Ah şu anıtkabir

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler (Moderatör: Yonetim) > Ah şu anıtkabir
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Ah şu anıtkabir  (Okunma Sayısı 1071 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
02 Ağustos 2008, 04:24:13 ÖS 16
Üye Bilgileri
ISIK
Daimi Üye
**

« :»

Ahmedinejad Anıtkabir'e gitmek istemedi

Anıtkabir'i istemediİran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Türkiye ziyaretinde Anıtkabir'i ziyaret etmek istemediği ortaya çıktı.
Ahmedinejad’ın ziyaretiyle ilgili Türkiye ve İran makamları arasında yürütülen çalışmalarda ’Anıtkabir krizi’ yaşandı.

Türkiye tarafı, İranlı yetkililere Türkiye protokolleri uyarınca ziyaretin ’resmi’ olması durumunda, Ahmedenijad’ın Ankara’ya gelmesi, Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşılanması ve Anıtkabir’e giderek Atatürk’ün mozalesine çelenk koyması gerektiğini bildirdi.

Ancak İran, bu şartları kabul etmedi. Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın kısa süre önce Bağlantısızlar Toplantısı nedeniyle gittiği Tahran’da yapılan görüşmelerde bu kriz ’çalışma ziyareti’ formülüyle aşıldı. Buna göre Ahmedinejad, Ankara yerine İstanbul’a gelecek. Ahmedinejad, Cumhurbaşkanı Gül’le İstanbul’da buluşacak.

Ucmus bu ucmus diyenleri duymuyorum,
ben ruhum uyumuyorum
02 Ağustos 2008, 04:27:01 ÖS 16
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

Smiley Her zorlukla birlikte bir kolaylık..

'çalışma ziyareti' ve İstanbul..

Helal olsun.. Smiley

03 Ağustos 2008, 12:26:07 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

adam onurlu durmuş sizin putunuz beni ilgilendirmez demiş. helal olsun....
ama iranda böyle durumlar yok mu onu da masaya yatırmak lazım. misal humeyninin mezarı.
eğri oturalım doğru konuşalım....

ben ankaraya bekliyordum ama Sad napalım kısmet değilmiş....
03 Ağustos 2008, 12:45:21 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #3 :»

Biliyormusun Max bende hiç bir zaman put kavramı olmadı nedense ...
Puta tapıcılık bana herzaman çok utopik geldi ...
Yani bir heykele , toteme ibadet etmek ...
Tapınmak ...
Günümüzde bu varmıdır bilmiyorum ama geçmişin bu zihniyetini anlayamadım bir türlü ...
Bu derece saçma bir şeye insan aklı nasıl olur vermiş hayret ederim ...
Putlaşma kavramını anlıyorum ama ne biliyim onuda bir heykele toteme indirgeyemiyorum ...
Hele Ataturk heykellerine put denmesi olayı bizim mahallenin abartısı gibi gelir ...
Veya şöyle anlatıyım bir heykel bende olsa olsa sadece sanat eseri duygusu uyandırır ...
Ne bir otorite ne bir varlık sorusu getiri aklıma ...
Olsa olsa süslü püslü güler yüzlü bir heykeldir işte ...
Taş ya bildigin taş işte ...
Dagda bayırda yolda kaldırımda gördügüm taşın işlenmişi ...
soru : put neydi ...
Putlaşan İslami semboller oldumu ?
Selamlar ...

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
03 Ağustos 2008, 01:21:39 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #4 :»

güzel noktaya değindin ozanca.
bu konu üzerine açılımlar yakalamalıyız...

put kavramından başlayalım;

müslüman kesim aslında put kavramını yanlış anladı.
müslümanlara göre put = heykel ve benzeri cisimlerdir.
bu eksik algıya neden ise müslümanlara put olarak sadece mekke dönemindeki kabe içindeki putlardan ya da hz ibrahim dönemindeki putlardan vs.. diğer peygamberlerin muhatap olduğu heykelvari cisimler anlatılmıştır.

o dönemler için bu put algısı doğru iken günümüzde bu algı maalesef müslümanları açmaza sokmaktadır.

bu yanlış anlayış nedeni ile müslümanlar putsal zihniyetlere değil put olduğu sanılan heykellere savaş açtılar.
heykel sanatı onlar için dinsizlikti.

oysa put  kavramını hem somut hem soyut olarak ele almalıyız ki en sade tanımı ile insanların allah yerine koydukları ya da allah ile aralarında aracı koydukları her türlü maddi manevii unsurlara put denilebilir. sözün özü allah dışında medet umulan her türlü varlık put olmaktadır.

bu kısa tanımı geniş bir şekilde detaylandıran arkadaş olursa daha net anlaşılabilir inşallah...

sözü uzatmadan mustafa kemale geleyim;
müslümanların üstteki yanlış put algısının en somut örneği  mustafa kemalin büstleri olmuştur.
mustafa kemalin büstleri heykelleri onlara göre put olmaktadı ve yıkılmalıydı.

oysa atladıkları husus şu idi ki basit bir taş parçasını kırmak çok kolay; ama mustafa kemal kavramını putlaştıran zihniyetleri nasıl temizleyeceğiz ?

sonuç olarak  mustafa kemal benim gözümde bir puttur. ama onun heykelleri büstleri ya da mezarı put değildir.
kemalistlerin itikadında inançlarında düşünce sistemlerinde oluşturdukları puttur mustafa kemal.

size bir filmden örnek vermek isterim; film deyip geçmeyin insanların bilinç altı veya zihin yapısının arka planını ele verir.

filmin ismi : komiser şekspir
yönetmen : sinan çetin
başrol : kadir inanır pelin batu okan bayülgen gazenfer özcan vs....

filmden bir sahne : kızının hastalıktan öleceğini bilen (komiser) baba mustafa kemal büstünün önünde el açıyor ve onunla konuşuyor dert yanıyor ve "çok yalnızım atam diye ağlıyor".

bakın bu hareket müslümanların sadece ve sadece allaha yapacağı dua ibadetine eşdeğerdir.

bu basit bir film karesi olarak görülsede izleyen binlerce insanın bilinç altında yaratacağı etkiyi düşünemiyorum.

mustafa kemal konusunu burada noktalar isek;

Alıntı
ozanca

işte can alıcı soruyu burada sordun ozanca.....
olmaz mı... gelin düşünelim müslümanlar neyi kutsuyor ve aşırılığa giderek putlaştırıyor.
sizlerden de katılım bekliyorum; gördüğünüz bildiğiniz islam adına yapılan putsal veya şirksel öğeler nelerdir....... ?

03 Ağustos 2008, 03:04:33 ÖS 15
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #5 :»

Alıntı
Alıntı
ozanca

işte can alıcı soruyu burada sordun ozanca.....
olmaz mı... gelin düşünelim müslümanlar neyi kutsuyor ve aşırılığa giderek putlaştırıyor.
sizlerden de katılım bekliyorum; gördüğünüz bildiğiniz islam adına yapılan putsal veya şirksel öğeler nelerdir....... ?

insanı (şeyh v.s.)ler gibi..

duyduklarıma göre; -ki yaşayanlardan..

şeyhin çoraplarını duvara asmak..
sonra; şefaat merciinde o insanı Allah ile arasında bir vesile olarak görmek,
çay içersiniz ya, şeyhin içtiği çayın bardağın alt kısmında kalan kısmını kutsallaştırıp, o gün onu içmeye layık olan kişi seçimleriyle adeta kutlanıyor gibi durumlar varmış..

04 Ağustos 2008, 01:16:18 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
kardelen
Aktif Üye

« Yanıtla #6 :»

bu konuda sevgi  çağlayanı  MEVLANA 
Museddes' inde şöyle dile getirir...

'Eğer birisi putlara tapsa deriz ona kafir
Allah'a oğul isnat etse ona da deriz kafir
Eğer birisi ateşin önünde başını eğip secde etse o da kafir
Yıldızlar da bir güç görse o da kafir
Ama bize gelince, bütün yollar açıktır
Heyhat, dilediğine kul ol!
Kâh gelir Nebî'yi tanrı yaparız.
Kâh gelir İmamları Nebî'den üstün tutarız
Kabirlere gider, adaklar eder
Şühedanın ruhlarından yardım dileriz,
Ve, ne Tevhid inancımıza bir helal gelir.
Ne İslam'ımıza bir kusur ne de imanımıza futür! '

“”Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tâğutu reddedip Allah 'a inanırsa, kop¬mayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir.”
(Bakara Suresi: 2/256)
“Allah , inananların dostudur, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkâr edenlere gelince, onların dostları da tâğuttur, onları aydınlıktan alıp karanlığa götürür. İşte bunlar cehennem¬liklerdir. Onlar orada devamlı kalırlar.”
(Bakara Suresi: 2/257)

“Kendilerine Kitap'tan nasip verilenleri görmedin mi? Cibt’e ve tağuta iman ediyorlar.”
(Nisa Suresi: 4/51)
“Şunları görmüyor musun? Kendilerinin sana indirilene ve senden önce indirilene inandıklarını ileri sürüyorlar da tağuta inanmamaları kendilerine emrolunduğu halde, tağut önünde muhakemeleşmek istiyorlar. Şeytan da onları bir daha döne¬meyecekleri kadar iyice sapıklığa düşürmek istiyor.”
(Nisa Suresi: 4/60)
“İman edenler Allah yolunda savaşırlar, kafirler ise tâğut yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarına karşı savaşın; şüphe yok ki şeytanın kurduğu düzen zayıftır.”
(Nisa Suresi: 4/76) “De ki: Allah katında yeri bundan daha kötü olanı size haber vereyim mi? Allah 'ın lânetlediği ve gazap ettiği, aralarından maymunlar, domuzlar ve tâğuta tapanlar çıkardığı kimseler. İşte bunlar, yeri (durumu) daha kötü olan ve doğru yoldan daha zi¬yade sapmış bulunanlardır.”
(Maide Suresi: 5/60)
“Andolsun ki biz, ‘Allah 'a kulluk edin ve Tâğut'tan sakının’ diye (emretmeleri için) her ümmete bir peygamber gönderdik. Allah , onlardan bir kısmını doğru yola iletti. Onlardan bir kısmı da sapıklığı hak ettiler. Yeryüzünde gezin de görün, inkâr edenlerin sonu nasıl olmuştur!”
(Nahl Suresi: 16/36) “Tâğut'a kulluk etmekten kaçınıp, Allah 'a yönelenlere müjde vardır. Kullarımı müjdele: Onlar ki, onlar sözü dinlerler, sonra da en güzeline uyarlar. İşte onlar, Allah 'ın doğru yola ilettiği kim¬selerdir. Gerçek akıl sahipleri de onlardır.”
(Zümer Suresi: 39/17-1)

Her işimizin hem başında ve hem de sonunda Hamd Allah’a mahsustur

kişinin zevklerine ihtiraslarına iradesine göre deişkendir putların çokluğu...

kimisininde  putları soğukta donar...

kimisnin putları sıcaklrda yumurtlar...

herkes yumurtladığı putunu tanır lakin kendine benzer...

OLMAZSA OLMAZ DEDİĞİMİZ DÜNYA TADINDA HERŞEY PUTTUR....

.mustafa islamoğlunun güzel bir sözü vardı ben umredeyken   o söz hep kulaklarımda çınladı...

"uzak doğunun kabesini kendi kabenizden daha cok tavaf etmeyin" die...

hava alanındaki manzaraya bakınca haddi hesabi olmayan valiz sayılarını görünce  bu sözü birdaha tasdikledim....

tabiki bu sözu sadece mekke ye atf edilmemeli edilmemeli...

harem bölgesinin hudutlarını yaşamımızın her alanına çizmeli...

yaşamdan bir kaç put panosu asacak olursak...

kiminin  putu KARİYERİDİR...

kişi prf.veya dç veya başka üst düzeyde kariyer sahibi  olmuştur buyuk imthan başlamıştır...

Allahın kanunlarına karşı kul kanunları gelir kariyerinmi yoksa imanınmı... prf düşünmeye başlar... ....yıllarımı verdiğim

kariyerim...kolaymı kurban etmek dili titrer...  ama.....

kimi SEVDİĞİM ...der... başlar sevdiğiin sevgisi tutkusu gerçek sevgiliyi unutturur.... yüreği titrer...ama lar başlar yine....

kimi UYKU ... der gaflet uykusu gece uykusu...horlamalr başlar... eee nerede vuslatın çalr saati...

kimiside  OKUL ...der...hırsı titrer ne pahasına olursa olsun okumalıyım zahiri görünürde cazip gelen ne varsa tatmalıyım hırs

yapmalıyım der ...

peki nerde  titremeyen İBRAHİMİN ELLERİ ...KURBAN EDİLECEK İSMAİLLERİ.... Cry

RABBİM ...!!!

Yalnız Sana ibadet ve kulluk ederiz, sade Sen'den yardım dileriz. Bizi doğru yola hidayet eyle.

RABBİM...!!!

bizleri senin yolundan alı koyan  herşeyden sana sığınırız...

muttakki kullarının safına dahil et...

içimizdeki putları devirmek için  irademize imanımıza kuvvat ver...

RABBİM ...!!!

kuranı hakkıyla anlamayı ...

anladıklarımızla amel etmeyi nasip  et...

amin  Cry Cry Cry
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2008, 01:27:04 ÖÖ 01 Gönderen: kardelen » Logged
04 Ağustos 2008, 01:24:31 ÖS 13
Üye Bilgileri
yıldız
Daimi Üye
**

« Yanıtla #7 :»

Ümmet bilinci yerini alan milliyetçilik bilincinin de putlaştırıldığını düşünüyorum.

Dinle ey İsrail!Ey gökler dinleyin, ey yeryüzü kulak ver! RAB’in öfkesi dinmedi, eli kalkmış durumda
04 Ağustos 2008, 04:05:32 ÖS 16
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #8 :»

Bu iş benim pembe işine döndü ...
-bu ne renk
- pembe ...
-ee peki bu ne renk ...
-oda pembe ..
-eee oğlum bu ikisi farklı renk nasıl ikiside pembe olur ...
- yahu ben pembeyide bilmiyorumki ...
Neymiş bu put böyle ...
Altı üstü taş demiştik ...
Nerelere geldik ...
Selamlar ...

13 Ağustos 2008, 12:38:23 ÖS 12
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #9 :»

Tahran'dan Anıtkabir açıklaması

13 Ağustos 2008 04:33
Ahmedinejad'ın ilk defa bir NATO üyesi bir ülkeye, Türkiye'ye, yarın yapacağı ziyaret öncesinde Tahran'dan Anıtkabir açıklaması geldi.     
İran Dışişleri Bakanı, Ahmedinejad'ın yarınki ziyaret öncesinde konuştu: Erdoğan bizi tanıyor, haklı tavrımızı himaye eder. Bir ülkede mukaddes tanınan her şeye bizim saygımız var...

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mottaki, "Bir ülkede mukaddes tanınan her şeye bizim saygımız hürmetimiz var" dedi. Mottaki  "Ahmedinejad Anıtkabir'i neden ziyaret etmiyor ve Mustafa Kemal Atatürk sizin için ne anlama geliyor ?" sorusuna öncelikle Ahmedinejad'ın Çin ve Tacikistan'a gideceğini Gül'ünde İstanbul'da konakladığını anımsatarak yanıt verdi.

Mottaki, Anıtkabir adını anmadan iki Cumhurbaşkanı için programların İstanbul'da uygun olduğunu belirtirken "Ramazan başlamadan önce programları ayarlarken ziyaret bugünlere denk gelmiş. Bu da Gül'ün o sırada İstanbul'da oluşuna rastlamış" dedi. İlk etapta Atatürk sorusuna yanıt vermeyen Mottaki görüşmenin sonunda ise, "Bir ülkede mukaddes tanınan her şeye bizim saygımız hürmetimiz var" dedi. Mottaki'nin diğer mesajları söyle,

* ERDOĞAN İRAN'I BİLİYOR:

"Erdoğan İran'ı çok iyi tanır ve İran'ın şeffaf tavrını biliyor. İran'ın barış isteyen ülke olduğunu Erdoğan biliyor. Erdoğan her yerde kendi inancını savunacaktır. İran'ın haklı tavrını himaye altına alacaktır."

* ÇOK BOYUTLU İLİŞKİ:  Türkiye ile işbirliğimizi çok yönlü çok boyutlu açıdan geliştirmek istiyoruz. Ekonomik ve siyasi işbirliği arttıkça bu güvenlik alanında da iş birliğine zemin hazırlıyor. Terör ve terörizme iki ülkenin bakışı aynı olduğu için bu güvenlik alanında işbirliğini kolaylaştırıyor.  - Sabah

Saygı saygı saygı ...
Biride bizim degerlerimize dil uzatmaması için degerlere saygı ...
Selamlar ...

14 Ağustos 2008, 04:46:48 ÖS 16
Üye Bilgileri
narcicegi
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #10 :»

Anıtkabir'e niye gitmediği açıklandı 

Ahmedinecad, kritik Türkiye ziyareti öncesi Anıtkabir'i ziyaret etmeme gerekçesini program gereği olarak değerlendirerek, “Türkiye'de gidilmesi gereken pek çok mekan var ama bizimkisi çok sıkı bir iş ziyaretidir” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad dün akşam Tahran Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan canlı olarak yayınlanan programda NTV ve CNN Türk temsilcilerinin sorularını yanıtladı özetle şöyle konuştu:

Sevgili kardeşim Gül: Türkiyenin büyük halkını selamlıyorum. Vatansever bir halk. İran ve Türkiye'nin ilahi bağları vardır. İki halk arasında pek çok benzerlikler var. Benim sevgili kardeşim Gül'ün davetlisi olarak ziyaret yapacağım. Terörizmle mücadele etmekten, bölgesel açıdan İran Türkiye, Irak Suriye diğer ülkelerin işbirliği konusunda konuşacağız.

Türkiye'nin çabaları: Bizim nükleer konusu barışçıldır. Yasal ve kesin bizim hakkımızla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yasal konumumuzdan hiçbir sapma olmadı. Hakkımızı arayacağız. İran'ın duruşu sonuç vermiştir. Müzakereler daha yapıcı bir yolda hareket etmektedir. Bu konuda sorunumuz yok şu anda. Türkiye arabuluculuk yapması bu İran açısından değil ama bunun bir hukuki bir süreci var. Ama dostlarımızın çabalarına önem veriyoruz.

Anıtkabir neden yok: Bizim bu ziyaretimiz iş ziyaretidir. İstanbul tayin edilmiş durumda zamanlaması ona göre yapılmıştır. İçtenlikle Türk halkını çok seviyoruz. Türk halkı da İran halkını çok seviyor. Bu daha önce programlanmış bir ziyaret. Türkiye çok büyük bir ülke. Büyük halkı var. Gidilmesi gereken pek çok mekanlar var. Bizimki iş ziyareti çok sıkı çalışmalarımız var. İstanbul'da öngörülmüş artık biz size misafir olarak geliyoruz

Yan konular: (İş ziyareti olmasa Anıtkabir'i ziyaret eder miydiniz? sorusu üzerine) Bunlar yan konular, pek önem taşımayan konular. Bu ziyaretin aslı konuşmalar, iki halkın hukukunun takibi önemlidir. Biz tüm zamanımızı bunun için harcayacağız.

BUGÜN İSTANBUL'DA

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın Anıtkabir'e gitmek istememesi nedeniyle haftalardır tartışılan Türkiye ziyareti bugün başlıyor. Anıtkabir krizinin yaşanmaması için “çalışma ziyareti formatında” İstanbul'da ağırlanacak Ahmedinecad'ın, bu akşam Cumhurbaşkanı Gül ile bir araya gelmesi, ziyaretinin son gününde de Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile görüşmesi bekleniyor. Ahmedinecad'ın Cuma namazını nerede kılacağı da belirsizliğini korurken, konuk Cumhurbaşkanı'nın İstanbul'da yaşayan İranlılar ile de görüşme yapması bekleniyor. Tahran'da Türk gazetecilere konuşan İran Dışişleri Bakanı Mottaki, ‘Anıtkabir' sorusunu şöyle yanıtladı: “İran ve Türkiye cumhurbaşkanlarının programları sıkışıktı. Ramazan başlamadan önce gerçekleştirmek istediğimiz ziyaretin tarihleri, Cumhurbaşkanı Gül'ün İstanbul'da olduğu tarihlere rastladı. Ziyaret Ankara'ya değil İstanbul'a gerçekleşecek.”

Daha fazla ısrar etmeye gerek yok.
Açıklama bu...
14 Ağustos 2008, 04:58:41 ÖS 16
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #11 :»

Evet dün bende izledim az bir kısmını ...
Gazeteciler epey sıkıştırdı ama bir türlü istenen açıklmayı yapmadı ...
Üstüne üstük adamın yargılanma gibi bir kaygısıda yok ...
Türkiyedeki sevenlerine itaf olunur ...
Havlayan köpege hav hav denmez ...
O köpekligini yapar sen insanlıgını kaybetmede ...
Sövmek ne zaman deger kattı acaba insanlıga ..
Selamlar ...

14 Ağustos 2008, 08:42:29 ÖS 20
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #12 :»

ahmedinejad geldi hoşgeldi
biraz sesli geldi  Wink
görseydim iltica kararımı bildirecektim çünkü bugün neredeyse taşlanacaktım.
halkın yorumları çok ilginç
yurdum insanı malesef emanet beyinlerle düşünüyor
14 Ağustos 2008, 11:41:05 ÖS 23
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #13 :»

Alıntı
İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad dün akşam Tahran Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan canlı olarak yayınlanan programda NTV ve CNN Türk temsilcilerinin sorularını yanıtladı

allah sevenleri ayırmıyor yahu Smiley
akşam 19 civarında programın olacağının reklamını görmüştüm. ama balık hafızam unuttu her zamanki gibi.
forumda hayat yok tv ye bir bakayım dedim ( ki normalde tv ye hiç bakmam.)
açtım bir baktım 1-2 dakika var adamım konuşacak... !!!

hemen kuruldum ve ozancaya haber saldım  Wink

geldi ve röportaja besmele ile bir başladı... !!! o anda gülmekten koptum ( hislendiğim ve ağlamaklı olduğum anlarda da gözyaşlarım nedense gülme olarak dışa vuruluyor ) Smiley

ısrarla sorulan anıtkabir sorularına hep türk halkını seviyorum iş ziyaretine geliyorum program istanbulda diye geçiştirdi.
pess dedim amma siyasetçisin lafı kıvırıp duruyorsun Cheesy

sultanahmette cuma namazı kılacakmış.. benim yerime gidin de bi selamımı söyleyiverin eyy istanbullular...

Alıntı
ozanca
Türkiyedeki sevenlerine itaf olunur ...Havlayan köpege hav hav denmez ...
O köpekligini yapar sen insanlıgını kaybetmede ...Sövmek ne zaman deger kattı acaba insanlıga ..
Selamlar ...

açık konuşabilirsin ozanca ....
biz asla havlamayız. zira rabbimiz kuranda onların PUT larına sövmeyin diye uyarır bizleri. bu nedenle PUT lara karşı olduğumuz kadar saldırgan değilizdir; havlamayız. mümine yakışmaz havlamak.

ama mümine yakışan da onurlu dik durmaktır muhalefet edecem diye kimliğini kaybetmek; çırpınmak değil....saygılar....

Alıntı
eliframra
görseydim iltica kararımı bildirecektim...

bir dakikaa... !!! hayallerimi çalma lütfen...  Cool

15 Ağustos 2008, 12:21:43 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #14 :»

Alıntı
muhalefet edecem diye

Dikkat bel altı taaruz var herkes siperlere ...
Sanırım ya onay makamında yada sukut makamında olacagız ...
Makamlardan makam begen ama sunulan makamı begen tarzındaki bu çıkışlar ...
Çıkışıyor işte sadece ...

Sen neden üzerine alındın Azizim ...
Birtek sen sevmiyorsun sanrım koskoca adamı ...
Sözü hemen sahiplenmişsin ...
Ama genede kulagına küpe olsun ...
Necadcıgım bir kere bile PUT demedi ...
Gerisini sen anla artık ...
Mumine yakışan degerleri aşagılamak olmasa gerek ...
Bu degeri sahiplenmiş birine PUT diye söze başlarsan sanırım oda SUS diye mukabele edecektir ...
Sonrasında dikliginiz dikleşmemi olur başka bir şeymi olur bilemeyecegim ...
Saygılı Selamlar ....

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.069 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu