Haftanın Konuğu ''MAXPAYNA''

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > HOŞGELDİNİZ > İDP KONUKLARI > Önceki Konuklar > Haftanın Konuğu ''MAXPAYNA''
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Haftanın Konuğu ''MAXPAYNA''  (Okunma Sayısı 3022 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
21 Eylül 2008, 08:32:14 ÖS 20
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« :»

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Faydalı Paylaşımları

Esprili Kişiliği

Sağlam Akidevi Duruşuyla

Hepimizin Yakından Tanıdığı
''MAXPAYNA''

« Son Düzenleme: 21 Eylül 2008, 08:39:34 ÖS 20 Gönderen: Aysegul » Logged
21 Eylül 2008, 08:55:38 ÖS 20
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #1 :»

(Bi yerde soru sormak denilince gayri ihtiyari kendimi tutamıyorum:)) aslında ilk olmayı da pek sevmem ya Smiley)

Bu güzel çalışma için Allah Razı Olsun elif.. ve diğer arkadaşlar...

Evet max öncelikle bu sorular dizisinin başındasın soru mesajımın ilki bu SmileySmiley

Soru-1-Hayatında vazgeçilmezim dediğin ilk üç şeyi sayabilirmisin.?(illa somut olmasına gerek yok soyut şeyler de olabilir)

Soru-2- Bu vazgeçilmezlerin ilk 1'i (ki islam olduğunu kuvvetle tahmin etmekteyim.) senin için ne zaman vazgeçilmez oldu. yada (tarih-sene filan merak etmiyorum) eski gidişat devam etseydi o ilk 1'in yerini ne - neler alırdı. (sorudan asıl maksadım; "maxpaynadan islamı çıkarırsak geride ne kalır?"dır.

(bismilah dedik ...Smiley)

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
21 Eylül 2008, 09:15:13 ÖS 21
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #2 :»

Ben de iki kolay soru sorayım:
1-Burada tanıdığımız maxpayna ile gerçek hayattaki max ı karşılaştırabilir misin?
2-Kendinden bahsetmeyi çok sevmediğini biliyoruz.En beğendiğin özelliliğin nedir desem yine cevap vermek istemezsin, hatta yok dersin:).O yüzden şöyle sorayım:
En sevmediğin, beğenmediğin özelliğin nedir?
21 Eylül 2008, 09:19:42 ÖS 21
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #3 :»

Bismillah

Ben de özellikle şu sorularu sormak istiyorum.

1- İslam'a yeni başlayanlar için önerileriniz nelerdir?

2- Fikir dünyanızı oluşturan köşe taşlarınızı sayabilir misiniz?

3- Bir de (birinci ve ikinci sorumdan oluşan) bir kitap listesi sunabilir misiniz?

21 Eylül 2008, 09:41:04 ÖS 21
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #4 :»

bismillah.....  blush  :-[

arkadaşlar ben utangaç biriyimdir aslında. bu nedenle bir konunun odak noktası olunca utanırım.
artık haftanın konuğumu oldum kurbanı mı yoksa kobayı mı bilemiyorum. rabbim hayır etsin...
daha serenderin sorusunu kara kara düşünürken bombardımana tutuldum...
siz organize mi çalışıyorsunuz arkadaşlar ?  Smiley

Alıntı
serender
Soru-1-Hayatında vazgeçilmezim dediğin ilk üç şeyi sayabilirmisin.?(illa somut olmasına gerek yok soyut şeyler de olabilir)

üzerine düşünmediğim bir konuydu.. vazgeçmemek...o yüzden bi süre düşündüm...

1- inançlarım = dinim = islam. rabbim sahih inançlarımdan bir adım geriye attırmasın.
aklıma üstad seyyid kutubun sözü geldi, tam yeri :

Mahkeme heyeti onu idama mahkum ettiğinde Kutub'un ağzından şu sözler dökülmüştü:

"Eğer Allah kanunu ile mahkum edilmişsem ben Hakk'ın hükmüne razıyım. Eğer batıl kanunlarla mahkum olmuşsam ondan çok daha üstün bir düşünceye sahip olduğum için batıldan ve münafıklardan merhamet dilemem. Allah'a şükürler olsun ki on beş sene cihad ettikten sonra bu mertebeye ulaştım.Ben Allah yolunda yaptığım iş için asla özür dilemem. Namazda Allah'ın birliğine şehadet eden parmağım asla bir tağutun hükmünü onaylayan tek bir harf bile yazmayacaktır"

inşallah bu kararlılığım bir gençlik heyecanı değil iman kuvveti olur ve son nefesime kadar taptaze devam eder... hepimize inşallah...

2- onur
  ( allah değil namerde; merde bile muhtaç etmesin)

3- internet Cheesy tamam iki güzel maddeden sonra bu madde saçma gelebilir. ama hissettiklerimi söyledim. rabbim bu maddeye basit internet yerine daha ulvi ve değerli hasletler koydursun bana...

Alıntı
serender
Soru-2- Bu vazgeçilmezlerin ilk 1'i (ki islam olduğunu kuvvetle tahmin etmekteyim.) senin için ne zaman vazgeçilmez oldu. yada (tarih-sene filan merak etmiyorum) eski gidişat devam etseydi o ilk 1'in yerini ne - neler alırdı. (sorudan asıl maksadım; "maxpaynadan islamı çıkarırsak geride ne kalır?"dır.

2000 yılının ekim sonbaharından itibaren vazgeçilmezimin başına islam oturdu.
ondan önce geleneksel dindar bir ailenin evladı iken o yıldan sonra bilinç sürecim başladı.
eski gidişatım devam etseydi 1 numara diye birşey bile olmayabilirdi ?
maxpaynada dan islamı çıkarırsanız bişey kalmaz. çok mu karamsar oldum. ama beni hayata bağlayan tek dalın inancım olduğuna inanıyorum. daha ciddi ele alır isek maxpayna dan islamı çıkarır isek erdemli onurlu ahlaklı maxpayna olurdu. 
21 Eylül 2008, 09:50:03 ÖS 21
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #5 :»

Alıntı
narcicegi
1-Burada tanıdığımız maxpayna ile gerçek hayattaki max ı karşılaştırabilir misin?

beni internette tanıyanlar gerçek hayatta görünce ilk başta çok şaşırıyorlar. bu o mu diyen bile oluyor Smiley
burada ne kadar aktif isem gerçek hayatta o kadar pasifim.
ama bu pasiflik utangaçlıktan olsa gerek. yeni tanıştığım insanlar yanında sıkılgan oluyorum.
ama zamanla tanışmış kaynaşmış isek vay halinize Cheesy
yani kaynama derecem biraz yüksek Smiley

Alıntı
narcicegi
2-Kendinden bahsetmeyi çok sevmediğini biliyoruz.En beğendiğin özelliliğin nedir desem yine cevap vermek istemezsin, hatta yok dersin:).O yüzden şöyle sorayım:
En sevmediğin, beğenmediğin özelliğin nedir?

saolsunlar soru soran arkadaşlar cevapları da kendileri veriyorlar Smiley
en sevmediğim yanım boşvermişliğim. hayattan bıkmış, umursamayan, bitse de gitsek diyen yanım.
o yüzden hep dua ediyorum; rabbim üzerimdeki ölü toprağını kaldır diye.

21 Eylül 2008, 10:08:21 ÖS 22
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #6 :»

Alıntı
Aysegul
1- İslam'a yeni başlayanlar için önerileriniz nelerdir?

estağfurullah ayşegül haddim değildir önermek.
yalnızca şunu bilsinler. tek kesin doğru kurandır. ve kuran ışığında herşeyi sorgulasınlar. soruglamaktan korkmasınlar.

sorgulamak noktasında şu yazıyı okumanızı öneririm : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

Alıntı
Aysegul
2- Fikir dünyanızı oluşturan köşe taşlarınızı sayabilir misiniz?

ercüment özkan - iktibas dergisi

Alıntı
Aysegul
3- Bir de (birinci ve ikinci sorumdan oluşan) bir kitap listesi sunabilir misiniz?

burada kalabalık yapmasın; mevcut kitap listem vardı Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
görmek için tıklayınız

ama sanırım güncellemem lazım...

21 Eylül 2008, 10:27:26 ÖS 22
Üye Bilgileri
esen
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #7 :»

öncelikle bölüm çok güzel olmuş  yönetimi bu konuda tebrik ediyorum..
benim sorularımda şöyle:
1-sayın max gününü nasıl değerlendirir(sabah 8 de kalkarım ,kahvaltımı yaparım v.s.
değil yani Smiley manen neler yapar)
2-okuduğun kitaplrın içinde seni en çok etkileyen tekrar tekrar okumak istediğin kitap hangisi
3-islamın temel görevlerinden en çok hangisinden zevk alırsın(namaz,oruç,kuran v.s.)

cici sözlerine karşılık çıkarıp masalarına koyacağımız bir din taşımıyoruz yüreğimizde
21 Eylül 2008, 10:41:34 ÖS 22
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #8 :»

sorulacak çok sorum var yığılma olmasın diye şimdilik bir iki tane sorayım
-bu ülkede bütün yetkileri eline alsan işe ilk nereden başlardın.(ilk icraatlar)
-(kendime sıkça sorarım) ''Allah sana senin gibi evlat versin'' diye dua ederlerse amin der misin?
-istanbul,itaat,isyan,aile,vakar,cihad(bu kelimeleri duyunca aklına ilk gelenler-birkaç kelime ile)
21 Eylül 2008, 11:09:29 ÖS 23
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #9 :»

Alıntı
esen
1-sayın max gününü nasıl değerlendirir(sabah 8 de kalkarım ,kahvaltımı yaparım v.s.
değil yani Smiley manen neler yapar)

üniversite yıllarının başında şöyle düşünürdüm;
insanlardan uzaklaştıkça allaha yaklaşıyorum.
yalnızlıklarımda allah ile sohbet ederdim. tabiki bu karşılıklı konuşma değil ama ben onunla samimi konuşurdum.ve  sıcaklığını kalbimde hissederdim.
zaten benim anladığım DUA kavramı da budur. samimi bir şekilde allah ile konuşmaktır. bir dostun ile dertleşir gibi.

Alıntı
esen
2-okuduğun kitaplrın içinde seni en çok etkileyen tekrar tekrar okumak istediğin kitap hangisi

aslında okumuş olduğum bir çok kitabı tekrar okumayı çok istiyorum.
hatta sizce anormalmi gelir bilmem ama sırf orada bol bol kitap okuyayım diye hapse girme hayali kurarım Smiley
beni en etkileyen sanırım ilk olması nedeni ile tasavvuf ve islam ercüment özkan kitabıdır.

Alıntı
esen
3-islamın temel görevlerinden en çok hangisinden zevk alırsın(namaz,oruç,kuran v.s.)

dua - zikir- tefekkür
21 Eylül 2008, 11:11:29 ÖS 23
Üye Bilgileri
esen
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #10 :»

o zaman zor bir soru daha Smiley
sıcağı sıcağına ..
zikir derken?Huh?

cici sözlerine karşılık çıkarıp masalarına koyacağımız bir din taşımıyoruz yüreğimizde
21 Eylül 2008, 11:25:42 ÖS 23
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #11 :»

Alıntı
eliflamra
-bu ülkede bütün yetkileri eline alsan işe ilk nereden başlardın.(ilk icraatlar)

eğitim

Alıntı
eliflamra
-(kendime sıkça sorarım) ''Allah sana senin gibi evlat versin'' diye dua ederlerse amin der misin?

hızlı araba kullandığım için babam hep beddua eder: " inşallah oğlunda sana eder bunu " diye Smiley
o yönden bana benzemesin.
soruna gelince; islami yönden evet.

Alıntı
eliflamra
-istanbul,itaat,isyan,aile,vakar,cihad(bu kelimeleri duyunca aklına ilk gelenler-birkaç kelime ile)

istanbul = masmavi deniz ve renkli bir dünya
itaat = boyun eğme
isyan = başkaldırı
aile = iyi  bişey. sıcaklık.
vakar = onur, mümin özelliği
cihad = zalimin zulmüne karşı sessiz kalmama ve allah yolunda her türlü çaba, gayret
21 Eylül 2008, 11:41:14 ÖS 23
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #12 :»

Alıntı
esen
o zaman zor bir soru daha Smiley
sıcağı sıcağına ..
zikir derken?Huh?

Smiley iyi yakalamışsın esen abla....

maalesef içeriği saptırılan kuranii kavramların başlarında geliyor zikir kavramı...

en basit olarak Sözlük anlamı: Düşünmek, hatırlamak, hatırlatmak, anmak, öğüt, ihtar, uyarı.

bu noktada benim algıladığım zikir; allahı anmak hatırlamak düşünmek çerçevesinde olmaktadır....

konu ile ilgili faydalı  makaleler :

Zikir nedir, ne değildir?

ZİKİR (Allah`ı anmak….)

Kalbler Zikirle Tatmin Olur

Zikir Üzerine

22 Eylül 2008, 04:17:28 ÖÖ 04
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #13 :»

DEĞERLİ KARDEŞİME BENİM DE SORULARIM OLACAK

1- En beğendiniz veya etkilendiğiniz sahabe kimdir ?

2- En etkilendiğiniz veya beğendiniz islam alimi kimdir ?

3- En etkili veya beğenip etkilendiğiniz devlet adamı KİMDİR ?

4- En beğenip, sevdiğiniz veya olmak istediğiniz meslek nedir ?

5- Yetkili ve imkanınız olsa Dünya islam birliği ve kardeşliğinin sağlanması için nasıl bir metod veya yol izlerdiniz ?

6- İslam alimleri arasındaki değişik düşünce ve kuranı farklı yorumlamalarından nasıl etkileniyorsunuz ? (Bazen biribirine oldukça muhalif ve zıt yorumlar yapılmakta )

Cevablarınız için şimdiden Teşekkür ediyorum
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2008, 04:27:00 ÖÖ 04 Gönderen: abdulhamit » Logged
22 Eylül 2008, 10:49:32 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #14 :»

Alıntı
abdulhamit
1- En beğendiniz veya etkilendiğiniz sahabe kimdir ?

peygamberimizin vefatı üzerine  hz ebubekirin şu tavrı her okuduğumda beni etkilemiştir.

Alıntı
Evet bu acı haberi duyanlar şaşırmışlardı. Bazıları bu habere inanmak istemiyordu. Bunların başında Hz. Ömer de vardı. Peygambere olan aşırı derecedeki sevgi ve saygısı sebebiyle O'nun öldüğüne inanmak istemiyor:

"Her kim Muhammed öldü derse boynunu vururum", diyordu.

Hz. Ebû Bekir haberi öğrenir öğrenmez hemen koştu Mescide geldi. Orada olanların Peygamberin ölümü konusunda ayrılığa düştüklerini görünce bir konuşma yaptı ve şöyle dedi:

''Kim Muhammed'e tapıyorsa bilsin ki Muhammed ölmüştür. Kim Allah'a tapıyorsa bilsin ki, Allah daim ve bâkidir." dedi ve sonra şu Ayet-i Kerime'yi okudu:

''Muhammed ancak bir Peygamberdir. Ondan önce de Peygamberler gelmiş geçmiştir. Şimdi o ölür ya da öldürülürse gerisin geriye mi döneceksiniz. Kim geri dönerse Allah'a hiçbir şekilde zarar vermiş olmayacaktır. Allah şükredenleri ödüllendirecektir."Al-i İmran, 144.

Şaşkınlık içinde olan müslümanlar bu âyet-i duyunca sanki ilk defa duymuş gibi oldular.Hz. Ebû Bekir'in bu konuşmasından sonra herkes kendine geldi.Ayet-i Kerime, Peygamberin kendisinden önceki Peygamberler gibi öleceğini haber veriyor ve O'nun getirdiği mesaja sımsıkı sarılmanın gerektiğine işaret ediyordu.

geçen hafta siyer kitabının birinde okudum. bu olay esnasında hz ali : " sen peygamber olsaydın ölmezdin" gibi bir cümle kurmuş. artık rivayet sahih mi bilemiyorum ama çok şaşırdım...

Alıntı
abdulhamit
2- En etkilendiğiniz veya beğendiniz islam alimi kimdir ?

etkilendiğim kişi ercüment özkandır ama ona da islam alimi denilmez sanırım.
beğendiğim alim ise seyyid kutup diyebiliriz.....

Alıntı
abdulhamit
3- En etkili veya beğenip etkilendiğiniz devlet adamı KİMDİR ?

recep yazıcıoğlu.
hiç unutmam yıllar yıllar önce ( 02-01-2000) kitap fuarında kitabını imzalatmış ve sizin gibi kaymakam olmak istiyorum demiştim.

Alıntı
abdulhamit
4- En beğenip, sevdiğiniz veya olmak istediğiniz meslek nedir ?

Smiley bu konuda en'im yok. yani hayalimdek meslek diye birşey yok
hımm durun aklıma geldi; gassal olabilir

Alıntı
abdulhamit
5- Yetkili ve imkanınız olsa Dünya islam birliği ve kardeşliğinin sağlanması için nasıl bir metod veya yol izlerdiniz ?

tüm müslümanları birbirine öptürtürüm Smiley
yani aralarında bağ oluştururum.
nasıl peygamberimiz muhacir ile ensarı kardeş kıldı ise.
ticari bir bağmı olur aile bağı mı olur bir bağ kurulmalı.
mevdudinin güzel bir tezi vardır beğenmişimdir;
ümmet birliğini sağlamak için farklı ülkelerdeki (kavimlerdeki) müslümanlar evlenmeli ki aralarında bir bağ olmalı yakınlaşmalı kaynaşmalı...misal türkler ile iranlılar araplar mısırlılar..vs..vs

Alıntı
abdulhamit
6- İslam alimleri arasındaki değişik düşünce ve kuranı farklı yorumlamalarından nasıl etkileniyorsunuz ? (Bazen biribirine oldukça muhalif ve zıt yorumlar yapılmakta )

ihtilafın rahmet olduğu konularda zenginlik olarak görüyorum.
ama birlik olmamız gereken konulardaki ayrılıklar beni rahatsız ediyor. farklı düşünce olsa bile allah rızası için değil de nefsini haklı çıkarma için mücadele edilmesi ise en büyük zararı vermektedir birliğimize...

ben teşekkür ederim abi...saygılarımla
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.075 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu