim.Kaliteli iş teklifleri değerlendirmeye alınacak ,kayıtlara geçecektir.

Selamlar

2.Sevgili Narçiçeği apla'ya cevap:

güzel sozlerınız ıcın nidiğimi bilimiruuum ama demıyorsunzkı benı erkek sandıgınızı.sımartamayın benı rica ediiurum.

fsorunun ozu:ıkır alısverısı yapma sıkıntısı cekmedıgım ortamlarda rahatca esprı yapabılıyorum(kendımce) bundan olsa gerek aksı durumda pekte esprılı bırı sayılmam.

Iyımserlıge gelınce;herseyın ıyı yanını gormeye calısırım evet muslumanın boyle olması gerektıgıne ınanıyorum yanı sorun herne olursa olsun onu cozumlemeye calısırken umıdı kaybetmemek akıllı musluman kısının ozellıgıdır.kanımca.

Bu bağlamda müslüman bir bayanın mizah anlayışı nasıl olmalı?

Müslüman kişinin nitelikli espri anlayışı olmalı ve ince espri kabiliyeti sayesinde insanları kaynastırabılır hatta kımbılrı yerıne gore ıslama yaklastırabılır. bazen yerinde bir espri satır dolusu söze bedeldir.musluman karşısındaki insanı kırmadan esprili bir şekilde ince zekası ile taşı gediğine koyabilmeli.esprının ılla mesaj tasıması gerekmıyor elbette ama asl olan dedıgım gıbı karsındakı ınsanın onuruna dokunacak sozler olmamalı.

ben boyle mıyım?bılmıyorum.

selamlar

3.Sevgili Pampuliye cevaben:

Tesekkurler pambulı yahu bırsey desem bana guzel seyler soylemeyın.kendım,kendımı uzaylı sanıyor.bu ne demek sımdı ışık.ne bılıyım pass.
cok nazıksınız Pampuli Smiley

selamlar

4.Sevgili Serendere cevaben:

Bugunumu anlatsam olur mu.sız hani bana çay gonderecektınız once cayı gonderınız Cheesy ıstırham edıyorum neyse ben soyle dıyım
Efenım gune sabah namazı sonrası aılemle bırlıkte geç kahvaltıyla başlarım.çayla bırlıkte kahvaltı  yada  süt,meyve,tahıl karısımından olusan tabakla.
gun ıcınde veya aksam (abimin, ebatından ötürü enterasan bır lakap takmıs oldugu bardakla ama mutlaka katiyyen o bardakla) süt  ıcerım.Süt demişken aramızdan ıkı arkadasımız bu konuda bana benzer ısımler taktılar ama onları hos goruyorum once aynaya baksınlar emi.
Neyse,günlük gazateleri okurum(netten),aileme gün içinde dışarıda oldugum zamanlar bile bırkac defa nasılsın diye sorarım,soramazsam boyun ağrısı yapıyor da bende.çesıtlı okumalarımı yapmaya gayret gösterırım ayrıca katıldıgım dernek aktıvıtelerım mevcut(bu haftalık),iş kurmalar iş batırmalar yeni projeler(ayda bırkac defa).laz cok uzadı yoo devam etmıcem zira ıncır cekırdegı bıle dolmaz bunlarla Smiley

selamlar

5.Sayın Ozanca'ya atıl atıl cevaben:

size de selamlar

Ucmus bu ucmus diyenleri duymuyorum,
ben ruhum uyumuyorum
09 Ekim 2008, 09:26:38 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #7 :»

Haftamızın Konugu Guzide İnsan Sayın Işık ..
Öncelikle varlıgınıza dair bizlere bir Işık yaktıgınız için Teşekkür eder ..
Konuklugunuzun guzel geçmesini temenni ederim ...
Öncelikle ufak çaplı görüşlerimi bildirmek isterim ..
Genelde bu tarz sorun söyleyelim sohbetlerinde çok sorulan bir sorudur " Dini hayatınız nasıldır ?"
Merak etmeyin ben size sormayacagım biliyorumki Musluman birisiniz ..
Hoş sorunun sahibide Musluman ve bilmem farkındamı ama "Dini olmayan bir hayat" söz konusu olabilirmi bilmem ...
O yuzden benim ilk sorum " Dini olmayan hayatınız " nasıldır ?

Her insanın hayatında yakın cevresi muhakkak etkindir ve derin izler bırakır ..
Veya ilerleyen yaşlarda fikir dünyasını aydınlatan kalem sahipleri , tarihi kişilikler vardır ..
Benim sorum bu iki kesim mustesna ..
Hayatınıza girmeyi başarmış belki belli bir dönem belki hala devam eden bir süreklilik içinde iletişimde oldugunuz ..
Gerek pratik hayatınızı , gerekse iç dünyanızı etkilemiş bir kaç isim varmıdır ?

Farkındayım hep klasik oldu sorularım ne yaaplım klasik düşünüyoruz demekki ..
Tamam son sorum biraz sıra dışı olsun ..
Bir adaya düştügünüzde yanınıza almayacagınız 3 şey nedir ?

Gölgelerin gücü adına Selamlar ...

09 Ekim 2008, 12:51:30 ÖS 12
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #8 :»

sevgili kuzen;
yurt dışı maceran nasıl başladı
kıbrıs hayatında neleri değiştirdi
eğer orada okuma imkanı bulamasaydın bugün hayatında neler eksik kalacaktı
kızın olsa yurt dışında okutur musun
veee hayatında en çok neyi sorgularsın
13 Ekim 2008, 03:00:41 ÖS 15
Üye Bilgileri
Nilüfer KARAÇOR
Üye
*

« Yanıtla #9 :»

selamun aleykum
sevgili ışık kardeşim malesef ki çok sık siteye giremediğim için(gerçekten çok yoğunum ve koşturmacalı bir hayatım var)bahsedilen espirili kişiliğini bilmiyorum ama bilmeyi o kadar çok isterdim ki ve seni tanımayı neden mi?sana söylenenler espirili olduğun yani bana çok tanıdık geliyor anladığım kadarıyla benziyoruz bu yüzden şu an şiddetle seninle tanışmak istiyorum kardeşim

yahu bırsey desem bana guzel seyler soylemeyın.kendım,kendımı uzaylı sanıyor.bu ne demek sımdı ışık.ne bılıyım pass.

ayrıca
bunun ne demek olduğu biliyorum böyle şeyler bana söylenince bende beni uzaylı sanıyorum...sanki herkes aynı bir ben farklıymışım gibiii....bak seni anlayan biri var(ben)
soruya geçeyım...
sende benimle tanışmak istiyor musun?
lütfennnnnn iste..

Sana ağır gelen O SECDE var ya; binlerce secdeden ALIR, KURTARIR Seni.. (M.İkbal)
13 Ekim 2008, 10:06:03 ÖS 22
Üye Bilgileri
ISIK
Daimi Üye
**

« Yanıtla #10 :»

Selamun aleykum merhaba

Sayın ozanca’ya cevabım:

O yuzden benim ilk sorum " Dini olmayan hayatınız " nasıldır ?

"Hiç şübhesiz din, Allah katında İslâm'dır.. Âl-ilmrân.3/19.

Hayatımı  bu sekılde parcalara ayrılmıs degıl.ıslamsız bır hayat dusunemıyorum.
Dını olmayan hayattan kastınız normal yasantım ıse dinime aykırı olmadıgı muddetce gonlumce yasarım,sınırlar dahılınde kendımı hıcbırseyden mahrum etmem.helal daıre keyıf ıcın yeterlıdır.

Gerek pratik hayatınızı , gerekse iç dünyanızı etkilemiş bir kaç isim varmıdır ?

Ailem ve degerlı arkadaslarımdan bırkac tanesı

Bir adaya düştügünüzde yanınıza almayacagınız 3 şey nedir ?

1.kelle,paca,ıskembe corbası
2.akvaryumum (gercı ıcındekı balıklar ebedıyete goctu,akvaryumu da kuzenım yuruttu)
3.bush ıle joseph korbel

İsteyim cevapler yeterli oldi
Olmadi ise takviye yapayım

Selametler ilen

Sevgili kuzenıme cevap:

yurt dışı maceran nasıl başladı

Şimdi kuzen önce kıbrıs turk hava yollarından ogrencı bıletı aldım,ucaga bındım 25 dakıka oturdum sonra Ercan havaalanında ındım boylece macera baslamıs oldu Cheesy
Yakın olmasından sebeb sanırım bana yurtdısı gıbı gelmıyor yabancılık cekmedım zaten gıttıgım farklı sehırlere denızı gunesı varsa cabuk adapte olurum:)
Basortusu sorunu sebebı ıle oraya gıtmıstım ancak bır sure sonra basortu problemı orada da basladı ardından malezya’ya gıtmek ıcın ugrastım maatteessüf gerceklesemedı.

kıbrıs hayatında neleri değiştirdi

daha aktıf bır hayatım oldu.derın dostluklar kurdum bence en guzel taraflarından bırı buydu.

eğer orada okuma imkanı bulamasaydın bugün hayatında neler eksik kalacaktı

unv okumak benım ıcın o yıllarda cok cok onemlıydı.eger olmasaydı ıcımde ukde kalacaktı ama bazen dusunuyorum deger mıydı dıye.

kızın olsa yurt dışında okutur musun.
Anne olmadan bu soruyu yanıtlamak oldukca guc ancak sımdı ışık der kı evet gonderırım.

veee hayatında en çok neyi sorgularsın

kendımı,yaptıklarımı,yasantımı.bazen cok acımasızca sorguluyorum kendımı ancak yenemedıgım bır hal var uzerımde.sanırım makıspayınada aynı dertden muzdarıp kı yanlıs okumadıysam ‘ölü topragı’ dıye tabır etmıs.bende dua edıyorum o ortuyu uzerımden atabılmek ıcın.

Selamların en guzelı ıle

Sevgili Nilüfer KARACOR’a cevap:

İstorum bre istorum…
Was nilüfer hehe aysegül tanıstırdı bızı bu aksam :)senınle tanısmaktan dolayı cok mutlu oldum.benı anladıgım ıcın tesekkur ederım.anlayanlar soyle gecsın lutfen Smiley

ıslamı sıte ve ıslamı dusunce sıtesı aracılıgı ıle degerlı arkadaslıklarım oldu bunları sızlerde bılıyorsunuz.ıctenlıgınız ve arkadaslıgınız ıcın tesekkur ederım Smiley

sevgıyle selamlar

ben ruhum uyumuyorum
13 Ekim 2008, 10:39:13 ÖS 22
Üye Bilgileri
Kararsız
Aktif Üye

« Yanıtla #11 :»

Sevgili Işık,
üzüm üzüme baka baka kararıyorsa ilk üzüm nasıl kararır?
Güneşin kararmaya etkisi var mıdır? Evetse bu ilk cümleyle bir çelişki midir?
13 Ekim 2008, 11:58:08 ÖS 23
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #12 :»

Alıntı
ISIK
kendımı,yaptıklarımı,yasantımı.bazen cok acımasızca sorguluyorum kendımı ancak yenemedıgım bır hal var uzerımde.sanırım makıspayınada aynı dertden muzdarıp kı yanlıs okumadıysam ‘ölü topragı’ dıye tabır etmıs.bende dua edıyorum o ortuyu uzerımden atabılmek ıcın.

Smiley sen mi ölü toprağı serpilisin ? üflesem romanyaya gidecen Cheesy

ben de bir soru sorayım müsadenizle ( vay be ben soru sorabilirmiymişim) Smiley

sayın ışık şahsınızda tüm diger bayan arkadaşlaradır bu soru;
tesettürlü genç bayan arkadaşların devletin üniversiteye almamasına rağmen okuma mücadelesinin hedefi nedir ?

a- devlet ile inatlaşma mı ?
b- eğitim sürecini son  basamağına kadar tamamlamak mı ?
c- iş hayatında kariyer yapmak mı ?
d- erkeklere kendini ispatlamak mı ?

bunlar veya diğer sebepler üzerinden önemli olan sorum ise; bu okuma mücadelesi ve hedefleri islam yolunda bir mücadele ve de hedefmidir yoksa kişisel bir mücadele ve hedefmidir ?

selam saygı ve muhabbet ile........
14 Ekim 2008, 12:18:18 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
ISIK
Daimi Üye
**

« Yanıtla #13 :»

sayın makıs sızın soruları cevaplandırmadan once bır soru ıle sevgili karasıza sorusunu soru ıle bır nevı cevaplandırmak ıstıyorum.ılk yogurdu kım,nasıl mayalamıstır?

ben ruhum uyumuyorum
14 Ekim 2008, 12:19:35 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
ISIK
Daimi Üye
**

« Yanıtla #14 :»

yolladıgımız ıletılerı duzeltme sansımız vardı
işguzar yonetım onu da kaldırmıs dolayı ıle oncekı mesajımda bulunan anlatım hatasına tahammul etmek durumundasınız Smiley

selamlar

ben ruhum uyumuyorum
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.106 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu