Gülen entellektüller listesine girdi!!!!!

Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  İslami Düşünce Platformu > GÜNDEMDEKİLER > Haberler (Moderatör: Yonetim) > Gülen entellektüller listesine girdi!!!!!
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gönderen Konu: Gülen entellektüller listesine girdi!!!!!  (Okunma Sayısı 413 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
02 Mayıs 2008, 02:35:50 ÖS 14
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« :»

Entellektüller arasında Fethullah Gülen ve Orhan Pamuk da var. Titiz bir çalışmanın (!)ardından belirlenen listede İtalyan yazar Umberto Eco, Amerikalı aydın Noam Chomsky, Alman filozof Jürgen Habermas, gazeteci Fareed Zakaria, iktisatçı Muhammed Yunus ve tarihçi Bernard Lewis gibi ünlü isimler yer alıyor. Adayları seçerken kullandığı kriteri, "Alanlarında müstesna konuma sahip olup, kendi ülkelerinin sınırlarını aşarak daha geniş alanda tartışmayı etkileme kabiliyeti göstermek." şeklinde özetleyen dergi, sıralamayı ise okurlara yaptıracak. Bunun için internet sitesinde bir anket başlatıldı.İnternet adresini ziyaret edenler, 100 entelektüel arasından tercih ettikleri 5 kişiye oy verebiliyor.

Foreign Policy, yaşayan en büyük 100 entelektüeli İngiltere'de çıkan Prospect dergisi ile ortaklaşa belirledi. Derginin hazırladığı entelektüeller listesinin dini liderler kategorisinde Fethullah Gülen'in yanı sıra Papa 16. Benedict, İslam âlimi Tarık Ramazan ve Yusuf El Kardavi bulunuyor. Listede yer alan 2 çevreci, 4 din adamı, 6 aktivist, 6 tarihçi, 6 lider, 8 sanatçı ve roman yazarı, 8 gazeteci, 8 bilim adamı, 8 filozof, 11 ekonomist ve 17 siyaset bilimcisinden bazıları şunlar: "Sosyolog Slavoj Zizek, iktisatçı Muhammed Yunus, Nobel Barış ödüllü ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore, tarihçi Bernard Lewis, İngiliz yazar Christopher Hitchens, Çek devlet adamı Vaclav Havel, New York Times yazarı Thomas Friedman, siyasal bilimci Francis Fukuyama, Irak'taki Amerikan güçlerinin komutanı General David Petraeus, Nobel Barış ödülü sahibi İranlı aktivist Şirin Ebadi ve Rus satranççı Garry Kasparov." Derginin editörleri, listeyi ortaya çıkarırken kullandıkları kriterleri de şöyle açıklıyor: "Bu listedeki bay ve bayanlar dünyadaki en girift düşünürlerden bazıları olmakla beraber, listeyi hazırlarken kullandığımız kriterler bundan daha basit olmazdı: Adaylar yaşıyor ve halen kamusal hayatta faaliyet gösteriyor olmalı. Alanlarında müstesna konuma sahip olup, aynı zamanda kendi ülkelerinin de sınırlarını sıkça aşarak daha geniş alanda tartışmayı etkileme kabiliyeti göstermeli." Listenin üçte ikisini Amerikalı ve Avrupalı entelektüeller oluşturuyor. Türkiye'nin de içinde değerlendirildiği Ortadoğu'dan 11 isim yer alıyor. 100 entelektüel isim arasından ilk 20'yi belirlemek için bir anket de düzenleyen dergiye Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.foreignpolicy.com
adresinden ulaşılabiliyor.
02 Mayıs 2008, 02:43:49 ÖS 14
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #1 :»

Alıntı
Adaylar yaşıyor ve halen kamusal hayatta faaliyet gösteriyor olmalı. Alanlarında müstesna konuma sahip olup, aynı zamanda kendi ülkelerinin de sınırlarını sıkça aşarak daha geniş alanda tartışmayı etkileme kabiliyeti göstermeli.

Kritere göre Orhan Pamukta Fetullah Gülende bence haketmiş ...
Ülke sınırlarını aştıkları muhakkak ...
Fakat şunuda belirtmek lazım ...
Alıntı
4 din adamı
Herşeyden önce 100 kişiden sadece 4 tanesinin din adamı olması manidar ...
Manidar olan ikinci kısmısı ise bu dört din adamı arasında olan ismin Türkiyede oldukca sert eleştirilere maruz kalması ...
Selamlar ...

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
02 Mayıs 2008, 02:48:51 ÖS 14
Üye Bilgileri
eliflamra
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #2 :»

orhan pamuk neden ödül almıştı???
ülke sınırlarını aştıkları muhakkak
gülen sanırım daha önce de hoşgörüyle ilgili verilen bir ödül almıştı

ışıkın daha önce eklediği diyalogmasalı mutlaka izlenmeli
kim niye ödül almış nasıl haketmiş daha net anlaşılır
03 Mayıs 2008, 02:27:10 ÖÖ 02
Üye Bilgileri
ozanca
Genel Yönetici
*

« Yanıtla #3 :»

Acaba diyorum Hallacı Mansuru anlayabilirmiydik ?
En çokda buna seviniyorum İyiki Mutlak adalet var ...
Belgeselimi orada seyretmek üzere konuya tarafsızlıgımı muhafaza ediyorum ..
selamlar ...

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
03 Mayıs 2008, 07:00:01 ÖS 19
Üye Bilgileri
hallacı mansur
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 :»

fethullah hoca inanıyorum ki bütün hepsinden daha entellektüel( münevverdir) hiç şüphemde yoktur ,, hiç kimse benim bir müslümana güvenimi sarsamaz.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Bu Sayfa 0.304 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu