Yalova Termal'daki Özgür-Der Kampı Bitiyor

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler > Güncel Konular (Moderatör: Yonetim) > Yalova Termal'daki Özgür-Der Kampı Bitiyor
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Yalova Termal'daki Özgür-Der Kampı Bitiyor  (Okunma Sayısı 1093 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
30 Haziran 2008, 09:57:48 ÖÖ 09
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« :»

konunun haber değeri sayın yöneticimizin de kampa katılmasından... Wink yorumlarını bekliyoruz

Özgür-Der Genel Merkezi'nin orta ve lise kız guruplarıyla 23 Haziran günü başlattığı kamp, bugün bitiyor. Sekiz gün süren kampa 70 kişi katıldı. Özgür-Der Çocuk Kulubü Başkanı Zehra Çomaklı Türkmen'in yönetiminde gerçekleştirilen yaz kampında sekiz günlük yoğun bir program takip edildi.
30.06.2008 03:31

Kampa Bursa, Mersin, Uşak, Ankara ve Sakarya'dan da kız öğrenciler katıldı. İzlenen ders programları yanında, her gece kampa iştirak eden birer konuk, gençlik dönemiyle ilgili değişik başlıklar altında diyaloga imkan veren İslami sohbetler yaptı. Sohbet programlarını gerçekleştiren konuklar ise Zehra Ergül Kaya, Hülya Şekerci, Mustafa Eğilli, Nurten Çakır, Nurşen Aydın ve Fatma Çifçi idi.

Kampta, bazı filimler gösterildi ve içerikleri tartışıldı. Tabiatla iç içe olan doğal ortamda bazı etkinlikler paylaşıldı. Ayrıca orta ve lise grupları, kampta hazırladıkları tiyatro gösterilerini kendi aralarında ayrı ayrı sergilediler.

Zehra Çomaklı ve Zehra Ergül yanında Esra Aydın, Münevver Sofuoğlu, Kevser Çakır ve Fatma Turan da kamp rehber öğretmenliği görevini üstlendiler. Kampın son günü olan bugün, öğrencilere kamp belgeleri ve toplu çektirdikleri fotoğraflarının resimleri verilecek. Ayrıca öğrencilere velilerine götürmeleri için ders program çizelgeleri ve günlük yemek listeleri de takdim edilecek. Kampa katılanların evlerine dönüşü bugün öğleden sonra gerçekleştirilecek.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

« Son Düzenleme: 30 Haziran 2008, 09:58:42 ÖÖ 09 Gönderen: eliflamra » Logged
30 Haziran 2008, 10:55:40 ÖÖ 10
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #1 :»

Smiley ben geldim arkadaşlar..
çok özledim sizleri..

kamptaki izlenimlerimi ve elbette notlarımı paylaşacağım İnşallah..
o kadar sıcak bir ortam vardı ki..
her gece sabah ezanlarında yattığımızdan, bugün ise; o günlerin üstüne, tüm gün daha çok birlikte olmak istediğimizden,
kalan zamanımızı sohbet ederek geçirmek istediğimizden.. tamamen uykusuz bir durumda işbaşı yaptım..
Çok değerli insanlar tanıdım.. Süperler..
Hepsini anlatacağım İnşallah..

Ancak dinlendikten sonra İnşallah..
02 Temmuz 2008, 01:05:46 ÖS 13
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #2 :»

02 Temmuz 2008, 01:11:48 ÖS 13
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #3 :»

02 Temmuz 2008, 01:19:34 ÖS 13
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #4 :»

02 Temmuz 2008, 01:26:04 ÖS 13
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #5 :»

02 Temmuz 2008, 01:29:17 ÖS 13
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #6 :»

10 Temmuz 2008, 08:02:58 ÖS 20
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #7 :»

Kamp Ders Akışı şöyleydi:

24.06.2008 tarihinde öğleden önceki dersimizde; Zeynep Aydın: "Kur'an'da Övülen İnsan" tipini ayetler ile sınıflandırılmış haliyle; öğleden sonraki dersimizde ise; Fatma Turan: "Hz. Meryem" i anlattı.

25.06.2008 tarihinde öğleden önceki dersimizi; yine Zeynep Aydın: bu sefer önceki günün konusunun zıttı olan "Kur'an'ın Yerdiği İnsan" tipini ayetler ile sınıflandırılmış haliyle; öğleden sonraki dersimizi ise; Esra Meşkul: "Hz. Sümeyye, Hz. Nesibe - Rolleri" ile önce kim olduklarını tanıttıktan sonra; Kadının Sosyal Hayattaki Rolleri üzerine anlatımlarda bulundu. Akşama doğru ise; Kevser Çakır: "İnfak ve Zekat" tanımlarını yaptıktan sonra; karşılaştırmasını yaparak, Kimlere verileceklerini, Ne kadar, Ne zaman ve Oranlarının ne olacağı hakkında bilgi vermiştir. Aynı günün gecesinde ise Zehra Türkmen: "İSÂR" kavramını anlatmıştır. Farz kılınmamış olan, ancak oldukça teşvik edilen bu kavramın çeşitli kapsamları hakkında örnekli anlatımda bulunmuştur.

10 Temmuz 2008, 08:15:47 ÖS 20
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #8 :»

26.06.2008 tarihinde "Hucurat Suresi Bağlamında Mü'minlerin Halleri" ni Sûrenin 3 bölüme (ardarda 3 gün olarak) ayrılmasıyla Zehra Ergül ile işlemeye başladık.. Bu ilk bölümde "Allah'ın ve elçisinin önüne geçmeyin", "saygı" üzerinde konuşarak, oldukça güzel bir ders işledik. Öğleden sonra ki dersimizde ise Zuhal Özyurt: Öncesinde işlediğimiz Öncü ve Önder Kadın Şahsiyetleri de ders sonunda pekiştirilmesiyle "Hz. Hatice" yi anlattı. Akşama doğru ki; dersimizde ise Hülya Şekerci: "Niceliğin Önemi, Niteliğin Belirleyiciliği" hakkında bir anlatımda bulundu. Tanımları akabinde, önemlerini ve İnsanda olması gereken özelliklere doğru güzel bir anlatım oldu.
10 Temmuz 2008, 08:24:33 ÖS 20
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #9 :»

27.06.2008 gününe "Hucurat Suresinin" 2. bölümüyle başladık. Zehra Ergül anlatımıyla, öyle bir derinliklere dalmışım ki; herhangi bir not alamamışım. (-ki ben yani Smiley defterimdeki sayfa öyle birkaç kelimeyle kalakalmış.. ) Süper bir anlatımı var Zehra Ergül'ün.. Maşallah diyeyim.. Smiley Bu dersimizden sonra Nurten Çakır: "Tüketim Kültürü" nü,  Modern, Modernistlik, Modernleşme, Dünyevileşmeyi; tüm ideolojilerde tanıtarak anlattı.. Sonrasında yine Zehra Türkmen: "Tebliğde Sabır ve Süreklilik" konusunu, 70 öğrenci yönetimindeki sabırlık örneği ile o yorgun halinde nasıl anlatabildiğine hala inanamadığım bir şekilde sundu.. O na da kocaman bir Maşallah! olsun Smiley
10 Temmuz 2008, 08:37:37 ÖS 20
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #10 :»

27.06.2008 gününün akşama doğru olan saatlerinde; arkadaşlarımın önceki günden uykusuz kalmaları nedeniyle uykuda olmalarından dolayı; diğer tüm öğrencilerin ise çarşıya gezmeye gitmeleri nedeniyle, bir yalnızlık halleri hüküm sürerken ben de; Zehra Ergül ablamız, öğretmenimizin benimle sohbet etmesiyle (-ki neredeyse bir seminer boyutundaydı sohbetimiz) öğrendiğim bilgiler çok değerliydi..

konuşmaya çok daldığım için
alabildiğim birkaç nottan hatırladıklarımı,
yani sizlere not aldığım kitap önerilerisini sunabileceğim:

- '3. Dalga' Elvin Tofflar (inşallah doğru yazmışımdır): kitabın 3 bölümden oluştuğunu: Tarım, Sanayi ve İletişim Çağlarında egemen güçlerin, insanlar üzerindeki hakimiyet kurabilmelerinin öngörüşmeleri ve uygulamalarından bahsediyor olmalı.. Ben de okuyacağım İnşallah..

Eğitim sisteminden, Tv kültürüne, Çalışan Kesimdeki İnsanları oluşturma çabalarından, sınıf ayrımlarının günümüze "başörtüsü hazımsızlıklarına" neden oluşlarıyla birleştirilen süper bir 'özel seminer'di  diye adlandırabilirim herhal.. Smiley

Gerçekten süperdi.. Allah razı olsun kendisinden İnşallah..
unutabileceğimi hiç sanmıyorum.. İnşallah.
10 Temmuz 2008, 08:51:19 ÖS 20
Üye Bilgileri
maxpayna
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #11 :»

kıskandım yahu...
yok mu erkeklere ve ankarada olan bi kamp ? (sanki gidebilecem)

yoksa başıma bi örtü bağlayıp  bayanlar kampına gitmek durumunda kalacam. Cheesy

maşallah ayşegül, çok verimli olmuş hayrını göresin. darısı gidemeyenlerin başına...
10 Temmuz 2008, 08:58:24 ÖS 20
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #12 :»

28.06.2008 tarihinde Hucurat Suresinin son bölümü ve Sûrenin tamamının özeti, biz'e yaşayabilmemiz için iletilen mesajlarını 9 başlık altında tekrarlayarak, Zehra Ergül ile tamamlamış bulunduk. Öğleden sonraki dersimize misafir konuğumuz olarak; Mustafa Eğilli diğer konuk öğretmenler gibi şehir dışından gelmişti.. "Filistin"i konuştuk.. Bunu oldukça not almışım.. paylaşırım İnşallah.. Akşama doğru olan dersimizi Zehra Türkmen ile yanımızda bulunan camide işledik.. Konumuz ise;

"Şule Yüksel Şenler"

- 1938 - ? Kayseri
- Huzur Sokağı
- Şule Baş (modeli) (şu sıkma baş dedikleri yani)
- Seminer ve panelleri
- Son Hali

ve

"Süreyya Yüksel"

- 1954 Bitlis
- Fazilet Kur'an Kursu ve Suffa
- Tefsir Dersleri
- Sosyal Etkinlikler
- Vefatı (11.06.2005)

üzerine oldukça güzel bir ders işledik..
Çok güzel, huzurlu bir ortam vardı..
Hatta Zehra öğretmenimiz, anlatım sonrasında "Süreyya Yüksel" için Halime Uyulan'ın kaleme aldığı bir şiir okurken; yüzüne güneş ışıklarının aynı anla vurmaya başlaması, ben de çok değişik bir etki oluşturdu.. Hala o an ki; duygumu unutamıyorum..

Zehra Türkmen ablamız, öğretmenimizin yukarıda da belirtmeye çalıştığım gibi; kamptaki 70 öğrenci ile ilgilenmesi, aklınıza gelebilecek her türlü sorunlara anında çözüm bulması.. sonrasında gece saatlerinde gerek sohbetleri veya ders anlatımında performansını koruması (-ki İsâr kavramını oldukça geç bir saatte hiç oflayıp, puflamadan, yorulmadan güzelce anlatmasına hala şaşkınlık içermekteyim-ders sonrasında da söylemiştim kendisine zaten) gerçekten örnek alınabilecek bir durumdu benim için.. gecenin bir vaktinde böcek ısırığı nedeniyle şehre inme duyarlılığı, daha nasıl söylesem, öyle bir küçükte olsa sorunlar oluşması akabinde gösterdiği çözümler süperdi..
Ve şu da vardı.. Namaz vakitlerinde veya uyku saatlerinde veya veya yemek/temizlik saatlerinde verdiği direktiflere harfiyen uyulması ve bu konularda hiç sorun çıkmaması gerçekten çok güzeldi.. Hatta öğrenciler o kadar sıkılmışlar ki, dışarı çıkabilirsiniz izni olmadan hareket etmemeleri ve bazen aramızda çay içtiğimiz zamanlarda; hadi herkese de demyeleyelim, bir gün pasta yapması son gün ise çiğ köfte yapmaları (Sevgili Esra Meşkul ile) (anne şefkatiyle) yaklaşması gerçekten güzeldi..

Birtanesin ablası.. Smiley Kocaman bir Maşallah olsun kendisine..
10 Temmuz 2008, 09:10:22 ÖS 21
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #13 :»

Şiiri hemen paylaşmak istiyorum:

Bir Süreyyası(hocası) olmalı insanın
Aynen gemilerin limanları gibi
Zaman, zaman uğradığın
Yükünü boşalttığın, bir arkadaş gibi
Dalgalar dininceye kadar yanında beklediğin
Sonra açık denizlere uğurlamalı seni
Geri döneceğin günü beklemek ümidiyle..
Bazen rüzgara O açmalı yelkenini
Eline tutuşturduğu bir kitabın coşkusuyla
Aklındaki düğümleri çözmeli
Seni çok ama çok özlemeli
Sana kardeşim demeli
Alim, bilge, hayatı ezbere okuyabilmeli
Düşünmediklerini, düşündürebilen
Bilmediklerini öğreten
Gerektiğinde Senin için, ateşi tutabilen
Kur'an'ı sana kılavuz eden
Hayatın ölümle bitmediğini öğreten
Cenneti sevdiren, bir Hocası olmalı insanın
Süreyyası olmalı Dünyanın..

Bu şiiri okurken Zehra ablanın içten okuyuşu, Süreyya Yüksel'i yakından tanıması yani öğretmenleri olduğunun, öyle güzel bir yaşama şahit olmalarının bizlere yansıması olduğunu düşünüyorum.. Öyle bir alış-veriş ki; o huzur tablosunun oluşmasında elbette bu güzel şahitliğin izi olmalı..

Sanırım kamp öncesinde de Cihan Aktaş'ın kaleme aldığı 'Süreyya' yazısını sitemizde okuyarak gittiğimden böylesi bir duyguya kapılmama neden olduğunu da belirtmek isterim.

Zehra ablaaa duyarsanız beni buralardan, hala sesiniz kulağımda.. Smiley
10 Temmuz 2008, 09:20:54 ÖS 21
Üye Bilgileri
Aysegul
Emektar Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #14 :»

Hülya Şekerci ablamızdan, öğretmenimizden bahsetmezsem ayıp ederim herhalde..
Ders sonrasında özellikle ilgisi, önerileri, çok yakın yaklaşımı oldukça değerliydi benim için.. Böyle bencilce yazdığıma bakmayın.. Aslında herkese böyleydiler Maşallah..

Mesela: Hülya ablamız; her dersinde özellikle 'özel konuşmalara, sorulara' kapısının açık olduğunu yineledi..

Hatta sanırım benim rahatsızlandığım bir akşamdı.. Arkadaşlar çok güzel bir istişare yapmışlar... Ne yazık ki; onu kaçırdım.. Sad  Ama konusunun bilinen ve her zaman yinelenen sorular olduğunu, bu sorulara kaynaklarıyla ne cevap verebiliriz'i konuştuklarını biliyorum.. Her halde kamp boyunca tek üzüntülü olduğum an bu ve bir de ayrılık saatiydi sanırım..

Sağlık olsun..

Hülya ablamız gerçekten özel ilgisi ile çok başkaydı.. Ağır başlı duruşunda taşıdığı yakınlık iletişimi örnek edinebileceğim çok güzel bir tablo idi..

O'na da kocaman bir Maşallah!

Ayrıca arkadaşlar, diğer öğretmenlerimiz gibi Hülya abla yoğunluğu nedeniyle, kamp alanına birkaç kez gidip, geldi.. Bilmenizi istedim..Çünkü; Ders görevlerine, sözlerine diyeyim uymaları, bunun için (hertürlü) fedakarlık göstermeleri gerçekten güzel bir davranış.. en önemlisi bizler için bir örneklikti..

Bu bakımdan Allah razı olur İnşallah.. O emekleri zayi etmez ki zaten.. Smiley

Selamlar olsun abla!
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.301 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu