Haftanın Konuğu ''MAXPAYNA''

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Önceki Konuklar > Haftanın Konuğu ''MAXPAYNA''
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu ''MAXPAYNA''  (Okunma Sayısı 3035 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
22 Eylül 2008, 11:43:44 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
sahra
Süper Aktif Üye

Ruhun derdi içinde ve kaçamaz kendi kendinden

WWW Offline
« Yanıtla #15 :»

Yeni bir başlığımız olmuş,güzelde olmuş da bu başlıkla haftanın konuğunu mu tanıyacağız tam olarak,-bu sorum yönetime-ve teşekkür ediyorum  Smiley

sorularıma gelince,iyide benim aklıma gelebilecek tüm sorular sorulmuş neredeyse,şimdiii Huh?

2000 yılının ekim sonbaharından itibaren vazgeçilmezimin başına islam oturdu.

1-2000 yılında kendini bulduğunu (benim deyimimle) söylemişsin,buna sebep olan olay neydi?

2-daha önce Narçiçeği sormuş,sende cevaplamışsın fakat ben biraz daha açmak adına sormak istiyorum;Maxpayna ile utangaç maxpayna'ın arasında daha ne gibi farklar var?

(ya soru gelmiyor aklıma,bir daha haftanın konuğu seçildiğinde önce benim haberim ola  Wink tamammı millet  Smiley )
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2008, 11:44:37 ÖÖ 11 Gönderen: maxpayna » Logged

Balçıkla karışınca,ruhun duruluğu kalmadı...
22 Eylül 2008, 11:48:02 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
sahra
Süper Aktif Üye

Ruhun derdi içinde ve kaçamaz kendi kendinden

WWW Offline
« Yanıtla #16 :»

Biraz geç oldu fakat yönetimin açıklamasını yeni gördüm  :-[ ,o sorumu geri çekiyorum  Smiley

Balçıkla karışınca,ruhun duruluğu kalmadı...
22 Eylül 2008, 12:03:13 ÖS 12
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #17 :»

Alıntı
sahra
2000 yılının ekim sonbaharından itibaren vazgeçilmezimin başına islam oturdu.

1-2000 yılında kendini bulduğunu (benim deyimimle) söylemişsin,buna sebep olan olay neydi?

öncesinde geleneksel dindar ailenin evladı idim ( ki zaten çocukluk çağımdaydım). hatta MFG cemaatine mensuptum.
üniversiteye başladığım sene ( ahh bu üniversiteler; düzgün adamı yoldan çıkarır Cheesy )

teferruatlara girmeyeyim ercüment özkanın tasavvuf ve islam kitabını okudum ve değişim başladı. hem kendime paralel hatta aynı fikirleri gördüm. hem aradığım sorulara cevap buldum. vediğimiz örnekler bile nerede ise aynıydı. onun tüm kitaplarını ve devamında diğer değerli alim ve fikir adamlarının kitaplarını okudukça değişim gelişim ilerledi. okudukça ilgim arttı ilgim arttıkça okudum düşündüm....
aynı süreçte meal okumaya başladığımı da belirtmeliyim sanırım...

Alıntı
sahra
2-daha önce Narçiçeği sormuş,sende cevaplamışsın fakat ben biraz daha açmak adına sormak istiyorum;Maxpayna ile utangaç maxpayna'ın arasında daha ne gibi farklar var?

çok fark yok. sanal dünyada her insanda olduğu gibi daha rahat ve kendini daha cesur ifade edebiliyorum.
bunun nedenin sanal dünyanın özelliği olduğuna inanıyorum ve sadece bende değil az çok herkeste aynı etkiyi yaptığını düşünüyorum.

ha bir de şöyle bir fark var; (yine benim adıma değil herkes için geçerli fark)
sanalda konuşulur gerçek hayatta yaşanılır. ama konuşma eylemi ile yaşama eylemi her zaman tutarlı olmaz.
22 Eylül 2008, 02:04:10 ÖS 14
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #18 :»

Merhaba haftanın kalemligi arkadaşım ..
Sorular oldukca zor geldi bana ..
Ve nedense sanki hep bir mesaj verilmek istenmiş gibi Smiley
Bende sana bir soru sormak istiyorum ama ..
Şahsına özel sadece seni düşünerek bu sorumu soruyorum ...
Cevaplarsan müşerref olurum ..
Sorum şu :
Nasılsın Aziz Dostum Max .. ?

Selamlar ...

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
22 Eylül 2008, 09:06:05 ÖS 21
Üye Bilgileri
murat
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 :»

s. aleykum

"Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır...

Hz.Muhammed (s.a.v)

bir adaletsizlik veya haksızlık gördüğünde buna tepkin ne olur? güçünün yetebildiği!
22 Eylül 2008, 11:41:48 ÖS 23
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #20 :»

Alıntı
ozanca
Sorum şu :
Nasılsın Aziz Dostum Max .. ?

Smiley nasılmıyım ;şarjı bitmiş cep telefonu gibiyim Smiley

her daim hamd  olsun rabbime dünyada yaşanan acılara bakarak çok çok iyiyim......

Alıntı
murat
bir adaletsizlik veya haksızlık gördüğünde buna tepkin ne olur?

hiç

23 Eylül 2008, 05:04:42 ÖS 17
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #21 :»

interneti çok fazla kullanan biri olarak;
-sanalda en çok şaşırdığın olay?
-sanal gerçeğe dönüştü mü
-maxpayna müzik dinler mi,sinemaya gider mi?(sanaldan çıkmayı başardığı zamanlarda Smiley )ya da şöyle sorayım müslüman bir gencin eğlence tarzı nasıl olmalı

cevaplarından; artık kendini bulduğunu düşündüğünü anladım.
herhangi bir tartışmaya girdiğinde kendine yanılma payı bırakır mısın yoksa karşıdakini sadece kendi fikrini aktarmak için mi dinlersin

seni en çok etkileyen ayet hangisi(müslüman olmasan hidayetine vesile olabilecek ayet)

ilahyatçı arkadaşlar bugün en büyük problem kahd-ı ricaldir (düşünmeme-tefekkürsüzlük)demişler
sence bu konuda büyük sıkıntılarımız var mı
ve neler yapılabilir

23 Eylül 2008, 10:56:06 ÖS 22
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #22 :»

Alıntı
eliflamra
interneti çok fazla kullanan biri olarak;
-sanalda en çok şaşırdığın olay?

ahlaksızlığın "bu kadar da olmaz" dedirten boyutlarda olması.

Alıntı
eliflamra
-sanal gerçeğe dönüştü mü

birçok arkadaşım dostum kardeşim oldu; sizler gibi....

Alıntı
eliflamra
-maxpayna müzik dinler mi,sinemaya gider mi?(sanaldan çıkmayı başardığı zamanlarda Smiley )ya da şöyle sorayım müslüman bir gencin eğlence tarzı nasıl olmalı

maxpayna müzik dinler hatta biraz haddinden fazla. bir ara futbola düşkünlügüm vardı hamd olsun ondan kurtuldum. allahtan duam odur ki şu müzikten de kurtulabileyim.

maxpayna evde pc başında yolda arabada iş yerinde tv den sürekli müzik dinler... ehh bu da fazla oluyor.
sinema : film izlemeyi sever, sinemayıda. eskiden sinemaya gidemesemde vizyona hangi filmler girmiş konuları neymiş sıkı takip ederdim. son zamanlar sinemadan koptum. sinemaya gitmem için yanımda kafa dengi yoldaş lazım. tek başına tat vermiyor...

müslüman gencin eğlence tarzı nasıl olmalı dersen müslüman( islam) ve eğlence kavramlarını irdelemek lazım. yan yana nasıl duruyor sizce ?
belki şöyle diyebiliriz; faydasız ve sakıncalı olmadığı müddetçe her türlü eğlenceye katılabilmeliyiz. önemli olan islamii ve insanii açıdan fayda sağlanabilecek bir eğlence olsun.

Alıntı
eliflamra
cevaplarından; artık kendini bulduğunu düşündüğünü anladım.
herhangi bir tartışmaya girdiğinde kendine yanılma payı bırakır mısın yoksa karşıdakini sadece kendi fikrini aktarmak için mi dinlersin

yanılma payı derken, sürekli kendi fikrimi tartarım. karşımdaki bu kadar kendine ve inancına emin ise bende mi sorun var diye. ama düşünürüm tartarım fikrimin yanlışlığını göremem. zaten şüphelerim var ise emin değil isem tartışmaya da girmem.
tartışmaya girecek kadar eminsem fikrimi değiştiremezler....

Alıntı
eliflamra
seni en çok etkileyen ayet hangisi(müslüman olmasan hidayetine vesile olabilecek ayet)

en etkileyen ayet  tevbe 24

De ki: "Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz bir ticâret ve beğendiğiniz meskenler size Allah'tan, peygamberinden ve onun yolunda cihattan daha sevgili ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah fasık topluluğu doğru yola erdirmez."

hidayetime vesile olabilecek ayet : beled suresi

İnsanoğlu, kendisine kimsenin güç yetiremeyeceğini mi sanıyor?     
"Yığınla mal harcadım" diyor.    
Kendisini kimsenin görmediğini mi sanıyor?    
Biz ona iki göz, bir dil, iki dudak vermedik mi; iki apaçık yolu (hayır ve şer yollarını) göstermedik mi?    
Fakat o, sarp yokuşa atılmadı.    
Sarp yokuşun ne olduğunu sen ne bileceksin?    
O tutsak bir boynu çözmek(köle azat etmek) tir.    
yahut [kendi] aç iken (başkasını) doyurmaktır,yakını olan bir yetimi,yahut toprağa uzanıp kalmış olan [yabancı] bir yoksulu,
ve imana ermişlerden ve birbirine sabrı ve merhameti tavsiye edenlerden olmaktır.

Alıntı
eliflamra
ilahyatçı arkadaşlar bugün en büyük problem kahd-ı ricaldir (düşünmeme-tefekkürsüzlük)demişler
sence bu konuda büyük sıkıntılarımız var mı ve neler yapılabilir

daha önce sorulan bir soruya verdiğim cevapta olduğu gibi sorgulamak eylemini en verimli şekilde gerçekleştirmeliyiz.
sorgulamak için zaten akıl gereklidir ve düşünme temelinde bir eylemdir.
bu din aklını kullananlara hitap eder ve aklımızı kullanmamızı ister.
ne aklı iptal etmeliyiz ne de aklı mutlaklaştırmalıyız. dengede durmamız önemli...
24 Eylül 2008, 12:31:47 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #23 :»

max özel olmamasına dikkat ederek:
kişiyi tam olarak tanımak için evindeki haline bakmak gerek,
aslan yattığı yerden belli olur Smiley misali (bu atasözünü senden önce yazdım:)

evde özellikle uyguladığın kurallar var mı?
örneğin asla terliksiz dolaşmayanlardanmısın?

evde ev işlerine ayrdım mı edersin yoksa bazı işler üstüne mi tapuludur?

yemek yaparmısın? börek ısıtmak bi yemek çeşiti değil:)

evde sen olmazsan neler yarım kalır?

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
24 Eylül 2008, 12:50:10 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #24 :»

Alıntı
serender
evde özellikle uyguladığın kurallar var mı?
örneğin asla terliksiz dolaşmayanlardanmısın?

1- uyanınca ilk iş saate bakarım.
2- abdest almadan evden çıkmam
3- sık sık camdan dışarı bakarım ( bana bizimkiler dizisindeki cemil bey lakabını taktılar) Smiley
4- terlik (ısrarla) giymem. zira uzun süre ayakkabı içinde ve ayakta dikilen ayaklarım pişiyor ve eve gelince direk yere basarım yalın ayak.

5- eve gelince ilk işim interneti açmaktır.
6- yatmadan hemen önce ve sabah namazına kalktığımda ilk iş mutfağa giderek birşeyler yemektir. abur cubur meyve sebze (salatalık havuç) yemeliyim.
7- çaysız kahvaltı yapmam. zaten kahvaltı dışında da çay içmem.

hımm. baktımda. hiç doğru dürüst hayırlı bir kuralım düzenim yokmuş. kusura bakmayınız Smiley

Alıntı
serender
evde ev işlerine ayrdım mı edersin yoksa bazı işler üstüne mi tapuludur?
yemek yaparmısın? börek ısıtmak bi yemek çeşiti değil:)

perde asmak üstüme tapuludur.
tv de sorun çıkarsa tamir etmek üzerime tapuludur.
cep telefonlarındaki anlayamadıkları konuları çözmek üzerime tapudur.

yemek yapmayı azda olsa bilsemde ASLA sevmem. eger evde yalnız kaldım ise aç gezerim yemek yapmam.abur cubur ile ölmeyecek kadar idare ederim.

bulaşık yıkama hobim vardır ama ev dışında her yerde yıkarım. bu nedenle annem sitem eder herkes övüyor bulaşık yıkamanı ama bi ben göremedim der.

annemde balkon yıkama hastalığı var nerede ise her gün balkon yıkatır bana.
ara sıra duvarları silerim. ütü yaptığım da olur. yerleri silerim. banyo küvet fayans ciflemesi yaparım.
annem çiçekleri ( yaprak yaprak) silmemi de ister ama yok artık diyerek engellerim yoksa ipin ucu kaçacak... Smiley

sözün özü evin kızı modundayımdır.

Alıntı
serender
evde sen olmazsan neler yarım kalır?

perde asmak dışında başlarını idare ederler sanırım Smiley
4 sene üniversite 1 sene askerlik ve sık sık memleket( köy)e gitme nedenim ile bensiz yarım kalmıyor yaşamları.
25 Eylül 2008, 08:01:01 ÖS 20
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #25 :»

dün bir arabanın yanında 2 genç duruyordu
bunlardan biri aczmendi idi
ikisininde kıyafetine bakınca aklıma geldi

hani giyim kuşamdan söz açılınca hep bayanların üstüne gidilir
peki maxpaynaya göre müslüman erkeğin giyimi nasıl olmalı
(örnek olması için söylüyorum.babama göre düşük bel pantolon ,sivri burun boyasız ayakkabı giyemez.saçları-favorileri düzgün olmalı  Smiley)seninde böyle sınırlamaların var mı

ve bayan olsaydın tesettür kavramın nasıl olurdu
mesela çarşafımı tercih ederdin.......

diğer sorum;
sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını nasıl buluyorsun(beğendiklerin hangileri)
bugün nevzat tarhan sivil itiatsizlikten bahsetti
sana göre en çok  başarılı olan itiatsizlik hangisi
veya itiatsizlik yerine farklı olarak nasıl bir yol denenebilir
25 Eylül 2008, 08:37:55 ÖS 20
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #26 :»

Alıntı
eliflamra
hani giyim kuşamdan söz açılınca hep bayanların üstüne gidilir; peki maxpaynaya göre müslüman erkeğin giyimi nasıl olmalı  ve bayan olsaydın tesettür kavramın nasıl olurdu; mesela çarşafımı tercih ederdin.......

müslüman erkeğin belirleyici bir giyim şekli yoktur. giyimde ana şart bedeni örtmektir. bu nedenle bedeni örttüğü yani tesettüre riayet ettiği müddetçe her giyim islami olabilir...

tabiki her giyim islamii diyerek marjinal giyim şekilleri de ileri sürülmemeli.
müslümanlar İSLAMA AYKIRI OLMADIĞI MÜDDETÇE içinden çıktıkları toplumun yaşam şekillerine uyum sağlamalıdılar. bu nedenle yaşadığınız toplumun genel giyim şekli ne ise sizde 3 aşağı 5 yukarı o giyim şekillerini tercih edebilirsiniz.

giyimde tesettürden sonra önemli olan temizlik ve şıklıktır. lüks ile şık giyinmeyi de karıştırmamak gerekir.

bayan olsaydım büyük ihtimalle pantolon üstü pardesü eşarp kominasyonunu tercih ederdim...
bayanlarda hele ki ülkemizde durum erkeklere oranla çok değişik...

erkeklerin giyiminden kimliğini anlayamazsın ama bayanın giyiminden kimliğini anlarsınız.

bence islam ile dertlenmiş ve kendini islam davasının eri olarak gören bayan tesettürü ile bunu yansıtmalıdır.
ben bu örtünmeyi aile baskısı ile değil, gelenek görenek için değil allahın emri olduğu için yerine getiriyorum mesajını verebilmelidir.

bu ciddi mesajı verebilmek için de ciddi giyinebilmek lazım.

Alıntı
eliflamra
diğer sorum;
sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını nasıl buluyorsun(beğendiklerin hangileri)
bugün nevzat tarhan sivil itiatsizlikten bahsetti
sana göre en çok  başarılı olan itiatsizlik hangisi
veya itiatsizlik yerine farklı olarak nasıl bir yol denenebilir

genel olarak (müslüman) STK lar belli gayret peşinde koşuyorlar
ama bence en büyük eksikleri birbirleri ile tam anlamda iletişime geçememeleridir.
birkaç ortak hareket olsa bile genel olarak birbirlerinden kopuk ve sırt dönmüş bir vaziyetteler.
beni en çok rahatsız eden durum budur.

özgürder' i beğeniyorum diyebilirim. özgürderin eğitim programı çok kaliteli. orayı takip etmiş arkadaşlarımız bilgi ve fikir açısından dopdolu çıkıyorlar. bu nedenle imkanı olanların kendilerine en yakın özgürder şubelerini takip etmelerini öneririm.

özgürder ile akidede ortak paydada olmamıza rağmen eylemde farklı üslup ve yol takip ediyoruz ama yinede bu onlara uzak durmamı gerektirmiyor bilakis kendime en yakın STK diyebilirim.

en başarılımıdır bilemem ama en cesur sivil itaatsizlik olarak enver aydemir kardeşimizin askerlik (kölelik) fiilini reddetme eylemidir. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
HATIRLAMAK ICIN TIKLAYINIZ

itaatsizlik yerine ne olabilir ?

hımmm

zalime kafire fasığa itaat etmemekten daha ulvi ne olabilir ?

09 Ekim 2008, 04:59:51 ÖS 16
Üye Bilgileri
AntikHaci
Daimi Üye
**

« Yanıtla #27 :»

Rahman'ın adıyla..
pek kıymetli kardeşim max.
haftanın konuğu yazmakta ve fakat hangi hafta olduğunu bilmediğimden(aslında öğrenemdiğimden) bu hafta yazıyorum. max kardeşim hakkını helal eyle fakat varsa mahsuru adamın biri oralardan bir yerden çıkıp baronlar gibi mesajı silebilir. kızmaya vakit bulamam ben zaten  Smiley

çok dehşetli gözlerine ve anlatmaya cesaret edemeyeceğim karizmasına şahit olduğum değerli kardeşim max.
hazır ol Smiley
soru 1- forumlarda ne güzel yazıyorsun. bazı bazı yorumların makaleyi yanında kelam bırakıyor. ne içün yazı yazmamakta direniyorsun sevgili kardeşim.
soru 2- haftanın konuğu olman için sana danıştılar mı? böyle bir şeye nasıl cesaret edebildin. takdir ettim. soru bombardımanı ve garibim tek başına maxpanya ama maşallahın kardeşim?
soru 3- esasında tam da bunu sormak içindi bunca gevezeliğim. Allah'ın tüm elçileri müslümanların her biri ayrı bir dünya olacak kahramanları ve öncüleridir. onun için onları haricen tutarak kahramanını öğrenmek istiyorum. örneğin benimkisi Ebuzer(soran olmadı biliyorum ama) ya senin kahramanın?

yakından da tanışmakla müşerref olduğum kardeşim (esasında değerli ağabeyim) maxpanya(isim vermek yasaktır belki diye böyle yazıyorum Smiley) Rabbim apaydınlık olan yolunda her daim seninle olsun. hürmet ve selamlarımla değerli kardeşim/ağabeyim    
09 Ekim 2008, 05:04:19 ÖS 17
Üye Bilgileri
AntikHaci
Daimi Üye
**

« Yanıtla #28 :»

yeni öğrendim çok geç kalmışım. olsun müslümanlar her hafta birbirlerinin gönüllerini konuk olmalı değiller mi? (minareyi az önce çaldıydım Smiley) selamlar
10 Ekim 2008, 12:56:54 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #29 :»

Alıntı
Serdar TAYBOVA
çok dehşetli gözlerine ve anlatmaya cesaret edemeyeceğim karizmasına şahit olduğum değerli kardeşim max.
hazır ol Smiley

mübarek kardeşim mübalağa sanatının en inceliklerini zirve noktalarında kullanmışsın. estağfurullah kelimesi bile kifayetsiz kalıyor; nettin sen yahu Smiley basit sıradan bir insanım ben hem de çok basit....

Alıntı
Serdar TAYBOVA
soru 1- forumlarda ne güzel yazıyorsun. bazı bazı yorumların makaleyi yanında kelam bırakıyor. ne içün yazı yazmamakta direniyorsun sevgili kardeşim.

Smiley kardeş benim yazmalarım bir atımlık barut misalidir. birkaç cümle çıkar orada biter.
kaldı ki yazacak kadar kendimi geliştirebildiğime inanmıyorum. ya da yazma işini gözümde büyütüyorum
ama şunu da ifade edeyim senin yazılarını gördükten sonra elime kalemi almaya bile cesaret edemem. maşallah bu yaşta bu birikim, ibretliğim ve örnekliğimsin. allah bozmasın sayınızı artırsın...

bir de bellediğim bir uyarı var ki sizlerle de paylaşmak isterim :

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

gençlere tavsiyeler bölümünde 20 ve 21 nolu maddelere bir göz atınız lütfen....

Alıntı
Serdar TAYBOVA
soru 2- haftanın konuğu olman için sana danıştılar mı? böyle bir şeye nasıl cesaret edebildin. takdir ettim. soru bombardımanı ve garibim tek başına maxpanya ama maşallahın kardeşim?

danıştılar kelimesinden ziyade seni seçtik diye cebren ve hile ile duyurdular.
ben nasıl cesaret ederim yapmayın etmeyin bana kıymayın ben olamam utanırım dedim ama...nafile
benim anladığım o ki beni kobay denek misali kullandılar saolasıcalar...
allah, değerli yönetici arkadaşlarımızın da emeklerini zayii etmesin Smiley

Alıntı
Serdar TAYBOVA
soru 3- esasında tam da bunu sormak içindi bunca gevezeliğim. Allah'ın tüm elçileri müslümanların her biri ayrı bir dünya olacak kahramanları ve öncüleridir. onun için onları haricen tutarak kahramanını öğrenmek istiyorum. örneğin benimkisi Ebuzer(soran olmadı biliyorum ama) ya senin kahramanın?

itiraf etmeliyim ki kişileri ya da isimleri pek tanımam aklımda tutmam.
ama bir ömer adaleti ve ciddiyeti bir o kadar da ebu bekir sadakati benim olmak istediklerimdir.
daha önce sorulan bir soruya da aynı cevabı vermiştim ebu bekirin şu tavrını her okuduğumda tüylerim diken diken olur ve işte gerçek iman gerçek mümin diye ibret alırım. allah rahmet etsin ona

Alıntı

peygamberimizin vefatı üzerine  hz ebubekirin şu tavrı her okuduğumda beni etkilemiştir.

Evet bu acı haberi duyanlar şaşırmışlardı. Bazıları bu habere inanmak istemiyordu. Bunların başında Hz. Ömer de vardı. Peygambere olan aşırı derecedeki sevgi ve saygısı sebebiyle O'nun öldüğüne inanmak istemiyor:

"Her kim Muhammed öldü derse boynunu vururum", diyordu.

Hz. Ebû Bekir haberi öğrenir öğrenmez hemen koştu Mescide geldi. Orada olanların Peygamberin ölümü konusunda ayrılığa düştüklerini görünce bir konuşma yaptı ve şöyle dedi:

''Kim Muhammed'e tapıyorsa bilsin ki Muhammed ölmüştür. Kim Allah'a tapıyorsa bilsin ki, Allah daim ve bâkidir." dedi ve sonra şu Ayet-i Kerime'yi okudu:

''Muhammed ancak bir Peygamberdir. Ondan önce de Peygamberler gelmiş geçmiştir. Şimdi o ölür ya da öldürülürse gerisin geriye mi döneceksiniz. Kim geri dönerse Allah'a hiçbir şekilde zarar vermiş olmayacaktır. Allah şükredenleri ödüllendirecektir."Al-i İmran, 144.

Şaşkınlık içinde olan müslümanlar bu âyet-i duyunca sanki ilk defa duymuş gibi oldular.Hz. Ebû Bekir'in bu konuşmasından sonra herkes kendine geldi.Ayet-i Kerime, Peygamberin kendisinden önceki Peygamberler gibi öleceğini haber veriyor ve O'nun getirdiği mesaja sımsıkı sarılmanın gerektiğine işaret ediyordu.

Alıntı
Serdar TAYBOVA
yakından da tanışmakla müşerref olduğum kardeşim (esasında değerli ağabeyim) maxpanya(isim vermek yasaktır belki diye böyle yazıyorum Smiley) Rabbim apaydınlık olan yolunda her daim seninle olsun. hürmet ve selamlarımla değerli kardeşim/ağabeyim    

estağfurullah kardeşim; esas ben, sen ve senin gibi istikbal vaad eden bu ümmetin umutları olan genç nesil ile tanıştıkça mutlu oluyorum. inşallah sanal muhabbetler reele, reel muhabbetler de gerçek mümin kardeşliğine döner....

rabbimize emanet olunuz...muhabbetle...
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.09 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu