EFENDİMİZ OLSAYDI

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > İSLAMİ BİLGİLER (Bilgi Platformu) > İslam´ın Şartları > Namaz > EFENDİMİZ OLSAYDI
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: EFENDİMİZ OLSAYDI  (Okunma Sayısı 508 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
14 Temmuz 2008, 06:50:53 ÖS 18
Üye Bilgileri
el berru
Daimi Üye
**

« :»

İnsanlığın sorunlarının üst üste yığılarak nerdeyse çözülmez bir noktaya ulaştığı günümüzde H.Z. MUHAMMED (a.s.v.)'e her zaman kinden daha fazla muhtacız.Eğer O (A.S.V.)aramızda olsaydı,bütün bu sorunları,oturup  bir kahve içme rahatlığı içinde çözerdi.
                                                                                           George Bernard Shaw
                                                                            (Nobel Ödüllü İrlandalı Oyun Yazarı)

Efendimiz olsaydı sizce ilk hangi sorunumuzu çözerdi?
14 Temmuz 2008, 09:22:22 ÖS 21
Üye Bilgileri
esen
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #1 :»

bütün müslümanları(müslümanlar(?),müminleri ) -ki şu anda tarikatları,cemaatleri
,mezhepcilik yapanları(bölünmeye sebebiyet verenleri),gerçek islamiyet ,peygamber efendimizin tebliğ ettiği islamiyet bayrağı altında toplardı.

cici sözlerine karşılık çıkarıp masalarına koyacağımız bir din taşımıyoruz yüreğimizde
14 Temmuz 2008, 09:29:57 ÖS 21
Üye Bilgileri
esen
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #2 :»

ya ben değiştiriyorum  :Smiley
ilk önce gerçek islamiyet(tahrif edilmemiş islamiyet) nedir bunu anlatırdı ...

cici sözlerine karşılık çıkarıp masalarına koyacağımız bir din taşımıyoruz yüreğimizde
14 Temmuz 2008, 11:47:38 ÖS 23
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #3 :»

muhammed olarak olsaydı pek bişey yapabileceğine inanmıyorum;

ama allahın resulu ve elçisi hz muhammed olarak aramızda bulunsa idi herşey bambaşka olurdu....

bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta şudur;

keramet hz muhammed de degil, onunla konuşan uyaran düzelten (vahiy gönderen) allahın bulunması...

insanlar vahiy almayan sıradan muhammede biat etmezler; allah ile konuşan hz muhammede biat ettikleri kadar......

sözün özü allahın eli üzerimizde olmadığı müddetçe insanoğlunun büyük bir çoğunluğu hüsrandadır...

allahın elinin üzerimizde olması ifademden kastım nedir açıklayayım yoksa net anlaşılamayacağım;
allahın vahiy yolu ile (resulu üzerinden) insanları (inanları) uyarması düzeltmesidir.

ASR SURESI

Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir.
Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir).

bakara 243
....Ama insanların çoğu şükretmezler.

hud 17

...... Fakat insanların çoğu inanmazlar.

yusuf 103
..Sen ne kadar şiddetle arzu etsen de insanların çoğu inanacak değillerdir.

rad 1
Elif Lâm Mîm Râ. İşte bunlar Kitabın âyetleridir. Sana Rabbinden indirilen gerçektir, fakat insanların çoğu inanmazlar.

yusuf 106
..Onların çoğu Allah'a ancak ortak koşarak inanırlar.

not: bu benim beyin kıvrımlarımda gezinen düşüncelerden birisidir. doğru olduğunu iddia edemem ama böyle düşünüyorum...saygılarımla..
15 Temmuz 2008, 01:16:47 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #4 :»

Alıntı
tahrif edilmemiş islamiyet
bu cümleyi değiştirelim esen abla
muharref dinler hiristiyanlık ve yahudiliktir
islam hala hak din ve öyle kalacak
sanırım sen burada dinin vahiyden kültüre geçiş aşamasından bidatlerden bahsetmek istedin

Alıntı
Şüphe yok ki, insan, tarih ve toplum odaklı beşerî değişimlerde en etkin rehberliği gerçekleştirerek insanlık tarihinde en derin izleri miras bırakanlar da böyle bir kaynaktan beslenen peygamberler olmuşlardır. Çünkü yaratılma kaynağı ve gayesi açısından insanın sahip olduğu manevi-moral yüceliğe en etkin vurguyu onlar yaptılar. Diğer bir ifade ile insanı diğer yaratıklardan ayıran temel yapısal karakter onun kutsal ile olan ilişki biçim ve keyfiyetince belirlenir. Bu keyfiyetin teşekkülünde en önemli etkinlik payı ise peygamberlere aittir. Çünkü onlar, insanı, toplumu ve tarihi yenileyen, bunları kendi aslî mecralarına yeniden ikâme eden fikir, inanç, aşk ve eylem rehberleridirler
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2008, 01:17:46 ÖÖ 01 Gönderen: eliflamra » Logged
15 Temmuz 2008, 01:17:10 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #5 :»

Alıntı
allahın elinin üzerimizde olması ifademden kastım nedir açıklayayım yoksa net anlaşılamayacağım;
allahın vahiy yolu ile (resulu üzerinden) insanları (inanları) uyarması düzeltmesidir.

VE GÜZELCE AYETLERİ  BİR BİR SIRALADIKTAN SONRA

Alıntı
not: bu benim beyin kıvrımlarımda gezinen düşüncelerden birisidir. doğru olduğunu iddia edemem ama böyle düşünüyorum..

DEMİŞSİNİZ. DOĞRUSU ANLAYAMADIM SİZİ MAXPAYNA
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2008, 01:20:06 ÖÖ 01 Gönderen: abdulhamit » Logged
15 Temmuz 2008, 01:25:30 ÖÖ 01
Üye Bilgileri
abdulhamit
ALLAH RAHMET EYLESİN
*

« Yanıtla #6 :»

Alıntı

ama allahın resulu ve elçisi hz muhammed olarak aramızda bulunsa idi herşey bambaşka olurdu....

TABİİ Kİ, ALLAHIN RESULU OLARAK ARAMIZDA BULUNMASI KASTEDİLMİŞ Kİ, SORAN SORUYU BU ŞEKİLDE SORUYOR. YOKSA VAHİY ALMAYAN MUHAMMEDİN SENDEN VE  BİZDEN NE FARKI OLABİLİR Kİ !
15 Temmuz 2008, 04:01:53 ÖS 16
Üye Bilgileri
hanif_bir_kul
Daimi Üye
**

« Yanıtla #7 :»

bu noktada dikkat edilmesi gereken nokta şudur;

keramet hz muhammed de degil, onunla konuşan uyaran düzelten (vahiy gönderen) allahın bulunması...

insanlar vahiy almayan sıradan muhammede biat etmezler; allah ile konuşan hz muhammede biat ettikleri kadar......

sözün özü allahın eli üzerimizde olmadığı müddetçe insanoğlunun büyük bir çoğunluğu hüsrandadır...

ASR SURESI

Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir.
Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir).

bakara 243
....Ama insanların çoğu şükretmezler.

hud 17

...... Fakat insanların çoğu inanmazlar.

yusuf 103
..Sen ne kadar şiddetle arzu etsen de insanların çoğu inanacak değillerdir.

rad 1
Elif Lâm Mîm Râ. İşte bunlar Kitabın âyetleridir. Sana Rabbinden indirilen gerçektir, fakat insanların çoğu inanmazlar.

yusuf 106
..Onların çoğu Allah'a ancak ortak koşarak inanırlar.

not: bu benim beyin kıvrımlarımda gezinen düşüncelerden birisidir. doğru olduğunu iddia edemem ama böyle düşünüyorum...saygılarımla..

S.A
Maxpayna kardeşim düşüncen doğru ylun dostdoğru yoldasın Allah'ın kitabına sımsıkı sarıl seni Rabbinde kimse koparmasın kurandan başka yol ararsan kendine yazık edenlerden olursun.
SAYGILARIMLA
15 Temmuz 2008, 04:39:38 ÖS 16
Üye Bilgileri
esen
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #8 :»

teşekkürler elifcim evet senin dediğin gibi değiştirelim  vaktim çok az düzeltemiyorum çıkmam lazım
aynen senin dediğini kasdettım yanlış anlaşıldıysa özür dilerim..
teşekkürler..

Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.113 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu