Haftanın Konuğu "Cihan Aktaş"

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Önceki Konuklar > Haftanın Konuğu "Cihan Aktaş"
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu "Cihan Aktaş"  (Okunma Sayısı 4471 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
28 Ekim 2008, 07:50:01 ÖS 19
Üye Bilgileri
CihanAktas
idp yazarı
*

« Yanıtla #60 :»

Sevgili Cihan abla
Öncelikle bir haftadır bu platformda soru-cevap şeklinde ilerleyen bu sohbetten çok faydalandığımı belirtmeliyim.Bu imkanı sağlayanlara ve size çok teşekkür ederiz.Sizi ilk evdeki kitaplığımızdaki  Hz. Fatıma ve Hz.Zeynep kitaplarından tanımıştım.Tabi o zaman baya küçüktüm ve sizi erkek zannetmiştim.Bir yerde resminizi görünce de çok şaşırmıştım:)
Arkadaşlar genelde benimde sormak isteğim konularda sormuşlar.O yüzden ben bu son gece sinemayla igilenen biri olarak İran sinemasıyla ilgii bir soru sormak istiyorum.İran sinemasında çok başarılı filmler var.Bu konuda belli bir kültür oluşmuş durumda.Bunu neye bağlıyorsunuz?Ve bu anlamda Türkiye sinemasınını müslüman sinemacılar açısından nasıl yorumlayabiliriz?

Uzun bir aradan sonra selamlar herkese. Sevgili Zeynep, ne zor bir soru sormussunuz. Bunu cevaplandirmak icin bir kitap yazdim cunku.
Kisaca ne soyleyebilirim? Iran sinemasi hayatin icinde basit ve onemsiz gibi gorunen sahneleri, sahnenin disinda tutulan siradan sayilan insanlari ele aldigi icin, buyuk prodoksiyonlara gerek duymadan devletin sinemacilara verdigi destekle bir basari yakaladi. Butun dunyada kayda deger bir sinema olarak anilmakta simdi. Bir yeni dalga olusturdu. Bu dalga Turkiye'deki kimi sinemacilara da ilham verdi esasinda. Turk sinemasinin yeni atilimi Iran sinemasini izlemekte. Nuri Bilge Ceylan'daki Kiyarustemi etkisi cok aciktir mesela.
Bu kadar yeter mi acaba...
Esenlik dileklerimle...
28 Ekim 2008, 07:52:30 ÖS 19
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #61 :»

sizi tekrar aramızda görmek çok güzel hoşgeldiniz

Bir hikayenizde islamcı üniv gençliğinin  hayata atıldıktan sonra değiştiğini vurrguluyordunuz. Cihan Aktaş negatif anlamda değişmemek için ne yaptı?

hayırlı akşamlar

28 Ekim 2008, 07:58:01 ÖS 19
Üye Bilgileri
CihanAktas
idp yazarı
*

« Yanıtla #62 :»

Sevgili Cihan Hanım,
Davetimizi kabul edip  sitemize konuk olduğunuz için  ve sorduğumuz sorulara içtenlikle cevap verip "Öteki Cihan Aktaş" 'ı da bizlere tanıttığınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz.Sitemizin daimi ve en özel  üyelerinden biri  olarak sizi daima aramızda görmeyi diliyouruz.

Narcicegi tesekkur ediyorum. Keske yeteri kadar zaman olsa... Ara ara ziyaret edebilirim bu siteyi, niye olmasin. Selam ve sevgiler...
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2008, 08:31:02 ÖS 20 Gönderen: Aysegul » Logged
28 Ekim 2008, 08:02:35 ÖS 20
Üye Bilgileri
yıldız
Daimi Üye
**

« Yanıtla #63 :»

Sevgili Cihan hanım,

Biz arkadaşlar arasında bir kitap okuma grubu oluşturduk. Bu gruptaki kişiler bir yıl boyunca toplam 48 kitap okuyacaklar inşAllah. Kitap listemizde sizin kitaplarınız da yer alıyor. Bugüne kadar çok fazla kitap okuma alışkanlığım olmadığı için ne yazıkki bilgilerinizden faydalanma imkanı bulamadım. Ancak artık sizi de yazdıklarınızdan daha yakından tanıma imkanı bulacağım inşAllah. Bilgilerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Dinle ey İsrail!Ey gökler dinleyin, ey yeryüzü kulak ver! RAB’in öfkesi dinmedi, eli kalkmış durumda
28 Ekim 2008, 08:07:07 ÖS 20
Üye Bilgileri
CihanAktas
idp yazarı
*

« Yanıtla #64 :»

verdiğiniz bütün cevaplar için teşekkürler
(yüzsüzlük olmazsa...bundan sonra da sitemize bekleriz inşallah)

vuslat, cihan, cihat, istanbul, iran,deniz,kalem ve islami düşünce platformu  Wink
bu kelimeleri duyunca aklınıza ilk gelenler nelerdir?

hayırlı akşamlar........

Vuslat... Cok farkli baglamlarda kullanilarak yipratilmis bir kelime.
Cihan...  Sevdigim bir ad, kendi adim. Cok fazla cihan aktas var Turkiye'de bir de...
Istanbul... Mihrimah Sultan Cami ve Uskudar. Cagaloglu ve Suleymaniye. Kucuckyali. Ailem ve arkadaslarim. Kitapcilar. Sahaflar. Martilar.
Iran. Esim. Iran devrimi. Otobus ve ucak yolculuklari. Safran ve zerdecal kokulu havuzlu evler. Dunyaya kafa tutan ulke.
Kalem. Kargacik burgacik hale gelen yazilar yazmak icin kullandigim arac. Not almakta kullanir oldum yalniz. Bilgisayar yuzunden yazima yabancilastim.
Islami Dusunce Platformu. Kalbi ve zihni dunyaya ve mana alemine acik, elestirel dusunebilen zihinler, konuksever yurekler. Ayrica da Nermin.

28 Ekim 2008, 08:08:54 ÖS 20
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #65 :»

Cihan abla hoşgeldiniz.
Sizi aramızda ve bizimle görmek çok güzel.. Çok mutlu olduk.
Yorgun olduğunuzu biliyoruz-anlayabiliyoruz.
ama dolusunuzdur ve bu yorgunluk-doluluk da sanırım mutluluk vericidir.

İzlenimlerinizi yazılarınızdan okuduk.
şöyle sorayım genel olarak güzelmiydi? hani entellektüellerin gidişatını gözlemleyebildiniz trend umut vericimiydi?

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
28 Ekim 2008, 08:10:14 ÖS 20
Üye Bilgileri
erva
Daimi Üye
**

« Yanıtla #66 :»

selamun aleyküm..

öncelikle hoşgeldiniz çok değerli ablamız

anayasa mahkemesinin başörtüsü konusunda yayınladığı gerekçeyi nasıl değerlendiyorsunuz?
28 Ekim 2008, 08:20:46 ÖS 20
Üye Bilgileri
CihanAktas
idp yazarı
*

« Yanıtla #67 :»

Sevgili Cihan hanım,

Biz arkadaşlar arasında bir kitap okuma grubu oluşturduk. Bu gruptaki kişiler bir yıl boyunca toplam 48 kitap okuyacaklar inşAllah. Kitap listemizde sizin kitaplarınız da yer alıyor. Bugüne kadar çok fazla kitap okuma alışkanlığım olmadığı için ne yazıkki bilgilerinizden faydalanma imkanı bulamadım. Ancak artık sizi de yazdıklarınızdan daha yakından tanıma imkanı bulacağım inşAllah. Bilgilerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Tesekkur ederim sevgili Yildiz. Bazen bir cumle bile yeter degil mi... Bereketli okumalar diliyorum.
selamun aleyküm..

öncelikle hoşgeldiniz çok değerli ablamız

anayasa mahkemesinin başörtüsü konusunda yayınladığı gerekçeyi nasıl değerlendiyorsunuz?

Sevgili Erva, bu konu uzerine o kadar cok yazdim ki... Anlayis'a dun bir yazi gonderdim, 'insan hayata simgelerle tutunur' basligiyla. AK Parti kapatilmadi ya, basortusu yasak olabilmeli, diye dusunuluyor. Sitasal simge suclamasi da cdok anlamsiz. Hayat her alanda simgelerden orulmustur zaten. Her seye simge gozuyle bakarsiniz isterseniz.
Ilginizi cekerse yazimi Anlayis'tan okursunuz. Selamlar.
Cihan abla hoşgeldiniz.
Sizi aramızda ve bizimle görmek çok güzel.. Çok mutlu olduk.
Yorgun olduğunuzu biliyoruz-anlayabiliyoruz.
ama dolusunuzdur ve bu yorgunluk-doluluk da sanırım mutluluk vericidir.

İzlenimlerinizi yazılarınızdan okuduk.
şöyle sorayım genel olarak güzelmiydi? hani entellektüellerin gidişatını gözlemleyebildiniz trend umut vericimiydi?

Sevgili Serender, sanirim Almanya-Frankfurt  yolculugunu soruyorsunuz. Yogun ve yorucuydu. Tanismalar, konusmalar, roportajlar... Almanya'daki Turkler icin bir moral kaynagi olarak onemliydi. Ben o acidan baktim. Ustad Rasim Ozdenoren'le, Prof. Husrev Hatemi ile, Ihsan Isik gibi eski dostlarla  bir araya gelip sohbet etmek guzeldi. Ayrica orada tahsil yapan ogrencilerle de bulustuk. Verimli gecti sanirim. hayirlara vesile olmustur insallah...
Bu arada acele yazarken yaptigim yanlisliklar oluyor kelimelerde. Kusura bakilmasin Lutfen.
28 Ekim 2008, 08:22:13 ÖS 20
Üye Bilgileri
CihanAktas
idp yazarı
*

« Yanıtla #68 :»

Sevgili Cihan Hanım,
Davetimizi kabul edip  sitemize konuk olduğunuz için  ve sorduğumuz sorulara içtenlikle cevap verip "Öteki Cihan Aktaş" 'ı da bizlere tanıttığınızdan dolayı çok teşekkür ediyoruz.Sitemizin daimi ve en özel  üyelerinden biri  olarak sizi daima aramızda görmeyi diliyouruz.

Narcicegi tesekkur ediyorum. Keske yeteri kadar zaman olsa... Ara ara ziyaret edebilirim bu siteyi, niye olmasin. Selam ve sevgiler...
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2008, 08:31:27 ÖS 20 Gönderen: Aysegul » Logged
28 Ekim 2008, 08:28:42 ÖS 20
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #69 :»

Tekrar hoşgeldiniz.Bizleri sevindirdiniz Smiley
Çok yoğun olduğunuzu söylediniz.Bu yoğun kouşuşturmalar arasında roman ya da hikaye yazma düşünceniz var mı?

Bir de son günlerde Taraf ve Genelkurmay aarsındaki restleşme konusunda ne düşünüyorsunuz?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum...
28 Ekim 2008, 08:29:21 ÖS 20
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #70 :»

Sevgili Cihan ablacığım.
Ben de ilginize çok teşekkür ederim.
Yakından tanımış olduk ve yazdığınız yorumlardan da çok faydalandık.. Allah razı olsun.
Yakınlığınızı, ablalığınızı unutmayacağız İnşallah.

Allah yardımcınız olsun her daim İnşallah.
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.254 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu