Günün Hadis-i Şerifi..

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > PEYGAMBERLER ve Örnek Şahsiyetler (Bilgi Platformu) > Peygamber Efendimiz S.A.V > Hadis-Sünnet > Günün Hadis-i Şerifi..
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Günün Hadis-i Şerifi..  (Okunma Sayısı 7765 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
15 Şubat 2010, 08:17:47 ÖS 20
Üye Bilgileri
gecenin_rengi
Üye
*

« Yanıtla #105 :»

عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ عَنْ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ:

ثَلَاثٌ مَنْ كُنَّ فِيهِ وَجَدَ حَلَاوَةَ الْإِيمَانِ أَنْ يَكُونَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَحَبَّ إِلَيْهِ مِمَّا سِوَاهُمَا وَأَنْ يُحِبَّ الْمَرْءَ لَا يُحِبُّهُ إِلَّا لِلَّهِ وَأَنْ يَكْرَهَ أَنْ يَعُودَ فِي الْكُفْرِ كَمَا يَكْرَهُ أَنْ يُقْذَفَ فِي النَّارِ.

Hazreti Enes b. Malik (radiyallahü anh)’ın rivayet ettiği bir hadis-i şerifte Peygamberimiz Efendimiz (sallalahü aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur:

Üç haslet vardır ki, kimde bulunursa o kişi imanın tadına ermiş sayılır: İlki, Allah’ı ve Rasulü’nü her şeyden daha çok sevmesi; ikincisi, sevdiklerini sadece Allah için sevmesi ve üçüncüsü, bir kere imanı vicdanında duyduktan sonra küfür bataklığına düşmekten ateşe atılmaktan ürperdiği gibi ürperti duyması.

(Sahih-i Buhari, 1/14)
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2010, 08:22:09 ÖS 20 Gönderen: gecenin_rengi » Logged
26 Şubat 2010, 12:09:40 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
Leyl
Daimi Üye
**

WWW Offline
« Yanıtla #106 :»

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:

“İşlerin en kötüsü sonradan ihdas edilenler / ortaya çıkarılanlardır.   Müslim, Cuma, 43

“Sonradan ihdas edilen her şey bid’attir”.  Nesâi, Îdeyn, 22; İbn Mâce, Mukaddime

“Her bidat dalalettir, her dalalet de ateştedir.”  Müslim, Cuma, 43; Ebu Davud, Sünnet, 6

30 Eylül 2010, 01:20:29 ÖS 13
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #107 :»

Sahih-i Müslim'de Ebû Hüreyre (r.a.} tarafından bir rivayette
Peygamberimiz, giyindiği halde açık olan, yani ince ve şeffaf elbise
ile dolaşan kadınların Cehennemlik olduklarını, Cennetin kokusunu bile
alamayacaklarını bildirirler.

{Müslim, Libas,125}

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
19 Aralık 2010, 11:15:22 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
müslümanlardan
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #108 :»

Hamd Allah'a özgüdür. Salât ve Selam O'nun kulu ve Rasulü'nün üzerine olsun…
 İmam Ahmet Müsned'inde, Tabarâni, İbn-i Hibbân, El-Hakim Müstedrik'inde, Ebu Umame el-Bahili (radıyallahu anh)'dan Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem)'in şu hadisini rivayet etmişlerdir:

İslam'ın düğmeleri birer birer çözülecektir. Her bir düğme çözüldükçe insanlar onu takibenden diğer düğmeyi çözmeye teşebbüs edeceklerdir. İlk çözülecek düğme HAKiMiYET sonuncusu ise NAMAZ olacaktır.
27 Aralık 2010, 01:35:01 ÖS 13
Üye Bilgileri
Verda Naz
Daimi Üye
**

« Yanıtla #109 :»

Hz. Enes'in şöyle dediği rivayet edilmiştir:

Rasûlullah (s.a.) ahlâk yönünden insanların en güzeli idi. Ben çocuk­luğumda kendisine hizmet ettiğim sıralarda bir gün beni bir ihtiyâç için bir yere göndermişti. Ben de o günkü çocukluğun verdiği bir sorum­suzlukla:

Vallahi ben bu işe gitmem; dedim, oysa içimde Allah'ın Peygam­berinin emrettiği işe gitmek niyyeti vardı. Derken çıktım bu iş için yo­la koyuldum. Sokakta oynaşan çocuklara tesadüf ettim onlarla birlikte oyuna dalıp işimi unuttum. Bir süre sonra bir de baktım ki; Rasûlullah (s.a.) arkamdan başımı tutmuş gülümseyip duruyor. Bana:

Ey Enescik, sana dediğim yere gitsen ya" dedi. Ben de:

Evet ya Rasûlullah şimdi gidiyorum, dedim. Hz. Enes (rivayetine devam ederek) dedi ki: "Allah'a yemin olsun, ben kendisine yedi ya da dokuz yıl hizmet ettim. Yaptığım bir işten dolayı -niye böyle yaptın-yapmadığım bir işten dolayı da -niye böyle yapmadın?- dediğini bilmiyorum..

Müslim, Fedâil 54.

Sünen-i Ebu Davud kitabul edep 4773
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2010, 01:39:22 ÖS 13 Gönderen: Verda Naz » Logged

Bizim görevimiz bu cahili toplumun gerçekleriyle uzlaşmak ve onun egemenlik hakkını onaylamak değldr
28 Aralık 2010, 12:02:49 ÖÖ 00
Üye Bilgileri
imam hüseyin
Süper Aktif Üye

MALAZGİRT

WWW Offline
« Yanıtla #110 :»

Resulullah buyurdu ki: Her doğan çocuk ancak fıtrat üzere doğar. Bundan sonra anası, babası onu Yahudi yaparlar, Nasrani yaparlar, Mecusi yaparlar.
(Müslim K. el-Kader- Ebu Ya'la el-Müsned)

Böylece sen, batıl olan her şeyden uzaklaşarak yüzünü kararlı bir şekilde (hak olan) dine çevir ve Allah'ın insan bünyesine nakşettiği fıtrata uygun davran: (ki,) Allah'ın yarattığında bir bozulma ve çürümeye meydan verilmesin: bu, sahih (bir) din(in gayesi)dir; ama çoğu insanlar onu bilmezler.
(Rum-30)

Abdullah b. Mes'ud en büyük günahların şirk, ço­cuğunu öldürme ve komşunun karısıyla zina olduğunu. Peygamber’den rivayet ettikten son­ra diyor ki: Şu ayet, Resulullah’ın bu sözünün tasdik etmektedir.

Ve onlar ki, Allah'la beraber, asla birtakım düzmece tanrılara yalvarıp yakarmazlar ve hukuki bir gerekçe olmadıkça Allah'ın dokunulmaz kıldığı cana kıymazlar ve zina etmezler. Çünkü (bilirler ki,) bunlardan herhangi birini işleyen kimse, bir kötülüğe bulaşmış olmakla (kalmayacak)
(Furkan-68)

Allah resulünden hadis nakleden sahabelerin dikkat ettikleri hususlardan biride o söylenmiş olan sözün Kur’anın tefsiri olduğunu anlatmak idi. Töhmet ve tereddütten uzak durmak ve Resulün hayatının sözlerinin genelinin Kur’an tefsiri olduğunu ispat etmektedir.

Hadis usulünü bilmeden günümüzdeki iki yanlış anlayışa karşı ne ifrat ne de tefrite düşmeden denge esas alınarak Allah resulünün yaşamını anlamak lazım...

Heyhat Minez-Zilleh! (Zillete boyun eğmeyiz)
(İmam Hüseyin)

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.adilmedya.com
29 Aralık 2010, 05:33:04 ÖS 17
Üye Bilgileri
Verda Naz
Daimi Üye
**

« Yanıtla #111 :»

Ebû Umame'den rivayet edildiğine göre Rasûlullah (s.a.) şöyle buyurmuştur:

"Ben, haklı olduğu halde tartışmayı terkeden kimse için cennetin kenarında, şakadan da olsa yalan söylemeye yanaşmayan kimse için cennetin ortasında, huyunu güzelleştiren kimse için de cennetin en yüksek yerinde bir köşk verilmesine kefilim."

Tirmizî birr, 158/ Nesâî, cihad 19/ İbn Mâce, mukaddime 7

Sünen-i Ebu Davud, kitabul edeb 4800
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2010, 05:34:41 ÖS 17 Gönderen: Verda Naz » Logged

Bizim görevimiz bu cahili toplumun gerçekleriyle uzlaşmak ve onun egemenlik hakkını onaylamak değldr
04 Mart 2011, 07:22:59 ÖS 19
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #112 :»

Enes İbni Mâlik (r.a.)’den rivayet edildiğine göre Peygamber (sav) şöyle buyurdu:

“Üç özellik vardır; bunlar kimde bulunursa o, imanın tadını tadar:
Allah ve Rasûlünü (bu ikisinden başka) herkesten daha fazla sevmek.
Sevdiğini Allah için sevmek.
Allah kendisini küfür bataklığından kurtardıktan sonra tekrar küfre dönmeyi, ateşe atılmak gibi çirkin ve tehlikeli görmek.”

(Buhârî, İman 9; Müslim İman 67)

Ne BeYaN-i HaLe Cu'ReT, Ne FiGaNa TaKaTiM VaR.Ne ReCa Yi VaSLa GaYReT, Ne FiRaHa KuDReTiM VaR...
23 Mart 2011, 02:41:21 ÖÖ 02
Üye Bilgileri
TaLiA
Genel Yönetici
*

WWW Offline
« Yanıtla #113 :»

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Bir kul, bu dünyada başka bir kulun ayıbını örterse, kıyamet gününde Allah da onun ayıbını örter. "

10 Haziran 2011, 02:59:12 ÖS 14
Üye Bilgileri
Maveraî
Süper Aktif Üye

Aynayım: bakanlar beni değil, ancak kendini görür.

« Yanıtla #114 :»

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2011, 03:00:05 ÖS 15 Gönderen: Maveraî » Logged
10 Haziran 2011, 06:26:13 ÖS 18
Üye Bilgileri
müslümanlardan
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #115 :»

insanları kızdırarak Allahı hoşnut eden kimseye insanlardan gelebilecek sıkıntılara karşı Allah o kimsenin sıkıntısında o kişiye yardım eder,Allahı kızdırarak insanları hoşnut eden kimseyi,insanlar Allahtan hiç bir şekil müstağni kılamazlar....hadis hz aişeden nakledilmiş....

KAYANAK ZADUL MEAD..İbni kayyım el cevziye....
11 Haziran 2011, 11:07:22 ÖÖ 11
Üye Bilgileri
Maveraî
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #116 :»

Muhammed Resul'den aktarımla:

“Dinde aşırı gitmekten sakının, sizden öncekiler dindeki aşırılıkları yüzünden helak olmuşlardır.”  [Ahmed b.Hanbel, I;215]

“Allah bir kısım farzlar koymuştur, siz bunları daraltmayın; bir kısım da yasaklar (sınırlar) koydu, bunları da aşmayın.”
(Söz ve davranışlarında ileri gidip) ”Haddi aşanlar helâk oldular.” Resûl–i Ekrem bu sözü üç defa tekrarladı.
 [Müslim, Sahih, İlim, 47/4]

“Din kolaylıktır. Vasattan ayrılıp aşırı gideni din, mağlup eder.”  [Nesai]
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2011, 03:57:09 ÖÖ 03 Gönderen: Maveraî » Logged
17 Haziran 2011, 08:00:35 ÖS 20
Üye Bilgileri
Maveraî
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #117 :»

17 Haziran 2011, 08:04:24 ÖS 20
Üye Bilgileri
Maveraî
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #118 :»

Cry
19 Haziran 2011, 04:01:08 ÖÖ 04
Üye Bilgileri
Maveraî
Süper Aktif Üye

« Yanıtla #119 :»

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.08 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu