Ramazan günlüğü

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > İSLAMİ BİLGİLER (Bilgi Platformu) > İslam´ın Şartları > Oruç > Ramazan günlüğü
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Ramazan günlüğü  (Okunma Sayısı 1919 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
06 Eylül 2008, 01:51:14 ÖS 13
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« :»

Bismillah

Senenin tahtında kurulu ...
elbette farklı olacak, sadece bilincinden olanlar için değil , herkese rahmet, mübarek kuran ayı...

geçen yıl diğer sitede böyle bir başlık vardı

ramazanda bir gününüz nasıl geçiyor ? diye sormuştuk, yeni simalara ise bu yıl soralım.

Arkadaşlar ramazanda farklı olarak neler yapıyorsunuz, sizin içinde özellikli mi özelliğini nasıl eyleme döndürüyorsunuz. oruçtan başka.

elbette kuranlıdır ramazanlarda bildik mukabelenin dışında başka nasıl yararlanıyorsunuz kurandan.? öyle ya ramazan kuranın doğum ayı:)

hem sahi sizde zorlanıyormusunuz yoksa alışanlardanmısınız?

bide yemeklerinizi merak ettiydim.
hadi iftar menüsünden bir tarifi bizimle paylaşın..

lütfen

(esen abla tariflerini bekliyom marifetlerini biliyorum:))

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
06 Eylül 2008, 02:11:36 ÖS 14
Üye Bilgileri
esen
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #1 :»

Smiley Smiley canım okudum ama çok az vaktim var o yüzden sonra yazayım tarifi söz Wink
bu arada sadece su konusunda zorlandığımı belirtmek isterim...
ben şahsen meal okuyorum bol bol..
okuduğum namaz surelerinin tefsirlerini araştırıyorum böylece ne okuduğumu bilip ona yoğunlaşıp namaza daha bi kendimi vermeye çalışıyorum
mevdudi nin gelin müslüman olalım kitabına başladım
sitemizin kitap konusunda maşallahı var emınmım çogu okumuştur ama okumayanlara aciliyetle tavsiye ediyorum
mükemmel bi kitap..
bunların dışında bi ev hanımı olarak başka şeylere vaktim kalmıyo ne yazık ki Sad
ayrıca bu kitabı edinmeme yardımcı olan max kardeşime çok teşekkür ediyorum
allah razı olsun kardeşim
benden bu kadar serender... Smiley

cici sözlerine karşılık çıkarıp masalarına koyacağımız bir din taşımıyoruz yüreğimizde
06 Eylül 2008, 07:28:08 ÖS 19
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #2 :»

teşekkür ederim eseniM sağolasın
hayır senden bu kadar değil.
daha tarif gelmediii Smiley

'Ey iman edenler, Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik yapanlar olunuz' 5/8
07 Eylül 2008, 11:13:05 ÖS 23
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #3 :»

Biz de ramazan ayında Her haftaya bir kitap okuması yapıp, üzerinde konuşuyoruz.. (Özgür-Der'de)
İlk kitaba katılamadım işlerim dolayısıyla..

1. Kitabımız/Haftamız: Kulluk Eksenli Hayatta Ramazan ve Kur'an - Mehmet Pamak

2. Kitabımız/Haftamız: Ramazan Risalesi - Fevzi Zülaloğlu

3. Kitabımız/Haftamız: Ramazan Yazıları - Mustafa İslamoğlu

4. Kitabımız ne bilemiyorum henüz.. Smiley zamanı gelince yazarım artık Smiley

07 Eylül 2008, 11:27:51 ÖS 23
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #4 :»

Ramazanda evde olmayı ve sahura kadar oturmayı çok seviyorum ama bu ramazan öyle olmadı.
Çalışıyorum.Belki yarısından sonra evde olma imkanı bulurum...
Ne mi yapıyorum?  Mustafa İslamoğlu'nun Meal Tefsiri'ni okumaya çalışıyoum.M.İslamoğlu "eğer bu meali okumazsanız
kıyamet günü parmağımı gözünüze sokacağım!!! "demişti :o
Bir yandan da arapça Kuran okuyorum.Onunda farklı bir lezzeti var mutlaka...

Başka en yapıyorum? Her gün arkadaşlara "bu akşam iftarda ne yiyeceksiniz" diye soruyorum Smiley
En çok çayı özlüyorum Smiley

08 Eylül 2008, 02:59:22 ÖS 14
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #5 :»

klasik bir başlangıç....
nerde eski ramazanlar.....
çok eskisi değil 3-5 sene önceki ramazanlarım
tamam söz yine istanbul ve oradaki müthiş ramazanlardan dem vurmayacam.....

ramazan için çok planım var
bunun için çok az uyumam gerek.çünkü orucu uyuyarak geçirmeyi istemiyorum
sahura kadar tüm gece benim....
belirlediğim kitaplarımı okuyorum ve daha fazla düşünüyorum
eski defterlerimi-ajandalarımı karıştırıyorum

unutmadığım ama yıllardır görüşmediğim arkadaşlarımı arıyorum.(eskim ile yenimi kıyaslıyorum-otokontrol)

elazığda BİLE ramaza etkinlikleri var onlara katılıyorum
veee babanemin yedi göbek öncesinden bütün akrabalarını-anılarını tekrar ezber geçiyorum(mecburen) Smiley

yemek faslına gelince;
esen abla ve diğer arkadaşlar; yemek tarifi verecekseniz lütfen yöresel olsun ve bide mümkünse resimli anlatım olsun Smiley
 becerebilirsem benden de elazığ usulüü içli köfte tarifi .....inşallah Wink

08 Eylül 2008, 07:46:32 ÖS 19
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #6 :»

ne güzel yaa maşallah ayşegül toplu kitap okumalar çok bereketli oluyor. geçen yıl bizde başladık ama .. kalakaldı Sad

narçiçeği bende evcilim ama malesef pazarları bilem evimde değilim.. İslamoğlu beklesin elimde başka var Smiley

zamanımın azlığındanmıdır nedir küçük surelere çalışıyorum mesela leyl  yada insan gibi...

elif oruçlunun uykusu ibadet susması zikirdir. aslında uyku da bir nimet. elbette fazlası zarar. ama 6 saatten az olursa tehlikeliymiş:)
yalnızlık çekilmez ya komşu akraba illa ki iletişim yoğun olmalı..
akrabalarla ortak hafızamız daha güçlü diyemidir nedendir, sanki akraba ilişkilerini sağlam tuttuk mu ruhumuzu tedavi ediyormuşuz gibime geliyor???

yemek tarifimiz hala yok ? sanırım herkes benim gibi hazırcı SmileySmiley

09 Eylül 2008, 09:07:50 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
pambuli
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 :»

1 tane elma kabukları ile rendelenip suyu alınır ve 1 tatlı kaşığı bal ile iyice karıştırılır   (bu tür ilaçlar için kestane balı önerilir!)

bardağın diğer kalan kısmına ılık su ilave edilir, tekrar karıştırılır ve içilir.

Not: Aç karnına içilir ve yan etkisi yoktur.

şifa ile..
09 Eylül 2008, 11:08:56 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
yıldız
Daimi Üye
**

« Yanıtla #8 :»

Çalışıyor olmam nedeniyle ramazanda en çok zorlandığım konu uykusuzluk. Erken yatmayı başaramıyorum bir türlü bu nedenle kendime eziyet ediyorum.

Ramazanda bende Ayşegül'ün katıldığı özgürder'deki kitap okuma derslerine gidiyorum. Ayşegül bu hafta kaçırdın. Ders harikaydı.

Onun dışında kısa sureleri ezberleyip namazlarımı süslemek istiyorum.

Mustafa İslamoğlu'nun tefsir cd setini almıştım. Uzun süredir takip ediyordum. Ramazanda da devam ediyor.

Hepsinden önemlisi Kur'anı hayatıma aktarmak için ramazanda daha fazla çaba göstermeye çalışıyorum. 

Ben çalıştığım için yemekleri kayınvalidem yapıyor sağolsun. Artık bir ara ondan tarif alır yazarım inşAllah Smiley

Dinle ey İsrail!Ey gökler dinleyin, ey yeryüzü kulak ver! RAB’in öfkesi dinmedi, eli kalkmış durumda
11 Eylül 2008, 10:20:38 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
serender
Genel Yönetici
*

Dosdoğru ol!

« Yanıtla #9 :»

teşekkür ederiz arkadaşlar

konuyla alakalı Abdurrahman Dilipak'ın yorumlarını alalım şimdi de:

Alıntı
Ramazan’da ne yapalım?..

Bolca dua ve tevbe..
Bir de bol bol okuyalım. Kur’an okuyalım, Siyer okuyalım. Akaid okuyalım, Kelâm okuyalım, temel kitaplardan birini okuyalım işte..
Fırsat bulanlar bu ay en az bir gün itikafa girsin..
İftarları 3'e bölelim, 10 akraba, komşu, eş-dost çağıralım eve. 10 gün kurumların, 10 da eş-dost, komşu, iftarına gidelim..
Namazımıza dikkat edelim.. Mümkün olduğu kadar cemaat olalım.
Teheccüd kılmaya var mısınız?
Gelin evimiz Arafat, Müzdelife, Mina olsun..
Dostlarla buluşalım, nefsimize taht kuran şeytanı taşlamak için taş toplayalım, İsmailimizi kurban edelim, şeytan taşlayalım ve bol bol salâvat getirelim.. Zikredelim..
Affedelim, özür dileyelim, gönül alalım, barışalım, barıştıralım..Tartışmayalım, kızmayalım, öfkelenmeyelim.. İyi şeyler yapalım, sabredelim ve sabrı tavsiye edelim..
Biz ahir zaman peygamberinin ümmetiyiz ve fitne zamanıdır..
Zor bir zamanda yaşıyoruz..
Ramazan hayırlı kararlar almak için bir fırsat olsun. Ortaklıklar kuralım.. Saflarımızı sıklaştıralım. Saflarınız camde ve cami dışında sık ve doğru olsun... Ramazan sadece bu ayda kalmasın, onu bütün zamana yayalım.
Ramazan, bereketli bir aydır. Şeytan bağlıdır ve dualar daha değerlidir bu ayda..
Birbirimizi, amellerimizden dolayı imanımızla sorgulamaktan vazgeçelim.. Kimse kimsenin kalbini yarıp içine bakmadı! Dillerimizin ucuna Allah’ın ayetlerini geçirip birbirimizle savaşmayalım. Sonra rüzgarımız kesilir..
Zalimlerden olmayalım, sonra ateş bize de dokunur.
Bize hayır gibi gelen şeyde şer, şer gibi gelen şeyde Allah hayır murat etmiş olabilir. Biz bilmeyiz, Allah (c.c.) bilir!..
Kimi zaman eleştirilenler, eleştirenlerde daha hayırlıdır..
Siyasete çok fazla zaman, para ve incan ayırıyoruz.. Oysa siyasetin kapsama alanında kalan koca bir dünya var.. Elbette siyaset de olmalı ama, onun dışında bizi doğrudan ve daha fazla ilgilendiren birçok imanî, insanî ve ahlâkî sorumlulu^klarımız var.. Her şeyi siyasetten ve siyasetçilerden, devletten beklemekten vazgeçelim..
Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana, zalime karşı duralım.
Suçluların da hakkı olduğu gibi, bir insan tek bir olayda bile hem haklı, hem de haksız konumda olabilir. Adaletin ince terazisini bozmadan dengede tutmayı başarmak için önyargılardan kurtulmayı öğrenmemiz gerekiyor..
Bir topluluğa olan öfkemiz / düşmanlığımız, bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevketmemeli..
Alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetinden başka ne bekleyebilirsiniz ki?
Hılful fudul (Erdemliler ittifakı) ve Medine sözleşmesi (Farklılıklarımıza rağmen barış içinde bir arada yaşama talebine dayalı sosyal sözleşme) rehberimiz olmalı..
Unutmayalım ki, biz kendimizi değiştirmeden Allah (c.c.) bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir..
Allah bizim ellerimizle zalimleri cezalandırmak ve mazlumlara yardım etmek istemektedir..
Yeryüzünden hesaba çekileceğiz. Bunu unutmayalım.
Hiçbir Müslüman, dünyada olup biten şeyleri görmezlikten, bilmezlikten, duymazlıktan gelme hakkına sahip değildir..
Yaşadığımız her anın hesabını vereceğiz.. Ve herkese yaptığının hesabı sorulacak.
Bizler yaptıklarımız, yapmadıklarımız, söylediklerimiz ve söylemediklerimizle imtihan edileceğiz.. Bizler yaptıklarımızla ya kendi cennetimize sırtımızda tuğla, ya da kendi cehennemimize sırtımızda odun taşıyor olacağız..
Cennet dediğin ne ki, bu dünyada ürettiğin toplam mutlulukların, güzelliklerin 10 katı, 100 katı, 700 katı ikramla ödüllendirilecek ve ebedi bir cennete yükseleceksin, ya da ürettiğin toplam acılar kadar acıyı tadacaksın.. Ayağına taş attığın kedinin duyduğu acıyı duymak ister misiniz? Bir trafik canavarının sebeb olduğu trafik kazasında acı çeken insanların duyduğu acıyı, bir teröristin ürettiği acıyı, bir politikacının ya da bilim adamının ürettiği mutluluk ve yanlış işlerin sonucu ortaya çıkan acıların bedelini hesap edin bir bakalım..
Tarım alanı ve su kaynaklarına yakın bir yere çevresel atık bırakan bir sanayicinin, o suyu kullanıp hasta olan bir kişinin acısını tadacağı günün hesabının ne kadar farkında olduğunu bilmiyorum..
İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allahım!..
Unutmayın! Yaptıklarımızdan ve yapmamız gerekirken yapmadıklarımızından, söylediklerimizden ve söylememiz gerekirken söylemediklerimizden hesaba çekileceğiz..
Vekalet verdiğimiz politikacıların yaptıkları iyi ve kötü işlerden de mesulüz. Yani işimiz kolay değil.
Ramazan, nefs muhasebesi için iyi bir fırsat.
Selam ve dua ile..

11 Eylül 2008, 10:39:12 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
sahra
Süper Aktif Üye

Ruhun derdi içinde ve kaçamaz kendi kendinden

WWW Offline
« Yanıtla #10 :»

Teşekkürler Serender,Dilipak söylenebilecekleri en güzel şekilde belirtmiş...

konuyla alakalı Abdurrahman Dilipak'ın yorumlarını alalım şimdi de:

Alıntı
Unutmayın! Yaptıklarımızdan ve yapmamız gerekirken yapmadıklarımızından, söylediklerimizden ve söylememiz gerekirken söylemediklerimizden hesaba çekileceğiz..

Bu sözü hayatımıza yerleştirmeli ve hiç aklımızdan çıkarmamalıyız...

Balçıkla karışınca,ruhun duruluğu kalmadı...
18 Eylül 2008, 07:45:18 ÖS 19
Üye Bilgileri
Kararsız
Aktif Üye

« Yanıtla #11 :»

BU akşam iftarda yöresel bir yemeğimiz vardı. Değişik tadlara açık olanlar mutlaka deneyin derim Smiley  Yemeğin ismi " HALUJ ". Uzaklardan, Kafkasyadan bir yemek:)

Hamuru :

Un,tuz ve su ile mantı hamuru kıvamında bir hamur yoğuyoruz. 15- 20 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.

Harcı :

Pataesleri haşlayıp, püre haline getiriyoruz. Reyhan, karabiber ve tuz ilave ediyoruz. 
Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğanı yağda kavuruyoruz. Pembeleşince biraz salça ve toz biber ekliyoruz ve bu karışımı da patatese ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Yapımı :

Hamurdan büyükçe bir beze yapıp açıyoruz. Mantı hamurundan kalın olacak. Yuvarlak poğaça kalıbı ile yuvarlaklar kesiyoruz. ( kalıp yoksa küçük çay bardağı ile de kesebiliriz)
Patasli harçtan yuvarlakların içine koyup kapatıyoruz.
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Yaptığımız halujları kaynar suda pişiriyoruz. Süzekle sudan çıkarıp, iyice süzülmelerini bekliyoruz.
Sosu :
Sarmısakları soyup eziyoruz. Yağda sarmısakları biraz öldürüyoruz. Kırmızı toz biber koyuyoruz. Ve halujları kaynattığımız sudan bir iki yemek kaşığını sarmısaklı sosa karıştırıyoruz.

Sosu halujların üzerine döküp yoğurt ile servis yapıyoruz.

Afiyet olsun Smiley

Not : Halujların son halinin resmini çekmeyi unutmuşum e malum iftar olunca bana poz vermekten ziyade midemizde ikamete zorlandılar Grin

19 Eylül 2008, 10:17:53 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
vervo
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #12 :»

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Grin Çok süper görünüyo yaff

Cafcaf İstanbul Temsilcisi
19 Eylül 2008, 11:02:29 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
vervo
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #13 :»

iç malzemesi

4 adet tavuk göğsü
(ek olarak istege göre ciğer de olabilr)
1kg pirinç
 badem yada fıstık yada ceviz (hanküsünü pulursan Cheesy)
 baharat (Almanyada satılan özel tavuk baharatı var ondan bulup eklersenz enfes tadı oluyor bulamazsanz aktarlarda beş türlü baharat var onu kullanabilirsnz aynı tat olmuyo ama, yada kendi özel baharatınz varsa fark etmez fakat yemeklerde baharatın çok büyük rolü var hee ona göre tamam çok uzattım farkındayım Grin Lips Sealed)

hamurun malzemesi:

3 yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
125g margarin
1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un

hamurun hazırlanması:

bütün malzemeyi karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde edin.

içinin hazırlanması:

1. pilavı diri olacak şekilde pişirin(az pişirin yani Tongue)
tavukları haşlayıp küçük parçalra ayırın ve hafif yağda kızartın.

2. Büyük bir tepsiye pilav, tavuk, badem , ve baharat (tuzu önceden katılmış) konulur. karıştırılarak güzelce harman edilir.

3. Önceden hazırlanan hamur bir küçük bir de büyük parçaya ayrılır. büyük parça merdane ile açılıp perde pilavının yapılacağı (margarinle yağlanmış) tencereyi kaplayacak şekilde yerleştirilir. pilav karışımı içine doldurulur. ayrılan hamur parçası merdane ile açılıp pilavın üzeri tamamen kaplanır. 1 saat 200C fırında pişirilir. ters çevrilerek servis yapılır.

Kararsızdan alıntı olarak halujun perdepiliav versiyonu
Not : perde pilavın son halinin resmini çekmeyi unutmuşum e malum iftar olunca bana poz vermekten ziyade midemizde ikamete zorlandılar

19 Eylül 2008, 11:08:02 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
vervo
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #14 :»

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Şimdilik burdan resmini sunuyorum sizlere
bu arada unuttum hamurun üstünü bademle veya fıstıkla süsleyebilirsz.
Bu resimdeki perdepilavın özel kabıyla pişirilmiştir

Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.17 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu